Florida – Dallas 3:2 (kon.) | Columbus – NY Islanders 4:0 (kon.) | Philadelphia – Buffalo 5:2 (kon.)
Colorado – Pittsburgh 2:3 (0:1 po s.n.) | Edmonton – Anaheim 4:2 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
3:5 (1:2, 1:1, 1:2)
HC Sparta Praha
Pondělí 07.04.2014, 19:00 • KAJOT ARENA - Brno • Generali play off Tipsport extraligy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť. Dnes pokračujeme čtvrtým zápasem této napínavé a doposud skvěle hrané série. Kometa v ní vedla po výsledku 5:2, pak však Sparta vyrovnala díky výhře 3:0. Jenže včera se událo v KAJOT ARENĚ velké drama a Brno získalo druhý bod po výsledku 3:2 v prodloužení.
     
    Nervydrásající třetí utkání dokázala Kometa vyhrát. Především umazala dvoubrankovou ztrátu a v prodloužení dotáhla zápas do vítězného konce. V prodloužení se zaskvěl nejprve Marek Čiliak, který skokem zabránil téměř jistému gólu Sparty, následně celé utkání rozhodl Jan Káňa svým šikovným průnikem.
     
    3. zápas semifinále:

    Kometa – Sparta 3:2 v prodloužení (0:1, 2:1, 0:0 – 1:0)

    Branky a nahrávky: 26. V. Němec, 27. J. Svoboda (J. Hruška), 75. Káňa (V. Němec, Hanzlík) – 6. Buchtele (Forman), 23. Piskáček (Ton, Rolinek).

    Stav série: 2:1
     
    Hlasy před utkáním Sparta:

    Jan Buchtele: Musíme na tu nedělní prohru zapomenout, dobře se najíst, odpočinout si a znovu na ně zase vlétnout, burcoval člen třetího útoku Sparty. Nesmíme se v tom babrat. Každý se s tím musí vypořádat podle svého a dnes to musíme urvat a zvítězit. Uvedl útočník Pražanů na oficiálním webu.
     
    Hlasy před utkáním Kometa:

    Vojtěch Němec: Můžou rozhodnout i kluci ze třetí lajny, jak dneska ukázal Buchtele, když dotlačil do branky první gól. Musíme hrát od začátku do konce koncentrovaně a nepouštět do šancí nikoho. Samozřejmě víme, že od Tona, Hlinky, Pecha nebo Kumstáta hrozí to největší nebezpečí.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Čiliak (Trvaj) – Dlapa, Hanzlík, Kempný, Kováčik, Žižka, Kuboš, Sedlák – J. Hruška, Čermák (C), J. Svoboda – J. Káňa, V. Němec, T. Svoboda – Pivko, Novotný, H. Zohorna – Burian, Koreis, T. Vondráček – Mrázek. Trenér: Vladimír Kýhos.

    HC Sparta Praha: Pöpperle (Málek) – Pilař, Piskáček, Polášek, Sičák, Kubát, Philipp – Buchtele, Hlinka, Ton (C) – Rolinek, Pech, Kumstát – I. Rachůnek, Divíšek, Klimek – T. Rachůnek, Přibyl, Forman – Simon. Trenér: Josef Jandač.

    Rozhodčí: Vladimír Pešina, Robin Šír – Jiří Gebauer, Vít Lederer.
     
    Rozhodčí jsou na ledě, čeká se na příchod hráčů. Pikantní duel čeká Tomáše Divíška, který se poprvé v letošním play-off ukáže na ledě. Navíc v Brně, kde před dvěma lety slavil s tamní Kometou druhé místo.
     
    Nejen Sparta provedla několik korektur. I brněnský kouč Kýhos posílá na hřiště čerstvého hráče, konkrétně Štěpána Novotného. Včerejším výkonem se řekl o místo v sestavě i hromotluk Ondřej Dlapa, který nahradil Ryleho Millera.
     
