MČR mužů a žen v boxu (kon.)
konec
MČR mužů a žen v boxu (finálové boje)

Neděle 08.12.2013, 09:30Box
     
    Letošní 21. Mistrovství republiky mužů a žen v boxu je již minulostí. Já vám děkuji za pozornost a u dalších on-line reportáží z boxu se budu těšit na shledanou. Novinky, výsledky i fotky nejen z domácího šampionátu naleznete na webu Profiboxing.cz (13:34:24)
     
    Mistrem republiky v supertěžké váze se stal STANISLAV BÁRTEK!
     
    13:25
    První dvě kola supertíhy byla hlavně přetlačovaná dvou pořízků s hodně nepřesnostmi na obou stranách. Uvidíme, co nabídne poslední kolo nejen tohoto zápasu, ale i celého šampionátu.
     
    13:18
    Třídenní maraton z mistrovství republiky v boxu se blíží ke konci. V ringu už jsou dvě supertíhy – Stanislav Bartek a Dominik Musil, loni stříbrný.
     
    DANIEL TÁBORSKÝ se dočkal a po loňské porážce ve finále se letos stává novým mistrem republiky ve váze do 91 kg.
     
    13:10
    Dvě kola za námi, na body vede zkušenější Táborský, ale Vaněček překvapuje, má na kontě desetkrát méně duelů než Táborský, přesto mu dokáže slušně odolávat, předvádí kvalitní techniku a velmi dobré oči...
     
    13:02
    Také v těžké váze budeme mít nového mistra republiky – o titul si to rozdají loni stříbrný Daniel Táborský a překvapení této divize Tomáš Vaněček.
     
    Zatímco mezi ženami šampiónky až na jednu výjimku své tituly obhajovali, mezi muži je jediným obhájcem veterán STANISLAV STÁREK! Bezvoda bojoval, dřel, jeho protivník jej ale zkušeně rozebral a jasně zápas opanoval.
     
    12:55
    První dvě kola jasně pro Stárka, který zatím Bezvodu vodí po ringu, jak potřebuje. Ten bude muset hodně zabrat, aby se zápasem něco udělal.
     
    12:48
    Už jen tři zápasy do konce šampionátu – o titul ve váze do 81 kg si to rozdají Tomáš Bezvoda a obhájce titulu Stanislav Stárek.
     
    A novým mistrem republiky se stává MICHAL VODÁREK! Domácí naděje se snažila, dřela, po dvou kolech byl zápas remízový, ale nakonec přece vyhrály zkušenosti a Vodárek se po třech letech stává opět domácím šampiónem.
     
    12:38
    První dvě kola hodně bojovného duelu jsou za námi, aktivnější, silovější je menší a zkušenější Vodárek, domácí Pavliš ale bojuje o svůj životní úspěch.
     
    12:30
    Máme tu váhu do 75 kg – o uvolněný trůn po Vítkovi Královi si to rozdají zkušený Michal Vodárek a domácí bojovník Josef Pavliš.
     
    Obrovská bitva, kterou nakonec i díky počítání v posledním kole opanoval PATRIK KLIMENT! Po dvou kolech byl zápas remízový, takže právě počítání ve třetím kole rozhodlo o novém šampiónovi této divize, Lengál se nejspíše přece jen v prvních dvou kolech trochu vystřílel a v posledním už stál na nohou jen díky své velké bojovnosti a srdci, boxersky byl ale v něm lepší Kliment.
     
    12:21
    Dvě kola za námi, parádní bojovný souboj, tvrdší a silnější se zdá být Lengál, jeho soupeř vypadá po semifinále už hodně unavený.
     
    12:14
    Jede se dál – finále ve váze do 69 kg obstarají Patrik Kliment a Vladimír Lengál.
     
    Je jasno, na trůn se vrací ZDENĚK CHLÁDEK, který loni na šampionátu kvůli plnění reprezentačních povinností nestartoval.
     
    12:07
    I v tomto kole byl Chládek dominantnějším bijcem v ringu, v závěru ale přece jen Šerban boj trochu otevřel. Každopádně, pokud chce obhájit titul, bude muset poslední kolo jasně opanovat!
     
    12:03
    V prvním kole byl lepší Chládek, aktivnější, přesnější, Šerban začal hodně zvolna, ale v poslední minutě kola přece jen zabral a ukázal, že i on umí favorita trefit a dostat pod tlak.

    Antonín Vavrda

    thejrc.org