Paneuropa – UK Kings Prague 2:3 (0:1 po s.n.)
po s.n. (0:1)
Paneuropa Kings Bratislava
2:3 (0:0, 1:0, 1:2 - 0:0, 0:1)
UK Kings Prague
sk Pondělí 07.04.2014, 17:30 • Zimný štadión Vladimíra Dzurillu v Ružinove, Bratislava • EUHL play-off
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:15.
     
    PANEUROPA KINGS

    Králi z Paneurópy predvádzajú v historicky prvom ročníku EUHL kvalitné vyrovnané výkony, vďaka ktorým v základnej časti obsadili výbornú druhú priečku. V semifinále play-off síce Kings prehrali v Zlíne prvý zápas tesne 3:4, v druhom stretnutí však jasne zvíťazili 6:3 a v sobotňajšom treťom zápase rozhodli výhrou 5:4 o svojom postupe do finále. Lídrom tímu je najproduktívnejší hráč ligy Marek Marušiak, spoľahlivou oporou je aj brankár Orlík. Králi by mali nastúpiť s kompletnými štyrmi útočnými formáciami a určite budú chcieť doma potrápiť favorizovaných Pražanov.
     
    UK PRAHA

    Pražania počas celého ročníku dominovali celej súťaži a s prehľadom vyhrali základnú časť. V prvom kole play-off sa stretli s Gladiators Trenčín a suverénne preukázali, že do finále ligy patria. V Trenčíne vyhrali 8:1 a doma 7:1 a celú sériu vyhrali jasne 2:0. Prednosťou Prahy je vyrovnanosť útočných aj obranných formácií skombinovaná s vysokou kvalitou kádra, čo bude hostí určite favorizovať aj v tomto stretnutí.
     
    Vzájomné zápasy v ročníku

    V prvom vzájomnom stretnutí v novembri 2013 zvíťazila Praha na ľade Kings 5:2, v odvete hranej v decembri v hlavnom meste Čiech uhrali Králi veľmi cennú remízu 4:4. Práve tento výsledok prináša domácim nádej aj pre dnešný zápas, v ktorom síce budú papierovými outsidermi, určite však môžu potrápiť favorizovaných hostí.
     
    Paneuropa Kings pred zápasom

    Pred stretnutím s Prahou sa exkluzívne pre onlajny.eu vyjadril manažér Paneuropa Kings Tomáš Bíly :

    ,,Pred sezónou bol našim cieľom postup do finále. Počas nej však hráči opäť získali obrovskú chuť do hokeja, túžba a snaha sa rastúcim počtom tréningov spojili s kvalitou a momentálne tvoríme silný kolektív a výbornú partiu, ktorá sa nechce uspokojiť s postupom do finále, ale všetci hráči sú odhodlaní poraziť tím z Prahy a po dlhých mesiacoch im pripomenúť pocit prehry. Semifinálová séria s UTB Zlín ponúkla aj divácky atraktívny hokej, podobný vyrovnaný a zaujímavý priebeh očakávam aj od finálovej série."
     
    Predpokladaná zostava Paneuropa Kings

    Domáci klub poskytol médiám aj predpokladanú zostavu, ktorú vám prinášame.

    Orlík – Vojsovič, Kubic, Szabó, Marušiak, Štorcel – Kuták, Pečimut, Aschenbrier, Bobocký, Zvara – Simon, Nemec, Fabo, Hanák, Jančovič – Bolcs, Kovalčík, Slovík, Jankovský, Klein
     
    FINÁLE EUHL!

    Celoročné úsilie tímov sa završuje, napätie stúpa a ľad pod korčuľami doslova horí! Áno, je tu absolútne vyvrcholenie historicky prvej sezóny EUHL v podobe finálovej série medzi Paneuropa Kings a UK Praha. Prvý zápas série hranej na dve víťazné stretnutia je na programe už dnes v Ružinove, kde sa očakáva vysoká divácka návšteva fanúšikov podporujúcich najmä domácich Kings. Tí sú dnes miernymi outsidermi proti favorizovaným Pražanom, play-off má však svoje špecifiká, preto je dnes všetko otvorené a určite budeme sledovať zaujímavé a vyrovnané stretnutie! Zápas vám priblíži Tomáš Schügerl.
     