    Natřískáná KAJOT ARENA se připravuje na zahájení čtvrtého zápasu. Kometa vede v sérii 2:1 a na tahu jsou nyní hosté, kteří mají dnes za úkol s tímto stav něco udělat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    První buly vyhrála Sparta a už se do akce řítila formace Petra Tona.
     
    00:38
    Hosté se do soupeře pořádně zakousli. Což se dalo čekat. Lukáš Pech kroužil kolem brány a snažil se zasunout kotouč k pravé tyči, ale slovenský brankář Čiliak byl pozorný.
     
    01:28
    Kometa nechce být nc dlužna a dostala se také do rychlé akce, kterou vymyslel Němec. Pöpperle však zasahovat nemusel.
     
    02:17
    Totéž platí i po akci exbrněnského Divíška, který žabkou posílal puk na Klimka, ten se ke kotouči těsně nedostal.
     
    02:17
    Vhazování v útočném pásmu Sparty, která je stále malinko aktivnější. Kometa se do nějakých útočných výpadů netlačí.
     
    02:58
    I když to neplatí v případě kapitána Čermáka, který se obtočil přes hostujícího beka a zakončil na Pöpperleho bránu. Sparťanský gólman ale ukázal dobrý odhad situace.
     
    03:24
    Sparta právě vstřelila branku!
    Rychlá kombinace hostů končí úvodním gólem. Pech výborně ve středním našel rozjetého TOMÁŠE ROLINKA, který se dostal mezi brněnskými beky do dobré střelecké pozice a prostřelil Čiliaka mezi betony. Ten si na kotouč sice sáhl, ale reagovat nedokázal. Asistence: Lukáš Pech, Radek Philipp.
     
    04:57
    Sparta je stále velice nebezpečná a spustila přímo ofenzivní kolotoč. Tomáš Rachůnek byl blízko ke druhému gólu, ale Čiliakovi pomohla i obrana.
     
    05:19
    Adam Polášek vyloučen za podražení, první přesilovka zápasu pro Kometu.
     
    05:48
    Domácím se nedaří kombinace, zatím se těžko dostávají do útočného pásma.
     
    06:26
    Až teď se na nějakou dobu druhá brněnská formace usadila v pásmu a vzešla z toho rána Michala Kempného, který mířil těsně vedle levé tyče.
     
    07:18
    Sparta je kompletní, krom střely Kempného na brankáře Sparty nic dalšího nešlo.
     
    08:15
    Pražané dobře brání střední pásmo, nyní Jan Káňa tvrdě narazil a nevěděl, kudy by si přes hustý les proklestil cestu.
     
    08:26
    Komerční přestávka, především zdroj odpočinku pro Kometu, který by potřeboval nějaký náboj nebo impuls. Sparta zatím působí daleko jistějším dojmem.
     
    08:43
    Kováčik nahodil kotouč na modrou čáru, kde byl připravený Tomáš Svoboda, ale jeho střelu Pöpperle dobře viděl a ukryl ji do lapačky.
     
    09:17
    Nepřesná rozehrávka Sparty a je zde zakázané uvolnění. Ještě před tím však chyboval na obranné modré Kuboš a jistit situaci musel jeho parťák Žižka.
     
    09:32
    Další přerušení hry, Jakub Svoboda šel do souboje u mantinelu a po sérii odrazů končí kotouč v ochranné síti.
     
    09:44
    Kometa právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno, JAKUB KOREIS uplatnil svůj důraz na brankovišti a snad natřikrát dopravil kotouč za Pöpperleho záda. Výborně to udělal Vondráček, který nahodil puk do klubka těl. Nevěděl pořádně co s pukem, tak to zkusil. A exsparťanský útočník si našel prostor a snad i silou vůle dokázal rozburácet brněnskou halu, která se otřásá v základech. Asistence: Vilém Burian, Tomáš Vondráček.
     
    10:28
    To by bylo velice nepříjemné pro Kometu. Vojtěch Němec je v péči lékařů. Narazil v souboji a zůstal ležel u mantinelu.
     
