Bulharsko – KLDR 4:1 (kon.) | SAE – Gruzie 6:1 (kon.) | Lucembursko – Hongkong 8:0 (kon.)
konec
Lucembursko
8:0 (5:0, 0:0, 3:0)
Hongkong
Sobota 12.04.2014, 19:30 • Patinoire Kockelscheuer, Luxembourg • Mistrovství světa - III. A Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Dobrý den, vítejte u 15. zápasu Mistrovství světa v ledním hokeji III. divize, ve kterém se utká národní tým Lucemburska proti národnímu výběru Hong Kongu. Zápas se odehraje na stadionu Patinoire Kockelscheuer v Lucembursku, který pojme až 1000 diváků a stojí v obci Kockelscheuer, která má ani ne 300 obyvatel.
     
    Hong Kong

    Hong Kong v obrovské bitvě hned v prvním zápase turnaje porazil ve strhujícím utkání Spojené Arabské Emiráty 2:1 po samostatných nájezdech, když zářil hlavně King Ho. V dalším zápase si připsal Hong Kong unikátní první vítězství na světovém šampionátu v poměru 0:12 nad Gruzií. Ve svých dalších vystoupení nejprve podlehli KLDR 2:12 a ve včerejším zápase Bulharsku 1:6. Nicméně teď s domácím Lucemburskem ho čeká pořádná zkouška odolnosti a souboj o 3. místo na turnaji. Do boje povede Hong Kong trenér Barry Beck, ostřílený kanadský borec a mazaný lišák, který těží ze zkušeností. Beck byl šest let kapitánem New York Rangers, reprezentoval Kanadu, a vůbec je nejspíš nejzkušenější persónou celého tohoto turnaje v Kockelscheueru.
     
    Tabulka Mistrovství světa III. divize

    1) KLDR (53:7, 12 bodů)
    2) Bulharsko (44:12, 12 bodů)
    3) Lucembursko (35:16, 6 bodů)
    4) Hong Kong (17:19, 5 bodů)

    5) Spojené Arabské Emiráty (8:33, 1 bod)
    6) Gruzie (2:72, 0 bodů)
     
    Lucembursko

    Lucembursko, jakožto pořádající země zatím ve dvou vystoupeních prohrálo, ale také si připsalo dvě jednoznačné vítězství. Nejprve nestačilo těsně na Bulharsko, kterému podlehli v poměru 5:8. Dalším celkem v cestě za vítězstvím stálo KLDR, kterému ale pořadatelská země také podlehla v poměru 3:7. Ve třetím zápase se povedlo pořádající zemi konečně vyhrát a to nad Spojenými Arabskými Emiráty vysoko 8:1 a včera to byla Gruzie, kterou porazili zatím nejvyšší výhrou 19:0. Lucembursko tak po svých čtyřech zápasech úřaduje na 3. místě tabulky se ziskem 6 bodů. Dnešní utkání mezi Lucemburskem a Hong Kongem už pouze rozhodne, kdo se umístí na 3., respektive 4. místě turnaje. Celkové skóre tohoto celku činí 35:16, což jak už samo skóre naznačuje je pozitivní bilance a rozdíl činí +19.
     
    Hong Kong je zatím na turnaji druhým nejtrestanějším celkem, dohromady za 4 zápasy dokázali reprezentanti této země nasbírat již 68 trestných minut. Jejich soupeř z Lucemburska je na tom o něco lépe a má na svém kontě celkově trestných minut 58.
     
    Nominace obou týmů na MS divize III:

    Lucembursko
    Michel Welter, Lepage, Mangen – Bechtold, Biver, Gronlund, Ronny Sheier, Schons, Thill, Thiry, Waltener – Backes, Robert Beran, Thierry Beran, Davidson, Eriksson, Holtzem, Houdremont, Minden, Georges Scheier, Schneider, Schon, Wambach, Benny Welter
    Trenér: Vladimir Kuznětsov (FRA)

    Hong Kong
    K. Ho, Keung, Yau – Chow, Lam, Leung, Ma, Wong, Yeung – H. F. Choi, H. K. Choi, Fu, Fung, J. Ho, Ch. Kan, S. Kan, Lai, Mo, Sham, Tai, Tam, To
    Trenér: Barry David Beck (CAN)
     
    Nejstarším hráčem Hong Kongu je Arthur Kong Chee Tam, který se narodil 23.12.1971, hrající za klub Kowloon Warriors. Tento hong kongský klub hraje v první hong kongské lize.
     
