Chicago – Montreal 3:2 (po pr.) | Pittsburgh – Detroit 4:3 (1:0 po s.n.) | Dallas – Columbus 1:3 (kon.)
Calgary – Los Angeles 4:3 (2:1 po s.n.) | Anaheim – San Jose 5:2 (kon.)
po prodl.
Chicago Blackhawks
3:2 (0:0, 0:0, 2:2 - 1:0)
Montreal Canadiens
Čtvrtek 10.04.2014, 01:30 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    60:43
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Tak to je neuvěřitelné. Už po 43 vteřinách prodloužení známe vítěze, kterým se stává domácí tým. PATRICK SHARP (34) nejprve výrazně přispěl k vyrovnání na 2:2 a nyní celé utkání rozhoduje, když si jeho střelu srazil sám Peter Budaj do sítě. Slovenskému brankáři jeho střela prošla, ale za brankovou čarou nebyla až do té doby, než se ji pokusil Budaj neúspěšně hokejkou vyrazit pryč. Asistence: Duncan Keith a Marián Hossa.
     
    59:48
    Montreal mohl nakonec ještě vyhrát, když krátce před koncem úřadovala první lajna hostů a k rozhodnutí utkání nebylo daleko!
     
    59:12
    Chicago právě vstřelilo branku!
    To je tedy závěr utkání jako hrom! Sharp, který měl kotouč na pravém mantinelu za brankou, neváhal a okamžitě ho posílal před bránu, kde zůstal osamocený MARIÁN HOSSA (29). Zkušený útočník se nerozpakoval a okamžitě nasměroval puk do sítě a tím pravděpodobně i zápas do prodloužení. Asistence: Patrick Sharp a Michal Handzuš.
     
    59:02
    Domácí si berou oddechový čas a brankář Corey Crawford už poté zůstane na střídačce.
     
    56:02
    Velká příležitost pro Chicago, protože montrealský Francis Bouillon míří na trestnou lavici za držení Duncana Keitha.
     
    53:14
    Tak nakonec obří příležitost v podání hostů. Max Pacioretty byl naprosto osamocený v mezikruží, ale jeho perfektní ránu zkrotil Crawford ještě lepším zákrokem lapačkou!
     
    52:55
    Chicago má obrovský tlak a je blízko vyrovnání!
     
    50:56
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tak to je tedy odpověď! Montrealští se v krátkém sledu trefují podruhé a vedení v zápase je opět na jejich straně. I tentokrát padla branka z hole svátečního střelce. Obránce FRANCIS BOUILLON (2) vyslal na Crawforda opravdu tvrdou ránu od modré, která šla brankáři Chicaga nad vyrážečku. Asistence: Thomas Vanek a David Desharnais.
     
    50:34
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Skvělou práci odvedl obránce Brookbank, který dokázal udržet pásmo a díky němu se ke kotouči dostal JEREMY MORIN (4), který se s ním nepáral a okamžitě ho poslal tvrdou ranou na branku. Budaj po kapituluje dnes poprvé, když nedokázal zareagovat na puk mířený pod vyrážečku. Asistence: Sheldon Brookbank.
     
    47:31
    Montreal právě vstřelil branku!
    A konečně tu máme první branku. Obránce Gorges se dostal do útoku a jeho přihrávka, která původně směřovala na jiného spoluhráče, se od hole blokujícího Seabrooka dostala přímo do míst, kde číhal připravený DALE WEISE (6). Útočník, který původně ani neměl v utkání nastoupit, už měl lehkou práci a trefil odkrytou branku. Asistence: Josh Gorges a René Bourque.
     
    16:50
    Drtivý tlak Chicaga na brankovišti neskončil gólem! Budaj chvíli ležel zcela mimo branku, ale ani jeden z trojice Shaw, Keith, Versteeg ho překonat nedokázali.
     
    16:06
    Prvním vyloučením hráčem dnešního zápasu je Daniel Briere (MTL), který zahákoval Mariána Hossu.
     
    10:42
    V obrovské šanci dnes poprvé bylo Chicago. Po nebezpečné střele Bolliga se k dorážce dostal švédský útočník Krüger a hosté měli skutečně velké štěstí, že kotouč nepřešel brankovou čáru!
     
    09:00
    Bourque a Briera šli do přečíslení, které prvně jmenovaný řešil střelou. Po následné dorážce se kotouč odrazil do vzduchu a ještě se ho snažil dorazit Gionta, ale brankář Jestřábů byl v pohotovosti a šance zlikvidoval.
     
    05:50
    Briere původně zamýšlel úplně něco jiného, ale po jeho prováhané střele se nahrávka z jeho hole nečekaně od domácího hráče odrazila k Bourquovi a ten byl sám před Crawfordem!

    Matěj Mayer

    Branky a nahrávky: 51. Morin (Brookbank), 60. Hossa (Sharp, Handzuš), 61. Sharp (Keith, Hossa) – 48. Weise (Gorges, Bourque), 51. Bouillon (Vanek, Desharnais)


    Chicago Blackhawks: Crawford (Raanta) – Seabrook, Keith, Oduya, Hjalmarsson, Brookbank, Leddy – Hossa, Shaw, Sharp – Saad, Handzuš, Versteeg – Morin, Smith, Bickell – Nordström, Krüger, Bollig
    Montreal Canadiens: Budaj (Tokarski) – Subban, Gorges, Weaver, Tinordi, Beaulieu, Bouillon – Vanek, Desharnais, Pacioretty – Gallagher, Plekanec, Galchenyuk – Gionta, Briere, Bourque – Weise, White, Bournival

    Rozhodčí: O'Halloran, Pollock – Pancich, Barton

    Diváci: 21 571
    bahis siteleri