Košice – Nitra 1:2 (kon.)
konec
HC Košice
1:2 (0:2, 0:0, 1:0)
HK Nitra
sk Čtvrtek 10.04.2014, 17:00 • Steel aréna • Tipsport Liga (SR) play-off
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Košice budú hostiť vo štvrtok druhý zápas finále Tipsport extraligy. Dejiskom zápasu bude Steel arena s kapacitou 8 378 divákov. Štadión bol rekonštruovaný a znova otvorený v roku 2006, jeho súčasťou je taktiež tréningová hala. Aréna hostila majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji na Slovensku v roku 2011 spolu s Bratislavou.
     
    HC Košice skončili po základnej časti v lige na prvom mieste so ziskom 125 bodov za 43 výhier a 13 prehier. Pre druhé najväčšie mesto Slovenska je to už siedme finále v rade, v posledných dvoch rokoch ale Košičania nezískali titul, najprv bol proti Slovan Bratislava a minulú sezónu HKM Zvolen. V základnej časti sa môžu oceliari pochváliť najlepšiu defenzívou, ktorá inkasovala iba 98 gólov. V play-off postupne vyradili Martin 4:1 na zápasy a Piešťany 4:2.

    HK Nitra bola po základnej časti hneď na druhom mieste so 113 bodmi za 37 výhier a 19 prehier. Pre jedno z najstarších miest Slovenska je to historicky prvé extraligové finále. Najväčším úspechom klubu bolo 3. miesto v sezónach 2005/06 a 2012/13. Káder Nitry je výrazne ofenzívne ladený, aj preto sa môže tento klub pochváliť najlepšou ofenzívou, ktorá strelila až 192 gólov. V play-off Nitra vyradila postupne Zvolen 4:0 a Banskú Bystricu 4:1 na zápasy.
     
    Košice majú v kádri niekoľko skúsených a medzinárodne uznávaných hráčov. Najproduktívnejší je v tíme Peter Bartoš, 41-ročný veterán odohral 67 zápasov a na svojom konte má 59 bodov. Hneď za ním má o bod menej najlepší strelec tímu, 29-gólový Richard Jenčík. O gól menej má kúzelník s pukom Gabriel Spilár a nad 40 bodov má aj útočník Peter Sojčík. V obranných radoch úraduje majster sveta z roku 2002 Martin Štrbák, ktorý má na konte 30 kanadských bodov a skvelú štatistiku +/- +21. Dokonca +29 má v štatistikách obranca Juraj Cebák, defenzívne rady ďalej dopĺňa Macejko, Deyl, Kolba alebo aj hráč so skúsenosťami z NHL Tomáš Klouček. V útoku sa spoliehajú oceliari aj na Jířiho Biceka, olympionika Tomáša Marcinka alebo tiež Mareka Bartánusa. V bránke je jednotkou Rastislav Staňa s úspešnosťou zákrokov 94,96%, chrbát mu kryje Alexander Hylák, ten pokryl 93,27% striel.

    Najlepšiu ofenzívu ligy – tím HK Nitra ťahá s 81 kanadskými bodmi bývalý center NHL Jozef Stümpel. Ak by sme brali do úvahy iba jeho 62 asistencií, aj tak je to viac ako má najužitočnejší Košičan bodov. Potom má Nitra v tíme aj najlepšieho strelca extraligy Romána Tománka, ktorý nastrieľal už 38 gólov, pričom pridal aj 40 asistencií. Ešte dosť, konkrétne 57 bodov nazbieral Lukáš Novák, nad 40 majú Henrich Ručkay a bývalý reprezentant Miroslav Kováčik. V obranných radoch úraduje Dušan Milo s 35 bodmi a až +31 bodmi v +/- štatistike. O 3 body menej ale o čosi viac gólov ma na konte Peter Konig a rovnako na tom stojí aj Peter Ordzovenský. V zadných radoch sa corgoni spoliehajú taktiež na Tomáša Nádašdiho, Michala Nováka aj tvrdo hrajúceho Martina Baču. V útoku patria medzi opory Jakub Ručkay, Richard Lelkeš, Tomáš Chrenko, Flip Bajtek alebo aj Martin Segľa. V bránke je jednotkou olympionik a reprezentant Slovinska Róbert Kristan, ktorého úspešnosť zásahov je 92,83%. Druhým brankárom je Vlastimil Lakosil, ktorý pochytal 94,57% streleckých pokusov.
     
