Barys – Omsk 5:2 (kon.) | CSKA Moskva – Dynamo Moskva 6:3 (kon.) | Lev – Viťaz 4:1 (kon.)
Riga – Kazaň 1:3 (kon.) | HC Slovan – N.Novgorod 0:3 (kon.)
konec
CSKA Moskva
6:3 (2:1, 1:2, 3:0)
Dynamo Moskva
Úterý 17.09.2013, 17:30KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dinamo si připisuje první porážku v sezoně, když v moskevském derby podlehlo hokejistům CSKA. K vidění byl vyrovnaný zápas, ale výhra domácích je zasloužená. O osudu střetnutí rozhodla poslední třetina, ve které Nikolaj Prochorkin zkompletoval hattrick. Přeji příjemný zbytek večera. (19:48:28)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Kvapil ještě získal černou pryž ve středním pásmu. Puk poslal do útočné třetiny a odchází střídat. O vítězi už je dávno rozhodnuto.
     
    59:01
    Rozběhla se poslední minuta. Nic zatím nenasvědčuje tomu, že by měli hosté udělat ze závěru střetnutí drama. Dinamo je sice u puku, ale daleko od branky soupeře.
     
    57:43
    Hosté mohli snížit. Jalasvaara byl tísněn, přesto udržel rovnováhu a od mantinelu vybruslil až k brance. Zakončil slabě z otočky, ale v šanci se zjevil až Kokarev. Na dorážku měl dostatek času i prostoru, jenže puk namířil jen do betonu Stani.
     
    57:05
    Další ošemetná situace u hostujícího gólmana. Nebezpečně střílel Žarkov a za odraženým pukem mířila hned dvojice jeho spoluhráčů. Jerjomenko se ale roztáhl v brankovišti a další trefě zamezil.
     
    55:34
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Další gól, který si brankář Jerjomenko za rámeček nedá. CSKA vede už o tři branky a míří za vítězstvím. ILJA ZUBOV vystřelil z vrcholu kruhu, gólman jeho lehký pokus neudržel ve výstroji a Zubov se z následné dorážky nemýlil. Asistence: Sergej Širokov – 6:3.
     
    53:30
    Radulov se málem dostal do samostatného úniku. Ale neměl dostatek sil, dobruslil ho obránce. Přesto se vyhlášený ostrostřelec dostal ke střele, ale Jerjomenko byl na místě.
     
    52:49
    Mosaljov se parádně uvolnil. Od mantinelu udělal dva rychlé kroky a následně měl mezi kruhy výbornou pozici ke střele, zakončení se mu však příliš nepovedlo. Kotouč poslal jen doprostřed branky.
     
    51:39
    Proti dvojici obránců teď neměl Karpov v šanci, v rohu útočného pásma o puk brzy přišel. Nicméně Dinamo přidalo, hostům by kontaktní trefa pomohla.
     
    50:20
    Širokov předvedl důraz u hrazení. Narazil do soupeře a pelášil za pukem, ale černou pryž nakonec nezískal. Hosté už kombinují s pukem ve vlastním pásmu.
     
    48:20
    Dinamo touží po rychlé odpovědi. Sopin byl u brankoviště v dobré palebné pozici, ale puk si dlouho rovnal na forhend a následně se dostal mimo nadějný střelecký úhel.
     
    46:12
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Domácí zasazují svému sokovi další úder! OLEG SAPRYKIN setřásl ze zad obránce, zpoza klece si nabruslil až na spodní část kruhu a propálil Jerjomenka mezi betony. Hostující gólman teď rozhodně nemá čisté svědomí. Čekal, že půjde soupeř do středu hřiště a brzy se přesunul. Asistence: Vladimir Žarkov – 5:3.
     
    45:32
    CSKA právě vstřelilo branku!
    NIKOLAJ PROCHORKIN kompletuje hattrick! Domácí mají znovu nejtěsnější možný náskok. Útočníkovu trefu ale musel posvětit rozhodčí u videa. Prochorkin se totiž drze natlačil do brankoviště, naboural do Jerjomenka a puk dotlačil do brány. Ale gól platí. Bez asistence – 4:3.
     
    45:30
    Agilní Prochorkin našlápl k úniku. Zrychlil ve středním pásmu a přes beka vypálil. Jerjomenko zasáhl bez problému.
     
    45:03
    Sopin se za brankou Stani zbavil obránce a z úhlu poté zakončil bekhendem. Gólman měl beton na svém místě a přerušil hru.
     
    43:49
    Graňákova přihrávka byla nepřesná, obránce poslal od mantinelu puk jen na čepel protihráče. Hráči CSKA přešli do útoku, avšak na branku nevystřelili.
     
    42:52
    Poslední dvacetiminutovka začíná hodně opatrně, brankáři jsou takřka bez práce. Týmy se pravidelně střídají v držení puku, ale převládají boje u hrazení.
     
    41:47
    Po souboji u střídačky CSKA vyskočila černá pryž do hlediště. Rozhodčí ukazuje na červený puntík v útočném pásmu Dinama, kde se bude za okamžik vhazovat.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 10. Prochorkin (A. Radulov), 13. Zubov (Širokov, Prochorkin), 24. Prochorkin (Mišarin, A. Radulov), 46. Prochorkin, 47. Saprykin (Žarkov), 56. Zubov (Širokov) – 20. Babenko (Karpov), 37. Cvetkov (Novák, Komarov), 38. Cvetkov (Kokarev, Solovjov)


    CSKA Moskva: Staňa (Proskurjakov) – Pervyšin, Mišarin, Gončarov, Děnisov, Naumenkov, Gimajev, Kurbatov – Zubov, Širokov, Prochorkin – Filppula, A. Radulov, Grigorenko – Saprykin, Žarkov, Reid – Fefelov, Kamaev, Ljubimov.
    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Barzman) – Novák, Bojkov, Jalasvaara, Solovjov, Graňák, Mironov, Korjagin, Barancev – Peštunko, Gorovikov, Komarov – Cvetkov, Kokarev, Karsums – Sopin, Karpov, Babenko – Mosaljov, Volkov, Kvapil.
    bahis siteleri