MČR mužů a žen v boxu (kon.)
konec
MČR mužů a žen v boxu (finálové boje)

Neděle 08.12.2013, 09:30Box
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 09:30.
     
    9:28
    Za pár desítek vteřin začne oficiální nástup boxerek a boxerů do ringu... Celkem nás dneska čeká 14 zápasů...
     
    9:32
    A jak bude dnešní program vypadat?
     
    ŽENY:

    1. zápas – váha do 48 kg: Malíková vs. Novotná (SVK)
    2. zápas – váha do 51 kg: Juranová vs. Šírerová
    3. zápas – váha do 54 kg: Šrámková vs. Kardová
    4. zápas – váha do 57 kg: Valachová (SVK) vs. Sedláčková
    5. zápas – váha do 60 kg: Kovaříková vs. Konečná
    6. zápas – váha do 64 kg: Schmoranzová vs. Myslivečková
     
    MUŽI:

    7. zápas – váha do 56 kg: Huliev vs. Harutunjan
    8. zápas – váha do 60 kg: Schilder vs. Velký
    9. zápas – váha do 64 kg: Chládek vs. Šerban
    10. zápas – váha do 69 kg: Kliment vs. Lengál
    11. zápas – váha do 75 kg: Vodárek vs. Pavliš
    12. zápas – váha do 81 kg: Bezvoda vs. Stárek
    13. zápas – váha do 91 kg: Vaněček vs. Táborský
    14. zápas – váha nad 91 kg: Bartek vs. Musil
     
    9:39
    Máme před sebou zahájení dnešního finálového dne, nyní se představují rozhodčí, poté boxeři a následovat bude hymna...
     
    9:47
    Oficiality vyřešené, může se začít boxovat... Jak by řekl slavný Michael Buffer: "Let´s get ready go rumble"!
     
    9:49
    První zápas je zde: o titul ve váze do 48 kg žen si to rozdají obhájkyně titulu Vlaďka Malíková a Slovenka Eva Novotná...
     
    9:57
    První dvě kola jsou za námi, menší Malíková je zatím pohyblivější, úderově pestřejší. Slovenka ale bojuje a především její dlouhá přední ruka je velmi slušná.
     
    První finále je za námi, vítězka by měla být jasná...
     
    A vítězkou se stává obhájkyně titulu – VLAĎKA MALÍKOVÁ!
     
    10:04
    A jede se dál – ve finále váhy do 51 kg se představí taktéž obhájkyně titulu – Jana Juranová, kterou čeká Karina Šírerová.
     
    10:11
    Na české poměry extrémně zkušená Juranová měla v prvních dvou kolech navrch, přece jen její soupeřce je teprve sedmnáct let a má na kontě šestkrát méně duelů. Zatím se ale v životním zápase drží...
     
    Mladá Šírerová předvedla skvělý bojovný výkon, hlavně v posledním kole byla i aktivnější a lepší boxerkou v ringu, titul ale obhajuje JANA JURANOVÁ.
     
    10:21
    Vyhlášení váhy do 48 kg je odbyto, jde se opět boxovat – o titul ve váze do 54 kg si to rozdají dvě zkušené bojovnice a "staré známé" Alice Šrámková a Lenka Kardová. Také v tomto duelu je prvně jmenovaná obhájkyně titulu. Obě se utkaly ve finále i loni, Šrámková zvítězila až po velkém boji 20-17 na body dle starého bodování.
     
    10:28
    První polovina zápasu – dvě kola po dvou minutách je odboxováno, aktivnější je menší Kardová a možná trochu překvapivě také přesnější a tvrdší. Šrámková to bude mít s obhajobou titulu hodně těžké. První dvě kola dle mého mohly (a měly) jít za Kardovou.
     
    10:34
    Parádní bitva dvou skvělých boxerek vygradovala v otevřeném čtvrtém kole. Na titul by si měla sáhnout Kardová, ale...
     
    Mistryní republiky ve váze do 54 kg se stává LENKA KARDOVÁ!
     