    Z košickej Steel arény vám bude prinášať podrobné informácie o dianí na ľade Lukáš Rusňák. Prajem vám pekný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Staňa – Deyl, Klouček, Štrbák, Cebák, Šeda, Kolba, Macejko – Bartánus, Marcinko, Svatoš – Jenčík, Bartoš, Spilar – Sojčík, Češík, Bicek – Hrnka, Matúš Chovan, Skalický, Jokeľ

    HK Nitra: Kristan – Milo, Nádašdi, König, Ordzovenský, M. Novák, Kuzma, Bača, Ďurkech – H. Ručkay, Kováčik, J. Ručkay – L. Novák, Stümpel, Tománek – Bajtek, Chrenko, M. Segľa – Piačka, Lelkeš, R. Mráz

    Rozhodca: Kubuš, Baluška – Valach, Snášel.
     
    Hlásime sa vám zo Steel arény. Ešte pred začiatkom zápasu na štadióne odzneje hymna v podaní pána Dvorského.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Košice nevyhrali buly a tak Kristan hneď v úvode rozohrával za bránkou.
     
    00:35
    Domáci nahodili puk, ktorý pred bránkou prebral Marek Svatoš, pozmenil smer puku, no bolo to príliš slabé a Kristan jednoducho betónom zasahuje.
     
    00:41
    Po strete sa domáci dopustili faulu, pykať bude Tomáš Klouček za faul kolenom.
     
    01:05
    Domáci v úvode oslabenia poslali puk za bránku Kristana.
     
    01:34
    Nitra dala gól!
    Hostia využívajú presilovku. Rastislav Staňa najprv ešte dokázal z kruhu vytlačiť strelu, no na dorážku JAKUBA RUČKAYA už nemal nárok, ten poslal puk perfektne do rohu brány.

    Asistencie: Tomáš Nádašdí, Miroslav Kováčik
     
    02:00
    Tomáš Chrenko sa prebíjal do útočného pásma, v akcii ho ale zastavil ofsajd. Košice sú nemilo prekvapené z úvodného gólu, ktorý včera strelili práve oni.
     
    02:20
    Nitra sa po buly v útočnom pásme odtlačila do stredu, odkiaľ si nedala pozor na rozohrávku a dopúšťa sa zbytočného zakázaného uvoľnenia.
     
    02:25
    Hrnka sa snažil po buly pretlačiť puk a aspoň to tak skúsiť na Kristana, no v pretláčačke neuspel.
     
    02:50
    Na opačnej strane ihneď rýchly protiútok, dopredu sa dostal Lukáš Novák, jeho strela švihom z kruhu ale bránku minula.
     
    03:00
    Následne sa ale do kruhu na buly dostal nebezpečne Henrich Ručkay, útočník Nitry vystrelil švihom, Staňa ale výborne jeho pokus kryje a hru prerušuje.
     
    03:40
    Košice teraz mali veľmi dobrú možnosť, za bránkou miešal puk Bartánus, pred ňou výborne našiel Svatoša, ktorý to v rýchlosti mieril medzi betóny, na čo si dal Kristan pozor!
     
    04:10
    Nitra sa hrnula dopredu, nič ale nevymyslela a na opačnej strane šiel útočiť Gabriel Spilar, jeho strela v ľavého kruhu bola ale zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    04:40
    Nitra sa znova nedostala do akcie, čo sa snažil využiť Marek Svatoš, cez obrancu ale padá po sťahovačke, pískať sa to ale nebude.
     
    05:10
    Nepresnú prihrávku Košic zachytil na útočnej modrej Filip Bajtek, nepodarilo sa mu ale vytvoriť záver pred Staňom.
     
    05:45
    Chrenko ale teraz už po vpáde do útoku vystrelil švihom, pred bránkou bol Segľa, strela ale šla mimo a tak sa k prípadnej dorážke nedostal.
     
    06:20
    Matúš Chovan teraz trestuhodne nezachytil dobrú prihrávku medzi kruhy a tak Košice stratili útočné pásmo.
     