    11:28
    Hanzlík to myslel dobře, hledal rozjetého Jakuba Svobodu, ale k tomu se touš těsně nedostal.
     
    12:16
    Sparta je znovu u kotouče, snaží se udělat před Čiliakem tlak. Čermákova formace je už řádně unavená.
     
    13:30
    Vojtěch Němec je na ledě. Při komerční přestávce to zkouší, jestli to jde nebo ne. Pauza je pro Brno důležitá, neboť soupeř opět hodně kousal, štípal a bodal.
     
    13:37
    Ale Kometu v tomto ročníku play-off zdobí obětavost někdy za hranicí možností.
     
    14:07
    Sparta právě vstřelila branku!
    Druhá brněnská formace si sice vytvořila tlak v útočné třetině, ale pak o puk rychle přišla a nechala ujet do brejku hned čtveřici hráčů Sparty. Ti kompletně rozebrali obranu, včetně přesunujícího Čiliaka. Perfektní pas předvedl Forman, který našel u pravé tyče zakončujícího ADAMA POLÁŠKA. Asistence: Miroslav Forman, Tomáš Rachůnek.
     
    15:00
    Koreisova formace se nebezpečně tlačila před Pöpperleho bránu. Znovu tam byl centr Brna hodně důrazný. Tentokrát si ale hostující brankář poradil.
     
    15:00
    Tomáš Vondráček – Petr Kumstát. Oba vyloučeni za hrubost.
     
    15:00
    Kumstát se dostal do ostrého souboje s Vondráčkem, který evidentně nechtěl jít do bitky. Nakonec to nebylo až tak vážné a oba hráči dostali po menším trestu.
     
    15:16
    Hraje 4/4, Kometa ihned po buly zahrozila ostrostřelcem Kováčikem. Pöpperle toho mnoho neviděl, ale na poslední chvíli vymrštil vyrážečku a vytáhl puk těsně nad svou klec.
     
    15:35
    Velká škoda pro Brno, Jan Hruška byl o něco rychlejší a správně je odpískán ofsajd. Jinak by šel s Jakubem Svobodou do přečíslení.
     
    15:59
    Puk mimo hřiště, vhazování ve středním pásmu.
     
    16:37
    Kometa s rozehrávkou nikterak nepospíchá, hraje trpělivě a čeká na nějakou šanci.
     
    16:48
    Nahození Kováčika nemohlo Pöpperleho překvapit nebo rozhodit.
     
    17:13
    Kempný před sebe nepustil Pecha, puk opět v hledišti. Fanoušci jim rozhodně nepohrdnou.
     
    17:26
    Velká šance Kometa. Jakub Svoboda poslal slušnou navštívenku na Pöpperleho bránu, ten puk vyrazil pouze před sebe. Ještě se s tím snažil něco udělat Jan Hruška, který si zahrál spíše na fotbalistu. Jeho pokus neprošel ani před bránu a stejně by branka s největěí pravděpodobností neplatila.
     
    18:43
    Tohle byla ještě větší tutovka pro Brno. Zohorna poslal kotouč mezi kruhy, kde byl napřažený Libor Pivko. Jeho bomba jen o fous minula cíl.
     
    19:30
    Koreis dotíral na Pöpperleho, Polášek před ním čistil prostor tak vehementně, že půjde zřejmě na trestnou. Každopádně závěr třetiny patří aktivnější Kometě, která chce s nepříznivým výsledkem něco udělat.
     
    19:30
    Jakub Koreis – hrubost, Adam Polášek 2+2 hrubost. Přesilovka pro Kometu.
     
    19:50
    Kempného střela našla jen rameno připraveného Pöpperleho. Málem se k dorážce dostal Tomáš Svoboda, ale promáchl.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Víc už se nestane, první třetina končí ve prospěch Sparty, která do utkání stejně jako včera vstoupila velice dobře. Již ve čtvrté minutě využil otevřeného okna v brněnské obraně zkušený Tomáš Rolinek. Kometu to však nezlomilo a nahození Vondráčka využil důrazným zakončením Jakub Koreis. Remíza vydržela jen pět minut, přečíslení 4/2 využil mladý obránce Polášek.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:02.
     