    Procentuální úspěšnost brankářů na turnaji

    Lucembursko
    1) Michel Welter – 160 minut, 87,21%
    2) Gilles Mangen – 80 minut, 76,19%

    Hong Kong
    1) King Chi King Ho – 161 minut, 91,59%
    2) Emerson Kwokway Keung – 84 minut, 85,51%
     
    Nejstarším hráčem Lucemburska je Robert Beran, čtyřiačtyřicetiletý bek hrající za IHC Beaufort. Tento lucemburský klub hraje pátou německou ligu.
     
    Nejproduktivnější hráči MS

    Lucembursko
    1) Ben Houdremont – 11 bodů (4+7)
    2) Marcus Eriksson – 10 bodů (6+4)
    3) Benny Welter – 8 bodů (3+5)
    4) Clement Waltener – 8 bodů (1+7)
    5) Georges Scheier – 7 bodů (5+2)

    Hong Kong
    1) Jordan Sun Yin Ho – 8 bodů (3+5)
    2) Bun Yu Bernard Fung – 5 bodů (3+2)
    3) Siu Him Kan – 5 bodů (1+4)
    4) Alvin Cheuk Him Sham – 4 body (2+2)
    5) Hiu Fung Franky Choi – 3 body (2+1)
     
    Hong Kong vyslal na turnaj hráče celkově ze 4 týmů, tedy ze všech svých týmů v lize. Trenérem týmu je Kanaďan Barry David Beck, v zemi jsou hned čtyři kryté haly, celkem 597 mužských hokejistů, 661 juniorů a na tuto zemi velmi zajímavé číslo, 79 žen(!). Členem IIHF je Hong Kong už od roku 1983.
     
    Česká stopa v Gruzínských týmech

    Bohužel ani jeden Čech nehrál v žádném z Hong Kongských týmů.
     
    Tým Lucemburska povolal hráče celkově ze 3 týmů (Tornado Luxembourg, IHC Beaufort a Hiversport Huskies). Trenérem týmu je Francouz Vladimir Kuznětsov. V této zemi jsou 3 kryté stadiony a 1 nekrytá hala, celkem 130 mužských hokejistů a 235 juniorů(!), v zemi je také registrováno 27 hokejistek. Členem IIHF je Lucembursko již od roku 1912.
     
    Česká stopa v Lucemburských týmech

    Hiversport Huskies
    V tomto týmu hráli minulou sezónu tři čeští útočníci – Daniel Kravál (narozen 30.10.1997), Jiří Kravál (narozen 30.10.1997) a Daniel Whittaker (narozen 31.3.1997). Nejproduktivnějším z této trojice byl Jiří Kravál, který za 13 zápasů posbíral 36 bodů za 28 branek a 8 asistencí.

    IHC Beaufort II
    Za záložní tým IHC Beaufort, IHC Beaufort II si zahrál taktéže minulou sezónu jeden český hráč, byl jím Pavel Čáp. V sezóně 2012/2013 odehrál 10 zápasů, ale nepřipsal si ani jeden bod.

    Puckers Luxembourg
    Bohumil Kostohryz (narozen 19.4.1972) odehrál v tomto lucemburském týmu celkem 7 sezón. V té poslední (2012/13) si Bohumil zahrál ve 4 zápasech, avšak nenasbíral ani jeden bod.

    Tornado Luxembourg
    Poslední dvě české stopy v lucemburských týmech uzavírají Tony Jakubse (narozen 9.12.1984) a nám už známý Bohumil Kostohryz (narozen 19.4.1972). Druhý jmenovaný odehrál v tomto týmu 2 sezóny, než odešel do Puckers Luxembourg. Naopak Tony Jakubse hraje v tomto týmu i letošní sezónu, celkově má v tomto klubu odehrané již 4 sezóny. Do letošní sezóny dokázal Tony odehrát 35 zápasů, ve kterých si připsal 15 kanadských bodů, vstřelil 10 branek a na 5 nahrával.
     
