Hongkong – SAE 2:1 (1:0 po s.n.) | KLDR – Gruzie 22:1 (kon.) | Lucembursko – Bulharsko 5:8 (kon.)
po s.n. (1:0)
Hongkong
2:1 (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)
Spojené arabské emiráty
Neděle 06.04.2014, 12:30 • Kockelscheuer, Luxembourg • Mistrovství světa - III. A Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:51
    A pokud se to teď povede Hong Kongu, tak té výhře ale bude hodně blízko! Dvě minuty pro Mohammeda Al Dhaheriho! A tohle jeho sekání teď bude všechny hráče Emirátů hodně napínat, do konce třetí třetiny chybí 2:09!
     
    54:43
    Ale Emiráty mají další šanci, Chi Lam míří na trestnou lavici, dnes již sedmý vyloučený hráč Hong Kongu. Jednatřicetiletý další debutant v reprezentaci dostává trest za hákování. Hodně horké chvilky čekají na Hong Kong, teď ztratit nerozhodný stav by bylo velice nepříjemné.
     
    51:50
    A naopak mohou hráči Hong Kongu trošku spočnout, po delší době si zahrají, tedy pokud sami zase nebudou faulovat, kompletní dvouminutovou přesilovku oni. Vyloučen Juma Al Dhaheri, kapitán Emirátů, za hákování.
     
    48:54
    Hong Kong si zahrává s výsledkem a určitě i plýtvá svými fyzickými silami. Další trest odpyká Siu Kan, jednadvacetiletý reprezentační debutant. Prohřešek: hákování.
     
    46:46
    A další vyloučení, na trestné již sedí Arthur Tam, nedovolené bránění pískáno již dvaačtyřicetiletému útočníkovi, který je již dvě sezóny také hlavním koučem týmu Kowloon Warriors.
     
    42:36
    Zbytečná tvrdost Omara Al Shamisiho, autora té první branky Emirátů, srovnává poměr hráčů na ledě, navíc bude muset Fajkov postrádat Omara Al Shamisiho i dalších deset minut třetí třetiny. Úder v oblasti hlavy a krku a pro Al Shamisiho trest 2 + 10 minut osobního trestu.
     
    41:39
    Hong Kong, lépe řečeno jeho hráči, jsou nepoučitelní. Další oslabení, tentokrát na trestnou míří Jordan Ho, provinil se sekáním.
     
    34:49
    A začíná se nám hra kouskovat a trestná lavice plnit. Podruhé v utkání "pádí" na trestnou lavici Yannick Wong, tentokrát za podražení. Dlouho Hong Kong v pěti nezůstal.
     
    34:18
    Poměr sil se srovnává, tentokrát jde za katr osmatřicetiletý aktuální mistr Emirátů, Mohamad El Jachi, za vražení.
     
    32:42
    Navíc další prohřešek Hong Kongu proti pravidlům, na trestnou lavici míří Julian Ma, sedmadvacetiletý, jen 161 centimetrů vysoký obránce. Prohřešek: nedovolené bránění.
     
    24:23
    Další vyloučení na straně Hong Kongu. Tentokrát se sekáním provinil čtyřiadvacetiletý obránce Yannick WONG, hráč Es z Macau, který v minulosti působil dokonce v lize Spojených Arabských Emirátů v Abu Dhabi Storms. Teď jsou to ale dvě minuty a oslabení pro Hong Kong.
     
    19:30
    Dlouho ale přesilovku arabský tým nehrál, chtěl si totiž početní výhodu znásobit, hra v šesti se však trestá i v divizní III. skupině mistrovství světa. Příliš mnoho hráčů na ledě na straně Spojených Arabských Emirátů a na ledě hra ve čtyřech na obou stranách.
     
    18:26
    Hong Kong se bude bránit v oslabení, jeden z hráčů celku se provinil podražením.

    Jaroslav Svoboda

    Branky a nahrávky: 12. T. Choi (F. Choi), rozh. náj. Wong – 16. O. Al Shamisi (J. Al Dhaheri, M. Al Shamisi)


    Hongkong: King Ho (Keung) – Wong, Chow, Leung, Ma (A), Lam, Yeung – Sham (A), Terry Choi, Franky Choi – Jordan Ho, Siu Kan, Fu – Tam (C), Fung, Tai – To, Chun Kan, Mo. Trenér: Barry Beck.
    Spojené arabské emiráty: Khaled Al Suwaidi (Ahmed Al Dhaheri) – El Jachi, Juma Al Dhaheri (C), Mohammed Al Dhaheri, Mohammed Al Shamisi, Bu Debs, Faisal Al Suwaidi – Al Sarour, Al Romaithi, Al Nuaimi – Al Mahrouqi, Omar Al Shamisi (A), Al Muharrami – Ali Al Mazrouei (A), Al Jneibi, Mubarak Al Mazrouei – Al Harmoodi. Trenér: Jurij Fajkov.

    Rozhodčí: Valentin Lascar (Rumunsko) – Simone Lega (Itálie), Botond Palkovi (Maďarsko)

    Diváci: 100.
    thejrc.org