    06:50
    Marcinko už na modrej nabíjal k strele Marekovi Bartánusovi, po tom čo teda Košice výborne vybojovali vo vlastnej obrane puk aj nebezpečne vystrelili, Kristan si ale dal na puk pozor.
     
    07:20
    Peter König pálil od modrej, pred bránkou boli Tománek aj Stumpel. no strela cez zhluk tiel neprešla a je zblokovaná do stredného pásma.
     
    08:00
    Hrá sa rýchly hokej zo strany na stranu, každý tím by rád využil akciu na strelu, aj defenzívy však ostávajú pozorné. Striel vidíme menej ako včera.
     
    08:20
    Veľmi dobre dostal puk na odkrytú časť útočného pásma Richard Jenčík, rozhodca ale píska ofsajd a tak končí šanca domácich.
     
    08:50
    K strele spred kruhu sa po nakorčuľovaní do útoku dostal Peter Sojčík, jeho puk po ľade Kristan iba vyrazil a od modrej následne pálil Tomáš Klouček, jeho pokus medzi betóny ale taktiež Kristan vyráža.
     
    09:10
    Následne sa dostal k strele od modrej znova Klouček, pred Kristanom bol vlastný hráč, ale na puk dovidel a vyráža.
     
    09:55
    Nitra dala gól!
    Hostia sa dostávajú do vedenia o dva góly. Košice si vytvorili v útoku tlak, stačila ale jedna akcia Nitry, spoza brány poslal puk RIchard Lelkeš na RICHARDA MRÁZA, ktorý to namieril naozaj bravúrne!
    Asistencia: Richard Lelkeš
     
    10:14
    Nitra sa ale oslabuje o Romana Tománka, ten si nedal pozor na svoju hokejku, tá šla príliš vysoko do tváre protihráča a tak budú mať domáci presilovkovú možnosť na rýchlu odpoveď.
     
    10:35
    Richard Jenčík spred kruhu napriahol k delovke, no tá ide mimo brány, nie je tečovaná a dostáva domácich von z útočnej tretiny.
     
    11:00
    Najprv výborne Jozef Stümpel zachytil rozohrávku a vyhodil, následne po vpáde domácich do útoku Nitra znova vyhodila puk.
     
    11:30
    Košičania sa nevedia vo vlastnej presilovke usadiť v útočnom pásme, momentálne sa hrajú s pukom v strednom pásme.
     
    12:00
    No a keď sa už aj dostali domáci do pásma, prišla zlá prihrávka od Marcinka na Bartánusa, ktorá posiela puk až za Staňu.
     
    12:14
    Hostia v plnom počte.
     
    12:50
    Až po presilovke to začali domáci výborne točiť v útočnom pásma, puk si vymenili štyria hráči až prišla strela od modrej, ktorú pred bránkou mohol doraziť Peter Bartoš, na puk si ale nesiahol vďaka dobrej obrane Nitry.
     
    13:25
    Nitra teraz iba posiela puk za Staňu, Košice si vytvárajú tlak na bránku Roberta Kristana.
     
    13:50
    Puk teraz ale domáci stratili na mantineli, Nitra si ho zobrala, prestriedala a vrhá svoje sily s druhou formáciou do útoku.
     
    14:30
    Spilár hľadal medzi kruhmi Richarda Jenčíka, lenže ten nedokázal puk nasmerovať do priestoru bránky Nitry.
     
    15:00
    Nitra sa dokázala dostať do útoku, kde ale domáci odtlačili súpera na mantinel a výborne takticky tak dostali Nitru do stredu, puk jej berú a idú dopredu.
     
    15:40
    Vidíme veľmi dobre bránenie v strednom pásme u oboch tímov a tak sa hráči ťažko presadzujú v útočnej snahe.
     
    16:05
    Bicek teraz ale dobre zabojoval o puk za bránkou, dokázal ho poslať pred Kristana, kde bol Marek Bartánus, útočník Košíc poslal slabý puk medzi betóny Kristana, ktorý však dnes pôsobí veľmi istým dojmom.
     
    16:25
    Segľa nahodil skáckajúci puk medzi kruhy, kde si ho dobehol Tomáš Chrenko, nedokázal ho ale usmerniť v dobrej pozícii tak, aby ohrozil Staňu.
     
