Slovensko – Rusko 2:5 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 9:3 (kon.) | Kanada – USA 11:5 (kon.)
Česko – Švédsko 4:3 (kon.)
konec
Kanada
11:5 (3:1, 5:2, 3:2)
USA
Pátek 15.08.2014, 17:30Hlinka Gretzky Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:17
    Kanada právě vstřelila branku!
    Diváci v Piešťanech vidí šestnáctou branku. Jedenáctou do americké sítě. Jurusika tentokrát překonal TYLER SOY. Asistence: Jéremy Roy a Nick Merkley.
     
    56:09
    USA právě vstřelilo branku!
    Přesilovku zhruba po minutě dokázal využít THOMAS NOVAK. Je to pro něj druhý gól v utkání. Američané rozebrali kanadskou čtveřici a trochu upravují hrozivý rozdíl ve skóre. Asistence: Grant Gabriele a Brock Boeser.
     
    55:05
    K dalšímu mají příležitost Američané při vyloučení Briseboise.
     
    51:47
    Vzápětí však Bachman dostal dvě minuty za držení.
     
    51:24
    USA právě vstřelilo branku!
    Bleskovou americkou odpověď připravil KARCH BACHMAN. Čtvrtý gól Američanů se narodil po nenápadné akci. Asistence: Nicholas Swaney.
     
    50:53
    Kanada právě vstřelila branku!
    MITCHELL STEPHENS si teď udělal z obrany USA doslova procházku růžovou zahradou. Všechny soupeře v obranném pásmu pohodlně obešel a zavěsil. Desítka je na světě. Asistence: Tyler Soy.
     
    42:04
    Kanada právě vstřelila branku!
    Také český rodák ADAM MUSIL se zapisuje do listiny střelců. Tvrdou a především přesnou střelou od modré čáry upravuje na 9:3. Asistence: Connor Hobbs a Mitchell Stephens.
     
    39:25
    Kanada právě vstřelila branku!
    Osmý gól Kanady v tomto zápase střílí LAWSON CROUSE. Kanaďané pokračují v demolici Spojených států a vedou o pět branek. Crouse se přiřítil do útočného pásma a tvrdou střelou opět překonává Jurusika, který nedisponuje zrovna vysokou úspěšností svých zákroků. Bez asistence.
     
    35:20
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada opět navyšuje náskok. Podruhé v zápase se prosazuje TRAVIS KONECNY, který nekompromisně dorazil do sítě střelu Harkinse vyraženou nic netušícím Jurusikem. Asistence: Jansen Harkins a Matthew Barzal.
     
    32:16
    Kanada právě vstřelila branku!
    Jenže americká radost netrvala dlouho. Vidíme už pátý gól ve druhé třetině. Po dlouhé době se stak stalo v rovnovážné hře pět na pět. Tvrdo ustřelou po nezištné nabídce od Harkinse vymetla všechny pavouky z Jurusikovy sítě TRAVIS KONECNY. Asistence: Jansen Harkins a Ethan Bear.
     
    31:00
    USA právě vstřelilo branku!
    Tanner Laczynski ovšem využívá velice rychle přesilovku po faulu Roye. Američané zase ztrácí pouze dvě branky. Asistence: Troy Terry a Tory Dello.
     
    30:46
    Na dvě minuty si jde nedobrovolně odpočinout Jéremy Roy. Menší trest za hrubost.
    Scott Wheeler: Dylan Strome opravdu ožívá, ukazuje, proč je jedním z nejlepších, když dokončuje hattrick. 5:2 pro Kanadu.

     
    29:58
    Kanada právě vstřelila branku!
    Je tu hattrick, Kanada uniká do tříbrankového vedení zásluhou DYLANA STROMA. Využívá tak také svou premiérovou přesilovku. Strome dostal ideální přihrávku od Meloche před odkrytou branku a mířil přesně. Asistence: Nicholas Meloche a Connor Hobbs.
     
