MČR mužů a žen v boxu (kon.)
konec
MČR mužů a žen v boxu (finálové boje)

Neděle 08.12.2013, 09:30Box
     
    Mistrem republiky v supertěžké váze se stal STANISLAV BÁRTEK!
     
    DANIEL TÁBORSKÝ se dočkal a po loňské porážce ve finále se letos stává novým mistrem republiky ve váze do 91 kg.
     
    Zatímco mezi ženami šampiónky až na jednu výjimku své tituly obhajovali, mezi muži je jediným obhájcem veterán STANISLAV STÁREK! Bezvoda bojoval, dřel, jeho protivník jej ale zkušeně rozebral a jasně zápas opanoval.
     
    A novým mistrem republiky se stává MICHAL VODÁREK! Domácí naděje se snažila, dřela, po dvou kolech byl zápas remízový, ale nakonec přece vyhrály zkušenosti a Vodárek se po třech letech stává opět domácím šampiónem.
     
    Obrovská bitva, kterou nakonec i díky počítání v posledním kole opanoval PATRIK KLIMENT! Po dvou kolech byl zápas remízový, takže právě počítání ve třetím kole rozhodlo o novém šampiónovi této divize, Lengál se nejspíše přece jen v prvních dvou kolech trochu vystřílel a v posledním už stál na nohou jen díky své velké bojovnosti a srdci, boxersky byl ale v něm lepší Kliment.
     
    Je jasno, na trůn se vrací ZDENĚK CHLÁDEK, který loni na šampionátu kvůli plnění reprezentačních povinností nestartoval.
     
    ...PATRIK VELKÝ! Velký měl se svým soupeřem "velkou" práci, Schilder předvedl skvělý výkon a podle bodů rozhodlo až poslední kolo, po dvou to bylo remízové utkání.
     
    Konec zápasu – novým mistrem republiky ve váze do 56 kg se stává ERIK HULIEV.
     
    Stejně jako loni končí tento zápas ve třetím kole – tentokrát již dle nových pravidel TKO. Jak už bylo ale psáno, Myslivečková zaslouží uznání, je to velká bojovnice.
     
    Vysoká škola boxu pro Kovaříkovou od vystudované inženýrky a úspěšné obhájkyně titulu ESTER KONEČNÉ. Domácí boxerka bojovala, na zkušenější, techničtější i přesnější soupeřku ale nestačila.
     
    Titul získává Slovenka SOŇA VALACHOVÁ. Česká mladá boxerka udělala stejnou chybu jako loni, nechala se soupeřkou vybláznit k rvačce a doplatila na to...Valachová vyhrála sice těsně – 2:0 (jeden rozhodčí dával remízu), přesto asi zaslouženě, i když se sama moc neradovala.
     
    Mistryní republiky ve váze do 54 kg se stává LENKA KARDOVÁ!
     
    Mladá Šírerová předvedla skvělý bojovný výkon, hlavně v posledním kole byla i aktivnější a lepší boxerkou v ringu, titul ale obhajuje JANA JURANOVÁ.
     
    A vítězkou se stává obhájkyně titulu – VLAĎKA MALÍKOVÁ!
     
    První finále je za námi, vítězka by měla být jasná...

    Antonín Vavrda

    thejrc.org