Slovinsko – Rakousko 4:0 (kon.) | Rusko – Norsko 4:0 (kon.) | Česko – Slovensko 5:3 (kon.)
Švýcarsko – Lotyšsko 1:3 (kon.)
konec
Česko
5:3 (3:0, 1:1, 1:2)
Slovensko
Úterý 18.02.2014, 18:00 • Šajba Aréna (kapacita 7000) • Olympijské hry - muži
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    S konstatováním, že Češi postupují do zítřejšího čtvrtfinále, ve kterém se nejspíš od 18:00 střetnou s týmem USA se pro dnešek loučím a přeji vám příjemný zbytek večera. (20:36:01)
     
    Je tedy také vidět, že Česku pomohla k postupu výborná disciplína, do čtyř šli jedinkrát. Naopak svěřenci Aloise Hadamczika třikrát využili početní převahu, byť poslední Plekancova branka nebyla klasická přesilovková.
     
    Statistiky celého zápasu:
    Střely na branku: 29:32.
    Vyloučení: 1:5.
    Využití: 3:0.
     
    Statistiky třetí třetiny:
    Střely na branku: 8:15.
    Vyloučení: 0:1.
    Využití: 1:0.
     
    Hrdiny zápasu byli na české straně dvougólový Roman Červenka, David Krejčí, který jeden gól dal a na jeden přihrál a Tomáš Kaberle. Zkušený bek asistoval u dvou přesilovkových branek.

    Ve slovenském dresu nejvíc hrozili Handzuš s Mariánem Hossou. Prvně jmenovaný tomu druhému dvakrát asistoval u gólu. Slovákům to ale nakonec na body nestačilo.
     
    Po velkém boji tak český tým postupuje především díky povedené první třetině do čtvrtfinále, ve kterém se utká s výběrem USA. Pro Slováky turnaj končí bez jediné výhry.
     
    Ufff. Třetí třetina zápasu mezi Českem a Slovenskem nabídla obrovské drama. Slováci dvěma slepenými góly z poloviny třetí periody stáhli český náskok na rozdíl jediné branky. O snížení se postarali Marián Hossa a Surový. Následně si Slováci vytvořili několik velkých šancí, žádnou už ale nevyužili.

    V poslední minutě sudí poměrně přísně vyloučili Meszároše, Slovensko zkusilo i v oslabení hru bez brankáře a ta jim nevyšla. Pojistkovou branku přidal kapitán Plekanec.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Tomáš Plekanec drží puk ve středním pásmu, dnes už Češi vyhrají!
     
    59:35
    Slováci se ještě snaží o zázrak. Sekerovu střelu ale Šmíd přizvedl do ochranné sítě.
     
    Plekanec zajišťuje postup do čtvrtfinále.
     
    59:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    Slováci zkusili zariskovat, dostali puk do středního pásma a Laco hned opustil branku. K puku se ale dostali Češi a kotouč se dostal na útočnou modrou k TOMÁŠI PLEKANCOVI, který udělal pár kroků a trefil prázdnou branku. Asistence: David Krejčí, Marek Židlický.
     
    59:08
    Hanzal se dral do šance a tak ho nedovoleně zastavil Andrej Meszároš, který českému útočníku přelomil hokejku. Vyloučen je slovenský bek na dvě minuty za sekání. Komplikace pro Slováky.
     
    58:53
    Plekanec s Milanem Michálkem jeli dva na jednoho. Kapitán to zkusil víz na sebe a prudkou ranou napálil břevno slovenské svatyně.
     
    58:40
    Další Sekerovu střelu Pavelec vyráží daleko od sebe.
     
    58:24
    Slováci kombinují v útočném pásmu, Laco zatím v brance.
     
    58:06
    Sekerovo nahození proskákalo těsně vedle branky Pavelce.
     
    58:00
    Přesně dvě minuty před třetí sirénou drží Pavelec v lapačce skákavý puk z velké dálky. Bude se vhazovat před ním.
     
    57:51
    Třetí český útok nyní předvedl ukázkový forčeking, čas se krátí.

    David Nekvinda

    Branky a nahrávky: 7. Hemský (Voráček, Kaberle), 8. Červenka (Plekanec, Jágr), 18. Krejčí (Kaberle), 36. Červenka, 60. Plekanec (Krejčí, Židlický) – 39. Marián Hossa (Handzuš, Sekera), 48. Marián Hossa (Tatar, Handzuš), 49. Surový (Bartovič, Sekera)


    Česko: Pavelec (Salák) – Židlický, Šmíd, Gudas, Rozsíval, Z. Michálek, Kaberle, Krajíček – Jágr, Plekanec (C), Červenka – Hemský, Krejčí, M. Michálek – Voráček, Hanzal, Erat – Frolík, Nedvěd, Palát – Novotný.
    Trenér: Alois Hadamczik.

    Slovensko: Laco (Halák) – Starosta, Chára (C), Meszároš, Sekera, Marinčin, Jurčina, Vydarený – Marián Hossa, Handzuš, Tatar – Jurčo, Ölvecký, Záborský – Miklík, Surový, Bartovič – Pánik, Radivojevič, Marcel Hossa.
    Trenér: Vladimír Vůjtek.

    Rozhodčí: Peel (USA) , Vinnerborg (SWE) – Cameron (CAN), Suominen (FIN)
    bahis siteleri