    17:05
    Medzi kruhmi sa teraz k strele dostal Filip Bajtek, Nitra je momentálne aktívnejšia, Bajtek to mieril do horných partií, no prestrelil.
     
    17:45
    Naďalej Nitra v útoku, Jakub Ručkay najprv cez celé pásmo nenašiel nikoho, po odraze puku sa ale dostal k strele Lukáš Novák, Staňa ale puk reflexívne vyrazil betónom.
     
    18:30
    Nitra mala niekoľko sekúnd ponúknutú výhodu, puk ale iba točila na mantineli a nakoniec domáci hru prerušili. Na trestnú lavicu pôjde Richard Jenčík za hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    18:40
    Ihneď po buly vystlal na Staňu tvrdú strelu Peter König, no pokus obrancu Nitry bol zblokovaný.
     
    19:00
    Košice vyhodili puk za Kristana a získavajú cenné sekundy.
     
    19:20
    Nitra sa ale poľahky dostala do útočného pásma, poslal puk na modrú, kde strieľal znova Peter König, strela bola tečovaná, no nenašla si miesto v bránke oceliarov.
     
    19:32
    Košice teraz zle striedali a budú hrať v trojici.
     
    19:50
    Od modrej tentokrát pálil Ordzovenský, pred bránkou bol Roman Tománek, ktorý dorážal strelu po odraze puku, cez betón Rastislava Staňu však neskóroval.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina sa dostala do svojho záveru. Radostnejší môžu byť po nej hráči Nitry, ktorí sa ujali už po 94 sekundách hry vedenia zásluhou využitej presilovky Jakuba Ručkaya. Hostia pridali ešte jeden presný zásah v 10. minúte sa presadil Richard Mráz. Aj Košice mali niekoľko príležitostí, rozdiel bol v tom, že Nitra tie svoje vedela aj premeniť na gól. Hrá sa viac opatrne ako včera, nikto sa nechce dopustiť zbytočných chýb.

    Druhá tretina sa začne o 17:52.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Košice vyhrali buly a dostali puk za bránku Kristana.
     
    20:35
    Od modrej vyslal delovku König, jeho strelu Staňa vytesnil vyrážačkou a domáci dostali puk do stredného pásma.
     
    21:05
    Domáci sú vo štvorici a Nitre sa momentálne nedarí dostať cez útočnú modrú čiaru.
     
    21:32
    Košičania sa úspešne ubránili presilovky o dvoch aj jedného hráča, hrajú už v pätici. Nitra sa nedostala do žiadnej príležitosti, strieľal len König od modrej.
     
    22:15
    Najprv bol Nitran Segľa zastavený za bránkou veľmi tvrdo, Košice sa ale vďaka tomu dostali do útočného pásma, z kruhu na buly ohrozil Kristana Skalický, brankár Nitry ale kryje strelu.
     
    22:35
    Hra sa prerušuje, po boji v strednom pásme sa dostal puk na striedačku.
     
    23:10
    Nitra si nerozumela pri rozohrávke, čo mohol využiť Matúš Chovan, no iba to jednoducho nastrelil na bránku.
     
    23:25
    Nebezpečne sa ale pred bránkou dostal k puku Marek Svatoš, ten ho aj poslal na Kristana, ktorý ale dnes chytá výborne a pripisuje si ďalší úspešný zákrok.
     
    24:05
    Nitra na opačnej strane dostala puk za bránku, kde ho mal Lukáš Novák, no nemal to veľmi ľahké, pred bránkou jeho puk nikto z hostí nespracoval.
     
    25:00
    Jakub Ručkay dohrával súboj so Šedom, troška mu pretiahol dres, rozhodca ale necháva pokračovať hru. Momentálne sú Košice v pásme, nevedia ale vystreliť.
     
    25:45
    Košice si vytvárajú veľký tlak na súperovu bránku, puk teraz ani sám neviem ako preletel okolo bránky Kristana!
     
    26:30
    Nitra hrá ale veľmi bojovne na mantineli, čím sa domáci veľmi ťažko presadzujú v útočnom pásme.
     
