Česko – Kanada 5:7 (kon.)
konec
Česko
5:7 (2:1, 2:3, 1:3)
Kanada
Sobota 09.08.2014, 18:30 • Břeclav • Reprezentace do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký podvečer z Břeclavi. Česká hokejová reprezentace do osmnácti let dnes podstoupí poslední prověrku před vypuknutím Memoriálu Ivana Hlinky. Poté, co si ve středu po gólech Kaliny, Anděla, Zbořila a Suchého poradila s juniorkou PSG Zlín 4:1, ji čeká snad nejtěžší možný soupeř. Kanada je favoritem nejen dnešního utkání, ale také největším aspirantem na vítězství v celém turnaji.
     
    Kanadu totiž do role favorita pasuje již jen samotná bilance ze světového poháru osmnáctiletých, jak je někdy akci, která vypukne v pondělí právě v Břeclavi a slovenských Piešťanech, přezdíváno. Vždyť z jednadvaceti turnajů dokázala Kanada ovládnout hned osmnáct, jen dvakrát skončila druhá a pouze jednou se musela spokojit s bronzem. To Česká republika bohužel ještě tento turnaj nikdy nevyhrála, zato byla dvakrát druhá a čtyřikrát třetí, což se jí povedlo i v loňském ročníku.
     
    Zatímco Kanada již logicky má uzavřenou dvaadvacetičlennou nominaci, na pět ze sedmadvaceti hráčů širšího výběru trenéra Jakuba Petra čeká po utkání ještě jedna nepříjemnost v podobě vyřazení z kádru.

    NOMINACE ČESKÉ REPUBLIKY
    Brankáři: Aleš Stezka (Liberec), Jan Růžička (Ml. Boleslav), Daniel Vladař (Kladno).
    Obránci: Martin Weinhold (K. Vary), Jakub Zbořil, Libor Hájek (oba Kometa Brno), Lukáš Doudera (Třinec), Lukáš Kaňák (Plzeň), Petr Kalina (Sparta), Daniel Krenželok (Vítkovice), Josef Zajíc (Kladno); náhradníci Michael Klinger (Liberec) a Petr Procházka (Zlín).
    Útočníci: Pavel Zacha (Liberec), Ivan Ďurač (Ml. Boleslav), Michael Špaček (Pardubice), Lukáš Anděl (Jihlava), Roman Dymáček, Jan Dufek, Filip Dvořák (všichni Kometa Brno), Lukáš Jašek (Třinec), Tomáš Šoustal (Olomouc), Filip Suchý (Plzeň), Filip Chlapík (Sparta), Šimon Stránský (Vítkovice), David Kaše, František Wágner (oba Chomutov), Michal Gago (Zlín), Radek Koblížek (Karpat Oulu); náhradník Denis Kusý (Pardubice).

    NOMINACE KANADY
    Brankáři: Callum Booth (Quebec/QMJHL), Zachary Sawchenko (Moose Jaw/WHL).
    Obránci: Ethan Bear (Seattle/WHL), Mitchell Vande Sompel (Oshawa/OHL), Guillaume Brisebois (Acadie-Bathurst/QMJHL), Jérémy Roy (Sherbrooke/QMJHL), Nicolas Meloche (Baie-Comeau/QMJHL), Matthew Spencer (Peterborough/OHL), Connor Hobbs (Medicine Hat/WHL).
    Útočníci: Anthony Beauvillier (Shawinigan/QMJHL), Nick Merkley (Kelowna/WHL), Jansen Harkins (Chicoutimi/QMJHL), Mathew Barzal (Seattle/WHL), Tyler Soy (Victoria/WHL), Mitchell Marner (London/OHL), Lawson Crouse (Kingston/OHL), Travis Konecny (Ottawa/OHL), Dylan Strome (Erie/OHL), Graham Knott (Niagara/OHL), Mitchell Stephens (Saginaw/OHL), Adam Musil (Red Deer/WHL).
     