    Týmy Lucemburska nemají žádnou svojí ligu, ale hrají v ostatních nižších ligách, jako je např. 5. německá či 4. francouzská atd.
     
    Liga Hong Kongu (CIHL Hong Kong)

    V lize Gruzie působí celkem 4 týmy. Hraje se zde systémem play-off. Vyhraný tým semifinále se utká s výherce druhého semifinále, z nichž vyjde vítěz. Letošním vítězem ligy se stal tým Kowloon Warriors.
     
    Úvodní sestavy:

    Lucembursko: M. Welter (Mangen) – Waltener, Schons, Thiry, Biver, Gronlund, R. Scheier (C), Bechtold – Houdremont, B. Welter (A), Beran – G. Scheier, Eriksson, Wambach – Holtzem, Backes, Minden – Schon, Davidson
    Trenér: Vladimir Kuznětsov

    Hong Kong: K. Ho (Keung) – Wong, Chow, Leung, Ma (A), Lam, Yeung – J. Ho, S. Kan, Fung – Sham, H. K. Choi, H. F. Choi – To, Tam, Tai – Ch. Kan, Fu, Mo
    Trenér: Barry David Beck

    Rozhodčí: Lascar (ROU) – Johnstone (CAN), Lukosevicius (LTU).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    02:00
    První střela na bránu vyšla z holí domácího celku.
     
    03:46
    Ve čtvrté minutě přichází první vyloučení. Za tým Hong Kongu je vyloučen Bun Yu Bernard Fung na 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    03:58
    Netrvá dlouho a za katr si jdou sednout i domácí, jmenovitě Georges Scheier, taktéž na 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    04:37
    Lucembursko právě vstřelilo branku!
    Přichází první zásah dnešního večera, o který se postaral domácí MARCUS ERIKSSON při hře 4 na 4. Bez asistence.
     
    05:46
    Hosté v plném počtu.
     
    05:58
    Domácí v plném počtu.
     
    07:11
    Znovu jsou to hosté, kdo míří na lavici trestů. Yain Hay Yannick Wong se provinil podražením a je vyloučen na 2 minuty.
     
    07:49
    Lucembursko právě vstřelilo branku!
    Využitá přesilová hra! Pouhých 30 sekund stačilo Lucembursku, aby proměnilo svojí dnešní první přesilovou hru. Postaral se o to BEN HOUDREMONT. Asistence: Robert Beran, Benny Welter
     
    07:49
    Oddechový čas pro Hong Kong.
     
    10:45
    Lucembursko právě vstřelilo branku!
    Ani oddechový čas hostům nepomohl, neboť ERIC WAMBACH vystřelil tak přesně, že se jeho střela ocitla v brance Hong Kongu. Asistence: Georges Scheier
     
    12:11
    Lucembursko právě vstřelilo branku!
    Lucembursko přidává co nevidět již čtvrtou branku. ROBERT BERAN překonává hostujícího brankáře a puk už se třepotá v síti. Asistence: Kevin Gronlund
     
    12:58
    Hosté střídají brankáře. Na místo King Chi King Ho přijíždí jeho kolega ze střídačky, Emerson Kwokway Keung.
     
    14:00
    Za dosavadních 14 minut se nepodařilo Hong Kongu ještě ani jednou vystřelit na bránu, kterou střeží Welter.
     
    16:43
    Lucembursko právě vstřelilo branku!
    Ani druhý brankář hostů nevydržel moc dlouho se shootoutem. Keung kapituloval pouze 4 minuty po svém příchodu, po střele BENNYHO WELTERA. Asistence: Robert Beran, Francois Schons
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Před zápasem to vypadalo, že tento poslední duel celého turnaje bude vyrovnaným zápasem. Avšak všechno je jinak, Lucembursko na ledě jasně dominuje a zaslouženě vede 5:0, když se povedlo zasypat branku hostů 19 střelami, načež hosté nevyslali na opačnou stranu ani jednu střelu! V první třetině už došlo k výměně brankářů na straně Hong Kongu a také si B. D. Beck vzal nečekaně brzy oddechový čas.
     