    Střely na bránu po první třetině:

    10:11
     
    Hráči se pozvolna trousí na led, Kometa bude pokračovat ve druhé periodě v přesilovce. Za katrem stále sedí autor zatím rozhodujícího gólu Adam Polášek. Ten toho v první třetině stihl docela dost.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:50
    Kometa právě vstřelila branku!
    Znovu je vyrovnáno. Obrovskou chybu udělal za brankou obránce Sičák, který v podstatě namazal na volej pro MICHALA KEMPNÉHO. Brněnský bek si najel mezi kruhy a jeho pumelice málem protrhla síť. Jasná pozice, parádní rána, využitá přesilovka a výsledek 2:2. Bez asistence.
     
    21:42
    Nástup Kometě do této třetiny vyšel fantasticky. Nejen, že vstřelila branku, ale také je rázem daleko dravější a živější před Pöpperleho svatyní.
     
    22:56
    Utlumit tlak Komety chtěl dnes výborně hrající Rolinek, ale jeho ránu zablokoval obránce Žižka.
     
    23:09
    Sparta však nehraje špatně a bojuje. Nyní je v útočném pásmu a přitlačila Kometu před svého brankáře. Kováčik pouze odpálil kotouč mimo nebezpečí.
     
    24:05
    Dravec Káňa je na ledě znovu cítit. Nyní vybojoval puk u mantinelu, přihrál na Kováčika, ale jeho rána neměla dostatečnou kvalitu a hlavně přesnost. Pöpperleho lapačka připravena.
     
    24:28
    Hraje pořádně od podlahy a druhá třetina dostává pořádné grády. Kometa neskutečně ožila vyrovnávacím gólem.
     
    25:16
    Musí být ovšem stále ve střehu, Sparta je v útoku mimořádně silná.
     
    25:48
    Hanzlík byl lehce podražen, ale nic vážného. Za tohle se většinou nevylučuje.
     
    26:07
    Postavení mimo hru Sparty, po komerční pauze se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    26:58
    Na obou stanách sledujeme velké šance. Před Čiliakem nebezpečně tečoval Petr Ton, u Pöpperleho byl pro změnu Hynek Zohorna. Oba brankáři zasáhli úspěšně.
     
    27:14
    Po buly vypálil od modré obránce Karel Kubát, slovenský brankář vše viděl a má puk ve své moci.
     
    28:11
    Bude se vylučovat, Jan Hanzlík fauloval Pecha zřejmě vysokou holí a sparťanský štírek se nemůže zvednout z ledu.
     
    28:11
    Lukáš Pech ihned putuje na ošetřovnu a nevypadá to s ním vůbec dobře. Jan Hanzlík pro změnu putuje pod sprchy. Inkasoval větší trest do konce zápasu.
     
    28:29
    Tak nakonec Hanzlíkův přestupek kvalifikován jako zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    28:59
    Znamená to jediné, Sparta hraje pětiminutovou přesilovku. Určitě bude doufat, stejně jako ostatní zde v KAJOT ARENĚ, že bude Lukáš Pech v pořádku. Jan Hanzlík není zákeřným hráčem, nějaký úmysl v tom nebyl.
     
    29:28
    Tak či tak, přesilovka Sparty se zatím odehrává bezpečně od Čiliakovy brány.
     
    30:17
    Jan Hruška vybojoval kotouč a zavezl ho co nejdál od své brány. Posléze vyhazuje přes všechny čáry Jozef Kováčik.
     
    30:50
    Fantastická pasáž zápasu z pohledu Komety, která tuto předlouhou přesilovku výborně zvládá.
     
    30:59
    Lukáš Pech bude v pořádku, už se vrátil na svou střídačku. Zároveň končí přesilovka Sparty, která půjde za katr.
     
