Petkovičová, Rybáriková – Muguruzaová, Suarezová-Navarrová 2:0 (kon.) | Hantuchová, Lučičová-Baroniová – Makarovová, Vesninová 0:0; 0:0; 0-0 (skreč)
skreč Hantuchová, Lučičová-Baroniová
Daniela Hantuchová Mirjana Lučičová-Baroniová
Daniela Hantuchová
Mirjana Lučičová-Baroniová
0
0
0
 
 
Jekatěrina Makarovová Jelena Vesninová
Jekatěrina Makarovová
Jelena Vesninová (5)
0
0
0
 
 
sk Úterý 01.07.2014, 19:00Wimbledon - štvorhra ženy (tráva)
Předzápasové kurzy
     
    Daniela Hantuchová s Miranou Lučičovou nakoniec na tento zápas nenastúpia a tak Rusky Makarovová s Vesninovou postupujú do ďalšieho kola bez boja. (12:07:38)
     
    Nakoniec sa tento zápas dnes už neodohrá, počasie aj v siedmy hrací deň narobilo organizátorom značné problémy. Podľa predbežných informácii by sa táto štvorhra mala začať zajtra o 12:30.
     
    V Londýne už dážď opäť utíchol a tak by táto štvorhra mohla začať v priebehu niekoľkých minút. Verme, že už tomu tak skutočne bude.
     
    Tento zápas sa nakoniec dnes ani neodohrá. Z dôvodu nepriaznivého počasia sa zápas odohrá o 2 dni, teda 28.6., pretože zajtra je voľný deň na Wimbledone.
     
    Zápas by sa mal odohrať na kurte č.11, na ktorom stále prší a je otázne, či sa dnešný zápas vôbec odohrá. Tento zápas sa začne až po dohraní zápasu Cara Black/Sania Mirza vs Anastasia Pavlyuchenkova/ Lucie Šafářová, ktorý bol prerušený po 15 minútach.
     
    Do druhého kola ženskej štvorhry na anglickej tráve vo Wimbledone postúpili dve slovenské zástupkyne. Jednou z nich je Daniela Hantuchová, ktorá nastúpi po boku Chorvátky Mirjany Lučičovej-Barionej proti piatemu nasadenému ruskému páru Makarovová/Vesninová.

    Daniela Hantuchová sa venuje prevažne dvojhre, no na veľkých turnajoch sa zapája aj do štvorhrového pavúka. Vo svojej kariére získala už 9 turnajových titulov v debli a v mixe dokonca triumfovala na všetkých štyroch grandslamoch. Chorvátka Mirjana Lučičová-Baroniová je takisto hlavne singlistkou, ale táto sezóna jej z pohľadu výsledkov nevychádza v dvojhre, ani vo štvorhre. Slovensko-chorvátsky pár odohral v tomto roku pred Wimbledonom dva turnaje. Na antuke v Ríme prešiel do druhého kola a v Birminghame vypadol hneď na úvod. Na treťom grandslame sezóny nástrahy prvého duelu zvládol, keď porazil domáce tenistky Kontaovú s Mooreovou hladko 2:0 na sety.

    Jekaterina Makarovová s Jelenou Vesninovou hrajú spolu stabilne a v tomto roku sú šiestymi najlepšími deblistkami na okruhu WTA. Ich najvýraznejším výsledkom v roku 2014 je finálová účasť na Australian Open, kde prehrali s dvojicou Erraniová/Vinciová. Rovnako ďaleko sa dostali aj na podujatí v Miami, no tam stroskotali na páre Hingisová-Lisická. Vo Wimbledone figurujú Rusky ako nasadené päťky a v prvom kole si poradili vo veľmi náročnom zápase trvajúcom 163 minút s rumunsko-talianskym duom Beguová/Knappová 6:7, 6:4, 6:4.Okrem štvorhry sa obe hráčky venujú aktívnej aj singlu, kde sa viac darí Jekaterina Makarovovej. 22. hráčka sveta vyhrala v tomto roku turnaj WTA v Pattaya City. Vesninová je na 49. pozícii a jej tohtoročným maximom je semifinále z portugalského mesta Oeiras.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:30.

    Martin Platko

    Daniela Hantuchová
    Stát: Slovensko
    Datum narození: 23.04.1983
    Věk: 41 let
    Držení: pravák
    Výška: 181 cm
    Váha: 62 kg

    Mirjana Lučičová-Baroniová
    Stát: Chorvatsko
    Datum narození: 09.03.1982
    Věk: 42 let
    Držení: pravák
    Výška: 181 cm
    Váha: 65 kg

    Jekatěrina Makarovová
    Stát: WTA
    Datum narození: 07.06.1988
    Věk: 36 let
    Držení: levák
    Výška: 183 cm
    Váha: 65 kg
    Nasazení: 5

    Jelena Vesninová
    Stát: WTA
    Datum narození: 01.08.1986
    Věk: 37 let
    Držení: pravák
    Výška: 176 cm
    Váha: 60 kg
    Nasazení: 5
    bahis siteleri