Slovensko – Francie 3:5 (kon.) | Švýcarsko – Bělorusko 3:4 (kon.) | Česko – Kanada 3:4 (kon.)
Rusko – USA 6:1 (kon.)
konec
Česko
3:4 (1:1, 0:3, 2:0)
Kanada
Pondělí 12.05.2014, 19:45 • Hala Čižovka, Minsk • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:54
    Salák míří ven z brány, Češi to ještě zkusí v šesti.
     
    59:35
    Naděje českého týmu na srovnání klesají. Hudler (CZE) je vyloučen za nedovolené bránění. Salák se musí vrátit do své brány.
     
    59:32
    Salák míří ven z brány, Češi to zkusí v šesti bruslařích.
     
    58:40
    Stejně tak se do brankoviště tlačil i Vytásek, obrana Kanady ho ale nakonec odzbrojila.
     
    56:54
    Tlak českého týmu končí sporným vyloučením. Jágr (CZE) se dle sudích provinil vysokou holí. Hala s tímto výrokem nesouhlasí a píská.
     
    56:54
    Jágr v další stoprocentní šanci, sám proti brankáři Reimerovi ale nedokázal překonat jeho pravý beton.
     
    56:27
    Jágr se vymotal s pukem zpoza brány, ve skrumáži na hranici brankoviště se však nedokázal prosadit ani on, ani Hertl.
     
    53:31
    Češi jsou politi živou vodou! Další ránu z levého křídla vypálil Sekáč, Reimer musel vytáhnout svůj rychlý zákrok betonem!
     
    53:00
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi využívají přesilovou hru hned z kraje a snižují stav na rozdíl jediné branky. Po střele Jágra z pravého křídla uplatnil svůj důraz na brankovišti TOMÁŠ HERTL, který nadvakrát dokázal protlačit puk do kanadské brány. A skóre hned vypadá pro české barvy příznivěji, do konce navíc zbývá dlouhých sedm minut. Asistence: Jaromír Jágr.
     
    52:34
    Přesilovka pro Česko. Garrison (CAN) je vyloučen za sekání.
     
    52:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi se po delší době usadili v útočném pásmu a z několika šancí si nakonec dokázali vypracovat snižující trefu na 2:4. JIŘÍ NOVOTNÝ dostal puk do středu útočného pásma od Jiřího Hudlera, do střely se z první opřel a propálil Reimera mezi betony. Asistence: Jiří Hudler.
     
    47:06
    Přesilovka pro Česko. MacKinnon (CAN) je vyloučen za vysokou hůl.
     
    39:25
    Ward byl zcela volný na hranici brankoviště, dostal přihrávku od mantinelu, svoji tečí ale nasměroval puk jen do betonu brankáře Saláka. S Čechy klidně mohlo být ještě hůře.
     
    37:06
    Češi jdou do tří! Brankář Salák inkasuje dvě minuty za hrubost.
     
    36:24
    Češi střídají brankáře! Místo Jakuba Kováře jde do brány Alexander Salák.
     
    36:24
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada využívá pokračující přesilovku. Od modré vypálil MORGAN RIELLY a přes houštinu těl propadl kotouč do české brány. Dobrou práci odvedl na brankovišti clonící Burrows. To už bylo na Kováře moc a přepustil místo Salákovi. Asistence: Kevin Bieksa.
     
    36:07
    Kanada právě vstřelila branku!
    Český tým v oslabení kapituluje a Kanada navyšuje svůj náskok! Ellis napálil od modré puk na bránu, ten se následně nešťastně odrazil přesně na hůl dojíždějícího NATHANA MACKINNONA, který ho pohotově uklidil za rozhozeného Jakuba Kováře. Asistence: Joel Ward, Ryan Ellis.
     
    35:20
    Velká šance Kanady, sám před Kováře se natlačil Schenn, sám proti českému brankáři ale neuspěl.
     
