Švédsko – Švýcarsko 7:2 (kon.) | USA – Finsko 9:4 (kon.) | Slovensko – Kanada 1:5 (kon.)
Česko – Rusko 11:2 (kon.)
konec
Česko
11:2 (2:1, 5:0, 4:1)
Rusko
Středa 13.08.2014, 19:00 • ZS Břeclav • Hlinka Gretzky Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:42
    Trest na 2 minuty plus osobní trest na deset minut obdržel Arťjom Ivanjuženkov (RUS).
     
    57:53
    Na lavici hanby usedl ke dvěma minutám za Roman Dymáček (CZE), oba týmy budou pokračovat ve hře ve vyrovnaném počtu 4 na 4.
    Jakub ZBOŘIL - 11:2
     
    57:39
    Česko právě vstřelilo branku!
    To je neuvěřitelné, máme tu suverénně nejvyšší triumf turnaje!!! Kotouč putoval při přesilovkové kombinaci po ose Filip Chlapík – Martin Weinhold – JAKUB ZBOŘIL, přičemž posledně jmenovaný propálil z vrcholu kruhů vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Martin Weinhold, Filip Chlapík.
     
    57:31
    Alexander Žebelev (RUS) se dopustil podražení a usedá ke dvěma minutám na lavici hanby.
    Jakub ZBOŘIL - 10:2
     
    54:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné, potupná desítka je na světě a břeclavské publikum se hlasitě raduje, zatímco Rusové protestují u rozhodčích! Při přesilovce 5 na 3 Martin Weinhold přiťukl na modré čáře na vrchol kruhů k JAKUBU ZBOŘILOVI, jehož vyhlášená dělovka bez přípravy zapadla přesně do levého horního rohu brány gólmana Kolesnikova, který byl absolutně bez šance! Asistence: Martin Weinhold-
     
    54:22
    Vladimir Barabanov (RUS) – 2 minuty – držení protihráče.
     
    53:13
    Na trestnou lavici usedl Michail Bjakin (RUS) na 2 minuty za podražení a při ponechané výhodě si nevybíravě vyšlápl na protihráče v rohu pásma, za což obdržel další dvojku za napadení. Čtyřminutová přesilovka 5 na 4 pro český tým.
    Filip DVOŘÁK - 9:2
     
    49:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nejdříve nevyužil velkou šanci na ruské straně Ivan Jemec, který z pravé strany těsně minul pravou tyčku, a vzápětí udeřili Češi už podeváté, ze svého soupeře si dělají trhací kalendář! Libor Hájek předložil puk na hůl FILIPA DVOŘÁKA, který si srovnal puk a vyslal z blízkosti pravého kruhu tvrdou ránu, jež zapadla za Kolesnikova záda! Asistence: Libor Hájek.
    Dmitrij ŽUKENOV - 8:2
     
    46:34
    Rusko právě vstřelilo branku!
    To byla nejlepší možná odpověď, s jakou mohla sborná vyrukovat! Mezi kruhy se do puku opřel DMITRIJ ŽUKENOV a jeho parádní rána zapadla za záda brankáře Stezky, který nemohl vůbec nic dělat! Asistence: Kirill Kaprizov.
    David KAŠE - 8:1
     
    45:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Domácí se usadili v útočném pásmu a slaví už poosmé, stadionem se rozléhá pokřik "Kdo neskáče, není Čech!" Od Filipa Suchého převzal puk DAVID KAŠE, který z otočky prostřelil z bezprostřední blízkosti bezmocného brankáře Kolesnikova! Asistence: Filip Suchý, Aleš Stezka.
     
    39:51
    Arťjom Ivanjuženkov (RUS) obdržel dvě minuty. Musel si pomoci za hranicí pravidel, Češi totálně rozebrali ruskou obranu a byli blizoučko osmé trefě! Před odkrytou bránou zakončoval zřejmě Jan Dufek, ale puk mu sjel z hole!
    Šimon STRÁNSKÝ 7:1
     
    39:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    Dvacetiminutovka hrůzy je pro Rusko dokonána se vším všudy, Češi vedou vysoko 7:1 a arénou se rozléhá bouřlivý pokřik "Deset!"! Kotouč ukořistil ŠIMON STRÁNSKÝ, který pláchl rusům na levé straně, najel si do blízkosti kruhu a krásnou střelou zápěstím prostřelil brankáře Kolesnikova, který stejně jako celý jeho tým nevěří vlastním očím! Bez asistence.
     