    Úvodné zostavy:

    Paneuropa KINGS Bratislava: Orlík (Bziňák) – Vojsovič, Kubic, Szabó, Marušiak, Štorcel – Kuták, Pečimut, Aschenbrier, Bobocký, Zvara – Simon, Nemec, Fabo, Hanák, Jančovič – Bolcs, Kovalčík, Slovík, Jankovský, Klein

    UK Praha: Vokatý (Srb) – Slavíček, Pípal, Krátký, Vošahlík, Brem – P. Novák, Hučko, Macenauer, D. Novák, Hložek, Baláž, Fuks, Alexa, Rovný, Polák.
     
    Príjemný hokejový podvečer prajeme z ružinovského zimného štadióna! Na jednom z najchladnejších zimných štadiónov na Slovensku konečne panuje príjemné teplo, čo je neklamným znakom toho, že hokejová sezóna vrcholí! Dnes budeme sledovať vrchol Európskej univerzitnej hokejovej ligy, keď sa v prvom finále predstavia Paneuropa Kings a UK Praha!
     
    Začiatok zápasu sa o niekoľko minút oneskorí, najprv si totiž vypočujeme štátne hymny a zrejme ešte bude nasledovať aj slávnostné vhodenie buly pri príležitosti historicky prvého finále EUHL.
     
    Zatiaľ si povedzme niečo k zostavám. Domáci nastupujú vo včerajšej avizovanej zostave s kompletnými štyrmi formáciami. Hostia pricestovali na prekvapenie v trochu oklieštenej zostave, kde chýba napríklad nebezpečný zakončovateľ Křepelka. Pražania sa predstavia s dvomi obranami a tromi útokmi, čo ich oproti domácim môže trochu kondične limitovať.
     
    Ďalšie zdržanie. Hráči oboch tímov síce vyšli na ľad, momentálne tam len krúžia čakajúc nevedno na čo. Tribúny sa postupne zapĺňajú, odhadom tu môže byť stovka divákov. Domáci klub pripravil zaujímavú marketingovú akciu, keď práve prvej stovke divákov ponúkol zadarmo plechovku piva a odznak Paneuropa Kings.
     
    Začiatok stretnutia sa aj naďalej posúva. Problém bude zrejme niekde v boxe časomeračov, možno aj na svetelnej tabuli, kde až teraz nabiehajú názvy tímov.
     
    Konečne sa zrejme začne! Na ľad vchádza slávnostná delegácia, pričom úvodné buly vhodí rektor Paneurópskej vysokej školy prof. JUDr. Ján Svák.
     
    Atmosféra začína naberať na obrátkach. Domáci fanúšikovia sa prezentujú pokrikom ,,Králi, králi!" O pár sekúnd sa začne prvé finále EUHL!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:29
    V prvom útoku hostia, domáci obranca Kubic si však počínal veľmi dobre a dokázal na dvakrát rozohrať puk z vlastného obranného pásma.
     
    01:09
    Nepresná prihrávka zo stredného pásma doputovala po odraze od mantinelu až k brankárovi Vokatému, ten radšej puk pridržal pred protihráčmi. Kings získali pásmo.
     
    01:46
    Kuták predviedol za vlastnou bránou tvrdý, ale čistý hit na protihráča. Zatiaľ sú viac v držaní puku domáci.
     
    02:39
    Zaznamenali sme prvú strelu na bránu. Pred Orlíkom sa ocitol osamotený Polák, v krátkosti času zakončoval len slabo bekhendom, domáci brankár si jeho zakončenie postrážil a puk pokryl.
     
    02:49
    Orlík vyrazil jedovatú strelu od modrej pred seba presne k Hučkovi, ktorý už mal pred sebou len rozhodeného brankára, mieril do ľavého horného rohu, brankár Kings však dokázal bleskovo zareagovať a pokryl puk vo svojej lapačke!
     
    03:05
    Ďalšia možnosť Prahy! Po vyhranom buly sa na ľavej strane sám pred Orlíkom ocitol Fuks, zakončoval zblízka po ľade, Orlík vyrazil pravým betónom!
     
    03:24
    Náznak šance na druhej strane. Črtajúce sa prečíslenie Kings ale zastavil ofsajd.
     
    04:12
    V závere striedania sa puku v strednom pásme ujal Aschenbrier a z posledných síl s ním nakorčuľoval do útočnej tretiny, vystrelil tvrdo príklepom, Vokatý si pripisuje prvý zákrok, keď vyrazil pravým betónom.
     
    05:19
    Kings sa po peknej kombinácii dostali do pásma a chvíľu tam aj zvierali svojich súperov. Všetko ale skončilo nepresnou prihrávkou Simona z rohu klziska, keď pred bránou nedokázal nájsť spoluhráčov.
     