    Statistiky po 1. třetině

    Střely na bránu: 19-0
    Zásahy: 0-14
    Vyloučení: 1-2
    Využití: 1-0
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:18.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Do druhé třetiny nastupují hosté znovu s King Chi King Ho v bráně, jenž vystřídal Emerson Kwokay Keunga.
     
    27:29
    Alvin Cheuk Him Sham připisuje své zemi za hákování další 2 minuty do kolonky trestných minut.
     
    28:20
    Minutu na to je vyloučen Ronny Scheier na straně druhé za hákování. Počet hráčů na ledě se tak srovnává.
     
    29:29
    Sham se vrací na led a Hong Kong je v plném počtu.
     
    30:20
    I Lucembursko přežilo oslabení a je v plném počtu.
     
    31:11
    Pro Lucembursko přichází další potíž, za krosček je na 2 minuty totiž vyloučen Georges Scheier.
     
    33:11
    I tuto početní nevýhodu Lucembursko přečkalo a Scheier se vrací na led.
     
    36:59
    Tentokrát si jde odpočinout na 2 minuty Christophe Thiry za napadení.
     
    37:47
    Na tento faul reagují hosté faulem ve vlastních řadách, jmenovitě je vyloučen Tony Leung na 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    38:59
    Domácí v plném počtu.
     
    39:47
    Oslabení přežil i soupeř z Hong Kongu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina už byla o úplně něčem jiném. Do branky Hong Kongu se vrátil Ho a za svá záda tentokrát nepustil ani jednu branku, na druhé straně ale Welter také ne a tak nám prostřední perioda nepřinesla žádného střelce. Hong Kong se konečně rozhýbal a vyslal na Weltera 7 střel. Za to se několikrát vylučovalo na obou stranách a ještě bude zajímavé sledovat tento duel.
     
    Statistiky po 2. třetině

    Střely na bránu: 30-7
    Zásahy brankářů: 7-25
    Vyloučení: 4-4
    Využití: 1-0
     
    Další třetina začne přibližně ve 21:05.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:27
    Ve druhé třetině nemá čekání na prvního vyloučeného dlouhé trvání. Za Hong Kong se provinil Ting Kwan Yeung sekáním, za což je odměněn dvouminutovým trestem.
     
    42:34
    Na Lucemburské lavici trestů mu však bude sekundovat Georges Scheier, který je vyloučen na 2 minuty za krosček.
     
    42:34
    V tu stejnou chvíli je na trestnou lavici posílán i hostující Yin Hay Yannick Wong za sekání.
     
    42:34
    Kevin Gronlund v dnešním utkání dohrál. Dostává 25 minut, což znamená, že je vyloučen do konce utkání.
     
    43:24
    O necelou minutu putuje na trestnou lavici další hráč Lucemburska, nyní je to Ben Houdremont, který si odpyká dvě minuty za podražení.
     
    44:34
    Hong Kong v plném počtu a nyní mu začíná přesilovka.
     
    45:24
    Lucembursko v plném počtu. Obě mužstva tak mají na ledě 5 hráčů.
     
    49:45
    Tak jsem to zakřikl. Alvin Cheuk Him Sham putuje na trestnou lavici s vidinou 2 trestných minut za sekání.
     
    50:33
    Ale domácí je nenechávají ve čtyřech samotné, neboť jde na návštěvu trestné lavice Steven Minden. Ten dostal dvě trestné minuty za sekání.
     
    51:45
    Hong Kong se ubránil a má výhodu 5 lidí na ledě.
     
    52:33
    To stejné se povedlo také domácímu Lucembursku.
     
    53:51
    Jen chvíli na to se znovu vylučuje. Tentokrát je potrestaný Pak Lun Chow, který se provinil hákováním. Čeká ho dvouminutový odpočinek.
     
    54:03
    Hosté z Hong Kongu jdou dokonce do tří! Bun Yu Bernard Fung je vyloučen na 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    54:53
    Lucembursko právě vstřelilo branku!
    Využitá přesilová hra! První část přesilové hry vyšla domácímu Lucembursku na výbornou. Přesnou trefou se do listiny střelců zapisuje STEVEN MINDEN. Domácí i nadále budou hrát přesilovku, tentokrát už ale jen 5 na 4. Asistence: Francois Schons, Georges Scheier
     
    56:03
    Hosté se ubránili a jsou znovu v pěti hráčích.
     
