Florida – Dallas 3:2 (kon.) | Columbus – NY Islanders 4:0 (kon.) | Philadelphia – Buffalo 5:2 (kon.)
Colorado – Pittsburgh 2:3 (0:1 po s.n.) | Edmonton – Anaheim 4:2 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
4:0 (2:0, 2:0, 0:0)
New York Islanders
Pondělí 07.04.2014, 00:05 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:09
    Ryan Johansen mohl přidat pátou branku Columbusu, protiútok dva na jednoho totiž vzal na sebe, z levého kruhu ale těsně minul vzdálenější šibenici!
     
    54:19
    Šanci využít početní výhodu dostanou také hosté, Fjodor Tjutin (CBJ) obdržel menší trest za vražení na hrazení.
     
    51:29
    John Persson (NYI) posílá hosty do oslabení, provinil se totiž naprosto nesmyslným úderem pěstí do obličeje Prouta. Hostům začínají docházet nervy.
     
    50:46
    A Matt Carkner (NYI) dnes ještě nemá dost, nyní na souboj vyzval Jareda Bolla (CBJ). Mnohem zajímavější střetnutí ocenili také diváci, hráči s úsměvem na trestných lavicích přijali pětiminutové tresty.
     
    45:46
    Máme zde bitku mezi Mattem Carknerem (NYI) a Mattem Calvertem (CBJ)! Rozhodčí je však velmi rychle rozdělili, tudíž to vypadalo na dvě minuty pro každého. Z nespecifikovaného důvodu dostává hráč Islanders o dvě minuty navíc, domácí si tedy znovu zahrají v početní výhodě.
     
    42:46
    Travis Hamonic dostal přesnou přihrávku na mezikruží, příklepem se pokusil Bobrovskiho prostřelit mezi betony! Ruský brankář je ale stihl sklapnout včas!
     
    38:53
    Columbus právě vstřelil branku!
    Nabídnutou šanci domácí znovu využívají, dnes se v početní výhodě prosazují již potřetí! RYAN MURRAY napoprvé svoji střelu umístil do betonu Nilssona, následná opakovaná rána z první již zamířila do černého – 4:0! Asistence: Cam Atkinson a Brandon Dubinsky.
     
    38:24
    Tak nakonec ne, Matt Martin (NYI) dostává trest do konce utkání, čímž posílá svůj tým do oslabení. Columbus má tak další dobrou šanci udeřit.
     
    38:24
    Tak nakonec to nebude tak horké, čtyři hráči si odnesou po dvouminutových trestech. Jmenovitě se jedná o Matta Martina a Matta Carknera za Islanders, na straně Blue Jackets to nakonec odnesli James Wisniewski a RJ Umberger. Pokračovat se bude v pěti hráčích na obou stranách.
     
    38:24
    Na ledě se nám strhla hromadná bitka, do které je zapojeno hned šest hráčů! Budou se jistě udělovat vyšší tresty!
     
    30:53
    Velké problémy s rozehrávkou nadělal Bobrovskimu Wisniewski, který puk doslova nabídl Nelsonovi. Ruský brankář se ale stihl včas přesunout a zabránit tím snížení Islanders!
     
    30:11
    Columbus právě vstřelil branku!
    Nyní již zřejmě není vůbec co řešit! Parádní útočná akce Blue Jackets, na jejímž konci MARK LETESTU a Boone Jenner rozkombinovali defenzívu Islanders i s gólmanem až do prázdné branky – 3:0! Asistence: Boone Jenner a Matt Frattin.
     
    24:52
    Hickey nyní zachránil Islanders! Domácí totiž postupovali do přečíslení tři na jednoho, přihrávka Clutterbucka ale skončila pod obětavý Hickeym!
     
    21:42
    Kevin Czuczman (NYI) dává domácí třetí možnost přesilové hry, provinil se totiž hákováním.
     
    18:50
    Mnohem nebezpečněji vypadal průnik Nielsena, který se natlačil do brankoviště. Jeho průnik nedovoleně ukončil David Savard (CBJ), který nabízí soupeři první přesilovou hru.
     
    13:10
    Columbus právě vstřelil branku!
    Dvě přesilové hry, dva góly! Cam Atkinson nejprve z dorážky neproměnil stoprocentní příležitost, posléze se ale podílel na kombinaci, na jejímž konci byla střela JACKA JOHNSONA pod víko Nilssonovy branky – 2:0! Asistence: James Wisniewski a Brandon Dubinsky.
     
    12:31
    Lavice u časoměřičů se nám znovu zaplní, opět se bude vylučovat na hostující straně. Thomas Hickey (NYI) zastavil Bolla nedovoleným bráněním, za což si posedí dvě minuty za katrem.
     
    10:16
    V polovině první části začínají mít hosté trochu navrch, nebezpečná byla zejména střela Hickeyho, kterou Bobrovskij neviděl a nakonec ji s velkým štěstím odrazil ramenem mimo tři tyče!
     
    04:26
    Columbus právě vstřelil branku!
    Nepovedenou přesilovou hru ale domácí hokejisté nakonec využívají! Nilssonovi prošla střela mezi betony, puk zůstal naprosto osamocený kousek před brankovou čarou! Nakonec byl u něj nejblíže BOONE JENNER, jenž okamžitou dorážkou poslal domácí hokejisty do vedení – 0:1! Asistence: Mark Letestu a Ryan Johansen.
     
    02:56
    Tlak Columbusu přináší také první ovoce, křídlo čtvrté formace Jonas Sundström (NYI) dostává za zbytečné držení v útočném pásmu dvě trestné minuty. Domácí mají šanci otevřít střelecký účet zápasu.

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 5. Jenner (Letestu, Johansen), 14. Johnson (Wisniewski, Dubinsky), 31. Letestu (Jenner, Frattin), 39. Murray (Atkinson, Dubinsky)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – Prout, Johnson, Wisniewki, Tjutin, Savard, Murray – Frattin, Johansen, Jenner – Atkinson, Anisimov, Dubinsky – Comeau, Letest, Calvert – Boll, MacKenzie, Umberger
    New York Islanders: Nilsson (Nabokov) – Hamonic, Donovan, Hickey, Czuczman, Carkner, Mayfield – Bailey, Nielsen, Lee – Clutterbuck, Nelson, Persson – McDonald, Strome, Martin – Halmo, Cizikas, Sundström

    Rozhodčí: Peel, St. Laurent – McElman, Knorr
    bahis siteleri