    Pokud jste pozorně četli kanadskou nominaci, pak vám jistě nemohlo uniknout jméno Adama Musila. Syn mistra světa Františka Musila a vnuk dalšího mistra světa Jaroslava Holíka dal přednost kanadské reprezentaci, ačkoliv například jeho starší bratr David jakožto hráč Jihlavy reprezentoval ČR na tomto turnaji před pěti lety. Adam si ale vybral zemi javorového listu a dnes by měl mít v hledišti podporu v podobě dědečka Jaroslava a babičky Marie.
     
    Hlavní hvězda kanadského ročníku 1997 a horký adept na první volbu v draftu 2015 Connor McDavid ale do Břeclavi nepřicestoval. McDavid je totiž na campu kanadské juniorky, která se momentálně připravuje na domácí mistrovství světa, a do statistik se zapsal ve středu jednou asistencí při vítězství Kanady proti Rusku 5:2. Den předtím se Kanaďané utkali s českou dvacítkou, kterou porazili ještě o gól vyšším rozdílem. McDavidova absence ale na síle kanadské osmnáctce nijak neubírá – v Břeclavi se totiž představí další z kandidátů na přední místa v příštím draftu Mathew Barzal, jenž společně s Travisem Konecnym a Lawsonem Crousem ví, jak chutná prohra od českého národního týmu, neboť ji všichni zažili letos v dubnu při semifinále mistrovství světa ve finské Lappeenrantě. Sám Barzal v utkání zaznamenal jeden gól a jednu asistenci.
     
    Jestli by se čeští mladíci měli něčemu dnes vyvarovat, pak je to hlavně časté vylučování. To je totiž voda na mlýn Kanaďanů, o čemž se v Břeclavi přesvědčil i loňský výběr, jenž sice s Kanadou prohrál po srdnatém výkonu 0:4, avšak z toho tři branky inkasoval v oslabení.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Vladař (Růžička) – Zbořil, Weinhold, Krenželok, Kalina, Hájek, Doudera, Zajíc, Kaňák – Dymáček, Chlapík, Jašek – Stránský, Kaše, Koblížek – Anděl, Šoustal, Suchý – Gago, Dvořák, Dufek – Duráč.

    Kanada: Booth (Sawchenko) – J. Roy, Spencer, Brisebois, Meloche, Sompel, Bear, Hobbs – Knott, Strome, Marner – Crouse, N. Roy, Merkley – Harkins, Barzal, Konecny – Soy, Beauvillier, Musil – Stephens.

    Rozhodčí: Hradil, Šír – Gebauer, Lederer.
     
    Ještě před zápasem si tradičně poslechneme hymny obou zemí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:08
    Český kapitán Kaše zavezl puk před branku, kde ale Booth nemusel řešit nic závažného.
     
    01:20
    Češi si jako první zahrají přesilovku. Vyloučen byl Lawson Crouse na 2+10 za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    01:28
    Češi začali přesilovku náporem, drží Kanadu před její brankou.
     
    01:53
    Od modré to zkusil obránce Jašek, Kanada ale zachytila puk a vyhodila jej až k české brance.
     
    02:24
    Česko právě vstřelilo branku!
    Osobní trest se nakonec Crousemu nevyplatil. JAKUB ZBOŘIL lehce nahodil puk od modré čáry a překonal Bootha. Asistence: Filip Chlapík.
     
    03:12
    Barzal našel před brankou Konecneho, kterému puk přeskočil ve velké šanci hokejku. Oslabení si bohužel vyzkouší i Češi, dvě minuty za hákování dostal Filip Dvořák.
     
    03:33
    Jenomže Koblížek se pokoušel vyhodit puk, přičemž jej podrazil Nicolas Meloche a také on dostal dvě minuty.
     
    03:52
    Strome předvedl skvělou individuální akci, nakonec se ale dostal do příliš velkého úhlu a Vladař jej svým pravým betonem vytlačil.
     
    04:26
    Před branku si teď nebezpečně sjížděl N. Roy, avšak i jeho hokejku přihrávka přeskočila.
     
    04:38
    Postavení mimo hru Kanady.
     
