Česko – Kanada 5:7 (kon.)
konec
Česko
5:7 (2:1, 2:3, 1:3)
Kanada
Sobota 09.08.2014, 18:30 • Břeclav • Reprezentace do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    54:51
    Kanada právě vstřelila branku!
    Jenomže pak v našem obranném pásmu zůstal sám TRAVIS KONECNY, jenž na rozdíl od kolegy pálil rovnou a trefil prostor pod Růžičkovou vyrážečkou. Asistence: Matthew Spencer.
     
    54:35
    Crouse jel na konci oslabení na Vladaře prakticky sám, jenomže místo střely zvolil kličku, která mu nevyšla!
     
    52:33
    Zcela jasné podražení, Ethan Bear dostává dvě minuty a český tým má k dispozici 63 vteřin dlouhou přesilovku 5 na 3.
     
    51:36
    Kanadský tlak ale končí jejím vlastním přičiněním. Na dvě minuty za sekání je vyloučen Mitchell Stephens.
     
    46:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    To, co předtím JAKUBU ZBOŘILOVI dvakrát nevyšlo, mu vyšlo teď po Weinholdově přihrávce. Zbořil pálil kousek od modré přesně do protipohybu přesouvajícího se Sawchenka. Bude se pokračovat v rovnocenném počtu hráčů. Asistence: Martin Weinhold.
     
    45:56
    Za krosček dostal dvě minuty Connor Hobbs.
     
    44:07
    Kanada právě vstřelila branku!
    Už jsem měl napsáno, že Češi odolávají a drží je Růžička, který vyrazil puk do ochranné sítě, skutečnost je však jiná. Kanada využila přesilovou hru, když od modré čáry vypálil velice produktivní obránce JÉRÉMY ROY, jehož střelu Růžička vůbec neviděl. Asistence: Mitchell Marner.
     
    43:00
    A může být ještě hůř, na trestnou lavici usedl Daniel Krenželok.
     
    42:39
    Kanada právě vstřelila branku!
    Takový gól tady už jednou byl. Vande Sompel vypálil po průniku z pravého křídla, Růžička puk vyrazil, avšak jen do strany k JANSENU HARKINSOVI, jenž tvrdou ránou dal poprvé v utkání Kanadě vedení. Asistence: Mitchell Vande Sompel.
     
    38:01
    Češi bohužel svému soupeři nabídli další přesilovku. Dvě minuty za krosček dostal Libor Hájek.
     
    35:05
    Břeclavská hala teď bouří, protože po české chybě se do samostatného úniku dostal Beauvillier, kterého bravurně vychytal Růžička!
     
    34:32
    Za střet u mantinelu jsou na dvě minuty vyloučeni Petr Kalina (nafilmování pádu) a Mitchell Marner (držení).
     
    33:09
    Kanada právě vstřelila branku!
    A tomuto se zase říká odplata. CONNOR HOBBS dostal pořádně naloženo do hlavy u mantinelu a odplatil se nejlépe, jak mohl – zůstal úplně sám na pravé straně hřiště, kde měl dost času na přípravu, kterou nepodcenil a zamířil přesně mimo Růžičkův dosah. Asistence: Lawson Crouse.
     
    32:16
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tady se nedá jinak, než smeknout. Kanada skvěle při přesilovce kontrolovala puk, který se nakonec dostal k LAWSONU CROUSEMU a ten jej bekhendem pověsil do levého horního rohu Růžičkovy branky! Opravdu klobouk dolů. Asistence: Travis Konecny, Matthew Spencer.
     
    31:06
    Krátce poté dochází k další nepříjemnosti, Šimon Stránský je vyloučen na dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    30:49
    Roman Dymáček zvolil pomalý rozjezd, mířil dobře do volného místa nad Sawchenkovou vyrážečkou, jenomže mu puk sjel z hokejky a český útočník vůbec netrefil branku!
     
    30:49
    Dymáček ujel do samostatného nájezdu, který sice nezakončil, nicméně to bylo proto, že byl faulován! Trestné střílení.
     
    29:15
    Teď všem v hale naprosto zatrnulo, protože to mohlo být zase jen o jednu branku. Ta ale nakonec není uznána a oba týmy mění brankáře!
     
