Florida – Dallas 3:2 (kon.) | Columbus – NY Islanders 4:0 (kon.) | Philadelphia – Buffalo 5:2 (kon.)
Colorado – Pittsburgh 2:3 (0:1 po s.n.) | Edmonton – Anaheim 4:2 (kon.)
po s.n. (0:1)
Colorado Avalanche
2:3 (0:0, 0:2, 2:0 - 0:0)
Pittsburgh Penguins
Pondělí 07.04.2014, 02:00 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    64:23
    Pozor, hosté vyhodili puk z vlastní třetiny do hlediště a nabízí domácím zkrácenou přesilovku v prodloužení! Provinil se Paul Martin.
     
    52:15
    Při protiútoku Landeskög zatáhl za záchrannou brzdu a jde na 2 minuty za hákování. Po odpískání se ještě strhla hromadná šarvátka u zadního mantinelu.
     
    41:32
    Hejdovi se z ledu chvíli nechtělo, ale nakonec je zásah v jeho obličeji nejspíš bez krve. Payerl tak dostává 2 minuty a Colorado bude hrát další přesilovku.
     
    28:55
    Colorado dostává příležitost ke snížení. Gibbons zahákoval protihráče ženoucího se za pukem a dostává 2 minuty.
     
    26:44
    Nealovi sice při průniku do útočné třetiny sjel puk z hole, ale aspoň získal přesilovku pro Penguins. V souboji u mantinelu dostal vysokou holí od Benoita.
     
    18:05
    Engelland minul opět. Tentokrát z vlastní třetiny netrefil ani mantinel a jde na dvě minuty. Druhá přesilovka pro domácí.
     
    09:47
    Colorado si zahraje přesilovku, první v zápase. Megna dostal dvě minuty za faul kolenem.

    Libor Štěpán

    Branky a nahrávky: 41. O'Reilly (McGinn, Mitchell), 57. Bordeleau (Barrie, Holden) – 24. Sutter (Glass, Niskanen), 28. Sutter (Jokinen, Neal), rozh. náj. Jokinen


    Colorado Avalanche: Varlamov (Giguere) – Johnson, Hejda, Guenin, Barrie, Benoit, Holden – Mitchell, Stastny, Landeskög – McGinn, MacKinnon, O'Reilly – Talbot, Cliche, Bordeleau – Carey. Malone, Wilson.
    Pittsburgh Penguins: Fleury (Zatkoff) – Bortuzzo, Martin, Scuderi, Niskanen, Engelland, Despres – Neal, Jokinen, Bennett – Stempniak, Sutter, Glass – Gibbons, Ebbett, Pyatt – Payerl, Adams, Megna.

    Rozhodčí: O'Halloran, L'Ecuyer – Cameron, Heyer

    Diváci: 18 007
    thejrc.org