Francie – Česko 0:3 (kon.) | Norsko – Slovensko 6:3 (kon.) | Rakousko – Dánsko 4:5 (po pr.)
po prodl.
Rakousko
4:5 (1:0, 1:0, 2:4 - 0:1)
Dánsko
Neděle 06.04.2014, 20:00Mistrovství světa žen - 1. divize, sk. A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    63:57
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Další nefalšovaná paráda v podání dánské snajperky nám ukončuje strhující večerní souboj! JOSEFINE PERSSONOVÁ si senzačně povodila obránkyni, poslala ji ostudně na led a své sólo pak zakončila jemným zasunutím mezi betony nešťastné Marchhartové. Čtvrtý gól Perssonové se stává vítězným – 4:5! Bez asistence.
     
    62:13
    Spoluhráčka hledala volnou Perssonovou, ale dvě Rakušanky obětavě lehly do přihrávky.
     
    60:05
    Po pouhých pěti sekundách prchla dopředu Meixnerová a napálila dánskou tyč!
     
    59:58
    Ještě v posledních vteřinách měly Rakušanky šanci zvítězit, ale Joaová perfektně zasáhla.
     
    59:30
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    A je to gól, Danky využívají hru bez brankářky a v poslední minutě potřetí vyrovnávají skóre! Zpoza brány hledala Asperupová spoluhráčku před bránou a i když MALENE FRANDSENOVÁ netrefila puk dobře, stejně doklouzal mezi betony gólmanky za brankovou čáru – 4:4! Bez asistence.
     
    58:44
    Joaová sprintuje na střídačku, Dánky to zkouší v šesti proti čtyřem!
     
    57:22
    Henriksenová vystřelila napoprvé do chráničů soupeřky, pak ji skvěle vychytala Marchhartová!
     
    57:05
    Dánská střídačka si vybírá oddechový čas.
     
    57:05
    Dánky jsou v plném počtu a naopak si samy zahrají v početní výhodě, což pro ně znamená obrovskou možnost na srovnání! Anna Schneiderová (AUT) – 2 minuty za podražení.
     
    56:39
    One-woman show v podání autorky hattricku Perssonové! Poslední z dvaceti stahovaček jí ale nevyšla a nakonec nedokázala ohrozit Marchhartovou.
     
    54:58
    Nenápadné, ale o to nebezpečnější pokusy létají na Joaovou. Ta musí ve svém brankovišti předvádět psí kusy.
     
    54:40
    Dánky chybují, Rakušanky forčekují a je z toho přesilovka pro tým, který je ve vedení. Emma Russellová (DEN) je vyloučena za hákování.
     
    54:07
    Třetímu zápasu úvodního dne ženského šampionátu přihlíží 153 diváků.
     
    53:03
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Luxus s velkým L! Kdo odešel domů před poslední třetinou, ten musí pořádně litovat, protože sledujeme parádní přestřelku! Teď se do ní zapojily zase Rakušanky, konkrétně ANNA MEIXNEROVÁ, která projela po pravé straně jako oranžový expres a svůj únik zakončila dlouhou kličkou za záda bezmocné Joaové – 4:3! Bez asistence.
     
    52:45
    Důležitý zákrok Marchhartové! Rakouská gólmanka ukryla do lapačky střelu Henriksenové.
     
    51:56
    Po dánském protiútoku zase mohlo být všechno jinak, ale nebylo. Rakušanky si musí začít dávat pozor na zadní vrátka, jestli už není pozdě.
     
    50:39
    Neuvěřitelné, Josefine Perssonová je ve třetí třetině prostě všude a teď mohla svým čtvrtým úderem poprvé poslat Dánky do vedení. Na Marchhartovou si ale nakonec nepřišla!
     
    48:58
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Přerovský zimní stadion sleduje v dnešním posledním zápase velkou zápletku, Dánky už zase vyrovnávají skóre! Kdybyste zkoušeli hádat, kdo se o to postaral, trefili byste. Své sólo totiž proměnila v gól JOSEFINE PERSSONOVÁ, která tak završuje hattrick – 3:3! Bez asistence.
     