    37:57
    Roman Dymáček ukázal nejen rychlé nohy a šikovné ruce, ale i velké hokejové sebevědomí. Po pravé straně se protáhl kolem ruských beků až před branku, jenže při těžkém manévru ztratil rovnováhu a zakončoval vleže. Těsně minul!
     
    34:48
    To byla šance jako hrom! David Kaše posunul před branku puk na rozjetého Tomáše Šoustala, kterého si ruští obránci vůbec nevšímali, ale zblízka nedostrkal puk za Kolesnikova záda, který podržel svůj tým! Prvně jmenovaný vzápětí pálil z pravého kruhu, ale minul vzdálenější tyčku.
     
    33:56
    Češi nepolevují ve své spanilé jízdě, opět brankář Ruska měl obrovské štěstí! Zblízka střílel nadvakrát Radek Koblížek, jenže z levé strany puk za Kolesnikova záda nedotlačil!
    Šimon STRÁNSKÝ 6:1
     
    33:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Neskutečné!!! Fanoušci jsou jako utržení ze řetězu, šestý puk končí v ruské síti! Lukáš Doudera přihrál do jízdy ŠIMONU STRÁNSKÉMU, který si sjel až k brance a zblízka prostřelil podél přední tyčky ležícího gólmana Krasotkina! Asistence: Lukáš Doudera.
    Roman DYMÁČEK - 5:1
     
    32:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Rusko je zralé na ručník, Česká republika vede už o čtyři góly! Tomáš Šoustal posunul na pravém křídle puk na hůl ROMANA DYMÁČKA, který se bleskově zorientoval, nic složitého nevymýšlel a vypálil z mírného úhlu na pravé straně zápěstím. Udělal moc dobře, kotouč totiž zapadl přesně ke vzdálenější tyčce! Asistence: Tomáš Šoustal.
    Jan DUFEK - 4:1
     
    32:29
    Česko právě vstřelilo branku!
    Rusové jsou na kolenou, Češi jim zasadili už čtvrtý tvrdý úder! Od Lukáše Weinholda převzal puk David Kaše, který ještě přihrál mezi kruhy na JANA DUFKA, jehož střela propadla mezi betony brankáře Krasotkina! Asistence: David Kaše, Martin Weinhold.
     
    31:17
    Tohle hlasitě volalo po čtvrtém gólu v ruské síti! Roman Dymáček s Tomášem Šoustalem se utrhli do přečíslení 2 na 1, několikrát si spolu narazili, ale druhý jmenovaný zblízka minul levou Krasotkinovu tyčřku! Michail Sidorov (RUS) si pomohl hákováním.
     
    29:20
    Dvě slibné příležitosti zahodila sborná, která se čím dál víc osměluje. Kirill Kaprizov pálil úplně sám několik kroků před českým brankovištěm, ale zápěstím poslal puk vedle levé Stezkovy tyčky. Vzápětí ještě zkusil štěstí z pravého kruhu Dmitrij Žukenov, ale trefil Stezkovu náruč!
     
    27:59
    Dvě obrovské příležitosti se urodily na obou stranách ledové plochy! Nejdříve zblízka marně dorážel přes Krasotkinovy betony Filip Suchý, vzápětí ujel české obraně Alexander Žebelev, ale zblízka jen vyprášil betony pozorného Aleše Stezky!
     
    25:48
    A ten nakonec vyústil ve vyloučení Andreje Nestěrova (RUS), který se provinil faulem kolenem.
    Filip SUCHÝ - 3:1
     
    23:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Bravo, břeclavské publikum je na nohou! Česká reprezentace sevřela svého soka do pevného objetí, od Daniela Krenželoka putoval kotouč před branku k FILIPU SUCHÉMU, který napoprvé sice zblízka gólmana Krasotkina nepřekonal, když trefil jen jeho betony, ale napodruhé už dotlačil kus černé gumy do sítě! Asistence: Daniel Krenželok.
     
    19:30
    Roman Dymáček (CZE) oslabuje svůj tým, obdržel dvě minuty za hrubost. Předtím hledal Lukáš Kaňák z pravého kruhu spoluhráče mezi kruhy, jenže ti byli obsazení.
     
    17:21
    Aktivní Filip Suchý se znovu dostal ke slovu, jeho svižné ráně z mezikruží, jež proletěla těsně vedle levé tyčky gólmana Krasotkina, moc enchybělo!
     
    17:00
    Pavel Karnauchov (RUS) ale poslal k zemi protihráče n levé straně kluzistě a odjíždí pykat za podražení. Hraje se 4 na 4.
     