    06:24
    Na bránke Kings zazvonila pravá žŕdka! Po ľavej strane puk potiahol Hučko a prihral presne napravo do jazdy Novákovi, jeho zakončenie z prvej sa odrazilo od pravej žŕdky smerom do klziska, obrovská šanca Prahy!
     
    07:44
    V pásme nebezpečná prvá formácia Kings. Szabó ale spoza brány napriek enormnej snahe nedokázal presne nahrať.
     
    08:08
    Bobocký prenechal na pravom kruhu puk zadovkou Pečimutovi, ten okamžite pálil a mieril veľmi dobre k ľavej žrdi, Vokatý sa ale zaskvel výborným zákrokom lapačkou a pripísal si dnešný prvý ťažký zákrok.
     
    08:33
    Hostia v prvej presilovej hre! Za hrubosť si na trestnú lavicu sadá Pečimut.
     
    08:48
    Fabo mohol zaútočiť v oslabení, proti jeho nádejnému samostatnému úniku ale zasiahli vracajúci sa obrancovia a dokázali útočníka Kings odzbrojiť.
     
    09:22
    Presilovka Prahy zatiaľ bez ohrozenia brány. Teraz dokonca Kings vyhodili cez všetky čiary.
     
    09:54
    Táto presilová hra Prahy praje skôr domácim, tí mali teraz vo svojom oslabení obrovskú šancu! Obrane unikol Hanák a rútil sa sám na Vokatého, zblízka tvrdo strieľal, avšak len do dobre postaveného brankára Prahy, ktorý puk dokázal vyraziť!
     
    10:26
    Spomedzi kruhov strieľal úplne voľný Hložek, rýchla strela zápästím len tesne minula priestor pri ľavej žrdi Orlíkovej brány, ten puk len vytláčal očami.
     
    10:33
    Domáci s piatimi hráčmi.
     
    11:56
    Bobocký vyskúšal šťastie a z neprehľadnej skrumáže na ľavom kruhu strieľal na bránu, Vokatý na dvakrát s námahou kryl.
     
    12:07
    Zakázané uvoľnenie Prahy, hra sa presťahuje pred Vokatého.
     
    12:39
    Hostia sa ale dokázali dostať z pásma a založili pekný útok, strela Rovného z ľavého kruhu ale úspech nepriniesla. Následné nahodenie pred bránu na ,,teč" práve Rovný nedokázal tečovať a puk skončil v rohu klziska.
     
    12:56
    Pípal strieľal od modrej bezprostredne po vyhranom buly, Orlík vymrštil svoj ľavý betón a efektne puk vyrazil!
     
    13:48
    Praha v náznaku prečíslenia dvoch proti jednému, na prihrávku z ľavej strany Krátký len o centimetre nedočiahol, inak by zakončoval do odkrytej brány!
     
    14:05
    Kings v prvej presilovke! Za príliš veľa hráčov na ľade inkasuje menší trest hráčska lavica hostí.
     
    14:35
    Kings presilovku nezačali dobre. Dlhé kombinácie úspech nepriniesli, teraz sa dokonca hostia oslobodili vyhodením cez všetky čiary.
     
    15:11
    Kings sa usadili v pásme, Kuták na modrej ale dlho váhal, čo s pukom, nakoniec nahodil pred bránu tak, že obrancovia Prahy nemali problém vyhodiť na ďalšie zakázané uvoľnenie.
     
    15:51
    Z ničoho nič tutovka Kings! Po nastrelení z ľavého kruhu ešte bezprostredne pred bránou nadvihol puk Zvara, Vokatý síce reflexívne zasiahol, puk mu však prepadol poza telo a zastavil sa tesne pred bránkovou čiarou, odkiaľ ho odpálil vracajúci sa obranca!
     
    16:01
    Chvíľu sa hrať nebude. Po tvrdom súboji pri mantineli to nevydržalo plexisklo tesne pri striedačke Kings, bude potrebná náprava zo strany personálu zimného štadióna.
     
    16:01
    Oprava plexiskla skončená, pokračujeme ďalej vhadzovaním v útočnom pásme UK Praha.
     
    16:07
    Praha s piatimi hráčmi.
     
    16:37
    Hanák si svojim pohybom v útočnej tretine vypýtal faul a budeme svedkami presilovky domácich! Za faul kolenom inkasuje menší trest Dominik Novák.
     