    28:16
    Česko právě vstřelilo branku!
    Další direkt pro zemi javorového listu. Puk se odrazil k LUKÁŠI JAŠKOVI, jenž z kruhu pro vhazování po Boothově pravici trefil přesně mezeru mezi kanadským brankářem a jeho brankovou konstrukcí. Asistence: Jakub Zbořil.
     
    27:43
    Krátce po vhazování je vyloučen na dvě minuty Jansen Harkins – hákování.
     
    25:49
    Kanada právě vstřelila branku!
    To je opět neskutečná škoda. Pásmo se otevřelo před LAWSONEM CROUSEM, jenž jen tak popostrčil puk, který Vladařovi prošel někde pod výstrojí. Dva dojíždějící čeští beci pak ještě posunuli branku, jenomže puk už byl tou dobou dávno v brance. Asistence: Nick Merkley.
     
    22:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Který ale vyvrcholil českým gólem! Češi ujeli do přečíslení, Dufkovu ránu z kruhu sice Booth pravým betonem vyrazil, avšak jen k FILIPU SUCHÉMU, jemuž nedělalo problém doklepnout puk do kanadské branky. Asistence: Jan Dufek.
     
    19:57
    Konecny si sice nevymodlil vyloučení, to ale přišlo po zákroku na Barzala. Dvě minuty dostal Josef Zajíc za hákování.
     
    13:49
    Crouse dostal puk na okraji kruhu pro vhazování, otočil se s ním a Vladař jen levým ramenem s velkým štěstím vytěsnil puk mimo svou branku!
     
    10:33
    A je to právě Matthew Spencer, kdo je vyloučen na dvě minuty – napadení.
     
    07:00
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak to je velká škoda. Česká obrana se otevřela před neproduktivnějším hráčem kanadského výběrového campu MITCHELLEM MARNEREM, jenž střelou pod břevno poprvé překonal Vladaře. Asistence: Dylan Strome.
     
    05:02
    Obrovskou šanci měl Barzal, před nímž zívala odkrytá klec, ale Vladař mu skvěle na poslední chvíli do střely vrazil hokejku a puk za svá záda nepustil!
     
    04:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je neuvěřitelný nástup českého týmu, který se dočkal branky i při stejném počtu hráčů na ledě. Břeclavský zimák vypukl podruhé nadšením díky brance MARTINA WEINHOLDA. Asistence: Jakub Zbořil.
     
    03:33
    Jenomže Koblížek se pokoušel vyhodit puk, přičemž jej podrazil Nicolas Meloche a také on dostal dvě minuty.
     
    03:12
    Barzal našel před brankou Konecneho, kterému puk přeskočil ve velké šanci hokejku. Oslabení si bohužel vyzkouší i Češi, dvě minuty za hákování dostal Filip Dvořák.
     
    02:24
    Česko právě vstřelilo branku!
    Osobní trest se nakonec Crousemu nevyplatil. JAKUB ZBOŘIL lehce nahodil puk od modré čáry a překonal Bootha. Asistence: Filip Chlapík.
     
    01:20
    Češi si jako první zahrají přesilovku. Vyloučen byl Lawson Crouse na 2+10 za zásah do oblasti hlavy a krku.

    Daniel Polách

    Branky a nahrávky: 3. Zbořil (Chlapík), 5. Weinhold (Zbořil), 23. Suchý (Dufek), 29. Jašek (Zbořil), 47. Zbořil (Weinhold) – 7. Marner (Strome), 26. Crouse (Merkley), 33. Crouse (Konecny, Spencer), 34. Hobbs (Crouse), 43. Harkins (Vande Sompel), 45. J. Roy (Marner), 55. Konecny (Spencer)


    Česko: Vladař (30. Růžička) – Zbořil, Weinhold, Krenželok, Kalina, Hájek, Doudera, Zajíc, Kaňák – Dymáček, Chlapík, Jašek – Stránský, Kaše, Koblížek – Anděl, Šoustal, Suchý – Gago, Dvořák, Dufek – Duráč
    Kanada: Booth (30. Sawchenko) – J. Roy, Spencer, Brisebois, Meloche, Sompel, Bear, Hobbs – Knott, Strome, Marner – Crouse, N. Roy, Merkley – Harkins, Barzal, Konecny – Soy, Beauvillier, Musil – Stephens

    Rozhodčí: Hradil, Šír – Gebauer, Lederer
    thejrc.org