    56:23
    Lucembursko právě vstřelilo branku!
    Proti nevstřelení další branky byl BEN HOUDREMONT, který se dnes zapisuje již podruhé mezi střelce. Asistence: Benny Welter, Patrick Schon
     
    Poslední vystoupení Lucemburska na letošním šampionátu si nenechalo ujít 900 diváků.
     
    59:58
    Lucembursko právě vstřelilo branku!
    Hráči Lucemburska se přeci ještě jen radují z jedné, zřejmě poslední branky na letošním domácím turnaji. Posledním střelcem letošní III. divize mužů se stává CLEMENT WALTENER, který nedal Hoovi šanci. Asistence: Eric Wambach, Marcus Eriksson
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Už to vypadalo ve třetí třetině, že se strhla bitva o to, kdo bude mít více vyloučených, ale jakmile se nechali hosté vyloučit do tří, zaúřadovala pořádající země turnaje z Lucemburska a přidala další branku, na kterou navazovali ještě další dvě. Z pohledu skóre jednoznačný zápas, při pohledu na led velmi bojovný výkon. Lucembursko se pomocí této výhry umisťuje na konečném 3. místě se ziskem 9 bodů, naopak Hong Kong končí na 4. místě (jeho nejlepší umístění na světovém šampionátu!) se ziskem bodů 5.
     
    Statistiky zápasu

    Střely na bránu: 46-18
    Úspěšnost střelby: 17,39% – 0,00%
    Zásahy brankářů: 18-38
    Úspěšnost zásahů: 100,00% – 82,61%
    Vyloučení: 8-9, navíc Kevin Gronlund (LUX) OK (25 min.)
    Využití: 2-0
    Branky v oslabení: 0-0
    Čas v přesilové hře: 6:36 – 8:49
    Počet vyhraných vhazování: 39-32
    Branky a nahrávky: 5. Eriksson, 8. Houdremont (Beran, B. Welter), 11. Wambach (G. Scheier), 13. Beran (Gronlund), 17. B. Welter (Beran, Schons), 55. Minden (Schons, G. Scheier), 57. Houdremont (B. Welter, Schon), 60. Waltener (Wambach, Eriksson)
    Rozhodčí: Lascar (ROU) – Johnstone (CAN), Lukosevicius (LTU)
    Diváci: 900
     
    Z postupu se nakonec radují Bulhaři, kteří se dokázali probojovat do II. divize skupiny B.

    Konečná tabulka MS III. divize
    1) Bulharsko (48:13, 15 bodů)
    2) KLDR (54:11, 12 bodů)
    3) Lucembursko (43:16, 9 bodů)
    4) Hong Kong (17:27, 5 bodů)
    5) Spojené Arabské Emiráty (14:34, 4 body)
    6) Gruzie (3:78, 0 bodů)
     
    To je ode mě pro dnešek z tohoto utkání vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dnešního večera. Těším se na Vás zase u nějakého dalšího (nejen hokejového) Onlajnu, na počtenou!

    Josef Cestr

    Branky a nahrávky: 5. Eriksson, 8. Houdremont (Beran, B. Welter), 11. Wambach (G. Scheier), 13. Beran (Gronlund), 17. B. Welter (Beran, Schons), 55. Minden (Schons, G. Scheier), 57. Houdremont (B. Welter, Schon), 60. Waltener (Wambach, Eriksson)


    Lucembursko: M. Welter (Mangen) – Waltener, Schons, Thiry, Biver, Gronlund, R. Scheier (C), Bechtold – Houdremont, B. Welter (A), Beran – G. Scheier, Eriksson, Wambach – Holtzem, Backes, Minden – Schon, Davidson
    Trenér: Vladimir Kuznětsov

    Hongkong: 21. K. Ho (13. Keung) – Wong, Chow, Leung, Ma (A), Lam, Yeung – J. Ho, S. Kan, Fung – Sham, H. K. Choi, H. F. Choi – To, Tam, Tai – Ch. Kan, Fu, Mo
    Trenér: Barry David Beck

    Rozhodčí: Lascar (ROU) – Johnstone (CAN), Lukosevicius (LTU)

    Diváci: 900
    thejrc.org