    17:19
    Vojsovič si pekne puk potiahol na modrej smerom k osi klziska a aj nebezpečne nahadzoval, puk však nikým tečovaný nebol a tak Vokatému stačilo sklapnúť betóny na to, aby puk vyrazil.
     
    18:11
    Aschenbrier v útočnej tretine nepresne prihrával Bobockému a Kings tak prišli o puk, Pražania sa dokázali oslobodiť vyhodením cez všetky čiary.
     
    18:37
    Hostia s piatimi hráčmi.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:24
    Hostia v útočnej snahe, nahodenie z pravej strany ale pred bránou nenašlo žiadneho adresáta a tak útočia domáci.
     
    19:38
    Kings mohli v závere tretiny ísť do vedenia! Dostali sa do prečíslenia dvoch proti jednému, po pravej strane puk do pásma zaviezol Jančovič a priam ideálne prihral naľavo Fabovi, ten okamžite z prvej zakončoval po ľade do protipohybu Vokatého, ktorý ale zareagoval výborne a dokázal zasiahnuť ľavým betónom!
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Rušný záver tretiny už gólovú radosť na jednej či druhej strane nepriniesol a preto je zatiaľ stav bezgólový. Oba tímy si vypracovali zopár gólových príležitostí, hostia najprv nastrelili žrď, domáci ale kontrovali nepremenenými možnosťami Zvaru či Faba. Sledujeme kvalitný hokej v opatrnejšom poňatí, než sme v EUHL bežne zvyknutí. Je to však prirodzené, veď ide o veľa, hrá sa o titul! Uvidíme, ako sa zápas bude ďalej vyvíjať v druhej tretine, tá začne približne o 18:20.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:47
    Marušiak si prebral puk na pravom kruhu a okamžite hľadal pred bránou Štorcela, ten len tak jemne zmenil smer puku, na čo dokázal Vokatý zareagovať a vyrazil do rohu klziska.
     
    21:28
    Pečimut napriahol od modrej čiary a mieril do horných častí brány, Vokatý na strelu dobre videl a tak ju dokázal na prvý raz úspešne pokryť.
     
    21:33
    Kings vyhrali následné buly na Aschenbriera, ten ale vystrelil len slabo po ľade do stredu brány, Vokatý kryl.
     
    22:04
    Brem sa po dvoch úspešných kľučkách natlačil pred bránu Kings a snažil sa rýchlou sťahovačkou prekabátiť Orlíka, ten si pokryl priestor medzi betónmi a postrážil si aj následné dorážky.
     
    22:35
    Slavíček dostal prihrávku spoza brány úplne neobsadený v ideálnej streleckej pozícii medzi kruhmi, mal aj dostatok času zamieriť, nakoniec strelou švihom len tesne minul ľavý horný roh brány!
     
    23:17
    Vzrušenie ale okamžite aj na druhej strane! Nenápadné nahodenie na zadný mantinel sa odrazilo tak nepredvídateľne, že si puk brankár Vokatý takmer sám vrazil do brány! Zachránilo ho šťastie a pomoc obrancov, zo strany Kings neúspešne dotieral najmä Jančovič.
     
    24:06
    Kovalčík získal nahodením od modrej pre Kings útočné pásmo.
     
    24:15
    Následne po vyhranom buly prišla strela Kubica, tá presná nebola, na čo domáci po odpískanom postavení mimo hry pásmo stratili a vhadzuje sa tak v strednej tretine.
     
    24:47
    Puk si za bránu potiahol Hučko a snažil sa odtiaľ ohroziť Orlíka pri bližšej žrdi, ten si tento priestor veľmi dobre pokryl a vyrazil aj následný pokus Nováka.
     
    25:24
    Domáci mohli viesť! Hokejovú genialitu preukázal Marušiak, keď si všetci mysleli, že z ľavej strany zozadu obkrúži bránu, Marušiak mal však oči akoby aj vzadu, kam aj puk poslal a zakončoval odtiaľ Szabó, Vokatý zachránil až na bránkovej čiare!
     
    26:00
    Paneuropa Kings dali gól!

    Domáci otvárajú skóre a strieľajú historický prvý gól finále EUHL! Na pravom kruhu si puk prebral Aschenbrier a pekne zápästím vystrelil, Vokatý síce zasiahol, puk mu však znovu prepadol poza telo, kde už pred odkrytou bránou RASTISLAV ZVARA nezaváhal a rozjasal tribúny!
    Asistencie : Marián Aschenbrier, Kristián Pečimut
     
    26:43
    Hostia v okamžitej snahe o vyrovnanie. Podnikli rýchly útok a zakončovali z ľavého kruhu, puk skončil v sieti, avšak len z vonkajšej strany a tak sa skóre nemení!
     
