Tisková konference FC Hradec Králové (kon.)
konec
Tisková konference FC Hradec Králové

Čtvrtek 06.03.2014, 12:00Tiskové konference
     
    Je za námi tisková konference, s konstatováním, že Hradec Králové začíná jarní část Fotbalové národní ligy na hřišti v Sezimově Ústí proti Táborsku již tuto sobotu se s Vámi loučím a přeji pěkný zbytek dne.
     
    Nyní už je prostor pro individuálními zástupci médií, a tak je předsezónní setkání u konce.
     
    Novináři dnes nemají příliš otázek, a tak to vypadá, že se tisková konference blíží ke konci.
     
    Filip Zorvan:
    Dostat se sem je určitě splněný sen, protože, kdo si může v sedmnácti letech říct, že může být v kabině áčka. Určitě bych se chtěl dokázat posunout dál a o místo v sestavě budu i nadále dál naplno bojovat.
     
    Jan Hable o svém příchodu a zranění:
    Příprava pro mě nebyla ideální, protože jak jsem přišel, tak jsem se hnedka zranil. Většinu kluků z kabiny jsem se znal a zbytek jsem poznal na tréninku, který jsem mohl naplno absolvovat až poslední tři týdny. Ten postup si každý v kabině uvědomuje, musíme jít každý zápas od zápasu a uvidíme, jak to bude.
     
    Adrian Rolko o nové roli kapitána a odchodu Jana Šislera
    V létě byl kapitánem Hochmeister a Šisler byl zástupcem. Během podzimu se to posunulo a zástupcem jsem se stal já a on kapitánem. Potom, co se ale nedohodl v létě s vedením, jsem se kapitánem stal já. Jestli nám bude chybět ve hře, se ukáže až na hřišti. Honza samozřejmě nějaké kvality měl, ale já doufám, že ho dokážeme nahradit.
     
    Filip Zorvan o svém příchodu z juniorky:
    Na začátku prosince mě volal pan Prokopec, že půjdu do přípravy z A-týmem. Bylo nás tady dost, takže jsem rád, že jsem tu zůstal.
    V sedmi letech si mě pan Prokopec vyhlídl na turnaji v Hradci Králové, kdy jsem nastupoval za Nové Město, a tak jsem se dostal do Hradce.
     
    Juraj Križko o svém příchodu:
    V týmu se mi všechno líbí a myslím, že jsem se zde adaptoval celkem rychle. Trenér se mi ozval, že by mě chtěl a já jsem rád souhlasit. Doufám, že si splníme sen, který jsme si dali. Vzhledem k počasí byla příprava dobrá.
     
    Asistent trenéra Bohuslav Pilný:
    Chci omluvit ještě jednou Luboše Prokopce, na sobotu bude ale v pořádku. V přípravě jsme si splnili, co jsem si naplánovali, kromě jednoho soustředění. Nahradili jsme to zajímavými zahraničními soupeři. V případně nám přálo počasí, umělka byla také dobrá a vyhýbalo se nám zranění. Odehráli jsme dva dvanáct zápasů, osm z nich jsme vyhráli, tři remízovali a jeden prohráli, což bylo v těch Drážďanech. Ti ale byli v přípravě úplně jinde, než my a pro nás to byla vynikající konfrontace. V kádru se nám protočilo 36 hráčů, ten počet je vysoký, ale je to díky tomu, že jsme dávali příležitost hráčům, kteří byli i v juniorském týmu. Hledali jsme složení užšího kádru, který už nyní všichni znáte.
     
    Sportovní ředitel Róbert Barborík:
    V zimní přestávce jsme pracovali na dovednosti s míčem a na kombinaci. Jak jsme to všechno zvládli se ale ukáže až v soutěži. Cíl je jediný, chceme postoupit.

    KÁDR FC HRADEC KRÁLOVÉ PRO JARNÍ ČÁST

    Brankáři
    Jiří Lindr
    Tomáš Koubek

    Obrana
    Pavel Čermák
    Tomáš Holeš
    David Hovorka
    Juraj Križko
    Marek Plašil
    Jiří Poděbradský
    Adrian Rolko

    Záloha
    Radek Doležal
    Jan Hable
    Emir Halilovič
    Jiří Janoušek
    Ondřej Kraják
    Tomáš Malinský
    Matěj Ptáček
    Jan Shejbal
    Petr Schwarz
    Jaroslav Zelený
    Filip Zorvan
    David Sixta

    Útok
    Marek Kulič
    David Vaněček
    Pavel Dvořák
     
    Sportovní ředitel Róbert Barborík na úvod představil nové hráče a dodal informace o těch hráčích, kteří odešli.
     
    Tisková konference je zahájena úvodním slovem tiskového mluvčího Milana Šedivého, který konstatoval, že tiskové konference se hlavní trenér A-mužstva nemůže účastnit proto, že ho skolila chřipka a má teplotu přes 39.
     
    Na dotazy z kádru hráčů budou odpovídat tři nováčci v A-týmu, a to Filip Zorvan, Juraj Križko a Jan Hable. Z kádru stabilních pak Adrian Rolko. Dále budou přítomni asistent trenéra Bohuslav Pilný a sportovní ředitel Róbert Barborík.
     
    Dobré poledne s tiskovou konferencí FC Hradec Králové. Východočeši začínají svoji jarní cestu, ve které by si chtěli vybojovat postup a vrátit se tak po roce znovu do Gambrinus ligy, již tuto sobotu na hřišti Táborska.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:00.

    Ondřej Novotný