    04:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je neuvěřitelný nástup českého týmu, který se dočkal branky i při stejném počtu hráčů na ledě. Břeclavský zimák vypukl podruhé nadšením díky brance MARTINA WEINHOLDA. Asistence: Jakub Zbořil.
     
    05:02
    Obrovskou šanci měl Barzal, před nímž zívala odkrytá klec, ale Vladař mu skvěle na poslední chvíli do střely vrazil hokejku a puk za svá záda nepustil!
     
    05:41
    Zajícovo nahození od modré tentokrát jen propadlo vedle Boothovy branky.
     
    06:08
    Beauvillier pronikl po levém křídle a vyzkoušel Vladaře. Ten nenechal žádný volný prostor u své pravé tyče.
     
    07:00
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak to je velká škoda. Česká obrana se otevřela před neproduktivnějším hráčem kanadského výběrového campu MITCHELLEM MARNEREM, jenž střelou pod břevno poprvé překonal Vladaře. Asistence: Dylan Strome.
     
    07:25
    Češi dostali výhodu, trochu překvapivě se nepískalo zakázané uvolnění. Naši zůstávají v pásmu.
     
    07:50
    Harkins zatáhl kotouč před svou branku a snažil se najít Musila, jenomže ten byl blíže k brance, než by Kanada potřebovala.
     
    08:35
    Hájek teď dvakrát za sebou zkusil nahodit puk na Bootha, ani jednou však netrefil branku.
     
    09:30
    Momentálně se hra odehrává spíše ve středním pásmu, ale Kanada pochopitelně lační po vyrovnání.
     
    09:51
    Tak i Češi se dokázali dostat mezi kruhy. Na rozdíl od Marnera ale Chlapík mířil Boothovi přímo na hruď.
     
    10:13
    Chlapík následně fantasticky zabojoval u své branky, kdy se položil Spencerovi přihrávky. Navíc budeme hrát další přesilovku.
     
    10:33
    A je to právě Matthew Spencer, kdo je vyloučen na dvě minuty – napadení.
     
    10:42
    Tuto přesilovku nezačal český tým dobře, Vladař sbírá puk u své branky.
     
    11:20
    Tato přesilovka se našemu týmu vůbec nedaří, puk je opět u naší branky.
     
    11:52
    Kanada mohla při vlastním oslabení jít do přečíslení dva na jednoho, jenomže Crouse vjel do ofsajdu.
     
    12:17
    Z této přesilovky zřejmě již nic nebude. Puk je u české branky a Kanada vystřídala.
     
    12:33
    Hosté v plném počtu.
     
    12:41
    Konecny zle pozlobil Vladaře, jemuž relativně jednoduchá střela vypadla a musel se spolehnout na pomoc spoluhráčů, kteří puk poslali do bezpečí.
     
    13:32
    Českým hokejistům se teď nedaří udržet delší dobu puk.
     
    13:49
    Crouse dostal puk na okraji kruhu pro vhazování, otočil se s ním a Vladař jen levým ramenem s velkým štěstím vytěsnil puk mimo svou branku!
     
    14:50
    V době sílícího kanadského tlaku jsme mohli ujet do přečíslení, zradila nás ale kombinace u modré čáry.
     
    15:55
    Třetí kanadský útok teď zle zavařil české obraně, Barzalovu střelu ale naštěstí Vladař našel ve své výstroji.
     
    16:06
    Prostor dostal i čtvrtý český útok, Dufek si stáhl puk a rychle vystřelil, Booth ale zasáhl betonem,
     
    16:29
    Barzal vjel mezi kruhy a pokusil se vystřelit zpoza obránce, Doudera ale jeho pokus srazil do ochranné sítě.
     
    17:16
    Bratři Royovi zakombinovali v útočném pásmu, přičemž Jérémy nabídl puk před branku Crousemu, jenž ale nedokázal tečovat.
     
    17:37
    Vhazování před Vladařem poté, co se puk dostal mimo hrací plochu.
     
    17:55
    Kanada se lehce trápí. Strome sice na sebe navázal dva protihráče, ale pak otálel se střelou a Češi se zmocnili puku. Hosté se sice pokusili puk znovu dostat před Vladaře, ale byl jím odpískán ofsajd.
     