    27:26
    Klein len tak spomedzi kruhov nastrelil po ľade na Vokatého, ten znovu v prvom zákroku neistý, nakoniec puk pred dobiedzajúcim Slovíkom pokryl!
     
    28:06
    Petr Novák teraz doslova trielil do útočného pásma, zastavil ho však odpískaný ofsajd. Útočník Prahy aj napriek tomu akciu dokončil a vystrelil na brankára po odpískaní, za čo schytal od hráčov Kings slovné invektívy a ľahké údery v strkanici. Pokračujeme ďalej bez trestov.
     
    28:51
    Macenauer si perfektne obhodil obrancu a zrazu sa ocitol sám pred Orlíkom, ten si na zakončenie útočníka Prahy počkal a v rozštepe dokázal puk hokejkou vyraziť do bezpečia v naozaj perfektnom zákroku!
     
    29:28
    Simon strieľal po priťuknutí od modrej, jeho tečovanú strelu Vokatý s námahou vyrazil ľavým betónom.
     
    29:54
    Mohlo to byť už o dva góly! Spomedzi kruhov pálil z prvej Jančovič, jeho strela sa odrazila od ľavej žŕdky smerom späť do klziska, Vokatému snáď cinká za ušami ešte aj teraz!
     
    31:23
    Takmer pästná výmena sa strhla priamo pred striedačkami oboch tímov! Do seba sa tam pustili Bolcs s Hložekom, roztržku ale rýchlo zahasili rozhodcovia.
     
    31:23
    Roztržke ale zrejme predchádzal faul Bolcsa. Ten si odsedí menší trest, hostia môžu vyrovnať v presilovke!
     
    31:56
    Kings sa oslobodzujú z vlastnej obrannej tretiny, zatiaľ sa bránia veľmi dobre.
     
    32:43
    Prvá presilovková strela Pražanov, Slavíčkov pokus z ľavého kruhu ale Orlík vytlačil svojou lapačkou.
     
    33:22
    Kings v plnom počte.
     
    34:05
    Jančovič perfektne potiahol puk v pásme a prihral na modrú Simonovi, jeho delovku vyrazil Vokatý maskou, hra je preto prerušená, nakoľko to bola poriadna rana.
     
    34:34
    Polák si zastavil puk tesne za modrou čiarou a napriahol k tvrdej strele príklepom, tá však smerovala presne na Orlíka, ktorý nemal väčší problém zasiahnuť.
     
    35:29
    Slavíček predviedol sólo skoro až z vlastnej obrannej tretiny, vo finálnej fáze však zlyhal, keď spomedzi kruhov mieril nad Orlíkovu bránu.
     
    36:08
    Po nahodení od modrej sa zrazu pred bránou ocitli voľní Marušiak so Štorcelom, prvý menovaný pekne nahral naľavo práve Štorcelovi, ten v rozhodujúcej fáze ale zoči-voči Vokatému nedokázal presne zakončiť!
     
    37:24
    Prebieha pokojnejšia fáza zápasu, hra sa odohráva najmä v strednom pásme. Oba tímy si chcú zrejme postrážiť blížiaci sa záver tretiny.
     
    38:04
    Fuks si potiahol puk z rohu klziska pred bránu, bol podrazený, predsa len však ešte dokázal v páde zakončiť a strelou po ľade takmer prekvapil Orlíka, ten vyrazil len pred seba, kde dorážal Hučko, brankár Kings sa ešte presunul a na bránkovej čiare zastavil aj túto dorážku!
     
    38:04
    Praha si teda zahrá presilovku, za podrazenie je vylúčený Miroslav Hanák.
     
    38:31
    Fabo unikol v oslabení a z medzikružia aj zakončil, mieril po ľade k pravej žrdi, Vokatý vykopol betón a zasiahol.
     
    39:18
    V závere tretiny mohli Kings zvýšiť! Szabó síce trochu zahnal Vojsoviča, ten ale obkrúžil bránu a prihral pred ňu Kubicovi, jeho strela z výbornej pozície bola zblokovaná, následný pokus Jankovského len tesne minul pravú žrď!
     
