Paneuropa – UK Kings Prague 2:3 (0:1 po s.n.)
po s.n. (0:1)
Paneuropa Kings Bratislava
2:3 (0:0, 1:0, 1:2 - 0:0, 0:1)
UK Kings Prague
sk Pondělí 07.04.2014, 17:30 • Zimný štadión Vladimíra Dzurillu v Ružinove, Bratislava • EUHL play-off
Partner:
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím UK Praha.

    Rozhodujúci nájazd premenil Petr Hučko.
     
    64:22
    V závere predĺženia ešte vylúčenie na strane domácich a 38-sekundová presilovka hostí v pomere 4 na 3. Za faul kolenom je vylúčený Kubic.
     
    63:10
    Pečimut krížnou prihrávkou fantasticky vysunul na ľavej strane Hanáka, ten už sám pred odkrytou bránou zaváhal a nedokázal trafiť priestor troch žrdí v naozaj výbornej príležitosti!
     
    61:44
    Vojsovič v presilovke napriahol spomedzi kruhov, Vokatý strelu jemne zasiahol a vychýlil z pôvodnej trajektórie, ktorá mala svoj koniec v bráne!
     
    61:19
    Alexa ale Jankovského fauloval, za hákovanie inkasuje menší trest.
     
    61:19
    Jankovský sa prešmykol cez dvoch obrancov a zoči-voči Vokatému zakončoval bekhendom, brankár Prahy ale dokázal výborne zasiahnuť betónom a podržal svoj tím.
     
    58:01
    Simon dostal krížnu nahrávku cez celé pásmo a okamžite príklepom pálil po ľade, Vokatý sa presunul a pravým betónom vyrazil!
     
    57:00
    Brankár Vokatý oslabuje svoje mužstvo! Podrazil prenikajúceho útočníka Kings a inkasuje menší trest, v závere je tu presilovka domácich!
     
    56:46
    Paneuropa Kings dali gól!

    Neuveriteľné, len desať sekúnd stačilo domácim na vyrovnanie!!! Po vyhranom buly prišlo okamžite nastrelenie puku do pásma, pred Vokatým sa puku ujal JOZEF FABO a nekompromisne zavesil k pravej žrdi. Je vyrovnané!
    Samostatne.
     
    56:36
    UK Praha dala gól!

    Trestuhodne prepadla obrana Kings a domáci sú za to potrestaní inkasovaným gólom, ktorý už môže byť rozhodujúcim! Pípal sa uvoľňoval na pravom kruhu, bol podrazený a rozhodca okamžite signalizoval faul, voľného puku sa ujal LUKÁŠ ROVNÝ a strelou švihom k žrdi nedal Orlíkovi šancu!
    Asistencie : Radim Pípal, Miroslav Novák
     
    54:35
    Videli sme, ale presne na opačnej strane, než sa vhadzovalo! Neúnavný Fabo potiahol puk do pásma, za bránou prenechal Jančovičovi, ktorý obkrúžil bránu a z pravej strany z otočky zakončoval, len veľmi tesne minul pravý horný roh Vokatého svätyne!
     
    52:07
    Obrovská šanca Prahy! Hučko nádhernou krížnou prihrávkou z ľavej strany našiel napravo Slavíčka, tomu pri zakončení puk trochu skĺzol z čepele hokejky a mieril tak mimo odkrytej časti brány!
     
    49:04
    Kings môžu ísť do vedenia v presilovke! Za hákovanie je vylúčený Polák.
     
    44:04
    UK Praha dala gól!

    Je vyrovnané! Hostia preukázali hernú vyspelosť a po priamočiarej akcii dokázali zrovnať nepriaznivý stav! Všetko sa začalo ešte v strednom pásme – Rovný nahral puk do jazdy na pravú stranu MATĚJOVI KRÁTKÉMU a ten tesne pred Orlíkom trafil bekhendom presne do ľavého horného rohu!
    Asistencie : Lukáš Rovný, Petr Novák
     
    42:08
    Hanák len tak zľahka nahodil z pravej strany puk na bránu, Vokatému však dnes puky vypadávajú a to sa ukázalo aj teraz, keď len vyrazil priamo k Jančovičovi, ktorý už mal pred sebou odkrytú časť brány, Vokatý však na druhej strane výborne pokrýva dorážky a to preukázal aj teraz, keď zasiahol pravým betónom už v takmer beznájdenej situácii!
     
    40:22
    Hneď skraja tretiny obrovská možnosť Kings! Puk od modrej nastrelil Vojsovič, Vokatý vyrazil a do odkrytej brány mohol dorážať Marušiak, brankár Prahy ale predviedol výborný zákrok a hokejkou v ľahu zabránil v poslednej chvíli puku v ceste do siete!
     
    39:18
    V závere tretiny mohli Kings zvýšiť! Szabó síce trochu zahnal Vojsoviča, ten ale obkrúžil bránu a prihral pred ňu Kubicovi, jeho strela z výbornej pozície bola zblokovaná, následný pokus Jankovského len tesne minul pravú žrď!
     
    38:04
    Praha si teda zahrá presilovku, za podrazenie je vylúčený Miroslav Hanák.
     