    10:38
    Po vyhlášení stupňů vítězů ve váze do 51 kg – 3. Freiherrová, 2. Šírerová, 1. Juranová je zde finále do 57 kg – v něm se utkají o uvolněnou korunu Ester Konečné, která letos boxuje ve váze do 60 kg – loni stříbrná Lucie Sedláčková a Soňa Valachová.
     
    10:45
    Hodně agresivní první dvě kola z obou stran. Sedláčková ve finále boxuje svůj dvacátý amatérský zápas...
     
    10:50
    Ani letos to na titul nevypadá, Sedláčková po třech kolech prohrává, nechala se zbytečně Slovenkou vybláznit...
     
    Titul získává Slovenka SOŇA VALACHOVÁ. Česká mladá boxerka udělala stejnou chybu jako loni, nechala se soupeřkou vybláznit k rvačce a doplatila na to...Valachová vyhrála sice těsně – 2:0 (jeden rozhodčí dával remízu), přesto asi zaslouženě, i když se sama moc neradovala.
     
    10:54
    Po vyhlášení váhy do 54 kg jdeme na váhu do 60 kg – v něm se představí domácí boxerka z Jičína Dominika Kovaříková, proti ní se postaví velezkušená Ester Konečná.
     
    11:00
    Kovaříková má sice velkou podporu fanoušků, navrch má ale přesnější a zkušenější Konečná. Alespoň v prvních dvou kolech.
     
    Vysoká škola boxu pro Kovaříkovou od vystudované inženýrky a úspěšné obhájkyně titulu ESTER KONEČNÉ. Domácí boxerka bojovala, na zkušenější, techničtější i přesnější soupeřku ale nestačila.
     
    11:10
    Vyhlášení váhy do 57 kg je za námi, do ringu přicházejí poslední ženy dnešního programu – finalistky váhy do 64 kg – favorizovaná šampiónka Martina Schmoranzová a její vyzývatelka Michaela Myslivečková.
     
    11:17
    Loňské finále ukončila Schmoranzová ve třetím kole a také letos se dostane Myslivečková i přes dvě počítání alespoň do třetího kola. Myslivečková je bojovnice, na aktuálně nejlepší českou boxerku ale nemá.
     
    Stejně jako loni končí tento zápas ve třetím kole – tentokrát již dle nových pravidel TKO. Jak už bylo ale psáno, Myslivečková zaslouží uznání, je to velká bojovnice.
     
    11:21
    Po dalším vyhlášení výsledků a kratší pětiminutové přestávce vstoupí do ringu již muži – jako první ve váze do 56 kg si to rozdají "čeští Arméni" Erik Huliev a Garmik Harutunjan.
     
    11:29
    Taneční vložka za námi, jde se opět boxovat...
     
    11:36
    První dvě kola parádního, rychlého a dynamického boxu je za námi. Na body ale vede Huliev, který za poslední rok prodělal velký výkonnostní progres a může ho završit titulem mistrem republiky. Stačí zvládnout poslední kolo se zkušeným Harutunjanem.
     
    Konec zápasu – novým mistrem republiky ve váze do 56 kg se stává ERIK HULIEV.
     
    11:44
    Po posledním vyhlášení výsledků žen přijde na řadu váha do 60 kg, kde si to ve finále rozdají Ondřej Schilder a Patrik Velký.
     
    11:50
    První dvě kola jsou za oběma boxery, Velký je sice o něco lepší, Schilder ale patří rozhodně mezi největší překvapení letošního šampionátu a jeho naděje na titul ještě stále nejsou ztracené.
     
    11:56
    Tak kdo bude mistrem republiky ve váze do 60 kg?
     
    ...PATRIK VELKÝ! Velký měl se svým soupeřem "velkou" práci, Schilder předvedl skvělý výkon a podle bodů rozhodlo až poslední kolo, po dvou to bylo remízové utkání.
     
    11:58
    Nyní nás čeká skutečný vrchol šampionátu – souboj loňského šampiona ve váze do 64 kg Miroslava Šerbana a nejúspěšnějšího českého boxera poslední pětiletky Zdeňka Chládka.
     
    12:03
    V prvním kole byl lepší Chládek, aktivnější, přesnější, Šerban začal hodně zvolna, ale v poslední minutě kola přece jen zabral a ukázal, že i on umí favorita trefit a dostat pod tlak.
     
