Rusko – Finsko 3:1 (kon.) | Česko – Švédsko 0:4 (kon.)
konec
Rusko
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Finsko
Neděle 16.12.2012, 11:00 • Megasports Arena, Moskva, Rusko. Kapacita: 14.500 míst. • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše a rád bych vás pozval na odpolední utkání českých hokejistů se Švédskem, ze kterého vám opět přineseme textový on-line přenos! (13:16:37)
     
    Pro pohár si nakonec dojel kapitán Ilja Nikulin a přebere ho z rukou legendárního Vladislava Treťjaka.
     
    Fanoušci to vidí také. Když hostesky přinesly pohár pro vítěze, celé publikum začalo vyvolávat jméno ruského brankáře. Konstantin Barulin by si po dnešním výkonu doopravdy zasloužil tuto cenu převzít.
     
    Ceny pro nejlepší hráče si nakonec odnesli Pihlström s Kovalčukem.
     
    Chodynka slaví! Domácí výběr dokázal splnit předpoklady a ovládl moskevský turnaj. Dnešní utkání ovšem nabídlo nejhezčí zápas letošního ročníku. Oba týmy předvedly výborný výkon. Pokud bych měl vybrat nejlepší hráče zápasu já, tak by obě ceny putovaly na konta brankářů. Nutno upozornit, že čeští sudí předvedli bezchybný výkon.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Když už se Finové prosadí, zasáhne Barulin. Ruský brankář dnes předvádí výborný výkon. Máme rozhodnuto. Sborná napodobí české mužstvo a Channel One Cup ovládne s plným bodovým ziskem.
     
    59:27
    Rusové doslova tancují ve svém obranném pásmu, ale výborně napadají, čímž Finům znemožňují střelu.
     
    58:43
    Dva finští hráči při své střele zlomili hůl. Už jde o vteřiny...
     
    58:16
    Tentokrát se ke střele dostal Mäenpää a Barulin zasáhl levým betonem.
     
    57:47
    Další Barulinův zákrok po dorážce Aaltonen přerušil hru.
     
    57:12
    Finové hrají bez brankáře!
     
    57:12
    Barulin se nenechal zahanbit a skvělým semaforem zabránil Finům ve skórování. Hráči Suomi svého soupeře drží pod zámkem, ale čas ubíhá.
     
    56:47
    Jejich šance je o něco větší. Enlund předvedl krásnou individuální akci, když sám objel branku, ale puk přihrál už na přední tyči. Ze závaru před brankou nezapršelo, ale faulu se dopustil Kuljomin (RUS).
     
    55:59
    Na tribunách se nám to vlní. Finové čekají na okénka v obraně Rusů, ale už jim nezbývá příliš moc času. Seveřané ještě nejsou úplně bez šance.
     
    54:49
    Gólmani obou týmů se dnes předhánějí. Každopádně poslední Ahonenův zákrok patří do skupiny těch zázračných. V rohu hřiště se k puku dostal zcela volný Šipačjov, připravil si kotouč a střílel do odkryté klece. Ahonen se proti puku vrhl tygřím skokem a hokejkou zabránil jisté brance!
     
    53:58
    Barulin si musel oddychnout. Na modré čáře se do puku opřel Lepistö a jeho dělovka vypadla z lapačky ruského brankáře. Naštěstí pro domácí byl ruský obránce včas na svém místě.
     
    53:27
    Oba brankáři jsou prozatím bez práce, přestože se útočí na obou stranách. Většina útočných výpadů končí ztrátou kotouče.
     
    52:41
    Finský pokus od modré čáry byl zblokovaný a kotouč opustil hrací plochu. Hráči si mohou odpočinout díky komerční přestávce.
    Marken.cz

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 29. Šipačjov (Dacjuk), 31. Malkin (Mozjakin, Kuljomin), 42. Kovalčuk (Šipačjov, Dacjuk) - 36. Mäenpää (Näkyvä, Kuusela)


    Rusko: Barulin (Košečkin) - Nikulin, Birjukov, Jemelin, Medvěděv, Tjutin, Denisov, Chudinov, Kalinin - Kuljomin, Malkin, Mozjakin - Šipačjov, Dacjuk, Kovalčuk - Žerděv, Těreščenko, Ovečkin - Plotnikov, Anisimov, Širokov.
    Finsko: Ahonen (Ortio) - Eronen, Laakso, Näkyvä, Mäenpää, Melart, Lepistö, Kukkonen, Ohtamaa - Aaltonen, Lehterä, Kiiskinen - Kuusela, Ramstedt, Pihlström - Sallinen, Viitaluoma, Enlund - Kahkonen, Lahti, Huhtala.

    Rozhodčí: Šindler, Hribik - Sadovnikov, Zacharenkov.
    bahis siteleri