    38:04
    Fuks si potiahol puk z rohu klziska pred bránu, bol podrazený, predsa len však ešte dokázal v páde zakončiť a strelou po ľade takmer prekvapil Orlíka, ten vyrazil len pred seba, kde dorážal Hučko, brankár Kings sa ešte presunul a na bránkovej čiare zastavil aj túto dorážku!
     
    31:23
    Roztržke ale zrejme predchádzal faul Bolcsa. Ten si odsedí menší trest, hostia môžu vyrovnať v presilovke!
     
    29:54
    Mohlo to byť už o dva góly! Spomedzi kruhov pálil z prvej Jančovič, jeho strela sa odrazila od ľavej žŕdky smerom späť do klziska, Vokatému snáď cinká za ušami ešte aj teraz!
     
    28:51
    Macenauer si perfektne obhodil obrancu a zrazu sa ocitol sám pred Orlíkom, ten si na zakončenie útočníka Prahy počkal a v rozštepe dokázal puk hokejkou vyraziť do bezpečia v naozaj perfektnom zákroku!
     
    26:00
    Paneuropa Kings dali gól!

    Domáci otvárajú skóre a strieľajú historický prvý gól finále EUHL! Na pravom kruhu si puk prebral Aschenbrier a pekne zápästím vystrelil, Vokatý síce zasiahol, puk mu však znovu prepadol poza telo, kde už pred odkrytou bránou RASTISLAV ZVARA nezaváhal a rozjasal tribúny!
    Asistencie : Marián Aschenbrier, Kristián Pečimut
     
    25:24
    Domáci mohli viesť! Hokejovú genialitu preukázal Marušiak, keď si všetci mysleli, že z ľavej strany zozadu obkrúži bránu, Marušiak mal však oči akoby aj vzadu, kam aj puk poslal a zakončoval odtiaľ Szabó, Vokatý zachránil až na bránkovej čiare!
     
    23:17
    Vzrušenie ale okamžite aj na druhej strane! Nenápadné nahodenie na zadný mantinel sa odrazilo tak nepredvídateľne, že si puk brankár Vokatý takmer sám vrazil do brány! Zachránilo ho šťastie a pomoc obrancov, zo strany Kings neúspešne dotieral najmä Jančovič.
     
    22:35
    Slavíček dostal prihrávku spoza brány úplne neobsadený v ideálnej streleckej pozícii medzi kruhmi, mal aj dostatok času zamieriť, nakoniec strelou švihom len tesne minul ľavý horný roh brány!
     
    19:38
    Kings mohli v závere tretiny ísť do vedenia! Dostali sa do prečíslenia dvoch proti jednému, po pravej strane puk do pásma zaviezol Jančovič a priam ideálne prihral naľavo Fabovi, ten okamžite z prvej zakončoval po ľade do protipohybu Vokatého, ktorý ale zareagoval výborne a dokázal zasiahnuť ľavým betónom!
     
    16:37
    Hanák si svojim pohybom v útočnej tretine vypýtal faul a budeme svedkami presilovky domácich! Za faul kolenom inkasuje menší trest Dominik Novák.
     
    15:51
    Z ničoho nič tutovka Kings! Po nastrelení z ľavého kruhu ešte bezprostredne pred bránou nadvihol puk Zvara, Vokatý síce reflexívne zasiahol, puk mu však prepadol poza telo a zastavil sa tesne pred bránkovou čiarou, odkiaľ ho odpálil vracajúci sa obranca!
     
    14:05
    Kings v prvej presilovke! Za príliš veľa hráčov na ľade inkasuje menší trest hráčska lavica hostí.
     
    09:54
    Táto presilová hra Prahy praje skôr domácim, tí mali teraz vo svojom oslabení obrovskú šancu! Obrane unikol Hanák a rútil sa sám na Vokatého, zblízka tvrdo strieľal, avšak len do dobre postaveného brankára Prahy, ktorý puk dokázal vyraziť!
     
    08:33
    Hostia v prvej presilovej hre! Za hrubosť si na trestnú lavicu sadá Pečimut.
     
    06:24
    Na bránke Kings zazvonila pravá žŕdka! Po ľavej strane puk potiahol Hučko a prihral presne napravo do jazdy Novákovi, jeho zakončenie z prvej sa odrazilo od pravej žŕdky smerom do klziska, obrovská šanca Prahy!
     
    02:49
    Orlík vyrazil jedovatú strelu od modrej pred seba presne k Hučkovi, ktorý už mal pred sebou len rozhodeného brankára, mieril do ľavého horného rohu, brankár Kings však dokázal bleskovo zareagovať a pokryl puk vo svojej lapačke!

    Branky a nahrávky: 26. Zvara (Aschenbrier, Pečimut), 57. Fabo – 45. Krátký (Rovný, Polák), 57. Rovný (Pípal, Polák), rozh. náj. Hučko


    Paneuropa Kings Bratislava: Orlík (Bziňák) – Vojsovič, Kubic, Szabó, Marušiak, Štorcel – Kuták, Pečimut, Aschenbrier, Bobocký, Zvara – Simon, Nemec, Fabo, Hanák, Jančovič – Bolcs, Kovalčík, Slovík, Jankovský, Klein
    UK Kings Prague: Vokatý (Srb) – Slavíček, Pípal, Krátký, Vošahlík, Brem – P. Novák, Hučko, Macenauer, D. Novák, Hložek, Baláž, Fuks, Alexa, Rovný, Polák

    Rozhodčí: Orolín
    thejrc.org