    18:41
    Weinhold ztratil puk a do nadějné střelecké pozice z kruhu se dostal Weinhold, ale Vladař vystřelil lapačku a pak si s ní na puku pochutnal.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny.
     
    19:14
    Češi se po dlouhé době dostali do útočného pásma, jenomže akci překombinovali. Škoda, v jeden moment se otevřela půlka Boothovy branky.
     
    19:57
    Konecny si sice nevymodlil vyloučení, to ale přišlo po zákroku na Barzala. Dvě minuty dostal Josef Zajíc za hákování.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po první třetině odcházejí břeclavští fanoušci za občerstvením spokojeni. Česká osmnáctka předvedla skvělý vstup do utkání, kdy se po gólech Zbořila s Weinholdem dostala do dvoubrankového náskoku. Za Kanadu sice pak snížil Marner, Čechům, kteří hrají velmi vyrovnanou partii, to ale stále stačí. Druhá třetina začne cca v 19:12.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Češi se na úvod druhé třetiny zmocnili puku a pochopitelně jej hned při oslabení vyhodili.
     
    20:22
    Za chvíli se Kanada dostala z pásma sama a má sama před svou brankou velké problémy.
     
    21:16
    Barzal s Vande Sompelem si tak dlouho předávali puk na modré, až druhý jmenovaný upadl a Kanada ztratila pásmo.
     
    21:58
    Kanadský kolotoč je snad u konce, Češi přežili nejhorší a hrají v plném počtu.
     
    22:22
    Teď je to ale opravdu velký tlak Kanady.
     
    22:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Který ale vyvrcholil českým gólem! Češi ujeli do přečíslení, Dufkovu ránu z kruhu sice Booth pravým betonem vyrazil, avšak jen k FILIPU SUCHÉMU, jemuž nedělalo problém doklepnout puk do kanadské branky. Asistence: Jan Dufek.
     
    23:27
    Kanada je pochopitelně rozhozená. Jednoduchá kombinace končí jejím zakázaným uvolněním.
     
    23:37
    Koblížek nabízel Kašemu puk na teč, český kapitán ale netečoval a puk proletěl těsně vedle kanadské branky.
     
    24:58
    Kanada se teď několikrát pracně dostala do útočného pásma a pak jej poměrně lehce ztratila.
     
    25:20
    Teď si ale Vladař může oddechnout, protože v dobré pozici byl Crouse, jehož střela mířila vedle.
     
    25:49
    Kanada právě vstřelila branku!
    To je opět neskutečná škoda. Pásmo se otevřelo před LAWSONEM CROUSEM, jenž jen tak popostrčil puk, který Vladařovi prošel někde pod výstrojí. Dva dojíždějící čeští beci pak ještě posunuli branku, jenomže puk už byl tou dobou dávno v brance. Asistence: Nick Merkley.
     
    26:15
    Češi ale rozhodně nezůstávají pozadu. Takový hokej se rozhodně líbí, i když se teď zaskvěl kanadský brankář.
     
    26:57
    Vhazovat se bude u české obranné modré.
     
    27:15
    Dvořák projel po pravém křídle a pak poslal lehkou navštívenku Boothovi, jenž neměl s vyražením kotouče sebemenší potíže.
     
    27:39
    Kanada začíná opět stupňovat tlak. Před naší brankou teď byli tři Kanaďané, ani jeden ale naštěstí nedoklepl puk, který vypadl Vladařovi.
     
    27:43
    Krátce po vhazování je vyloučen na dvě minuty Jansen Harkins – hákování.
     
    28:16
    Česko právě vstřelilo branku!
    Další direkt pro zemi javorového listu. Puk se odrazil k LUKÁŠI JAŠKOVI, jenž z kruhu pro vhazování po Boothově pravici trefil přesně mezeru mezi kanadským brankářem a jeho brankovou konstrukcí. Asistence: Jakub Zbořil.
     
    29:15
    Teď všem v hale naprosto zatrnulo, protože to mohlo být zase jen o jednu branku. Ta ale nakonec není uznána a oba týmy mění brankáře!
     
