Dopolední program mužů (kon.) | Dopolední program žen (kon.)
Odpolední program mužů (kon.)
konec
Dopolední program žen

(JPN - RUS 8:4, USA - CHN 4:7, KOR - SWE 4:7, CAN - GBR 9:6)

Středa 12.02.2014, 11:00Zimní olympijské hry - Curling
Sledujte:
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy nashledanou. (14:07:56)
     
    Největší podívanou ovšem nabídlo utkání na dráze D, kde se Kanada střetla s Velkou Británií. Utkání plné zvratů a nádherných curlingových momentů nakonec dopadlo lépe pro Severoameričanky, které musejí především poděkovat skiperce Jennifer Jonesové. Bez jejích přesných kamenů v kritických chvílích by zřejmě radost na kanadské straně nezavládla. Jonesová jenom potvrdila, že je v současnosti nejlepší curlerkou v Soči.
     
    Ruskám nepomohla ani bouřlivá a někdy neférová kulisa a Japonsku nakonec podlehly 4:8. Švédsko mělo problémy s Jižní Koreou snad jen do 4. endu, jakmile poté uhrálo trojku, vedení si v klidu pohlídalo. Utkání mezi Čínou a USA bylo podle předpokladů hodně vyrovnané, nakonec však asijská země dotáhla zápas přece do vítězného konce.
     
    Dopolední program žen skončil.
     
    Konečné výsledky:

    Japonsko – Rusko 8:4
    USA – Čína 4:7
    Jižní Korea – Švédsko 4:7 (v 9. endu)
    Kanada – Velká Británie 9:6
     
    Doplňme ještě konečné výsledky dvou dalších zápasů. Jižní Korea se se Švédskem nepouštěla do 10. endu a prohrála 4:7. Stejným poměrem podlehla nakonec i USA svým čínským soupeřkám, které v 10. endu uhrály dvojku a stvrdily vítězství.
     
    10
    Pozor! Muirheadová měla dvě varianty: buď hrát na jistotu a uhrát dvojku a jít do extra endu, anebo zariskovat. Nepodařilo se. A Kanaďanky tak nakonec uhrávají ještě bod, vítězí 9:6!
     
    10
    Nedaří se! Jonesové se pokus o double take-out nevydařil a Velká Británie může bez problému uhrát dvojku. A tím pádem srovnat stav.
     
    10
    Kanaďanka Jonesová má k dispozici poslední kámen. Skiperka Muirheadová pokazila a nabídla své soupeřce double take-out. Pokud to zvládne, rozhodně o vítězství Kanady.
     
    10
    Jonesová zase zvládla kritickou situaci! To, co pokazila Lawesová, zvládla kanadská skiperka. Double take-out se tentokráte podařil. A Britky jsou rázem pod tlakem, aby uhrály alespoň dvojku.
     
    Na dráze A je dobojováno. Japonsko v 10. endu uhrálo dvojku a vyhrálo 8:4. Čína na závěr uhrála rovněž dvojku a porazila USA 7:4.
     
    10
    Sloanová potřebovala pomalejší kámen. Takhle ten svůj vyrazila jen někam na hranici cílových kruhů.
     
    10
    Kanaďanka Lawesová se pokusila o double take-out, poslala hodně rychlý kámen, jenže ten projel cílovými kruhy bez jakéhokoli touche! Britky mají zaděláno na vítězství v tomto utkání, pokud udrží alespoň trojku.
     
    10
    Sloanové chyběl jen kousíček, aby její kámen doroloval za kanadské guardy. Ale nevadí – Kanada je totiž pod tlakem. Lawesová musí hrát double take-out, jinak bude mít zápas katastrofální následky.
     
    10
    Britky mají zaděláno na trojku! Jenže Kanada má v záloze Jonesovou. Skiperka už několikrát v utkání dostala svůj tým z bahna.
     
    10
    Britky jsou na tom parádně. Dva kameny mají v kruzích za guardy. Adamsová poslala pátý kámen ke středu naprosto ideálně, vyrazila kanadský a ten její doroloval, kam potřebovala.
     
    Jižní Korea snižuje na 4:7, v 9. endu uhrála proti Švédsku jedničku.
     
    10
    Officerová pokazila třetí kámen, Britky tak zahrály kámen za svůj guard do pravé strany.

    Patrik Sandev

    bahis siteleri