Košice – Trnava 1:3 (kon.) | Zlaté Moravce – Dunajská Streda 1:0 (kon.) | Ružomberok – Nitra 4:0 (kon.)
Žilina – B. Bystrica 1:2 (kon.) | Myjava – Slovan Bratislava 2:2 (kon.)
konec
MFK Košice
1:3 (1:2)
FC Spartak Trnava
sk Sobota 26.10.2013, 13:30 • Lokomotíva Košice • Niké liga
     
    Zápas je na konci, Trnava si z metropoly východu odváža plný bodový zisk. V Košiciach sme videli zaujímavé stretnutie, v ktorom sa lepšie darilo hosťom.

    Na záver nám ešte ostáva popriať šťastnú cestu domov nie len hráčom z Trnavy, ale aj ich priaznivcom, ktorí dnes merali cestu na opačný koniec republiky.

    Od nás je to pre dnešok všetko. Ďakujeme za pozornosť a tešíme sa na vás aj nabudúce.
    Lúči sa s vami Veronika Pancuráková. (15:19:05)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    V samom závere ešte domáci Novák inkasuje žltú kartu za zbytočné odkopnutie lopty k divákom.
     
    90+1
    Tak toto bol možno aj gól do siete Trnavy! Košičania sa ešte zmohli na záverečný tlak, po ktorom vypálil Ondrej Duda. Lopta sa od brvna odrazila na zem, ale zrejme iba na bránkovú čiaru, keďže rozhodca bol blízko a situáciu videl.
     
    90
    Nadstavovať sa budú dve minúty.
     
    90
    Sabo našiel na ľavej strane spoluhráča Chovanca, ale ten už z priestoru vyznačeného čiarami centrovať nedokázal.
     
    89
    Na trávniku sa už nič nebezpečné nedeje. Spartak loptu iba poľahky odkopuje ďaleko na obrannú polovicu Košíc a nikam sa zbytočne neponáhľa.
     
    88
    Hostia ešte získali štandardku spoza rohu šestnástky z približne 20 metrov. Kuzma sa postavil k odkopu, ale situáciu zahral veľmi zle a nik z jeho spoluhráčov zasahovať nemohol.
     
    87
    Smerom na bránu hosťujúceho Filipka letela ďalekonosná strela, ale brankár Trnavy zasahovať nemusel. Adámik loptu včas odhlavičkoval.
     
    86
    Košičania sa presunuli na útočnú polovicu, no tam vôbec nepochodili. Šinglár sa síce snažil, ale cez obranu hostí prejsť nedokázal.
     
    85
    Haskič sa ešte po pravej strane pokúšal preniknúť až pred Filipka, ale tam zasiahli iba Trnavčania. Následný protiútok vedený Janečkom skončil iba centrom do rukavíc Tofiloskiho.
     
    84
    Zápas sa už skutočne iba dohráva. Domáci futbalisti sa márne snažia, ich súperi ich už do zakončenia odmietajú pustiť.
     
    83
    Mikovič bol v šestnástke v dobrej pozícii, ale centrovať nedokázal. Následne ho jeho protihráči z nebezpečného priestoru dokonca úplne vytlačili.
     
    82
    Hosťujúci hráči sa nemajú kam ponáhľať a na podobné situácie by si skôr mali dať pozor, kontaktný gól by totiž mohol priebeh stretnutia ešte zdramatizovať.
     
    81
    Hostia získali výhodu nebezpečnej štandardky na Tofiloskiho bránu. Kuzma ju zahral nakrátko so Sabom, ale ten pätičkou prihral priamo domácim futbalistom. V rýchlom brejku sa ale Košičanom vôbec nedarilo a Novák sa k strele nedostal.
     
    80
    Diaby poslal do vápna prudký center, na ktorý ale nik z jeho spoluhráčov nemal nárok. Loptu stiahol do svojich rukavíc brankár Filipko.
     
    79
    Posledné striedanie v zápase. Ihrisko opustil domáci Bukata, nahradil ho Skvašík.
     
    78
    Na opačnej polovici trávnika smeroval center do šestnástky pred Filipka, ale tam najvyššie vyskočil iba Adámik a akciu domácich úplne zmaril.
     
    77
    Chovanec dostal loptu na okraji šestnástky, ale nikam sa zbytočne neponáhľal. Prihral iba svojim spoluhráčom, ktorí kontrolujú záver stretnutia.
     
    76
    Stretnutie sleduje priamo na štadióne v košickom Čermeli 3616 divákov. Z toho pár desiatok tvoria fanúšikovia hostí, ktorí na výhod republiky merali dlhú cestu, ale s hrou svojich obľúbencov môžu byť spokojní.

    Veronika Pancuráková

    Branky: 28. Diaby – 34. Vlasko, 39. Chovanec, 47. Sabo (pen.)

    Karty:   47. Tofiloski (KOS), 54. Sekulić (KOS), 90+2. Novák (KOS) – 43. Adámik (TRN), 45. Kuzma (TRN), 59. Tóth (TRN), 66. Augustíni (TRN)


    MFK Košice: Tofiloski – Huk (52. Haskič), Sekulić, Bašista, Duda – Šinglár (C), Bukata (79. Skvašík), Hovančík, Viazanko (64. Kubík) – Novák, Diaby.
    Náhradníci: Ružinský – Urban, Gál, Skvašík, Haskič, Diaby, Kubík.

    FC Spartak Trnava: Filipko – Adámik (C), Grabež, Tóth, Janečka – Chovanec, Sabo, Kuzma, Procházka (62. Augustíni) – Vlasko (52. Mikovič), Hodek (74. Poznar).
    Náhradníci: Hrivňák – Augustíni, Ciprys, Poznar, Mikovič.

    Rozhodčí: Vlk – Hrčka, Ferenc

    Diváci: 3616
    thejrc.org