    48:03
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Jenže přesně po půlminutě si berou Rakušanky své vedení zpátky a střídačka doslova vříská radostí! V chumlu hráček našla kotouč VICTORIA HUMMELOVÁ, která nejprve trefila tyčku, ale pak si stihla puk dojet a se štěstím ho dorazit do prázdné brány – 3:2! Bez asistence.
     
    47:33
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    To jsou věci, Dánky se ve třetí třetině opravdu zvedly a velmi rychle stihly zápas vyrovnat! Znovu se o gólový úspěch postarala JOSEFINE PERSSONOVÁ, která uháněla po pravé straně a stojící Marchhartovou dokázala prostřelit. Jedeme zase od nuly – 2:2! Bez asistence.
     
    47:07
    Pasáž plnou nepřesností ukončila nádherná akce na druhé straně. Meixnerová ovšem svou stahovačku nedotáhla do gólového konce, stejně tak její spoluhráčky.
     
    45:48
    Už mohlo být vyrovnáno. Josefine Jakobsenová ale z obrovské šance napálila břevno!
     
    44:08
    Znovu se ke slovu dostala Denise Altmannová, dnes nejaktivnější hráčka Rakušanek. Její zakončení ke druhé tyči ale Joaová vytáhla pravým betonem!
     
    42:52
    Malene Frandsenová (DEN) pak na rakouskou gólmanku nepřípustně dorážela a sudí ukazuje, že takhle tedy ne. Menší trest za sekání, další hra čtyři na čtyři.
     
    42:07
    Dánský nápor kontinuálně pokračuje a nyní vede k přesilové hře. Esther Kantorová (AUT) si odpyká dvě minuty za podražení a budeme sledovat hodně zajímavou pasáž hry!
     
    41:37
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    A je to tady, Dánky se poprvé prosazují a snižují na rozdíl jediné branky! Krátkou rotaci zakončila přihrávka Gregersonové do mezikruží pro JOSEFINE PERSSONOVOU, která se do puku opřela z první a pod rukou Marchhartové zařídila dánskou radost – 2:1! Asistence: Julie Gregersenová.
     
    38:56
    Dánkám ovšem vydržela přesilová hra pouhých pět sekund. Menší trest za podražení si odpyká Nicoline Jensenová (DEN), uvidíme hru čtyř proti čtyřem.
     
    38:51
    Elitní rakouská obránkyně Charlotte Wittichová (AUT) podrazila svou soupeřku a jde na trestnou. Je tedy zajímavé, že za krosček.
     
    36:16
    Dánský forčeking nakonec nevedl k úspěšnému konci. Na druhé straně naopak málo chybělo tradičně aktivnímu prvnímu útoku, zablokovaná Altmannová nedokázala zakončit.
     
    31:29
    První formace Rakušanek opět prchla ve dvou na jednu, ale Altmannová nedokázala těžit z přihrávky Kantorové.
     
    28:29
    Až teď se dánský celek osvobodil a rovnou z toho byla dobrá kombinace se zakončením Jakobsenové. Její bekhend se však stal kořistí pozorné Marchhartové.
     
    27:30
    Esther Kantorová dostala přihrávku zpoza brány, jenže puk ji o kousek utekl a Joaová se pak už stačila přesunout.
     
    25:37
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Dánská defenzíva si připsala slabší okamžik a po dalším brejku soupeřek podruhé inkasuje! Altmannová narýsovala naprosto epesní přihrávku do volného prostoru, kam si rychlostí blesku najela ANNA MEIXNEROVÁ a první rakouský útok se po zásluze raduje – 2:0! Asistence: Denise Altmannová, Esther Kantorová.
     
    25:23
    Jakobsenová narýsovala přihrávku Gludové, ta ale dokázala kotouč pouze ztečovat a z přečíslení nic nebylo.
     
    19:12
    Obrovské zmatky v dánské obraně vedou k dalšímu oslebaní. Josephine Asperupová (DEN) – 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    19:12
    Olaussonová málem o brusli své protivnice překonala vlastní brankářku! Joaová ale situaci přece jen s obrovským štěstím zvládla.
     
    17:05
    Ba jo, dočkali jsme se! Nádhernou kombinační akci zakončovala z levého kruhu Annika Fazokasová, jenže místo do prázdného koutu poslala puk jen do bližší tyčky!
     