    31:28
    Je to Tomáš Rolinek, jenž se provinil nedovoleným bráněním. Hrát se bude 4/4.
     
    31:50
    Brno zaslouží pochvalu za výborně odbráněné oslabení, ale určitě ji bude mrzet ztráta klíčového beka Jana Hanzlíka, který v celé sezóně předvádí kvalitní výkony v brněnském dresu.
     
    32:13
    Sparta byla pod tlakem a musela jen vyhodit na zakázané uvolnění. Do dobré střelecké pozice se tlačil Jakub Svoboda, ale puk mu nesedl přesně na hokejku.
     
    32:41
    Brno je při chuti a diváci cíti, že by mohl být Pöpperle k překonání. Poslední minuty Kometa dobře napadá a snaží se střílet z každé pozice. Jako Jan Hruška nebo Jakub Svoboda. V obou případech byl zkušený gólman připraven.
     
    33:45
    Nervozita stoupá, domácí reklamují šest hráčů Sparty na ledě, ale nepíská se.
     
    33:58
    Rolinek posunul bránu a hra je přerušena. Vhazování ve středním pásmu.
     
    34:37
    A budou se dít věci. Pokud jsme viděli nějaké slabší šarvátky, to proti této situaci byl slaboučký čajíček. Rolinek naložil u mantinelu Kánovi, poté se strhla mela a vypadá to, že si Kometa zahraje přesilovku.
     
    35:06
    Tomáš Rolínek inkasuje 2+2 za nedovolené bránění a hrubost. Tak tedy byl potrestán faul na Jana Káňu. Menší trest vyfasoval také mstitel Tomáš Svoboda.
     
    35:53
    Tutovka jako hrom. Jan Hruška byl blízko třetímu gólu. Pöpperle jeho ránu vůbec neviděl a jen tak máchl lapačkou na prázdno. Puk se otřepal o boční síť.
     
    36:19
    No, tak tohle je velice nepříjemná situace pro Kometu. Na ledě zůstává ležet dnes podruhé v zápase Vojtěch Němec a vypadá to daleko hůř, než předtím. Nosítka na ledě.
     
    36:19
    Nejproduktivnější hráč play-off je v péči lekářů a utkání pro něj končí. Stejně tak Tomáš Rachůnek, který putuje pod sprchy. Pět minut do konce inkasoval po Hanzlíkovi i on. Za faul loktem a nutno dodat, že to bylo hodně za hranicí fair-play.
     
    37:26
    Krátká dvojnásobná výhoda Kometa je fuč, nyni si zkusí zahrát i ona delší přesilovku.
     
    38:08
    Vhazování ve středním pásmu, poté se dostal ke střele Pivko, ale jeho pokus Pöpperle dobře viděl.
     
    38:46
    Sparta právě vstřelila branku!
    Ve vlastním oslabení udělal velkou chybu v rozehrávce obránce Kempný, který dostal do úniku rozjetého JANA BUCHTELEHO. Ten si v pohodě najel před Čiliaka a zmrazil brněnskou halu. Asistence: Jaroslav Hlinka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 21:03.
     
    Máme za sebou hodně divokou druhou třetinu, která dopadla lépe pro Spartu. Ta v celém zápase využivá chyb Brna a nemilosrdně za to trestá. I když začátek periody Kometa zvládla a vyrovnala Kempným, v závěru se prosadil Buchtele. Bohužel se také přitvrdilo, v jednom případě to odnesl Pech po zákroku Hanzlíka, ve druhém Vojtěch Němec, kterého loktem sestřelil Tomáš Rachůnek.
     
    Střely na bránu po druhé třetině:

    21:23
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Brno pokračuje v přesilovce, Jakub Svoboda od modré trefil jen padajícího hostujícího hráče.
     
    40:47
    Hosté dobře brání a zatím nepouští soupeře do nějakého zakončení před Pöpperleho bránou.
     