    28:15
    Kanada právě vstřelila branku!
    No a hra ve čtyřech Kanaďanům sedla skvěle. Ve dvojbrankový náskok pro Kanadu ji přetavil SOY TYLER. Asistence: Travis Konecny a Jéremy Roy.
     
    28:08
    Tentokrát míří an trestnou také první Američan. Dvojku za držení dostal Dello.
     
    26:35
    Jenže situace Kanady se horší. Za sekání míří za katr Crouse.
     
    25:00
    Musil dostává menší trest za vražení na hrazení.
     
    24:40
    USA právě vstřelilo branku!
    Lídr turnajové produktivity BROCK BOESER ale zavelel k obratu! Jeho kontaktní gól namířený přesně pod břevno Sawchenkovy branky vrací Američany do hry. Asistence: Dennis Yan a Thomas Novak.
     
    17:55
    Kanada právě vstřelila branku!
    Ve vlastním oslabení zvyšuje kanadský náskok JANSEN HARKINS. Ten svou tvrdou střelou překvapil brankáře Sarthoua. Asistence: Mitchell Stephens a Guillaume Brisebois.
     
    17:24
    První přesilovka pro tým USA. Meloche inkasuje dvě minuty za hákování.
     
    14:33
    Kanada právě vstřelila branku!
    Prosadil se DYLAN STROME. Opět udeřila druhá kanadská formace. Po rychlé akci na jeden dotek si našel dobrou pozici ke střelbě Strome a podruhé překonal Sarthoua. Asistence: Mitchell Marner a Graham Knott.
     
    13:12
    Jenže hned vzápětí mohlo udeřit na druhé straně! Velkou šanci měl Yan, tváří v tvář Sawchenkovi ale trefil pouze jeho levý beton.
     
    06:38
    Další velkou šanci USA měl po krásné akci s Jacksonem a Terrym nehlídaný Laczynski, zblízka si však na Sawchenka nepřišel.
     
    03:25
    USA právě vstřelilo branku!
    Branku vstřelil THOMAS NOVAK. Krásný rozbor celé americké formace zakončil střelou nad ležícího Sawchenka. Asistence: Spenser Young a Grant Gabriele.
     
    02:20
    Vzápětí se kanadský brankář Sawchenko vytáhl proti projektilu Bachmana. Stačil ještě zasáhnout špičkou vyrážečky a poslal puk na tyč!
     
    00:50
    Kanada právě vstřelila branku!
    Branku vstřelil DYLAN STROME. Po rychlé akci se Kanaďané přesunuli před brankáře Sarthoua a Strome se nadvakrát dokázal prosadit. Asistence: Mitchell Marner a Graham Knott.

    Radek Barkman

    Branky a nahrávky: 1. Strome (Marner, Knott), 15. Strome (Marner, Knott), 18. Harkins (Stephens, Brisebois), 29. Tyler (Konecny, Roy), 30. Strome (Meloche, Hobbs), 33. Konecny (Hankins, Bear), 36. Konecny (Harkins, Barzal), 40. Crouse, 43. Musil (Hobbs, Stephens), 51. Stephens (Soy), 60. Soy (Roy, Merkley) – 4. Novak (Young, Gabriele), 25. Boeser (Yan, Novak), 31. Laczynski (Terry, Dello), 52. Bachman (Swaney), 57. Novak (Gabriele, Boeser)


    Kanada: Sawchenko (Booth) – Roy, Spencer – Meloche, Brisebois – Hobbs, Bear – Crouse, Roy, Merkley – Knott, Strome, Marner – Harkins, Barzal, Konecny – Soy, Stephens, Musil
    USA: Sarthou (30. Jurusik) – Wilkie, Dello – Blaisdell, Cecconi – Olson, Gabriele – Gates, Young – Yan, Novak, Boeser – Jackson, Laczynski, Terry – Filipe, Moore, Swaney – Bachman, Foley, Smith

    Rozhodčí: D. Konc, J. Kunc – L. Kacej, J. Tvrdoň
    thejrc.org