    27:30
    Na druhej strane sa ale do brejku dostal ihneď Tomáš Marcinko, dostal sa s pukom až medzi kruhy, no aj jeho šikovnú strelu vyráža brankár Kristan.
     
    28:00
    Hra sa nám teraz veľmi pekne rozbehla, Nitra preniesla okamžite hru na svoju útočnú polovicu, kde Jozef Stumpel vystrelil z medzikruhov, Staňa iba vyrazil pred seba, skúsený center ale neuspel ani pri dorážke.
     
    28:30
    Znova ale v útoku sú Košice, pred bránku dostal skvelú prihrávku Marek Bartánus, no Kristan bol znova krok pred strelcom.
     
    29:15
    Hrá sa teraz veľmi rýchlo, oba tímy pridali do tempa a čo sa týka útočného snaženia tiež, už asi 15 sekúnd však Košice bojujú o puk iba za bránkou.
     
    29:40
    Tak to už je naozaj dosť dlhý boj o puk za bránkou Kristana a prerušuje sa až teraz, Košice puk získali.
     
    30:12
    Z tlaku domácich síce nerezultovala žiadne strela, Filip Kuzma si pomohol držaním pri bránení a oslabí svoj tím.
     
    30:30
    König veľmi dobre zachytil puk smerujúci medzi kruhy a dokázal aj zaútočiť, spred modrej čiary hľadal medzeru medzi betónmi Staňu, brankár si ale postrážil betóny.
     
    31:10
    Košice teraz kombinujú v útočnom pásme, je to ale stále bez ohrozenia brankára Kristana.
     
    31:25
    No a už Nitra bezmocnosť streľby využila na vyhodenie puku, rozohrávať musí Rastislav Staňa.
     
    31:40
    Veľmi dobrú príležitosť mal však teraz Tomáš Marcinko, puk sa k nemu dostal od mantinelu rovno pred bránku, no puk nedostal cez betón Kristana!
     
    32:12
    Hostia v plnom počte. Domáci tlačia naďalej v útočnom pásme Nitru, málo ale strieľajú.
     
    32:40
    Nitra sa už ale oslobodila, vystriedala a snaží sa aj o útočnú akciu. Tá však skončila teraz skôr ako začala.
     
    33:15
    K puku sa pred medzikružím dostal tentokrát Matúš Chovan, ešte vymyslel prihrávku do kruhu na Hrnku, ktorý už ale nebol v dobrej pozícii na strelu.
     
    33:40
    Košice síce po akcii Chovana s Hrnkom stratili pásmo, dostal sa do neho ale ich parťák z útoku Pavol Skalický, ktorý vystrelil tvrdú strelu do hornej časti brány, puk sa ale do brány nevošiel, bola to ale ďalšia dobrá šanca!
     
    34:30
    Hrá sa taktiež veľmi tvrdo do tela, ani jeden tím sa teraz nevie dostať do akcie cez modrú čiaru.
     
    35:00
    Nitra si ale teraz vytvorila skvelé šance, najprv pred bránkou Roman Tománek sa snažil nájsť medzeru medzi tyčkou a betónom gólmana Košíc, puk sa však dostal iba za bránku, tam bol Lukáš Novák, ktorý sa pred ňu dostal, mal no bakhend, stačilo zdvihnúť puk, čo sa mu ale nepodarilo!
     
    35:00
    A Radek Deyl musel zasiahnúť proti tlaku Nitry faulom – 2 minúty za nedovolené bránenie.
     
    35:40
    Najprv Košice vyhodili, Nitra sa ale výborne dostala ihneď do útočného pásma, prihrávku do uhla dostal Martin Segľa, šikovne si spracoval puk na korčuli a aj vystrelil, Staňa ho ale vychytal.
     
    36:05
    Ordzovenský hľadal pred bránkou nebezpečne Jozefa Stümpela, do prihrávky však zasiahol hráč Košíc a center Nitry tak puk nespracoval.
     
    36:40
    Domáci následne vyhodili, Nitra ale znova nemala problém s prechodom dopredu, po vpáde do útočnej tretiny vyslal strelu na Staňu Tománek, bola ale tečovaná, aj napriek tomu tesne minula priestor brány!
     
    37:00
    Domáci v plnom počte.
     
