Slovensko – Rusko 2:5 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 9:3 (kon.) | Kanada – USA 11:5 (kon.)
Česko – Švédsko 4:3 (kon.)
konec
Česko
4:3 (1:0, 3:3, 0:0)
Švédsko
Pátek 15.08.2014, 19:00 • Zimní stadion Břeclav • Hlinka Gretzky Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
    Jonathan DAHLÉN - 4:3
     
    37:51
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Zmatky v české obraně vyústily ve snížení Švédska. K puku se po několika odrazech dostal JONATHAN DAHLÉN, který vypálil a za pomoci lehké teče pokořil českého brankáře střelou do levého horního růžku. Asistence: Linus Ölund.
    Lukáš ANDĚL - 4:2
     
    35:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Druhý úder pro Švédy během krátké chvíle! Švédská chyba posunula do akce dva na jednoho Anděla a Šoustala. Tomáš Šoustal posunul na LUKÁŠE ANDĚLA, který střelou nad lapačku vrací českému týmu zpět dvoubrankové vedení! Asistence: Tomáš Šoustal.
    Roman DYMÁČEK - 3:2
     
    33:34
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český tým je opět ve vedení! Nenápadná akce nakonec končí třetím českým gólem v síti Švédska. Michal Gago dostal přihrávku od Dymáčka, byl už však z úhlu, proto stačil pouze nahodit bekhendem na brankáře Sandströma. To však k úspěchu stačilo. Švéd puk neudržel a o dorážku do poloprázdné klece se postaral ROMAN DYMÁČEK. Asistence: Michal Gago.
    Oliver ERIXON - 2:2
     
    27:42
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Rázem je stav srovnán, další akci Švédů totiž Vladař už nezastavil. OLIVER ERIXON se dostal do úniku, stíhali ho dva hráči Česka, i přesto zakončil. Puk doslova dotlačil za Vladařova záda, čímž vyrovnal stav utkání. Asistence:
    Lucas CARLSSON - 2:1
     
    24:11
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Ovšem ani Švédsko se nenechává v této dovednosti zahanbit. Dahlén z bezprostřední blízkosti českého gólmana ještě nepokořil, ovšem s dorážkou byl na brankovišti připraven LUCAS CARLSSON, který už neměl problém uklidit puk do odkryté klece. Asistence: Jonathan Dahlén.
    Daniel KRENŽELOK - 2:0
     
    22:46
    Česko právě vstřelilo branku!
    Další využitá přesilovka českého celku! DANIEL KRENŽELOK se na modré čáře napřáhl co to jen šlo a poslal kotouč směrem na švédskou branku. Zdálo se, že puk nechce změnil svou trajektorii. Tím dokonale zmátl Sandströma, který neměl šanci zareagovat. Asistence: Martin Weinhold.
    Jan DUFEK - 1:0
     
    09:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je paráda! Český celek bleskově využívá přesilovou hru a dostává se do jednobrankového vedení. Střela Davida Kašeho se odrazila od betonu Sandströma zpět do brankoviště, kde se jej chopil JAN DUFEK a bekhendovým dloubáčkem o tyčku poslal své mužstvo do vedení! Asistence: David Kaše.

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 10. Dufek (D. Kaše), 23. Krenželok (Weinhold), 34. Dymáček (Gago), 36. Anděl (Šoustal) – 25. L. Carlsson (Dahlén), 28. Erixon (Léman), 38. Dahlén (Ölund)


    Česko: Vladař (Stezka) – Zbořil, Weinhold, Krenželok, Kaňák, Hájek, Doudera, Kalina – Koblížek, F. Chlapík (A), Jašek – Dufek, D. Kaše (C), Suchý (A) – Anděl, Šoustal, Dymáček – Stránský, Dvořák, Gago – Ďurač .
    Švédsko: Sandström (Werner) – Kylington, G. Carlsson, Larsson, Emanuelsson, Alftberg, Léman, Younan, L. Carlsson – Davidsson, Asplund (C), Dahlström – Lööke, Ölund, Dahlén – Magnusson, Ek Eriksson, Ahl – Grundström, Kalte, Erixon.

    Rozhodčí: Fraňo, Hradil – Gebauer, Lederer

    Diváci: 2967
    thejrc.org