Tisková konference FK Teplice (kon.)
konec
Tisková konference FK Teplice

Čtvrtek 13.02.2014, 14:00Tiskové konference
     
    Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dne. (14:51:41)
     
    Jednalo se doopravdy o poslední otázku a poté je oficiální tisková konference ukončena.
     
    Zřejmě poslední otázka směřuje na Ing. Pavla Šedlbauera a týká se složení teplického týmu. Je spokojen, protože i když je v týmu spousta zahraničních hráčů, tak si kabina velmi rozumí. Velmi spokojen je s výkony mužstva a věří, že se podaří společný cíl všech členů teplického týmu a to je boj o pohárovou Evropu.
     
    Trenéř Ščasný očekává kvalitní utkání. Jednat se bude o přímý souboj o třetí místo a je si vědom síly Dukly, přesto by rád v Praze uspěl.
     
    Další otázka je směřuje směrem k prvnímu utkání, které žlutomodří odehrají na Dukle.
     
    Dalším diskutovaným hráčem je Elvis Bratanovič, mladý útočník, který by měl nahradit zraněného Mahmutoviče. Trenérovi Ščasnému je jasné, že Elvis nebude ihned stejně gólově produktivní. Příklad si bere z Edina Džeka i právě Mahmutoviče, kteří po svém příchodu do Teplic byli posláni na hostování do druholigového Ústí nad Labem. A poté se vrátili v obrovské formě a táhli tým svými výkony.
     
    Ing. Pavel Šedlbauer a František Hrdlička se shodují na tom, že transparentnost a otevřenost klubu je velmi důležitá. Pan Šedlbauer je trošku zklamán z toho, jak se ostatní kluby zachovaly k tomu, když teplické vedení odtajnilo platy jejich hráčů.
     
    Odpověď je jednoznačná. S Aldinem Čajičem počítá, ale jde o to, jestli se klub s hráčem dohodne na prodloužení smlouvy.
     
    Slovo se vrací ke zmiňovanému Čajičovi, kterým je stabilním členem teplického kádru. Otázka na Zdeňka Ščasného je, jestli s ním počítá do základní sestavy.
     
    František Hrdlička pokračuje tím, že během zimní pauzy dostalo teplické vedení nějaké nabídky na jejich hráče, ale žádná z nabídek nebyla tak zajímavá, aby se vyplatilo oslabit tým, takže nikdo z hráčů Stínadla neopustil.
     
    Dalším diskutovaným hráčem je Aldin Čajič, kterému v létě vyprší smlouva, klub s ním o nové smlouvě jedná a Hrdlička uzavírá tím, že nová smlouva by měla být vyřešena do konce týdne.
     
    Ščasný kvituje zimní přípravu, kterou teplický tým prakticky celou odtrénoval na přírodní trávě, což bylo velmi příznivé, protože v týmu nedošlo téměř k žádnému zranění.
     
    František Hrdlička byl tázán na Aidina Mahmutoviče. Sděluje, že teplický útočník je stále pod drobnohledem zahraničních klubů, ale momentálně ho velmi limituje jeho zranění.
     
    Což je velmi zajímavá zpráva pro fanoušky teplického klubu.
     
    Nerad by spekuloval o dalších posilách, i když nevylučuje, že by mohl ještě nějaký hráč přijít. Pan Hrdlička přitakává tím, že nějaký pohyb hráčů do začátku ligy ještě určitě nastane.
     
    Laco Takács, stoper, který je členem teplického dorostu, ale trenér Ščasný si ho vytáhl do zimní přípravy a je z něho nadšen. Kyperské soustředění absolvoval velmi dobře.
    Zdeněk Ščasný říká, že je velkým příslibem do budoucnosti a nevylučuje, že by se mohl už nyní v jarní části soutěže zapojit do některého ze zápasů.
     
    Dalším tématem je kauza Jablonský. Pan Hrdlička odpovídá na otázku tak, že sám neví, jakým směrem se bude kauza dále odehrávat.
     
    Trenéř Ščasný vypráví o novém zahraničním stoperovi, kterým je Renars Rode. Teplický stratég nebyl v úvodu přípravy úplně nadšený z jeho výkonů, ale jeho výkony měly zvyšující se tendenci.

    Jakub Zahradníček

    bahis siteleri