Florida – Dallas 3:2 (kon.) | Columbus – NY Islanders 4:0 (kon.) | Philadelphia – Buffalo 5:2 (kon.)
Colorado – Pittsburgh 2:3 (0:1 po s.n.) | Edmonton – Anaheim 4:2 (kon.)
konec
Philadelphia Flyers
5:2 (1:0, 3:0, 1:2)
Buffalo Sabres
Pondělí 07.04.2014, 01:40 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:47
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalo vstřeluje svou druhou branku v udělené výhodě! Sabres zavezli kotouč za bránu Flyers, kde ještě vleže nahrál Hodgson mezi kruhy, kde si najížděl MIKE WEBER, a ten svou pohotovou střelou prostřelil Masona v bráně domácích. Asistence: Chris Hodgson.
     
    55:10
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Flyers se dostali do rychlého protiútoku, když byl na pravé straně zcela volný BRAYDON SCHENN, který se s kotoučem dostal až do středu pravého kruhu, odkud následně prostřelil brankáře Sabres. Asistence: Wayne Simmonds.
     
    53:57
    Giroux našel pěknou přihrávkou mezi obránci Voráčka na pravé straně, který se následně pokusil dostat kličkou do zakončení, ale Lieuwen mu vypíchnul puk z hole.
     
    51:21
    Lecavalier se dostal k odraženému puku před bránu Sabres, kde se ještě pokusil o zakončení z otočky, ale Lieuwen zvládnul jeho střelu zachytit svou lapačkou.
     
    47:26
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalo využívá přesilovou hru! Hosté se konečně dokázali udržet ve svém útočném pásmu, kde se nakonec dostal puk na modrou k Ehrhoffovi, jehož následnou střelu ještě tečoval CODY HODGSON. Asistence: Christian Ehrhoff, Tyler Ennis.
     
    44:29
    Zacu Rinaldovi (PHI) se zřejmě na trestné lavici dnes hodně líbí, protože ta po zákroku na Ruhwedela putuje znovu. Rinaldo však tentokráte zasáhnul hostujícího hráč loktem do hlavy, a tak dostává trest pět minut + do konce utkání.
     
    41:59
    Philadelphia vyrazil do útoku, kde se nakonec odhodlal ke střele z pravé strany Voráček a jeho pokus zřejmě skončil na tyči.
     
    39:14
    Zac Rinaldo (PHI) znovu poputuje na trestnou lavici, když je tentokráte vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    37:58
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Domácí brankář Mason rozjel rychlou akci, když svým pasem našel ve středním pásmu Voráčka, jenž pouze přistrčil puk do jízdy VINCENTU LECAVALIEROVI, který následně se svou střelou z pravé strany útočného pásma prostřelil Lieuwena. Asistence: Jakub Voráček, Steve Mason.
     
    35:16
    Buffalo bude hrát přesilovou hru, když je na dvě minuty za napadení poslán na trestnou lavici Zac Rinaldo (PHI).
     
    34:22
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Flyers využívají přesilovou hru! Kotouč se dostal na modrou čáru, kde byl Streit, jenž následně vyslal svou střelu na bránu Sabres, kde jej ještě v letu tečoval BRAYDEN SCHENN, který tak vstřeluje už třetí branku domácích. Streit byl zatím u všech tří branek Philadelphie v dnešním utkání. Asistence: Mark Streit, Vincent Lecavalier
     
    32:57
    Raffl se z pravé strany dral před Lieuwena, kde však byl domácí útočník faulován, a tak bude hrát Philadelphia další přesilovku, když je na trestnou poslán znovu Jamie McBain (BUF) na dvě minuty za podražení.
     
    31:24
    Giroux poslal křižnou přihrávkou puk na Voráčka, který z první nahrával před bránu Sabres, kde byl Hartnell, ale ten nedokázal usměrnit kotouč do odkryté části hostující klece.
     
    30:20
    Flyers budou hrát další přesilovou hru, protože při následném útoku domácích nedovoleně bránil Jamie McBain(BUF) Rosehilla, a posedí si tak dvě minuty na trestné lavici.
     
    27:40
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Flyers vyhráli následné vhazování, když Read přebral na levé straně sraženou střelu Streita, kde nakonec nahrál na střed útočného pásma na ZACA RINALDA, jenž svou pohotovou střelou na vzdálenější tyč hostující klece navýšil vedení domácích. Asistence: Matt Read, Mark Streit.
     
    19:50
    Přesilovka Flyers je u konce, protože je v posledních vteřinách vyloučen domácí Sean Couturier (PHI), na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    18:30
    Je tu však další vyloučení na straně Sabres, když je na dvě minuty za nedovolené bránění vyloučen Johan Larsson (BUF).
     
    13:30
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Tak to byla chyba hostující obrany! Conacher poslal kotouč velice pomalu ze svého obranného pásma, kde k němu na modré přijel Streit, jehož následná dělovka sice skončila na tyči hostující klece, ale ke kotouči se dostal MATT READ, a ten už jej dopravil do odkryté brány Sabres. Asistence: Mark Streit.
     
    08:17
    Zac Rinaldo (PHI) dostává dvě minuty za nedovolené bránění, když poslal na zem hostujícího brankáře Lieuwena, a Buffalo si tak zahraje svou první přesilovou hru v utkání.
     
    03:33
    Je tu první vyloučení v utkání, když je na dvě minuty za sekání potrestán hostující Christian Ehrhoff (BUF).
     
    03:03
    Tak to byla první vážnější šance v utkání, když Voráček zavezl kotouč až za bránu Sabres, odkud rychle přihrával na svého kolegu Girouxe, jenž si najížděl před klec hostí a jeho následné zakončení dokázal Lieuwen zachytit na své hrudi.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 14. Read (Streit), 28. Rinaldo (Read, Streit), 35. B. Schenn (Streit, Lecavalier), 38. Lecavalier (Voráček, Mason), 56. B. Schenn (Simmonds) – 48. Hodgson (Ehrhoff, Ennis), 58. Weber (Hodgson)


    Philadelphia Flyers: Mason (Emery) – Timonen, Coburn, Streit, Grossmann, MacDonald, L. Schenn – Hartnell, Giroux, Voráček – B. Schenn, Lecavalier, Simmonds – Read, Couturier, Rinaldo – Rosehill, Raffl, Hall.
    Buffalo Sabres: Lieuwen (Hackett) – Ehrhoff, Ristolainen, McCabe, Ruhwedel, Weber, McBain – Conacher, Ennis, Leino – Hodgson, Girgensons, D´Agostini – Adam, Larsson, Deslauriers – Scott, Flynn, Ellis.

    Rozhodčí: Meier, Martell – Nansen, Driscoll.

    Diváci: 19 603
    thejrc.org