Dánsko – Francie 5:1 (kon.) | Rakousko – Norsko 5:2 (kon.) | Slovensko – Česko 1:3 (kon.)
konec
Slovensko
1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Česko
Čtvrtek 10.04.2014, 20:00 • Meo aréna Přerov • Mistrovství světa žen - 1. divize, sk. A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:25
    Češky mohly jet nejprve samy na bránu, ale Polenské byl vypíchnut puk. Následný pokus o brejk Simony Studentové kazí hákováním Lenka Sroková (SVK). Přerovská Meo Aréna bouří!
     
    38:05
    Vzájemné vyloučení: Martina Veličková (SVK) dvě minuty za sekání a Kateřina Mrázová (CZE) dvě minuty za krosček.
     
    37:20
    Češky špatně střídaly a je z toho test pro příliš mnoho hráčů na ledě, který odpyká Tereza Vanišová (CZE).
     
    32:50
    Po české šanci je tu trest. Aneta Lédlová nejprve nedokázala usměrnit na brankovišti puk do sítě a následně musela ve středním pásmu faulovat Tereza Vanišová (CZE) – nedovolené bránění.
     
    27:39
    Češky dostávají výhodu přesilové hry. Iveta Klimášová (SVK) sekla protihráčku a míří na lavici pro hříšné ženy a dívky.
     
    24:55
    Petra Jurčová se probíjela dopředu, ale zakřižovala ji Petra Herzigová (CZE) a slovenská hráčka následně po souboji s ní upadla a rozhodčí tento zákrok posoudila jako hákování.
     
    14:59
    Denisa Křížová vybojovala u levého mantinelu puk a Nikola Gápová (SVK) ji za trest podrazila. Za tento faul míří na trestnou lavici.
     
    07:05
    Poměr na ledě se vyrovná. Simona Studentová (CZE) dostává dvě minuty za stejný přestupek jako Herichová – držení protihráčky.
     
    06:48
    Eva Holešová se parádně protáhla přes dvě hráčky a Maria Herichová (SVK) musela zatáhnout za záchrannou brzdu a za držení protihráče míří na trestnou lavici.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 34. Sroková (Gápová) – 4. Studentová (Holešová), 41. Křížová (Přibylová), 58. Polenská (Studentová, Lásková)


    Slovensko: Budajová (Kiapešová) – Balášová, Kežmarská "A", Klimášová, Lalíková, Žitňanská, Ihnaťová, Raková, Turcsanyiová – Lúčová, Sroková, Gápová "A" – Mišková, Mikesková, Veličková "C" – Herichová, Jurčová, Pravlíková – Krajňáková, Muchová, Miháliková.
    Trenér: Milan Skokan.

    Česko: Peslarová (Lhotská) – Tejralová "A", Lásková, Herzigová, Fialová, Flachsová "A", Horálková, Hudečková – Křížová, Mrázová, Kaplanová – Polenská "C", Studentová, Holešová – Lédlová, Vanišová, Přibylová – Bukolská, Povová, Vonková – Manhartová.
    Trenér: Jiří Vozák.

    Rozhodčí: Ugadžinová (JPN) – Hüffnerová (GER), Schipper-Poeterayová (NED)

    Diváci: 2041
    thejrc.org