Ufa – Magnitogorsk 4:0 (kon.)
konec
Salavat Julajev Ufa
4:0 (1:0, 0:0, 3:0)
Metallurg Magnitogorsk
Pondělí 07.04.2014, 15:00 • Ice Palace Salavat Julaev, Ufa • Play-off KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:

    Jan Kovář (MET) 0+0, 2 střely, čas na ledě 13:41
    Tomáš Záborský (UFA) 1+0, 3 střely, čas na ledě 12:56
     
    Je dobojováno! Dlouho dramatické utkání ve třetí části vyústilo v jednoznačnou dominanci Ufy. Domácí vsítili hned tři branky, čímž soupeře zcela zaskočili. Nejprve navyšoval vedení Slepyšev, následně přidal druhý přesný zásah v utkání Pihlström. Konečné skóre 4:0 pak pečetil Tomáš Záborský.
    Salavat navázal na dobrý výkon z předchozího utkání a na domácí půdě jej konečně přetavil ve vítezství. Nyní již prohrává v sérii pouze 1:2. Možnost vyrovnat bude mít pozítří, kdy se představí opět ve svém svatostánku. Zvládne Ufa tento krok, nebo se celkovému finále KHL přiblíží Metallurg? Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 27:22
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Kotouč letí přes všechny čáry, Ufa míří za vítězstvím s čistým štítem!
     
    59:32
    Nahození doplachtilo až do brankoviště, kde se opět nejlépe zorientoval domácí brankář. Ten poté raději přerušil hru a dopřál svým spoluhráčům oddech.
     
    59:12
    Timkin objel branku a pokusil se zakončit do volného prostoru. Vasilevskij se ale přemístil a včas zasáhl.
     
    58:53
    Velká šance pro Metallurg. Na lavici hanby totiž míří další domácí borec. Arturs Kulda (UFA) se provnili krosčekem.
     
    58:28
    Potěchin zavezl kotouč do útočného pásma, kde hosté nakonec vypálil od modré čáry. Vasilevskij si ale se střelou poradil a udržel nadále čisté konto.
     
    58:00
    Pokud Metallurg nevsítí branku, dohraje utkání v početní výhodě. Za držení totiž dostává menší trest Alexader Stěpanov (UFA).
     
    57:11
    Platonov se snažil obskočit protihráče, který stál na modré čáře. To se mu sice podařilo, nikoliv však následné dojetí kotouče. Puku se tak chopili opět domácí zástupci.
     
    56:30
    V útočném pásmu Metallurgu se do sebe pustili Vitalij Proškin (UFA) a Jaroslav Chabarov (MET). Šarvátku ale vyvolal hostující borec. Oba "kohouti" míří na trestnou lavici za hrubost.
     
    55:58
    Snaha o vstřelení čestného zásahu se ale hostující družině nedá upřít. Obrana Salavatu je ale neoblomná a nepřipouští žádné komplikace.
     
    55:10
    Magnitogorsk ještě operoval v útočném pásmu, ale vytvořená aktivita je již spíše platonická. Utkání má pod kontrolou Ufa, která zcela ovládá třetí třetinu.
     
    54:26
    Ufa právě vstřelila branku!
    O vítězi utkání je rozhodnuto. Před branku doplachtilo lehké nahození, ke kterému se dostal TOMÁŠ ZÁBORSKÝ. Slovenský forvard poté nekompromisně propálil Košečkina. Asistence: Ivan Višněvskij, Vitalij Proškin.
     
    53:25
    Kolcov si sjel do mezikruží a vypálil zápěstím. Rána ale byla sražena. Následný protiútok Metallurgu Vasilevskij kryje. Hosté se brání velice dobře.
     
    52:42
    Bude se opět trestat. Salavat má k dispozici další přesilovou hru. Denis Platonov (MET) se provinil zcela zbytečným podražením ve středu hrací plochy.
     
    51:45
    Opět v akci Mereškin. Tentokráte se prezentoval jedovatým švihem z hranice pravého kruhu. Rána ale zamířila těsně nad, Košečkin zasahovat nemusel.
     
    50:25
    Magnitogorsku se nedaří přechod přes střední pásmo, Ufa hraje ve velké pohodě.

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 5. Pihlström (Kolcov, Mirnov), 46. Slepyšev (Stěpanov), 47. Pihlström (Kolcov, Zubarev), 55. Záborský (Višněvskij, Proškin)


    Salavat Julajev Ufa: An.Vasilevskij (Sochatskij) – Zubarev, Kolcov, Višněvskij, Isangulov, Sopel, Proškin, Kulda, Al. Vasilevskij – Mirnov, Makarov, Mereškin, Chlystov, Stěpanov, Pihlström, Dubrovskij, Kaigorodov, Gluchov, Slepyšev, Hartikainen, Záborský
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Pechurskij) – Lee, Antipin, Malenkich, Birjukov, Těreščenko, Chabarov, Ibragimov – Mozjakin, Pare, Timkin, Platonov, Zaripov, Brent, Kovář, Osala, Kazjonov, Kosov, Junkov, Potěchin, Grigorenko

    Rozhodčí: Olenin, Odins – Zacharenkov, Sadovnikov

    Diváci: 8040
    thejrc.org