    37:30
    Domáci sa po presilovke ihneď dostali do šance, bol v nej konkrétne Tomáš Marcinko, puk mal pred bránkou, dokázal tiesnený vystreliť na Kristana, ktorý však je dnes bezchybný a znova vyráža!
     
    37:45
    Nitra teraz po vydarenej akcii Košíc faulovala, za seknutie odišiel na dve minúty Miroslav Kováčik.
     
    37:45
    Rozhodca vykázal hru do stredného pásma bližšie k Staňovi, čo sa stretlo s nevôľou hráčov.
     
    38:15
    Veľké šance Košíc, Štrbákova strela bola zblokovaná, ten poslal ale následne puk na Spilára, ktorý si urobil obrancu, prihral ale ešte na Bartoša, ktorý vo veľkej šanci gól nedal!
     
    38:30
    Následne strieľal od modrej Martin Štrbák, snažil sa po ľade umiestniť puk k tyčke, aj jeho pokus ale končí na Kristanovi!
     
    39:00
    Znova skvelý pas dostával pred bránku Rade Deyl, obranca Košíc to mal na korčuľu a nedokázal tak korektne ihneď vystreliť, bránku potom minul.
     
    39:20
    Hra je prerušená pre hru so zdvihnutou hokejkou. Košice si vytvárajú tlak na bránku Nitry, v ktorej dnes ale výborne chytá brankár Kristan!
     
    39:40
    Tomáš Klouček sa nedostal kľučkou do útočného pásma a to dovoľuje Nitre vyhodiť, hostia už teda prečkajú oslabenie.
     
    39:45
    Hostia v plnom počte.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretine priniesla na štadión v Košiciach o čosi viac vzruchu, gól v nej ale nepadol. Viac z hry mali už domáce Košice, ktorá mali niekoľko vyložených šancí na skórovanie, skvelého Kristana v bránke Nitry sa im ale zatiaľ nepodarilo prekonať.

    Ďalšia tretina začne približne o 18:37.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 5852 divákov.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:15
    Hneď v úvode sa dostala dopredu Nitra, Tománek našiel medzi kruhmi Lukáš Nováka, ktorý ihneď premenil jeho puk na strelu, Richard Staňa hneď v úvode úspešne zasahuje.
     
    40:35
    Košice sa ešte do útoku nedostali, po buly vyslal strelu na Staňu Nádašdi, brankár Košíc máchol lapačkou a puk schoval v nej, nedovolil tak Jakubovi Ručkayovi pred ním dorážať.
     
    41:10
    Jakub Ručkay teraz neoblomne bojoval celkom dlho o puk, držal ho za bránkou, okolo mantinelu, nakoniec sa mu podarilo prihrať na Henricha Ručkaya, ten mal veľkú šancu pred bránkou, ešte si potiahol puk k tyčke aby zmiatol Staňu, skúsený brankár ale zázračne vychytal útočníka Nitry!
     
    42:00
    Košice sa stále nevedia dostať do útočnej akcie, vybojovali síce útočné pásmo, no nevedia sa v ňom udržať ani prekvapiť strelou.
     
    42:30
    Tak až teraz domáci dlhšie podržali puk na hokejkách, Pavol Skalický sa odhodlal k strele od mantineli, tá len tesne minula bránu.
     
    43:00
    Dobrú pozíciu mal aj Svatoš, už domáci sa ozývajú, Marek Svatoš to mieril k tyčke po ľade, kde ale Kristan položil betón a vyráža.
     
    43:15
    Následne bol vo veľmi dobrej šanci Marek Bartánus, dostal sa s pukom do kruhu na buly, mal voľný priestor, namieril to švihom do rohu brány, ale Kristan parádne zachytil puk do lapačky!
     
    43:50
    Peter Bartoš chcel poslať Spilára pred bránku, no tam zblokoval cestu útočníkovi Košíc obranca, následne Nitra vyhodila puk.
     
    44:25
    Bicek sa dostal k odrazenému puku do kruhu na buly, no nedokázal skáckavý puk zúžitkovať na strelu.
     
    44:45
    Na opačnej strane sa pripomenula Nitra, zaútočil si aj obranca Michal Novák, poslal dobrú strelu na Staňu, ktorý ale vyráža betónom.
     
