Schalke – Hoffenheim 3:0 (kon.) | Stuttgart – Dortmund 1:2 (kon.) | Freiburg – Mönchengladbach 2:0 (kon.)
Mohuč – W. Brémy 1:1 (kon.) | Augsburg – Hannover 0:2 (kon.) | Düsseldorf – Leverkusen 1:4 (kon.)
Bayern – Hamburg 9:2 (kon.)
konec
1. FSV Mohuč 05
1:1 (1:0)
Werder Brémy
Sobota 30.03.2013, 15:30 • Coface Arena, Mainz • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Po prvním nepříliš pohledném poločase se ve druhé části hrál celkem pohledný fotbal. Ten nabídl dostatek šancí především v domácím provedení, ale Mielitz čaroval. Hostům se povedlo dotáhnout náskok Mainzu, když v 69. minutě našel centrem Hunta technik Arnautovič. Následná pasáž hry mohla tři body přiřknout oběma celkům, avšak to se nestalo, a tak duel 27. kola v Coface Areně mezi 1. FSV Mainz 05 a Werderem Bremen skončil po výsledku 1:1 dělbou bodů. (17:24:53)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Poslední šanci domácím mohl přinést dlouhý nákop Wetkla, ale ten byl Lukimyou odvrácen a když nevyšel ani centr Pospěcha, tak tu ještě byla snaha hostů. Ta se od Hunta dostala na pravé křídlo pro Marka Arnautoviče, který zkoušel zakončit na zadní tyč. Jeho technický projektil skončil zhruba dva metry od branky Christiana Wetkla.
     
    90+1
    Druhý poločas je v Coface Areně nastaven o dvě minuty. V té první zastavil možný brejk hostů na levé straně Shawn Parker a za svůj taktický faul vidí další žlutou kartu dnešního utkání.
     
    89
    Werderu to v útoku nevyšlo, a tak musel pádit zpět. Tom Trybull fauloval, a tak vidí žlutou kartu.
     
    89
    U míče jsou na útočné polovině domácí, ale k dalším šancím to už nevede. Werder se více zaměřil na obranu a raději si jistí jeden bod za remízu. Když má ale možnost, tak jde v brejku na zteč.
     
    87
    Útok hostí vedl Mehmet Ekici, který se sice míče nechtěl vzdát, ale nakonec musel, když dobře zakročil Baumgartlinger. Jeden z nejlepších hráčů dnešního utkání si sice žádal přímý kop, jenže hra pokračuje bez přerušení. Směrem vpřed tak jde domácí Mainz.
     
    85
    Poslední střídání domácího celku. Nicolai Müller odchází a na jeho místo příjde Shawn Parker, který v útoku doplní Szalaie.
     
    83
    Vypadá to, že více sil a snahy mají v posledních minutách domácí hráči. Nahrávka středem hřiště na rozeběhnutého Sota neprošla jen díky skvělému zákroku Sokratise Papastathopoulose. Následný brejk Werderu táhl po levé straně Hunt, který zakončoval ranou na zadní tyč. Wetklo s vypětím všech sil vyráží přízemní pokus mimo svoji branku! Nadějná šance svěřenců Thomase Schaafa končí rohovým kopem.
     
    80
    Mainz znovu hrozil. Po nahrávce z pravé strany pálil bez přípravy Malli, ale do jeho rány vložil kopačku v poslední možný moment stoper Lukimya, a tak nemusel Mielitz zasahovat. Následný rychlý brejk hostů sice skončil centrem do pokutového území, jenže tam kraloval Svensson.
     
    77
    První žlutá karta do hostujících řad. Přes Kirchhoffa se na levé straně hřiště už dostával Kevin de Bruyne, který však následně zbytečně upadl, a tak mu hlavní sudí Gräfe ukazuje žlutou kartu.
     
    75
    Obrovská šance Mainzu! Novic na trávníku Malli stál na pravé straně sám před Mielitzem, jenže svou velkou příležitost neproměňuje, když pálí pouze do nohou hostujícího brankáře!
     
    73
    Domácího Müllera zastavil ve vápně na hranici faulu Lukimya, a tak bude Mainz pouze rozehrávat rohový kop. Ještě před ním ale podruhé vystřídá. Malli nahradí na trávníku Ivanschitze.
     
    69
    Werder právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Hosté zaslouženě srovnávají na 1:1! Papastathopoulosovu individuální akci zúročil centrem z pravé strany Arnautovič, který ve vápně našel AARONA HUNTA, od jehož špičky se míč odráží do sítě! Wetklo byl bez šance, a tak je dvacet minut před koncem srovnáno.
     
    68
    Ve velké šanci se po šťastném odrazu míče ocitl domácí Nicolai Müller. Ten měl na levé straně hodně prostoru k zakončení, které však bohužel pro Mainz pálí do skvělého Mielitze. Na druhé straně musel míč padající do branky z kopačky Ekiciho vyrazit pohotový Wetklo.
     
    65
    Nebezpečí pro hosty mohl znamenat přímý kop z pravé strany v podání Ivanschitze, jenže před novicem Kirchhoffem míč ukořistil ve vzduchu jistý brankář Werderu Sebastian Mielitz.
     
    62
    Následně střídá i Mainz. Thomas Tuchel stahuje ze hry Zimlinga, jehož nahradí Kirchhoffem.
     
    62
    První střídání utkání si připisují hosté. Ze hry odchází Bargfrede, kterého nahradí Marko Arnautovič.
     
    60
    Hostující kombinace na útočné polovině skončila u chyby Bargfredeho, jehož obral o míč Szalai. Maďarský útočník následně centroval do vápna na Ivanschitze, před kterým však stačil zahrát Lukimya. Mielitz nemohl hrát rukou, a tak raději daleko odkopává.

    Martin Mišovec

    Branky: 1. Szalai – 69. Hunt

    Karty:   28. Zimling (MAI), 41. Pospěch (MAI), 90+1. Parker (MAI) – 77. Bruyne (BRM), 89. Trybull (BRM)


    1. FSV Mohuč 05: (4-2-3-1) Wetklo – Bell, Svensson, Noveski, Pospěch – Baumgartlinger, Soto – N. Müller (85. Parker), Zimling (62. Kirchhoff), Ivanschitz (73. Malli) – Szalai.

    Trenér: Thomas Tuchel

    Werder Brémy: (4-2-3-1) Mielitz – Gebre Selassie, Lukimya, Papastathopoulos, Ignjovski – Bargfrede (62. Arnautovič), Trybull – Ekici, de Bruyne, Hunt – Petersen.

    Trenér: Thomas Schaaf

    Rozhodčí: Gräfe – Häcker, Kleve

    Diváci: 33 000
    bahis siteleri