    12:07
    I v tomto kole byl Chládek dominantnějším bijcem v ringu, v závěru ale přece jen Šerban boj trochu otevřel. Každopádně, pokud chce obhájit titul, bude muset poslední kolo jasně opanovat!
     
    Je jasno, na trůn se vrací ZDENĚK CHLÁDEK, který loni na šampionátu kvůli plnění reprezentačních povinností nestartoval.
     
    12:14
    Jede se dál – finále ve váze do 69 kg obstarají Patrik Kliment a Vladimír Lengál.
     
    12:21
    Dvě kola za námi, parádní bojovný souboj, tvrdší a silnější se zdá být Lengál, jeho soupeř vypadá po semifinále už hodně unavený.
     
    Obrovská bitva, kterou nakonec i díky počítání v posledním kole opanoval PATRIK KLIMENT! Po dvou kolech byl zápas remízový, takže právě počítání ve třetím kole rozhodlo o novém šampiónovi této divize, Lengál se nejspíše přece jen v prvních dvou kolech trochu vystřílel a v posledním už stál na nohou jen díky své velké bojovnosti a srdci, boxersky byl ale v něm lepší Kliment.
     
    12:30
    Máme tu váhu do 75 kg – o uvolněný trůn po Vítkovi Královi si to rozdají zkušený Michal Vodárek a domácí bojovník Josef Pavliš.
     
    12:38
    První dvě kola hodně bojovného duelu jsou za námi, aktivnější, silovější je menší a zkušenější Vodárek, domácí Pavliš ale bojuje o svůj životní úspěch.
     
    A novým mistrem republiky se stává MICHAL VODÁREK! Domácí naděje se snažila, dřela, po dvou kolech byl zápas remízový, ale nakonec přece vyhrály zkušenosti a Vodárek se po třech letech stává opět domácím šampiónem.
     
    12:48
    Už jen tři zápasy do konce šampionátu – o titul ve váze do 81 kg si to rozdají Tomáš Bezvoda a obhájce titulu Stanislav Stárek.
     
    12:55
    První dvě kola jasně pro Stárka, který zatím Bezvodu vodí po ringu, jak potřebuje. Ten bude muset hodně zabrat, aby se zápasem něco udělal.
     
    Zatímco mezi ženami šampiónky až na jednu výjimku své tituly obhajovali, mezi muži je jediným obhájcem veterán STANISLAV STÁREK! Bezvoda bojoval, dřel, jeho protivník jej ale zkušeně rozebral a jasně zápas opanoval.
     
    13:02
    Také v těžké váze budeme mít nového mistra republiky – o titul si to rozdají loni stříbrný Daniel Táborský a překvapení této divize Tomáš Vaněček.
     
    13:10
    Dvě kola za námi, na body vede zkušenější Táborský, ale Vaněček překvapuje, má na kontě desetkrát méně duelů než Táborský, přesto mu dokáže slušně odolávat, předvádí kvalitní techniku a velmi dobré oči...
     
    DANIEL TÁBORSKÝ se dočkal a po loňské porážce ve finále se letos stává novým mistrem republiky ve váze do 91 kg.
     
    13:18
    Třídenní maraton z mistrovství republiky v boxu se blíží ke konci. V ringu už jsou dvě supertíhy – Stanislav Bartek a Dominik Musil, loni stříbrný.
     
    13:25
    První dvě kola supertíhy byla hlavně přetlačovaná dvou pořízků s hodně nepřesnostmi na obou stranách. Uvidíme, co nabídne poslední kolo nejen tohoto zápasu, ale i celého šampionátu.
     
    Mistrem republiky v supertěžké váze se stal STANISLAV BÁRTEK!
     
    Letošní 21. Mistrovství republiky mužů a žen v boxu je již minulostí. Já vám děkuji za pozornost a u dalších on-line reportáží z boxu se budu těšit na shledanou. Novinky, výsledky i fotky nejen z domácího šampionátu naleznete na webu Profiboxing.cz (13:34:24)

    Antonín Vavrda

    bahis siteleri