Slovensko – Rusko 2:5 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 9:3 (kon.) | Kanada – USA 11:5 (kon.)
Česko – Švédsko 4:3 (kon.)
konec
Finsko
9:3 (4:0, 5:2, 0:1)
Švýcarsko
Pátek 15.08.2014, 15:30 • ZS Břeclav • Hlinka Gretzky Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:21
    Švýcaři hráli v šesti, dostávají tedy trest pro hráčskou lavici za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Michael Lanz.
     
    53:05
    Další trest do konce utkání, tentokrát na straně Finska. Jarkko Parikka (FIN) dostává trest na pět minut plus do konce utkání za naražení zezadu. Pět minut odsedí na trestné lavici Otto Mäkinen.
     
    48:55
    A nervy tečou na obou stranách. Joonas Niemelä (FIN) dostává dvouminutový trest za sekání.
     
    48:27
    Rozhodčí nyní signalizuje pažemi tak často, jako by řídil dopravu. Švýcaři se totiž uchýlili téměř k řezničině. Calvin Thürkauf (SUI) dostává osobní trest do konce utkání za nesportovní chování, neboť se neuklidnil ani na trestné lavici. Trest do konce pak dostává Fabian Haberstich (SUI) za faul kolenem. Trest odpyká Michael Lanz.
     
    47:24
    Dveře na trestné lavici se dnes netrhnou. Dalším návštěvníkem tohoto prostoru je nyní Calvin Thürkauf (SUI), který dostává dvě minuty za krosček a navíc osobní desetiminutový trest za nesportovní chování. Doplní ho Fabio Hollenstein, který zde odpyká zmíněný dvouminutový trest.
     
    46:48
    Počet hráčů na ledě se vyrovná. Petrus Palmu (FIN) míří na trestnou lavici za sekání.
     
    45:28
    V pěti ale nehrálo příliš dlouho. Fabian Haberstich (SUI) dostává dvouminutový trest za nebezpečnou hru vysokou holí.
     
    40:14
    Vili Saarijärvi byl tvrdě faulován kolenem na polovině hřiště, rozhodčí se vůbec nerozpakoval a poslal hříšníka Damiena Riata (SUI) pod sprchy s trestem ve hře za faul kolenem.
     
    36:23
    Misha Moor (SUI) dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    33:33
    Misha Moor (SUI) dostává dvouminutový trest za sekání a posílá svůj tým do tří.
     
    33:03
    Nakonec odcházejí na trestnou lavici jen Auguste za hrubost a Björkqvist za sekání. Sudí teď byli velice mírní, na trestnou lavici mohlo jít mnohem více hráčů,
     
    28:38
    Arttu Ruotsalainen (FIN) navíc nyní dostává dvouminutový trest za sekání.
     
    25:48
    Topi Piipponen (FIN) míří na trestnou lavici za sekání.
     
    19:14
    Po velmi tvrdém ataku protihráče dostává Makal Holdener (SUI) trest na pět minut plus do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku. Pět minut odpyká na trestné lavici Marco Miranda.
     
    18:09
    Dominik Diem (SUI) dostává dvě minuty za hru vysokou holí, ve stejném čase ale míří na trestnou lavici Puljujärvi (FIN) za sekání a hrubost, po vykrácení trestů tak Švýcary čeká přesilovka.
     
    14:35
    Dominik Diem (SUI) dostává osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    12:20
    Další vyloučení na švýcarské straně. Yanik Burren (SUI) dostává menší dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    06:16
    Počet hráčů na ledě se vyrovná. Na trestnou lavici usedá Lee Roberts (SUI) za hákování. Švýcarsko se tak rychle zbavuje přesilové hry.
     
    05:50
    Sami Tavernier (FIN) dává po vražení na hrazení Švýcarům první šanci hry v početní převaze.
     
    04:00
    Za sekání míří na trestnou lavici Lee Roberts (SUI).
     
    01:11
    Po šance Sebastiana Aha musel Giggisberg vytáhnout skvělý zákrok, Švýcaři jdou ale do čtyř. Auguste Impose (SUI) dostává dvě minuty za sekaní.

    Dominik Jakubec

    Branky a nahrávky: 3. Puljujärvi (Palmu, Nättinen), 5. Ruotsalainen (Aho, Vainio), 5. Palmu (Nättinen, Juolevi), 15. Aho (Ruotsalainen), 24. Nättinen (Palmu), 33. Aho (Puljujärvi), 36. Björkqvist (Saarijärvi, Mattila Je.), 36. Je. (Välimäki), 40. Aho (Nättinen) – 27. Diem (Riat), 31. Marchon (Roberts, Impose), 55. Diem (Roberts, Weber)


    Finsko: Heljanko (Vehviläinen) – Juolevi, Saarijärvi, Järvinen, Vainio, Välimäki, Mattila Je., Parikka – Palmu, Nättinen (A), Tammela – Aho (A), Ruotsalainen (C), Puljujärvi – Björkqvist, Mattila Ju., Niemelä – Piipponen, Mäkinen, Tavernier.
    Švýcarsko: Guggisberg (od 41. van Pottelberghe) – Burren, Karrer (C), Pinana, Moor, Weber, Frick, Auriemma, Fischer – Riat (A), Diem (A), Holdener – Impose, Marchon, Roberts – Schmid, Thürkauf, Haberstich – Miranda, Hollenstein, Lanz.

    Rozhodčí: Hodek, Pešina – Bláha, Lhotský
    thejrc.org