    45:20
    Riadny závar pred bránkou Nitry, najprv tam bol Peter Sojčík vo veľkej šanci, Tomáš Nádašdi sa ale veľmi obetavo hodil do jeho strely, k odrazenému puku si našiel cestu Pavol Skalický, ten to skúšal švihom, jeho strelu ale Kristan chytil, no neudržal puk v náruči, vypadol mu, bolo to ale po hvizde rozhodcu.
     
    46:15
    Troška sa nám hra ukľudnila, keďže ani jeden tím sa nevedel dostať zo stredu do útoku, vyriešila to teraz ale rýchla prihrávka medzi kruhy na Richarda Lelkeša, útočník Nitry bol ale pomalší ako puku, ktorý tak Staňa pred ním chytá.
     
    46:50
    Košice nevybojovali puk na mantineli v útoku, čo mohol využiť Lelkeš s Mrázom, práve Mráz dostal prihrávku do kruhu, mal to ale na dlhú hokejku, bol z uhla a nedokázal ani vystreliť, veľmi dobre tam pracoval obranca Košíc.
     
    47:20
    Košičania s prebíjajú do útoku, no jeden hráč ak ide proti štyrom obrancom zvyčajne neuspeje a platilo to aj teraz.
     
    47:21
    V zhluku hokejistov prišiel ale faul Jozefa Stümpela, ktorý tak oslabí Nitru a dá presilovkovú šancu domácim.
     
    48:00
    Košice sa stále neusadili v útočnom pásme, Nitra výborne bráni a asi trikrát už vyhodila puk za Staňu.
     
    48:50
    Košice dali gól!
    Košice veľmi dlho kombinovali, puk ušiel pri mantineli v dobrých pozíciach Spilarovi aj Jenčíkovi, tí ho ale udržali v moci, tak prišla prihrávka Deyla na modrú, tam bol MARTIN ŠTRBÁK, ten to namieril naozaj nádherne po ľade k ľavej tyčke a otvára gólový účet domácich!

    Asistencie: Radek Deyl, Richard Jenčík
     
    49:40
    Nitra sa pokúsila o rýchlo odpoveď, v kruhu mal puk na hokejke Martin Segľa, nemaznal sa s ním a poslal ho na Staňu, ktorý ho zachytáva do náručia.
     
    50:10
    Mráz pokazil prihrávku, keď hľadal spoluhráča na opačnej strane klziska, do útoku sa dostali Košice, no Richard Jenčík sa dostal do útoku skôr ako puk, je to ofsajd.
     
    50:40
    Tomáš Marcinko po zaváhaní Nitry mohol ísť do brejku, veľmi dobre sa mu ale hodil do cesty Michal Novák a zastavuje reprezentanta Slovenska.
     
    51:15
    Teraz ale skvelá práca Košíc v útoku, najprv Hrnka vystrelil z dobrej pozície, Kristan iba vyrazil, na modrej sa dostal k puku Cebák, vystrelil delovku, ktorá bola ale zblokovaná!
     
    52:10
    A znova Košice, tie musia útočiť teraz, vytvárajú si dobre šance, menovite teraz dvakrát Richard Jenčík, najprv z uhla to mieril do hornej časti bránky, Kristan vyrazil, znova sa ale potom dostal do útoku, Jenčík bol v lepšej pozícii, tentokrát Nitru zachránilo ale rameno Kristana.
     
    52:35
    Ďalšia veľká šanca, po strele zo zadných radov sa dostal k dorážke Bicek, útočník Košic na dvakrát ale nedostal puk cez betón Kristana! Košičania si vytvárajú veľká tlak.
     
    53:00
    Tentokrát ďalšia šanca Košíc, strieľal Juraj Cebák po vpáde do útočnej tretiny, jeho strelu ale vytesnil Kristan špičkou betóna do publika.
     
    53:35
    Ozvali sa na chvíľku aj hráči Nitry, konkrétne Roman Tománek sa dostal dobrou kľučkou pred bránku, no nevyzrel už ale na brankára Staňu, ktorý puk zachytáva do lapačky a hru prerušuje.
     
    53:35
    Roman Tománek si dnes už nezahrá, pri prieniku použil vysokú hokejku a Nitra bude oslabená, Tománek mal už tri tresty kvôli hokejke, za čo je trest do konca zápasu.
     