    15:56
    Další rychlý protiútok Rakušanek vede k jejich první přesilovce. Maria Olaussonová (DEN) – 2 minuty za podražení.
     
    15:51
    Jenže Dánky následně fatálně propadly na modré čáře a už to mohlo být o dva. Joaová však bekhendový blafák Meixnerové parádně vystihla!
     
    15:17
    Po krátké odmlce zase pokračují manévry dánské reprezentace. Nyní je zakončovala před brankovištěm Nicoline Jensenová, ale bekhend za záda Marchhartové neprotlačila!
     
    14:11
    Jen co naskočila vyloučená Rakušanka na led, spustil její tým útočné manévry. Dvakrát projel kotouč jen těsně vedle dánské tyčky!
     
    13:44
    Tentokrát šla na rakouskou brankářku nebezpečná ztečovaná střela, i tu ale stačila se štěstím vyrazit. Dorážka pak už přišla z moc velkého úhlu.
     
    12:51
    Jakobsenová předvedla na modré čáře parádní manévr a po pár krocích vyzvala ke skórování Michelle Weisovou. Ta ale se zakončením vteřinku zaváhala a pak už se Marchhartová výborně přesunula!
     
    11:47
    Dánky se za svou převahu dočkaly ovoce v podobě první přesilové hry zápasu. Charlotte Wittichová (AUT) si odsedí menší trest za hru tělem.
     
    11:19
    A teď je tu ještě větší možnost pro Dánsko! Střelu své spoluhráčky jako první dojela Silke Gludová a už se chystala dorážet do prázdné brány, ale nedokázala překonat ruku natažené Marchhartové!
     
    10:55
    Mezi kruhy se pak ke ztečovanému kotouči dostala Julie Gregersenová, ale netrefila ho dostatečně dobře.
     
    08:50
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Rakušanky se ještě před uplynutím první desetiminutovky ujímají vedení! Dlouhý pas Wittichová dojela na hranici ofsajdu EVA MARIA BEITEROVÁ SCHWARZLEROVÁ, který své sólo zakončila fantastickým forhendovým blafákem a na rakouské střídačce propukla obrovská vlna radosti – 1:0! Asistence: Charlotte Wittichová.
     
    07:33
    Na druhé straně byla na konci kombinace Josefine Jakobsenová. Brankářce Marchhartové už ale byla příliš blízko, než aby dokázala najít mezírku v její výstroji.
     
    06:23
    Velká možnost pro první rakouský útok! Právě Meixnerová dostala dobrou přihrávku napříč pásmem, ale nedokázala z úhlu zvednout kotouč nad betony Joaové, která byla u druhé tyčky okamžitě!
     
    04:14
    Dánky se zajímavě osmělují. Henriksenová hledala zpoza brány Jakobsenovou, ta sice nastavila svou hokejku, ale nedůrazný kotouč k rakouské brankářce nedojel.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 9. Beiterová Schwarzlerová (Wittichová), 26. Meixnerová (Altmannová, Kantorová), 49. Hummelová, 54. Meixnerová – 42. Perssonová (Gregersenová), 48. Perssonová, 49. Perssonová, 60. Frandsenová (Asperupová), 64. Perssonová


    Rakousko: Marchhartová (Hornichová) – Wittichová, Hyblerová, Fazokasová, Grascherová, Schneiderová, Hammerleová, Kainbergerová, Hausbergerová – Meixnerová, Altmannová, Kantorová – Hummelová, Weberová, Beiterová Schwarzlerová – Brunnerová, Lopezová, Ullrichová – Vlceková, Volggerová, Hanserová. Trenér: Pekka Hämäläinen.
    Dánsko: Joaová (L. Jensenová) – Frandsenová, Gregersenová, Jacquetová, Olaussonová, Densingová, S. Jensenová, Langsagerová – Perssonová, Asperupová, N. Jensenová – Gludová, Jakobsenová, Henriksenová „C“ – Russellová, M. B. Nielsenová, Weisová – Soendergaardová, K. L. Nielsenová. Trenér: Denis Larsen.

    Rozhodčí: Ugadžinová (JPN) – Malá, Šťastná (obě CZE).

    Diváci: 153
    thejrc.org