Lotyšsko – Francie 3:1 (kon.) | Dánsko – Bělorusko 3:2 (kon.) | Rakousko – Rusko 4:8 (kon.)
Kanada – Slovinsko 4:3 (po pr.)
konec
Dánsko
3:2 (2:0, 1:2, 0:0)
Bělorusko
Pondělí 13.05.2013, 16:15Hala Globen, Stockholm - Je dílem architektů Svanta Berga a Larse Vretblada a je největší své • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli ze Stockholmu vše. Za chvíli se vám ohlásíme z utkání Slovinsko – Kanada.
     
    Celé utkání ovládli Dánové a byli lepší i ve střelecké statistice, kterou vyhráli 33:19. Dánové si výhrou zajistili jistotu záchrany,
     
    Nejlepšími hráči utkání jsou ROMAN GRABORENKO (Bělorusko) a NICKLAS JENSEN (DEN). Není to překvapivý výběr. Graborenko vstřelil gól a Nicklas Jensen se také jednou zapsal do střelecké listiny. Mimoto byl celou dobu velice aktivní.
     
    Zápas, který zprvu vypadal jako jasná záležitost pro Dány, se nakonec ukázal jako velmi dramatický. Do poloviny zápasu Bělorusové vůbec soupeři nestačili a prohrávali o tři branky. pak však snížil Kolcov a dostal svůj tým do hry. Bělorusové se zlepšili a sahali po vyrovnání.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Bělinskij opět ven z brány. Bělorusové hrají v šesti, ale nedokáží se prosadit do útočného pásma.
     
    59:06
    Další nepřesná rozehrávka Bělorusů, a to teď svěřenci trenéra Skabelky opravdu nepotřebují. Zakázané uvolnění. Hra se stěhuje před Bělinského, který se samozřejmě vrací do branky.
     
    58:35
    Bělorusové uvízli v pasti středního pásma. Po chvíli se ale dokázali propracovat do útočného pásma. Dánové však hrají velmi důsledně a za chvíli se jim povedlo puk vyhodit do středního pásma. V jednu chvíli dokonce Bělorusové odvolali brankáře a hráli v šesti.
     
    58:12
    Dánové se dostali do rychlého protiútoku a zakončovat nemohl nikdo jiný, než Nicklas Jensen. Ten hraje opravdu skvělý zápas, teď však pálil z levého kruhu pouze do hrudi brankáře Bělinského.
     
    57:45
    Bělorusko se potřebuje tlačit do útoku. V nejnevhodnější chvíli mu však selhala rozehrávka. Zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před Bělinským.
     
    57:21
    Seveřané to však udělali ještě lépe a dlouho drželi puk za běloruskou brankou. Získali tím tak dobrou půl minutu.
     
    56:45
    Dánové dokázali vytlačit soupeře ze svého obranného pásma a jejich úkolem nyní bude, zachytávat jeho útoky ve středním pásmu.
     
    56:20
    Nápor Bělorusů narůstá, teď pálil Kulakov, ale jeho střela postrádala přesnost. Brankář Nielsen s ní neměl výraznější problém.
     
    55:25
    Moc diváků tady není, ale mala dítka si alespoň mohou pořádně zadovádět s maskotem šampionátu, který nese jméno ICY a musí zachraňovat atmosféru na tomto utkání.
     
    55:25
    Nyní už běloruská střela na branku prošla, ale skončila pouze v lapačce brankáře Simona Nielsena.
     
    55:07
    Kulakov a Gavrus se snažili o zakončení, ale jejich střely byly zblokované. Pokračuje marná snaha Běloruska dostat Dány pod tlak.
     
    54:15
    Plynulá hra pokračuje. Nyní se snaží o útočnou aktivitu Bělorusové, ale těžko se prokousávají přes střední pásmo, které teď Dánové dobře hlídají.
     
    53:12
    Alexander Jeronov pálil od modré čáry a jeho střelu viděl brankář Simon Nielsen až na poslední chvíli, přesto si s ní dokázal poradit.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Zdeněk Plánka

    Branky a nahrávky: 7. Larsen (Staal, Hardt), 15. N. Jensen (Mikkel Boedker, Lassen), 28. Green (Hardt) – 33. Kolcov (Goroško), 37. Graborenko (Stas, Ugarov)


    Dánsko: S. Nielsen (Galbraith) – Larsen, Lassen, Jesper B. Jensen, O. Lauridsen, M. Lauridsen, Mads Boedker, R. Nielsen – Mikkel Boedker, Jakobsen, N. Jensen – Hardt, K. Staal, Green – Madsen, Björkstrand, Storm – Poulsen, Dresler, Starkov – J. Jensen.
    Trenér: Per Bäckman.

    Bělorusko: Milčakov (od 28. Bělinskij) – Sinkevič, Goroško, Maslenikov, Graborenko, Jeronov, Černook – Kitarov, Meleško, Kulakov – Kovyršin, Kolcov, Ugarov – Stas, Jefimenko, Stefanovič – Demkov, Solomonov, Andrjuščenko – Kislyj, Gavrus.
    Trenér: Andrej Skabelka.

    Rozhodčí: Matt Kirk (CAN), Jyri Petteri Ronn (FIN) – Chris Carlson (CAN), Christopher Woodworth

    Diváci: 537