    54:10
    Peter Bartoš dostal veľmi peknú prihrávku do kruhu, bol tam prakticky sám, naznačil strelu ale ešte sa pohol až potom vypálil, Kristan ale aj tento pokus kryje!
     
    54:50
    Košičania točili puk v útoku, až sa dostali k strele z kruhu, tá bola tečovaná, aj napriek tomu brankár Kristan výborne zachytil puk do lapačky!
     
    55:20
    Spilár hľadal pred bránkou Radeka Deyla, prihrávka bola ale príliš prudká, obranca Košíc ju pred bránkou nevyslal na Kristana.
     
    55:35
    Hostia v plnom počte.
     
    55:45
    Nitra ihneď sa snaží o útočnú akciu, Jozef Stumpel dostal prihrávku medzi kruhy, kde si ale musel ešte obhodiť obrancu, čo sa mu nepodarilo.
     
    56:40
    Tomáš Hrnka mal teraz na hokejke gól, spravil to nádherne, do strely sa mu položil hráč Nitry, on ho obišiel, bol medzi kruhmi v ideálnej pozícii, vystrelil to na bližšiu tyč, Kristan stihol iba vyraziť pred odkrytú bránku, kde Nitra musela vyhodiť na zakázané uvoľnenie!
     
    56:50
    Nitra sa teraz prakticky nevie dostať spod tlaku súpera, má snahu o nejakú útočnú akciu, oceliari si ale dávajú pozor aj v obrane a neurobili zatiaľ v tretej tretine veľa chýb.
     
    57:30
    Richard Jenčík najprv neuspel pri bránke, jeho pokus vytesnil betón brankára, puk si ale zobral za bránkou a zasúval na opačnú stranu, aj tam už ale stihol Kristan položiť betón, následne lapačkou prerušil hry.
     
    58:20
    Košice začínajú akciu spoza bránky Staňu, nevedia sa dostať teraz do útočnej akcie, nemajú veľa času.
     
    59:00
    Nitra v závere nepúšťa Košice do vážnejšej akcie, oceliari majú problém dostať sa do útočného pásma.
     
    59:20
    Už sú domáci v útoku a brankár Staňa odchádza na striedačku.
     
    59:40
    Košice stratili pásmo, dvakrát nedokázali zachytiť prihrávku medzi kruhy, druhé nezachytenie ich práve vyhnalo za vlastnú bránu.
     
    59:55
    Ešte Hrnka mal puk za bránkou, skúsil ho zasunúť aspoň ku tyčke, na čo bol ale Robert Kristan pripravený.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    V druhom finálovom zápase sa teší Nitra z historicky prvého víťazstva. Včera neuspela po nájazdoch a dnes to nebolo o nič menej dramatické, v prvej tretine sa hostia ujali vedenia 2:0, v záverečnej dvadsaťminútovke ale Martin Štrbák znížil a dal tak domácim nádej. V závere si vytvorili Košice niekoľko obrovských šancí, hrdinom dnešného duelu ale bude brankár Robert Kristan, ktorý zneškodnil aj to, čo už bolo skoro v bránke.

    Stav série Košice – Nitra 1:1. (19:17:25)

    Lukáš Rusňák

    Branky a nahrávky: 49. Štrbák (Deyl, Jenčík) – 2. J. Ručkay (Nádašdi, Kováčik), 10. R. Mráz (Lelkeš)


    HC Košice: Staňa – Deyl, Klouček, Štrbák, Cebák, Šeda, Kolba, Macejko – Bartánus, Marcinko, Svatoš – Jenčík, Bartoš, Spilar – Sojčík, Češík, Bicek – Hrnka, Matúš Chovan, Skalický, Jokeľ
    HK Nitra: Kristan – Milo, Nádašdi, König, Ordzovenský, M. Novák, Kuzma, Bača, Ďurkech – H. Ručkay, Kováčik, J. Ručkay – L. Novák, Stümpel, Tománek – Bajtek, Chrenko, M. Segľa – Piačka, Lelkeš, R. Mráz

    Rozhodčí: Kubuš, Baluška – Valach, Snášel

    Diváci: 5852
    thejrc.org