Dánsko – Francie 5:1 (kon.) | Rakousko – Norsko 5:2 (kon.) | Slovensko – Česko 1:3 (kon.)
konec
Rakousko
5:2 (0:0, 3:2, 2:0)
Norsko
Čtvrtek 10.04.2014, 16:30Mistrovství světa žen - 1. divize, sk. A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    46:27
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je obrovská rána do vazu norských bojovnic, které šly do třetí třetiny se záměrem vyrovnat. Další rychlou akci Rakouska měla na svědomí VICTORIA HUMMELOVÁ, která pak zamířila krásně do druhého růžku a už je to 5:2! Asistence: Tamara Grascherová.
     
    45:22
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Norky svou převahu nezužitkovaly, a tak přišel nekompromisní protiútok a čtvrtý úder soupeřek! Akci nádherně táhla po pravé straně Beiterová Schwarzlerová, která následně vyzvala ke skórování DENISE ALTMANNOVOU a ta zvolila nádherný bekhendový blafák – 4:2! Asistence: Eva Maria Beiterová Schwarzlerová.
     
    36:34
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Akorát jsem to dopsal a rakouská střídačka vybouchla radostí na znamení třetí branky! Střelu Weberové si Marchhartová nedokázala pohlídat, vyrazila ji před sebe a dojíždějící VERONICA HUMMELOVÁ mířila přesně – 3:2! Asistence: Janine Weberová.
     
    32:29
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Volali jsme po zajímavějším průběhu zápasu, a ten ve druhé třetině přichází se vším všudy. Norky také využívají početní výhodu a vyrovnávají! Střelu Lovdalové šikovně tečovala MATHEA FISCHEROVÁ a puk se došoural za brankovou čáru – 2:2! Asistence: Victoria Lovdalová, Ingvild Farstadová.
     
    29:55
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    No vida, Rakušanky umí využít nejen vlastní oslabení, ale také přesilovku! Obránkyně si sjela s kotoučem až do centra dění, kde se dvojice hráček snažila o dorážku. Vyšlo to opět EVĚ MARII BEITEROVÉ SCHWARZLEROVÉ, hokejistce se suverénně nejdelším jménem na šampionátu, a Rakousko dokonale otáčí zápas – 2:1! Asistence: Charlotte Wittichová, Denise Altmannová.
     
    27:05
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Ovšem tohle byla fantastická akce v podání rakouské kapitánky! Denise Altmannová předvedla ve vlastním oslabení krásný slalom přes celé kluziště, který vyšperkovala nabídkou před prázdnou bránu pro EVU MARII BEITEROVOU SCHWARZLEROVOU. Ta v zakončení nezaváhala a jedeme zase od nuly – 1:1! Asistence: Denise Altmannová.
     
    22:43
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Doslova "blbým" gólem se norské hokejisty dostávají do vedení! Nemohl to být nikdo nikdo jiný než první útok. ANDREA DALENOVÁ na levé straně nevěděla, co s pukem, tak ho vystřelila na Marchhartovou. Té nešťastně propadl pod rukou k bližší tyčce a je to 0:1! Asistence: Silje Holosová, Ingvild Farstadová.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 28. Beiterová Schwarzlerová (Altmannová), 30. Beiterová Schwarzlerová (Altmannová, Wittichová), 37. Hummelová (Weberová), 46. Altmannová (Beiterová Schwarzlerová), 47. Hummelová (Grascherová) – 23. Dalenová (Holosová, Farstadová), 33. Fischerová (Lovdalová, Farstadová)


    Rakousko: Marchhartová (Hornichová) – Wittichová, Kantorová, Fazokasová, Grascherová, Schneiderová, Hyblerová, Kainbergerová, Hausbergerová – Meixnerová, Beiterová Schwarzlerová, Altmannová „C“ – Hanserová, Hummelová, Weberová – Vlceková, Volggerová, Lopezová – Hammerleová, Brunnerová, Ulrichová. Trenér: Pekka Hämäläinen.
    Norsko: Nilsenová (Due-Sorensenová) – Guntherová, Holosová, Morsetová „C“, Tautraová, Oisethová, Lovdalová, Aakreová – Farstadová, Dalenová, Fischerová – Sletbaková, Henriksenová, Haug-Hansenová – Carlssonová, Waisová, Bakkeneová – Fjellvangová, Scottová. Trenér: Arne Billkvam.

    Rozhodčí: Hengstová (NED) – Inoueová (JPN), Malá (CZE)
    thejrc.org