    29:52
    Jediné štěstí, že se rozjíždějící Knott zastavil o českého obránce. Jinak by jej čekala cesta celou útočnou třetinou k Vladařovi.
     
    30:49
    Dymáček ujel do samostatného nájezdu, který sice nezakončil, nicméně to bylo proto, že byl faulován! Trestné střílení.
     
    30:49
    Roman Dymáček zvolil pomalý rozjezd, mířil dobře do volného místa nad Sawchenkovou vyrážečkou, jenomže mu puk sjel z hokejky a český útočník vůbec netrefil branku!
     
    31:06
    Krátce poté dochází k další nepříjemnosti, Šimon Stránský je vyloučen na dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    31:18
    Česká osmnáctka ale dostala puk bezpečně daleko od Růžičky.
     
    31:48
    Sawchenko bere puk za svou brankou, Češi opět vyhodili.
     
    32:16
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tady se nedá jinak, než smeknout. Kanada skvěle při přesilovce kontrolovala puk, který se nakonec dostal k LAWSONU CROUSEMU a ten jej bekhendem pověsil do levého horního rohu Růžičkovy branky! Opravdu klobouk dolů. Asistence: Travis Konecny, Matthew Spencer.
     
    33:09
    Kanada právě vstřelila branku!
    A tomuto se zase říká odplata. CONNOR HOBBS dostal pořádně naloženo do hlavy u mantinelu a odplatil se nejlépe, jak mohl – zůstal úplně sám na pravé straně hřiště, kde měl dost času na přípravu, kterou nepodcenil a zamířil přesně mimo Růžičkův dosah. Asistence: Lawson Crouse.
     
    33:09
    Český kouč Jakub Petr reaguje oddechovým časem.
     
    33:46
    Mezi kruhy se velmi nebezpečně dostal Harkins, čeští beci naštěstí dokázali jeho střelu srazit.
     
    33:54
    Český přechod dopředu pro změnu zastavilo odpískání postavení mimo hru.
     
    34:32
    Za střet u mantinelu jsou na dvě minuty vyloučeni Petr Kalina (nafilmování pádu) a Mitchell Marner (držení).
     
    34:52
    Chlapík tak dlouho čekal, až se mu nabídnou spoluhráči, až ztratil puk.
     
    35:05
    Břeclavská hala teď bouří, protože po české chybě se do samostatného úniku dostal Beauvillier, kterého bravurně vychytal Růžička!
     
    36:24
    Barzal s Merkleym si vyměnili puk, přičemž druhý jmenovaný příliš dlouho otálel se zakončením. Růžička nakonec nemusel zasahovat.
     
    37:14
    Vande Sompel se pokoušel rozjet Konecneho, jenomže o plexisklo poslal puk přes všechny čáry. Zakázané uvolnění to ale není.
     
    37:44
    Crouse měl teď velmi dobrou pozici na kruhu pro vhazování, jenomže ani on nepálil přesně.
     
    38:01
    Češi bohužel svému soupeři nabídli další přesilovku. Dvě minuty za krosček dostal Libor Hájek.
     
    38:22
    Kanada ale při prvním pokusu neudržela útočné pásmo.
     
    39:40
    Češi schytali už několik ran, stále ale odolávají.
     
    39:51
    A teď dokonce za velkého potlesku diváků vyhazují přes všechny čáry. Při pokusech J. Roye a Stroma to ale vypadalo všelijak.
     
    39:59
    Kanadský ofsajd.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhou třetinu tak česká reprezentační osmnáctka na rozdíl od té první prohrála. A je to velká škoda, neboť po Jaškově gólu vedla již 4:2 a nic nenasvědčovalo tomu, že by se Kanada měla zvednout. Pak ale přišly dva slepené góly Crouseho s Hobbsem, které se vešly do rozmezí 53 vteřin a určily stav utkání po druhé třetině. Třetí třetina by měla začít cca v 20:09.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Nepřesná Zbořilova rozehrávka z vlastního obranného pásma končí zakázaným uvolněním.
     