    41:26
    Sparta právě vstřelila branku!
    Další branka hostů po rychlé a svižné akci. DANIEL PŘIBYL se vrátil z trestné lavice, ihned dostal puk na pravou stranu. Výborně si stáhl obránce a vypálil přesně nad Čiliakovo rameno. Pěkná trefa a vymetený růžek brněnské svatyně. Asistence: Lukáš Klimek.
     
    42:01
    Nyní je na tahu Kometa, která by se potřebovala dostat do hry.
     
    42:48
    Jan Hruška dobře projel před Pöpperleho bránu, hostující brankář zachytil i pokus Jakuba Svobody. Na druhé straně přišel výpad Lukáše Klimka, jenž mířil nad Čiliakovu bránu.
     
    43:16
    Viděli jsme několik šancí na obou stranách, je jasné, že Sparta bude bránit a spoléhat se na rychlé brejky.
     
    44:26
    Vhazování před hostující bránou, Sparta se ale rychle vymanila a navíc si zahraje přesilovku.
     
    44:38
    Tomáš Vondráček potrestán za vysokou hůl.
     
    44:58
    Puk se dotkl ochranné sítě, vhazování před slovenským brankářem.
     
    45:15
    Na hráčích Komety je vidět, že jsou hodně rozladění ze ztráty svého hráče. Vojtěch Němec do zápasu už nezasáhne a kdo ví, jestli bude připraven nastoupit i ve čtvrtek.
     
    46:26
    Sparta nikam nepospíchá, hraje zkušeně a takticky. K tomu všemu fauloval Kempný a už se na trestné za sekání.
     
    46:26
    Krátká přesilovka 5/3 také pro Spartu, která může definitivně rozhodnout.
     
    46:50
    Čiliak byl pozorný po střele Piskáčka, na dorážku už nebyl nikdo z hostujících hráčů připraven.
     
    47:28
    Další obrovská chyba, kterou vyrobil Kováčik. I trocha smůly provází jinak jisté brněnské beky. Puk zachytil Ton a poškádlil nervové soustavy fanoušků Komety a také Marka Čiliaka. Puk končí na jeho betonu.
     
    48:48
    Po komerční pauze bude přesilovka Sparty pokračovat. Na trestné už sedí Jakub Svoboda – hrubost.
     
    49:16
    Brno vyhazuje až k Pöpperleho bráně.
     
    49:24
    Následně rozehrál nepřesně Kumstát a je z toho zakázané uvolnění.
     
    49:37
    Hraje se za hostující bránou, Sparta i podruhé v řadě nedokázala kloudně rozehrát a opět odpískáno zakázané uvolnění.
     
    50:33
    Petr Ton se dostal do další své dnešní šance, ale že by měl nějakou velkou formu ze základní části sezóny, to se zatím říct nedá. Jeho pokus končí vysoko nad bránou.
     
    50:50
    Kometa je po delší době kompletní, ještě má zhruba devět minut na to, aby s výsledkem o něco pohnula.
     
    51:49
    Kováčikovu střelu Pöpperle dokázal bezpečně pokrýt a nepustil puk před sebe, kde už dotíral Jakub Svoboda a Jan Hruška.
     
    52:26
    Komerční přestávka, utkání se dohrává. Alespoň to tak vypadá, Kometa už nemá šťávu, aby se pokusila s výsledkem něco udělat.
     
    52:49
    Ještě se snaží vymačkat zbytky sil, ale nejde to. Naopak do obrovské šance se dostával Petr Ton. Jeho tvrdou střelu Čiliak výborným zákrokem vytáhl mimo svou pravou tyč.
     
    53:40
    Čiliak raději přerušil hru, když na něj dotíral útočník Kumstát.
     
    53:40
    Dnešní utkání sleduje 7200 diváků, v Brně je samozřejmě vyprodáno.
     
    54:16
    Sparta má více ze hry a závěr zápasu si hlídá. Ještě pozlobil Čiliaka autor čtvrté branky Přibyl, ale svou šanci neproměnil.
     
    55:26
    Čermákovo nahození od mantinelu nenašlo Jana Hrušku, který byl dobře pokrytý.
     