    16:42
    Radek Koblížek (CZE) hákoval unikajícího Kirilla Kaprizova, který zatím vstřelil jedinou ruskou branku.
     
    14:01
    Hezkou střelu vyslal z bezprostřední blízkosti Filip Suchý, jenže byl už přímo u gólmana Krasotkina a na zakončení měl minimum času. Nadvakrát trefil jen betony!
     
    12:42
    Michail Sidorov (RUS) – 2 minuty – hákování.
    Roman DYMÁČEK 2:1
     
    12:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je paráda, Češi jdou do zaslouženého vedení, když soupeře sevřeli pod obrovský tlak! Tomáš Šoustal při obléhání ruské branky posunul puk na Petra Kalinu, který ještě přihrál na modrou čáru ROMANU DYMÁČKOVI, jehož dělovka proletěla brankáři Krasotkinovi, který měl zcela zakrytý výhled, mezi betony! Asistence: Petr Kalina, Tomáš Šoustal.
     
    09:56
    Timor Fatkullin (RUS) odchází na trestnou lavici za hákování. Pomohl si háčkem při velké šanci Čechů, když Lukáš Anděl hledal z pravého kruhu před branku najíždějícího Romana Dymáčka, jenže ten na puk nedosáhl!
    Kirill KAPRIZOV - 1:1
     
    08:33
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Velkou šanci nejdříve nevyužil střelou z levého kruhu Michail Bjakin, který nechal vyniknout jen náruč připraveného gólmana Stezky, ale toto varování Čechům nestačilo a je vyrovnáno! Jegor Rykov zkusil štěstí v blízkosti modré čáry, brankář Stezka jeho střelu vyrazil přes zakrytý výhled před své brankoviště, jenže tam číhal volný KIRILL KAPRIZOV a pohotovou dorážkou uklidil zblízka kotouč do sítě! Asistence: Jegor Rykov.
     
    06:00
    Tak to je velká nepříjemnost pro Rusko! Sborná už se radovala z bleskového vyrovnání, jenže Pavel Karnauchov dostal puk do brány vysokou holí a gól neplatí!
    Filip DVOŘÁK - 1:0
     
    05:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Rusové se nechtěli zahanbit a vydali se také kupředu, ale střela Arťoma Ivanjuženkova byla nepřesná a Češi jdou do vedení! Šimon Stránský vypálil tvrdě od modré čáry, a i když gólman Krasotkin vyrazil tvrdou střelu betony, FILIP DVOŘÁK z dorážky nadvakrát uspěl! Asistence: Šimon Stránský.
     
    04:00
    Zatím sledujeme svižný a útočný hokej. V další šanci se ocitl Tomáš Šoustal, jenže z mírného úhlu na pravé straně nepřehodil ležícího gólmana Krasotkina!
     
    00:37
    Tohle vypadalo hodně slibně! Češi založili bleskový útok a z pravého kruhu zkusil štěstí David Kaše. Jeho zápěstní střela měla dobré parametry a trefila boční síťku Krasotkinovy branky. Fanoušci už se radovali z gólu.
     
    Je to jasné, Česká republika si to v semifinále rozdá se Švédskem, které dnes s přehledem rozstřílelo Švýcarsko 7:2!

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 6. Dvořák (Stránský), 13. Dymáček (Kalina, Šoustal), 24. Suchý (Krenželok), 33. Dufek (Kaše, Weinhold), 33. Dymáček (Šoustal), 34. Stránský (Doudera), 40. Stránský, 46. Kaše (Suchý, Stezka), 50. Dvořák (Hájek), 55. Zbořil (Weinhold), 58. Zbořil (Weinhold, Chlapík) – 9. Kaprizov (Rykov), 47. Žukenov (Kaprizov)


    Česko: Stezka (Vladař) – Zbořil, Weinhold, Krenželok, Kaňák, Hájek, Doudera, Kalina – Koblížek, F. Chlapík (A), Jašek – Dufek, D. Kaše (C), Suchý (A) – Anděl, Šoustal, Dymáček – Stránský, Dvořák, Gago.
    Rusko: Krasotkin (od 34. Kolesnikov) – Sidorov (A), Bannikov, Nestěrov, Rykov (C), Fatkullin, Platonov, Kozyrev – Ivašov, Alexejev, Žebelev – Bjakin, Bočkarev, Ivanjuženkov – Jemec, Žukenov (A), Kaprizov – Podlubošnov, Barabanov, Volkov – Karnauchov.

    Rozhodčí: Hradil, Šír – Gebauer, Lederer

    Diváci: 1548
    thejrc.org