    40:22
    Růžička měl plné ruce práce u své pravé tyče, kde nakonec i za pomoci spoluhráčů nepustil Kanaďany k dorážce.
     
    41:15
    Kanada poměrně dobře drží svou modrou čáru, Češi se asi třikrát marně pokusili dostat před Sawchenka.
     
    41:29
    A teď jen Kanada vyhodila puk k Růžičkovi, který jej chtě nechtě musel schovat pod lapačkou.
     
    42:16
    Kanada se tedy pokusila do třetí třetiny vletět, Češi jí ale párkrát zastavili kombinaci na jejich obranné modré.
     
    42:23
    Nyní vhazování po Sawchenkově levici.
     
    42:39
    Kanada právě vstřelila branku!
    Takový gól tady už jednou byl. Vande Sompel vypálil po průniku z pravého křídla, Růžička puk vyrazil, avšak jen do strany k JANSENU HARKINSOVI, jenž tvrdou ránou dal poprvé v utkání Kanadě vedení. Asistence: Mitchell Vande Sompel.
     
    43:00
    A může být ještě hůř, na trestnou lavici usedl Daniel Krenželok.
     
    44:07
    Kanada právě vstřelila branku!
    Už jsem měl napsáno, že Češi odolávají a drží je Růžička, který vyrazil puk do ochranné sítě, skutečnost je však jiná. Kanada využila přesilovou hru, když od modré čáry vypálil velice produktivní obránce JÉRÉMY ROY, jehož střelu Růžička vůbec neviděl. Asistence: Mitchell Marner.
     
    44:57
    Sawchenko krotí ostrou ránu do své výstroje a přesilovka čeká také na české mužstvo. Na dvě minuty je vyloučen Mitchell Marner.
     
    45:40
    Češi se ale nedokázali usadit v útočném pásmu a mají velké potíže zmáčknout Kanadu.
     
    45:56
    Po Zbořilově nahození sice před Sawchenkem vznikla trma vrma, Kanada ji ale přežila a půjde do tří.
     
    45:56
    Za krosček dostal dvě minuty Connor Hobbs.
     
    46:20
    Opět od modré pálil Zbořil, Sawchenko ale puk letící vedle jeho branky viděl a dokázal jej schovat do lapačky.
     
    46:28
    Kanada vyhodila, z Marnerova trestu zbývá už jen půlminuta.
     
    46:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    To, co předtím JAKUBU ZBOŘILOVI dvakrát nevyšlo, mu vyšlo teď po Weinholdově přihrávce. Zbořil pálil kousek od modré přesně do protipohybu přesouvajícího se Sawchenka. Bude se pokračovat v rovnocenném počtu hráčů. Asistence: Martin Weinhold.
     
    47:24
    J. Roy to od modré zkusil zápěstím, ještě před naší brankou byl ale puk sražen.
     
    48:14
    Kanada zavřela Českou republiku v jejím obranném pásmu, Češi se jen bezradně snaží vyhodit po mantinelu.
     
    48:41
    Zajícovo nahození do chumlu hráčů před Sawchenkem Kanada odklidila do bezpečí.
     
    50:06
    Kanada teď jasně ovládá hru, avšak v tomto utkání góly padají nejčastěji při tlaku soupeře.
     
    51:14
    Kanada to opět sehrála velmi šikovně, Bear ale od modré pálil jen do boční sítě.
     
    51:36
    Kanadský tlak ale končí jejím vlastním přičiněním. Na dvě minuty za sekání je vyloučen Mitchell Stephens.
     
    51:44
    Naprosto zbytečný ofsajd českého týmu.
     
    51:50
    Chvíli poté další postavení mimo hru.
     
    52:12
    Vande Sompelovi se podařilo vyhodit přes všechny čáry.
     
    52:33
    Zcela jasné podražení, Ethan Bear dostává dvě minuty a český tým má k dispozici 63 vteřin dlouhou přesilovku 5 na 3.
     
    52:41
    Čechům se ale nepodařilo vyhrát buly a Kanada vyhodila.
     