    56:08
    Vhazování v útočném pásmu Komety, necelé čtyři minuty před koncem třetí třetiny.
     
    56:25
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak pozor, Kometa je zpět v zápase. Jak už to vypadalo všelijak, tak je tu možná kouzelný lektvar, který by mohl domácím vlít krev zpátky do žil. Přihrávku v pádu předvedl obránce Žižka, protlačil tak puk před bránu, kde byl HYNEK ZOHORNA a jeho pokus skončil za Pöpperlem, který si sice na puk sáhl, ale nedokázal ho zachytit před brankovou čárou. Asistence: Tomáš Žižka, Tomáš Svoboda.
     
    57:57
    Rázem je Sparta pod tlakem a vyhazuje přes všechny čáry.
     
    58:06
    Vladimír Kýhos si bere oddechový čas a zřejmě pustí na led šestého hráče místo Marka Čiliaka.
     
    58:06
    Není nač čekat, Kometa to zkusí bez brankáře.
     
    58:15
    Sparta právě vstřelila branku!
    LUKÁŠ PECH potvrzuje výhru hostů v tomto zápase. Kometa nedokázala vyhrát vhazování, to naopak perfektně zvládl Buchtele a pro útočníka Sparty už nebyl problém dopravit kotouč do prázdné klece. Asistence: Jan Buchtele.
     
    58:38
    Je jasné, že se tato série protáhne a vrátí se v sobotu znovu pod Špilberk. Dost možná rozhodující duel se bude hrát na půdě Pražanů ve čtvrtek.
     
    59:30
    Ještě jedno vhazování před Pöpperleho klecí, do konce už chybí pouze třicet vteřin.
     
    59:30
    Tak ještě jeden pokus, Čiliak je znovu na střídačce a Kometa v šesti.
     
    59:56
    Na Pöpperleho šlo ještě několik pokusů, ale už to nebylo nic, co by ho vyvedlo z míry.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, Sparta dnešní duel zvládla a srovnala stav série na 2:2. Kaňkou na zápase je několik zbytečných faulů, především Tomáše Rachůnka, který zbytečně vyřadil ze hry Němce. Pět minut vyfasoval na druhé straně i Hanzlík po faulu na Lukáše Pecha, hostující útočník se ale dokázal vrátit do zápasu. Kometě nelze upřít snahu, dřela a bojovala, ale Sparta ji trestala po chybách. Tohle dneska v Brně rozhodovalo.
     
    Tolik tedy z KAJOT ARENY. Loučím se s vámi a přeji pěkný zbytek večera.
     
    Střely na bránu celkem:

    26:36
     
    Stav série:

    Kometa – Sparta 2:2

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 10. Koreis (Burian, T. Vondráček), 21. Kempný, 57. H. Zohorna (Žižka, T. Svoboda) – 4. Rolinek (Pech, Philipp), 15. Polášek (Forman, T. Rachůnek), 39. Buchtele (Hlinka), 42. Přibyl (Klimek), 59. Pech (Buchtele)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Trvaj) – Dlapa, Hanzlík, Kempný, Kováčik, Žižka, Kuboš, Sedlák – J. Hruška, Čermák (C), J. Svoboda – J. Káňa, V. Němec, T. Svoboda – Pivko, Novotný, H. Zohorna – Burian, Koreis, T. Vondráček – Mrázek. Trenér: Vladimír Kýhos.
    HC Sparta Praha: Pöpperle (Málek) – Pilař, Piskáček, Polášek, Sičák, Kubát, Philipp – Buchtele, Hlinka, Ton (C) – Rolinek, Pech, Kumstát – I. Rachůnek, Divíšek, Klimek – T. Rachůnek, Přibyl, Forman – Simon. Trenér: Josef Jandač.

    Rozhodčí: Vladimír Pešina, Robin Šír – Jiří Gebauer, Vít Lederer

    Diváci: 7200 (vyprodáno)
    thejrc.org