Jokerit – Zürich 1:2 (kon.) | Djurgården – Liberec 3:2 (kon.) | Brynäs – Pardubice 1:4 (kon.)
Linköping – Sparta 3:1 (kon.) | HV71 – Chomutov 6:1 (kon.) | JYP – Vienna Capitals 4:3 (kon.)
Kuopio – HC Slovan 4:2 (kon.) | Plzeň – Eisbären 2:0 (kon.) | Tappara – Bern 3:1 (kon.)
IFK Helsinky – Zug 3:4 (0:2 po s.n.)
konec
Tappara Tampere
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
SC Bern
Sobota 24.08.2013, 17:30 • Hakametsä, Tampere • European Trophy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:42
    Vyloučení na straně domácích znamená poslední šanci pro Bern. Za hákování je na dvě minuty vyloučen Kristian Kuusela (TAP), který fauloval střílejícího hráče Bernu Lehtonena.
     
    55:21
    Podrážděný Joël Vermin (BRN) předvedl nečistý hit na Järvinena a jde do šaten. Byl totiž vyloučen na 5 minut + do konce utkání.
     
    42:21
    Bern jde do čtyř. Za faul kolenem míří na trestnou lavici Pascal Berger (BRN). Tento hráč se tam dnes octne už podruhé, poprvé však odpykával trest celé bernské lavičky, nyní se provinil on sám.
     
    32:49
    S vyloučeními se teď roztrhl pytel. Dalším provinilcem je znovu hráč Bernu, za katr odjíždí Tristan Scherwey (BRN) za krosček. Tappara má velkou šanci vyrovnat, 26 vteřin bude hrát v pěti proti třem.
     
    31:16
    Bern ovšem početní výhodu nevyužije. Hrál v šesti a dvouminutový trest odpyká Pascal Berger (BRN).
     
    30:24
    Brankář Juha Metsola (TAP) podrazil pronikajícího Alaina Bergera a je na dvě minuty vyloučen! 31 vteřin se bude hrát ve čtyřech, pak začne přesilová hra Bernu.
     
    28:56
    Tappara dostává možnost k vyrovnání. Na trestnou lavici odjíždí dnes už podruhé Christoph Bertschy (BRN), tentokráte za držení.
     
    24:58
    Velká nepříjemnost pro Tapparu Tampere, rozjetý Bern dostane po faulu Atte Mäkinena (TAP) možnost dvouminutové přesilovky. Mäkinen je vyloučen za držení.
     
    09:46
    Prvním potrestaným je Christoph Bertschy (BRN), odpyká si dvouminutový trest za hákování.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 34. Bailen (Kuusela, Malinen), 39. Järvinen (Jormakka, Saravo), 54. Connolly (Tabaček) – 29. Furrer (Rüthemann, Gardner)


    Tappara Tampere: Metsola (Hetenyi) – Aalto, Puistola, Kankaanperä, Bailen, Saravo, Tabaček, Mäkinen – Connolly, McRae, Erkinjuntti – Nieminen (C), Malinen, Kuusela – Järvinen, Ilomäki, Jormakka – Kallela, Peltola, Palola, Kaksonen.
    SC Bern: Buehrer (Gigon) – Furrer, Jobin, Krueger, Kinrade, Hänni, Gerber, Wellinger – Vermin, Bertschy, Loichat – Rüthemann, Plüss (C), Lehtonen – Scherwey, Gardner, P. Berger – Dostoinov, Randegger, A. Berger, Moser.

    Rozhodčí: Leppänen, Salonen – Järvi, Mikkonen

    Diváci: 2510