Francie – Česko 0:3 (kon.) | Norsko – Slovensko 6:3 (kon.) | Rakousko – Dánsko 4:5 (po pr.)
po prodl.
Rakousko
4:5 (1:0, 1:0, 2:4 - 0:1)
Dánsko
Neděle 06.04.2014, 20:00Mistrovství světa žen - 1. divize, sk. A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    63:57
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Další nefalšovaná paráda v podání dánské snajperky nám ukončuje strhující večerní souboj! JOSEFINE PERSSONOVÁ si senzačně povodila obránkyni, poslala ji ostudně na led a své sólo pak zakončila jemným zasunutím mezi betony nešťastné Marchhartové. Čtvrtý gól Perssonové se stává vítězným – 4:5! Bez asistence.
     
    59:30
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    A je to gól, Danky využívají hru bez brankářky a v poslední minutě potřetí vyrovnávají skóre! Zpoza brány hledala Asperupová spoluhráčku před bránou a i když MALENE FRANDSENOVÁ netrefila puk dobře, stejně doklouzal mezi betony gólmanky za brankovou čáru – 4:4! Bez asistence.
     
    53:03
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Luxus s velkým L! Kdo odešel domů před poslední třetinou, ten musí pořádně litovat, protože sledujeme parádní přestřelku! Teď se do ní zapojily zase Rakušanky, konkrétně ANNA MEIXNEROVÁ, která projela po pravé straně jako oranžový expres a svůj únik zakončila dlouhou kličkou za záda bezmocné Joaové – 4:3! Bez asistence.
     
    48:58
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Přerovský zimní stadion sleduje v dnešním posledním zápase velkou zápletku, Dánky už zase vyrovnávají skóre! Kdybyste zkoušeli hádat, kdo se o to postaral, trefili byste. Své sólo totiž proměnila v gól JOSEFINE PERSSONOVÁ, která tak završuje hattrick – 3:3! Bez asistence.
     
    48:03
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Jenže přesně po půlminutě si berou Rakušanky své vedení zpátky a střídačka doslova vříská radostí! V chumlu hráček našla kotouč VICTORIA HUMMELOVÁ, která nejprve trefila tyčku, ale pak si stihla puk dojet a se štěstím ho dorazit do prázdné brány – 3:2! Bez asistence.
     
    47:33
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    To jsou věci, Dánky se ve třetí třetině opravdu zvedly a velmi rychle stihly zápas vyrovnat! Znovu se o gólový úspěch postarala JOSEFINE PERSSONOVÁ, která uháněla po pravé straně a stojící Marchhartovou dokázala prostřelit. Jedeme zase od nuly – 2:2! Bez asistence.
     
    41:37
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    A je to tady, Dánky se poprvé prosazují a snižují na rozdíl jediné branky! Krátkou rotaci zakončila přihrávka Gregersonové do mezikruží pro JOSEFINE PERSSONOVOU, která se do puku opřela z první a pod rukou Marchhartové zařídila dánskou radost – 2:1! Asistence: Julie Gregersenová.
     
    25:37
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Dánská defenzíva si připsala slabší okamžik a po dalším brejku soupeřek podruhé inkasuje! Altmannová narýsovala naprosto epesní přihrávku do volného prostoru, kam si rychlostí blesku najela ANNA MEIXNEROVÁ a první rakouský útok se po zásluze raduje – 2:0! Asistence: Denise Altmannová, Esther Kantorová.
     
    08:50
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Rakušanky se ještě před uplynutím první desetiminutovky ujímají vedení! Dlouhý pas Wittichová dojela na hranici ofsajdu EVA MARIA BEITEROVÁ SCHWARZLEROVÁ, který své sólo zakončila fantastickým forhendovým blafákem a na rakouské střídačce propukla obrovská vlna radosti – 1:0! Asistence: Charlotte Wittichová.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 9. Beiterová Schwarzlerová (Wittichová), 26. Meixnerová (Altmannová, Kantorová), 49. Hummelová, 54. Meixnerová – 42. Perssonová (Gregersenová), 48. Perssonová, 49. Perssonová, 60. Frandsenová (Asperupová), 64. Perssonová


    Rakousko: Marchhartová (Hornichová) – Wittichová, Hyblerová, Fazokasová, Grascherová, Schneiderová, Hammerleová, Kainbergerová, Hausbergerová – Meixnerová, Altmannová, Kantorová – Hummelová, Weberová, Beiterová Schwarzlerová – Brunnerová, Lopezová, Ullrichová – Vlceková, Volggerová, Hanserová. Trenér: Pekka Hämäläinen.
    Dánsko: Joaová (L. Jensenová) – Frandsenová, Gregersenová, Jacquetová, Olaussonová, Densingová, S. Jensenová, Langsagerová – Perssonová, Asperupová, N. Jensenová – Gludová, Jakobsenová, Henriksenová „C“ – Russellová, M. B. Nielsenová, Weisová – Soendergaardová, K. L. Nielsenová. Trenér: Denis Larsen.

    Rozhodčí: Ugadžinová (JPN) – Malá, Šťastná (obě CZE).

    Diváci: 153
    ocianews.com