    39:37
    V presilovej hre sa ešte snažili odpovedať hostia, ani jeden z nebezpečných streleckých pokusov neskončil v bráne Orlíka, ktorý zatiaľ drží čisté konto.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sme videli prvý a zatiaľ jediný gól prvého finále EUHL, o ktorý sa postaral Rastislav Zvara, keď využil situáciu po strele Aschenbriera a následnom zákroku Vokatého, ktorému puk vypadol z výstroje pred odkrytú bránu. Následne Praha zapla na vyššie obrátky, keď najmä Macenauer či Hučko nevyužili veľké šance, hrozili však aj domáci, keď napríklad Jančovič trafil žŕdku. V tretej tretine to ešte bude tuhý boj o prvé veľmi dôležité víťazstvo v sérii, ja vás pozývam na sledovanie tejto poslednej časti, ktorá začne približne o 19:07.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:19
    Domáci s piatimi hráčmi.
     
    40:22
    Hneď skraja tretiny obrovská možnosť Kings! Puk od modrej nastrelil Vojsovič, Vokatý vyrazil a do odkrytej brány mohol dorážať Marušiak, brankár Prahy ale predviedol výborný zákrok a hokejkou v ľahu zabránil v poslednej chvíli puku v ceste do siete!
     
    41:48
    Slavíček nahodil bekhendom od modrej čiary, Orlík s prehľadom pokryl puk vo svojej lapačke.
     
    42:08
    Hanák len tak zľahka nahodil z pravej strany puk na bránu, Vokatému však dnes puky vypadávajú a to sa ukázalo aj teraz, keď len vyrazil priamo k Jančovičovi, ktorý už mal pred sebou odkrytú časť brány, Vokatý však na druhej strane výborne pokrýva dorážky a to preukázal aj teraz, keď zasiahol pravým betónom už v takmer beznájdenej situácii!
     
    43:36
    Dominik Novák potiahol útok už od stredného pásma, spolu s dvomi spoluhráčmi vkorčuľoval do pásma, miesto prihrávky volil strelu do zápästím do stredu brány, ktorú Orlík pohodlne kryl.
     
    44:04
    UK Praha dala gól!

    Je vyrovnané! Hostia preukázali hernú vyspelosť a po priamočiarej akcii dokázali zrovnať nepriaznivý stav! Všetko sa začalo ešte v strednom pásme – Rovný nahral puk do jazdy na pravú stranu MATĚJOVI KRÁTKÉMU a ten tesne pred Orlíkom trafil bekhendom presne do ľavého horného rohu!
    Asistencie : Lukáš Rovný, Petr Novák
     
    45:54
    Domáci sa snažia na inkasovaný gól rýchlo odpovedať. Do samostatného úniku sa dostal dnes už niekoľkýkrát Fabo, Vokatý si ale na jeho zakončenie dal pozor. Dorážka Simona z otočky sa už k bráne nedostala.
     
    47:10
    Vojsovič sa po veľmi peknej kombinácii Marušiaka a Szaboá ocitol na pravom kruhu sám pred Vokatým, miesto strely ešte hľadal krížnou prihrávkou Jankovského, ten na puk nedosiahol, inak by zakončoval do odkrytej brány! Možno mohol Vojsovič radšej strieľať, na to je však už neskoro, pokračujeme za nerozhodného stavu.
     
    48:28
    Pražania po góle akoby trochu ubrali a začali sa viac sústrediť aj na bránenie. Iniciatívu teraz prevzali Kings.
     
    48:56
    Pražania v náznaku šance, z pravého kruhu zakončoval Polák, proti jeho nedôraznej strele ale sklapol betóny Orlík a úspešne puk vyrazil.
     
    49:04
    Kings môžu ísť do vedenia v presilovke! Za hákovanie je vylúčený Polák.
     
    50:18
    Kubic strieľal príklepom od modrej v presilovke, jeho pokus len tesne minul ľavú žrď hosťujúcej brány.
     
    50:44
    Jančovič sa uvoľnil v pásme a rýchlou strelou zápästím vystrelil spomedzi kruhov, Vokatý aj trochu so šťastím zasiahol lapačkou a následne len sledoval, ako odrazený puk míňa jeho bránu.
     
    51:12
    Hostia prežili oslabenie, sú v plnom počte!
     
    52:07
    Obrovská šanca Prahy! Hučko nádhernou krížnou prihrávkou z ľavej strany našiel napravo Slavíčka, tomu pri zakončení puk trochu skĺzol z čepele hokejky a mieril tak mimo odkrytej časti brány!
     
    53:27
    Čakáme na chybu jedného z tímov, momentálne je hra viac v strednom pásme a prevláda opatrnosť.
     