    35:01
    Přesilovka Česka je u konce. Jan Kovář (CZE) je vyloučen za podražení na 5 minut plus do konce utkání. Po jeho zákroku totiž na ledové ploše zůstal krvavý šrám. Kovář již zamířil do šaten, utkání pro něj dnes skončilo předčasně.
     
    33:03
    Vzápětí následuje přesilovka pro Česko. Za vysokou hůl ve středním pásmu je vyloučen Monahan (CAN).
     
    30:52
    Přesilovka pro Kanadu. Češi hráli v šesti bruslařích, trest za hráčskou lavičku odpyká Petružálek.
     
    25:34
    Sekáč (CZE) je vyloučen za hrubost.
     
    23:22
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané na začátku druhé třetiny obrací skóre utkání. Mezi dvěma obránci Česka se sám před Kováře natlačil Matt Read, ke střele se však v pádu nedokázal dostat. Následně se ale na volný puk dostal dojíždějící spoluhráč KYLE TURRIS, který pohotovu dorážkou nedal českému gólmanovi žádnou šanci. Asistence: Matt Read, Jason Chimera.
     
    13:39
    Po chybě v české rozehrávce se do velké šance dostal Turris, se střelou ze středu útočného pásma však neuspěl. Trefil totiž jen brankáře Kováře. Patřičně si mohl oddechnout určitě obránce Martin Ševc, který se špatnou rozehrávkou zpoza své brány prezentoval.
     
    09:56
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada srovnává stav utkání. Ke střele na pravém kruhu se dostal JOEL WARD a skrytým pokusem přes českého obránce propálil českého brankáře Kováře. Ten toho moc přes svého spoluhráče neviděl a se střelou mohl jen stěží něco udělat. Asistence: Sean Monahan, Jonathan Huberdeau.
     
    07:31
    Následně vystřelil Ellis od modré čáry do klubka těl před bránou, puk proputoval těsně kolem pravé tyče Kovářovy brány mimo.
     
    06:51
    Přesilová hra pro javorové listy. Vyloučen je Jan Kovář (CZE) za podražení.
     
    05:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český tým otevírá skóre utkání! Národní tým se dostal do přečíslení tři na jednoho, Sobotka od levého mantinelu našel na druhé straně volného ROMANA ČERVENKU, který příklepem prostřelil Reimera mezi betony. Asistence: Vladimír Sobotka, Jakub Klepiš.
     
    04:55
    Další česká tutovka, rána Novotného z mezikruží končí taktéž na břevně kanadské brány. Následně rozhodčí přerušují hru pro postavení útočícího hráče v brankovišti. To byly dvě obrovské šance českého týmu.
     
    04:36
    Obrovská šance českého týmu! Novotný našel před bránou zcela volného Sekáče, který sám před Reimerem trefil jen břevno kanadské brány!

    Pavel Kuba

    Branky a nahrávky: 6. Červenka (Sobotka, Klepiš), 53. Novotný (Hudler), 53. Hertl (Jágr) – 10. Ward (Monahan, Huberdeau), 24. Turris (Read, Chimera), 37. MacKinnon (Ward, Ellis), 37. Rielly (Bieksa)


    Česko: Jakub Kovář (37. Salák) – Kindl, Němec, Ševc, Vitásek, Zámorský, Kolář, Jordán – Hertl, Rolinek (C), Jágr – Červenka, Sobotka, Klepiš – Novotný, Hudler, Sekáč – Zaťovič, Jan Kovář, Petružálek.
    Trenér: Vladimír Růžička.

    Kanada: Reimer (Scrivens) – Coburn, Myers, Bieksa (C), Garrison, Ellis, Gudbranson, Rielly – Schenn, Burrows, MacKinnon – Turris, Read, Chimera – Hodgson, Brouwer, Kadri – Huberdeau, Monahan, Ward, Scheifele.
    Trenér: Dave Tippett.

    Rozhodčí: Brueggemann (GER), Bulanov (RUS) – Raming (RUS), Suominen (FIN)
    thejrc.org