Slovensko – Rusko 2:5 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 9:3 (kon.) | Kanada – USA 11:5 (kon.)
Česko – Švédsko 4:3 (kon.)
konec
Finsko
9:3 (4:0, 5:2, 0:1)
Švýcarsko
Pátek 15.08.2014, 15:30 • ZS Břeclav • Hlinka Gretzky Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    54:22
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    DOMINIK DIEM se zjevil zcela sám na pravém kruhu, dostal přesný pas od a bez obtíží dopravil kotouč do odkryté branky. Jedná se ale spíše o kosmetickou úpravu skóre.
    Asistence: Lee Roberts, Serge Weber.
     
    39:01
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Debakl Švýcarska i nadále pokračuje. SEBASTIAN AHO vypálil z pravého kruhu a gólman se za pukem mohl pouze ohlédnout. Finský forvard tak završil hattrick.
    Asistence: Julius Nättinen.
     
    35:56
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Välimäki poměrně lehce vypálil od modré, gólman ale jeho pokus poněkud podcenil, puk mu propadl výstrojí a JESPER MATTILA ho už lehce dopravil za čáru.
    Asistence: Juuso Välimäki.
     
    35:23
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Jesper Mattila poměrně lehce nahodil od modré čáry, kotouč ale ještě tečovali hned dva hráči, z nichž posledním byl KASPER BJÖRKQVIST, a kotouč skončil až za Guggisbergovými zády.
    Asistence: Vili Saarijärvi, Jesper Mattila.
     
    32:06
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Při krásně provedeném úniku dva na brankáře přihrál Puljujärvi přímo na hůl SEBASTIANA AHA, který bez obtíží zavěsil pod víko opuštěné branky.
    Asistence: Jesse Puljujärvi.
     
    30:25
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Dnes již šestý gól v přesilových hrách. Postaral se o něj NATHAN MARCHON, který dorazil za Heljankova záda střelu Leeho Robertse.
    Asistence: Lee Roberts, Auguste Impose.
     
    26:16
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Už to vypadalo, že se bude hrát pět na tři, výhodu ale nakonec Švýcaři využívají. DOMINIK DIEM z mezikruží přesně zamířil pod víko Heljankovi branky a vykřesal alespoň drobnou naději pro svůj tým. Finsko tak pokračuje ve čtyřech hráčích na ledě, na trestnou lavici totiž po krosčeku míří Järvinen.
    Asistence: Damien Riat
     
    23:54
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Také tato přesilová hra je nakonec využita. Petrus Palmu nabil JUILIU NÄTTINENOVI a na toho už zívala pouze prázdná branka, čehož finský útočník využil.
    Asistence: Petrus Palmu.
     
    14:03
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A znovu je to v přesilové hře. První střelu Ruotsalainena sice ještě brankář vyrazil, ale SEBASTIAN AHO se přihal k odraženému puku a bež problému ho dorazil do branky.
    Asistence: Arttu Ruotsalainen.
     
    04:50
    Finsko právě vstřelilo branku!
    PETRUS PALMU se z ničeho nic objevil sám před gólmanem a z velké blízkosti bez obtíží zakončil k pravé tyči. Švýcarsko v posledních minutách absolutně nestíhá.
    Asistence: Julius Nättinen, Olli Juolevi.
     
    04:26
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Po necelých pěti minutách je tu již druhá využitá přesilovka Finska. ARTTU RUOTSALAINEN vypálil z prostoru pravého kruhu a nasměroval kotouč mezi betony brankáře.
    Asistence: Sebastian Aho, Veeti Vainio.
     
    02:40
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Palmu vystřelil na gólmana, ten kotouč pouze vyrazil do vzduchu a zde ho parádně zasáhl JESSE PULJUJÄRVI, který ho sklepl do branky.
    Asistence: Petrus Palmu, Julius Nättinen.

    Dominik Jakubec

    Branky a nahrávky: 3. Puljujärvi (Palmu, Nättinen), 5. Ruotsalainen (Aho, Vainio), 5. Palmu (Nättinen, Juolevi), 15. Aho (Ruotsalainen), 24. Nättinen (Palmu), 33. Aho (Puljujärvi), 36. Björkqvist (Saarijärvi, Mattila Je.), 36. Je. (Välimäki), 40. Aho (Nättinen) – 27. Diem (Riat), 31. Marchon (Roberts, Impose), 55. Diem (Roberts, Weber)


    Finsko: Heljanko (Vehviläinen) – Juolevi, Saarijärvi, Järvinen, Vainio, Välimäki, Mattila Je., Parikka – Palmu, Nättinen (A), Tammela – Aho (A), Ruotsalainen (C), Puljujärvi – Björkqvist, Mattila Ju., Niemelä – Piipponen, Mäkinen, Tavernier.
    Švýcarsko: Guggisberg (od 41. van Pottelberghe) – Burren, Karrer (C), Pinana, Moor, Weber, Frick, Auriemma, Fischer – Riat (A), Diem (A), Holdener – Impose, Marchon, Roberts – Schmid, Thürkauf, Haberstich – Miranda, Hollenstein, Lanz.

    Rozhodčí: Hodek, Pešina – Bláha, Lhotský
    thejrc.org