    54:20
    Domáci teraz vyhodili cez všetky čiary, nebudú tak môcť striedať a hra sa presunie pred ich bránu. Uvidíme, či po pár minútach uvidíme nejaký strelecký pokus.
     
    54:35
    Videli sme, ale presne na opačnej strane, než sa vhadzovalo! Neúnavný Fabo potiahol puk do pásma, za bránou prenechal Jančovičovi, ktorý obkrúžil bránu a z pravej strany z otočky zakončoval, len veľmi tesne minul pravý horný roh Vokatého svätyne!
     
    55:27
    Chybu v domácej rozohrávke takmer potrestal Petr Novák, v poslednej chvíli však voči nemu zasiahol obranca Kings na hrane nedovoleného zákroku, Orolín už v závere zrejme chce nechať hre voľný priebeh, hráme 5 na 5.
     
    55:52
    Kings získali pásmo. Za nahodením z vlastného pásma trielil Štorcel, Vokatý vykorčuľoval ďaleko z brány a dokázal puk pokryť.
     
    56:19
    Slavíček strieľal z ľavého kruhu, strela sa obtrela o obrancu, nemala však takú razanciu, aby prekvapila Orlíka, ten vyrazil ľavým betónom.
     
    56:36
    UK Praha dala gól!

    Trestuhodne prepadla obrana Kings a domáci sú za to potrestaní inkasovaným gólom, ktorý už môže byť rozhodujúcim! Pípal sa uvoľňoval na pravom kruhu, bol podrazený a rozhodca okamžite signalizoval faul, voľného puku sa ujal LUKÁŠ ROVNÝ a strelou švihom k žrdi nedal Orlíkovi šancu!
    Asistencie : Radim Pípal, Miroslav Novák
     
    56:46
    Paneuropa Kings dali gól!

    Neuveriteľné, len desať sekúnd stačilo domácim na vyrovnanie!!! Po vyhranom buly prišlo okamžite nastrelenie puku do pásma, pred Vokatým sa puku ujal JOZEF FABO a nekompromisne zavesil k pravej žrdi. Je vyrovnané!
    Samostatne.
     
    57:00
    Brankár Vokatý oslabuje svoje mužstvo! Podrazil prenikajúceho útočníka Kings a inkasuje menší trest, v závere je tu presilovka domácich!
     
    57:36
    Jančovič sa obtočil medzi kruhmi a zakončoval bekhendom, nemieril ale presne.
     
    58:01
    Simon dostal krížnu nahrávku cez celé pásmo a okamžite príklepom pálil po ľade, Vokatý sa presunul a pravým betónom vyrazil!
     
    58:35
    Marušiak nenahral na modrú presne, Kings musia získavať útočné pásmo.
     
    59:00
    Pečimut strieľal od modrej cez viacerých hráčov, puk bol zastavený tesne pred Vokatým, ktorý toho veľa nevidel. Hostia už v plnom počte.
     
    59:31
    Pražania útočia, strela Slavíčka od modrej bola zblokovaná tesne pred Orlíkom a odrazila sa na ochrannú sieť. Veru je to nervydrásajúci záver stretnutia, diváci sú ako na ihlách a panuje tu naozaj búrlivá atmosféra!
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Skončila sa tretia tretina, zápas však pokračuje! O víťazovi sa dnes samozrejme rozhodnúť musí, ideme teda do 5-minútového predĺženia, pokiaľ nerozhodne to, prídu na rad samostatné nájazdy.
     
    Tretia tretina a najmä jej záver priniesli vskutku strhujúce hokejové divadlo so všetkým, čo k tomu patrí. Finále EUHL prináša nesmierne dramatické a napínavé stretnutie, ktoré bude mať svoje spravodlivé vyvrcholenie v predĺžení, nakoľko oba tímy predviedli výkony na hranici svojich možností!
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:19
    Jančovič v prvej akcii predĺženia, uvoľnil sa na pravom kruhu a aj zakončil, Vokatý pokryl puk vo svojej lapačke.
     
    60:39
    Dominik Novák zatiahol puk do pásma a posunul napravo Petrovi Novákovi, jeho nepríjemnú strelu dokázal vyraziť betónom Orlík. Obrana Kings vyriešila aj následnú skrumáž pred vlastnou bránou.
     
    61:19
    Jankovský sa prešmykol cez dvoch obrancov a zoči-voči Vokatému zakončoval bekhendom, brankár Prahy ale dokázal výborne zasiahnuť betónom a podržal svoj tím.
     