    52:59
    Zbořilova dělovka od modré tentokrát letěla vedle.
     
    53:18
    Zbořilovi se pak další rána vůbec nepovedla a Kanada se dostala z nejhoršího, navíc vystřídala.
     
    53:40
    Weinholdovu ostrou ránu Sawchenko ramenem posunul do ochranné sítě, Kanada ve čtyřech.
     
    53:55
    Přesilovkové formace českého týmu se vyměnily, tentokrát střílel Hájek, Sawchenko našel puk mezi svými betony.
     
    54:35
    Crouse jel na konci oslabení na Vladaře prakticky sám, jenomže místo střely zvolil kličku, která mu nevyšla!
     
    54:51
    Kanada právě vstřelila branku!
    Jenomže pak v našem obranném pásmu zůstal sám TRAVIS KONECNY, jenž na rozdíl od kolegy pálil rovnou a trefil prostor pod Růžičkovou vyrážečkou. Asistence: Matthew Spencer.
     
    55:42
    Momentálně je v Břeclavi na programu kanadský zámek.
     
    56:30
    Kanada stále nemá dost a ačkoliv je velmi blízko brance, snaží se ještě o osmou branku.
     
    57:12
    Mladší bratr hráče NY Islanders Dylan Strome to zkusil z velkého úhlu, avšak Růžička u levé tyče nenechal svým betonem ani za kousíček místa.
     
    57:23
    Po chvíli se ale opět vhazuje před Růžičkou.
     
    57:30
    Od modré krátce po buly vypálil Vande Sompel, Růžička byl připraven.
     
    57:50
    Sawchenko lehce zazmatkoval a nepředvídatelně vyjel u své branky, čehož ale nikdo z našich nevyužil.
     
    58:11
    Puk je u Sawchenka. Crouse předtím značně nesportovně svedl souboj s Růžičkou, jenž ležel břichem na ledě a neměl hokejku.
     
    58:51
    Soy se po souboji dvanáctek s Weinholdem zvedl, přebral puk a rozehrál do ofsajdu.
     
    59:06
    Zakázané uvolnění českého týmu. Češi si snad vítězství schovají na příští týden.
     
    59:14
    Toto nebyl vůbec jednoduchý zákrok pro Růžičku, který nic neviděl a přesto našel Hobbsovo nahození od modré ve své rukavici.
     
    59:46
    Střelu od modré zkusil také Vande Sompel, Růžička si zlepšil procentuální úspěšnost zákroků.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Přes nadějný nástup českého týmu do utkání jsme se jeho vítězství nedočkali. Kanada sice dnes nebyla ve své kůži, každopádně trip do "Československa" zahájila úspěšně. V pondělí v Břeclavi a Piešťanech startuje Memoriál Ivana Hlinky, ze kterého vám přineseme podrobné reportáže. Pro dnešek vám děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek víkendu. (20:34:48)

    Daniel Polách

    Branky a nahrávky: 3. Zbořil (Chlapík), 5. Weinhold (Zbořil), 23. Suchý (Dufek), 29. Jašek (Zbořil), 47. Zbořil (Weinhold) – 7. Marner (Strome), 26. Crouse (Merkley), 33. Crouse (Konecny, Spencer), 34. Hobbs (Crouse), 43. Harkins (Vande Sompel), 45. J. Roy (Marner), 55. Konecny (Spencer)


    Česko: Vladař (30. Růžička) – Zbořil, Weinhold, Krenželok, Kalina, Hájek, Doudera, Zajíc, Kaňák – Dymáček, Chlapík, Jašek – Stránský, Kaše, Koblížek – Anděl, Šoustal, Suchý – Gago, Dvořák, Dufek – Duráč
    Kanada: Booth (30. Sawchenko) – J. Roy, Spencer, Brisebois, Meloche, Sompel, Bear, Hobbs – Knott, Strome, Marner – Crouse, N. Roy, Merkley – Harkins, Barzal, Konecny – Soy, Beauvillier, Musil – Stephens

    Rozhodčí: Hradil, Šír – Gebauer, Lederer
    thejrc.org