    61:19
    Alexa ale Jankovského fauloval, za hákovanie inkasuje menší trest.
     
    61:44
    Vojsovič v presilovke napriahol spomedzi kruhov, Vokatý strelu jemne zasiahol a vychýlil z pôvodnej trajektórie, ktorá mala svoj koniec v bráne!
     
    62:36
    Domáci si nerozumeli pri prechode do útočnej tretiny a stratili cenné sekundy zo svojej presilovky.
     
    63:10
    Pečimut krížnou prihrávkou fantasticky vysunul na ľavej strane Hanáka, ten už sám pred odkrytou bránou zaváhal a nedokázal trafiť priestor troch žrdí v naozaj výbornej príležitosti!
     
    63:19
    Hostia v plnom počte.
     
    63:46
    Zvara s Marušiakom prenikali do pásma, nerozumeli si však a k puku sa tak dostali Pražania, ktorí môžu založiť útok.
     
    63:56
    Macenauer potiahol puk po ľavej strane a prihrávkou popred bránkovisko sa snažil vysunúť voľného spoluhráča, obetavý obranca Kings však dokázal vlastným telom puk zblokovať a črtajúcu sa šancu zastaviť!
     
    64:22
    V závere predĺženia ešte vylúčenie na strane domácich a 38-sekundová presilovka hostí v pomere 4 na 3. Za faul kolenom je vylúčený Kubic.
     
    64:27
    Kings ale vyhrali buly, oslobodili sa vyhodením cez všetky čiary.
     
    64:44
    Praha v pásme, tvrdá strela od modrej ale mierila nad Orlíkovu bránu.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    Ani predĺženie gól neprinieslo, pričom oveľa bližšie k nemu boli vo svojej presilovke domáci. Strely Vojsoviča či Hanáka sa však neujali, a preto budeme sledovať samostatné nájazdy, ktoré sa začnú po krátkej úprave ľadu. Z každého tímu uvidíme troch exekútorov týchto nájazdov.
     
    Prví idú domáci, začína Boris Jankovský!
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Jankovský si položil Vokatého na ľad, v rozhodujúcej chvíli mu ale puk skĺzol. Zatiaľ 0:0.
     
    Za hostí Peter Hučko.
     
    Hučko si potiahol puk na forehand a zavesil pod hornú žrď – 0:1.
     
    Za domácich Jančovič, išiel veľmi dobre, ale mal obrovskú smolu, jeho strela sa odrazila od hornej žŕdky späť do klziska. 0:1.
     
    Za hostí Dominik Novák, mohol rozhodnúť, trafil len do Orlíkovych betónov! 0:1.
     
    Za domácich Jozef Fabo, jeho strelu mierenú na lapačku Vokatý chytá, je rozhodnuté, hostia vyhrávajú!
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím UK Praha.

    Rozhodujúci nájazd premenil Petr Hučko.
     
    Koniec zápasu.
     
    Hostia si odvážajú z Bratislavy prvé víťazstvo v sérii, o ktorom v nájazdoch rozhodol Petr Hučko. Ten bol spomedzi 6 exekutúrov ako jediný úspešný a rozhodol o tom, že Praha dnes zvíťazila 3:2 po nájazdoch a v sérii vedie 1:0!
     
    V dnešnom výbornom stretnutí boli šťastnejší hostia z Prahy a odvážajú si víťazstvo 3:2 po nájazdoch. Dnešok bol ale reklamou na hokej v podaní EUHL a diváci si určite prišli na svoje. Ja sa s vami lúčim a teším sa na stretnutie pri ďalších zápasoch! (20:01:14)

    Branky a nahrávky: 26. Zvara (Aschenbrier, Pečimut), 57. Fabo – 45. Krátký (Rovný, Polák), 57. Rovný (Pípal, Polák), rozh. náj. Hučko


    Paneuropa Kings Bratislava: Orlík (Bziňák) – Vojsovič, Kubic, Szabó, Marušiak, Štorcel – Kuták, Pečimut, Aschenbrier, Bobocký, Zvara – Simon, Nemec, Fabo, Hanák, Jančovič – Bolcs, Kovalčík, Slovík, Jankovský, Klein
    UK Kings Prague: Vokatý (Srb) – Slavíček, Pípal, Krátký, Vošahlík, Brem – P. Novák, Hučko, Macenauer, D. Novák, Hložek, Baláž, Fuks, Alexa, Rovný, Polák

    Rozhodčí: Orolín
    ocianews.com