Kladno – Zlín 6:7 (kon.) | HC Plzeň – Olomouc 7:5 (kon.) | Vítkovice – Sparta 2:3 (0:1 po s.n.)
Chomutov – Jihlava 0:0 (odl.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 2:4 (kon.) | Pardubice – Liberec 2:1 (2:0 po s.n.)
Třinec – Slavia 5:2 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
2:4 (2:0, 0:2, 0:2)
BK Mladá Boleslav
Pátek 22.08.2014, 18:00 • hala Rondo, Brno • DHL Extraliga juniorů
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:10
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. Před branou zůstává úplně vonlý LUKÁŠ VOLF, jenž se dívá a míří Jekelovi po ledě do protipohybu. Brankář nemá šanci. Asistence: Jan Sonnek, Jakub Kotala.
     
    58:25
    Domácí trenér Pavel Pazourek si bere oddechový čas. A Kometa jde na vhazování v útočném pásmu s šesti muži v poli. Jekel zůstává na střídačce. Brána je prázdná.
     
    56:02
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Už jsem chtěl napsat, že Kometa je na koni a budeme čekat, zda dá branku. Přišla ale velká chyba v obraně a puku se nakonec zmocnil volný DENIS PÄTOPRSTY. Jeho rána z levé strany a zhruba pěti metrů propadla Jekelovi pod ramenem. Asistence: Radek Pořízek.
     
    51:16
    Kometa má výhodu přesilové hry. Lukáš Volf (MBL) – 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    47:06
    Borovec s Podsedníčkem ujeli dva na jednoho! Krásně nahrál, ale Podsedčníček z první minul! Mířil do protipohybu a puk mohl jít tak 10 cm od levé tyče.
     
    43:38
    Libor Hájek (KOM) – 2 minuty za krosček. Hrát se bude 4 na 4. A to 41 vteřin, pak začne zkrácená přesilovka pro Boleslav.
     
    42:19
    Denis Pätoprsty (MBL) – 2 minuty za podražení.
     
    40:27
    Velká šance Brna! Raška vypálil z levé strany a puk Růžička neudržel v rukavici. Vypadl mu před sebe, kde před odkrytou branou promáchl Mrázek.
     
    37:56
    Těsně před vstupem do posledních dvou minut 2. třetiny si Mladá Boleslav zahraje přesilovku. Libo Hájek (KOM) – 2 minuty za krosček.
     
    35:52
    Po střele z pravého křídla se puk odráží mezi kruhy, odkud jej Pořízek z první posílá k pravé tyči. Jekel na poslední chvíli vykopl svůj pravý beton.
     
    31:54
    Tadeáš Král (KOM) – 2 minuty za vysokou hůl.
     
    31:54
    Volf dorážel volný puk mezi kruhy a jen těsně minul bránu.
     
    26:40
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Velké štěstí pro Mladou Boleslav. Spíše nahození jako poslední možnost zvolil RADEK POŘÍZEK, když puk poslal z pravé strany do protipohybu brankáře Jekela. Kotouč by šel určitě vedle, ale jednomu z domácích hráčů se nešťastně odrazil od brusle a jako v kulečníku od mantinelu se odrazil do brány za natahujícího se brankáře. Bez asistence.
     
    23:50
    Adam Raška (KOM) je znova vyloučen za sekání. Nyní bylo ve středním pásmu. Boleslav má opět početní výhodu.
     
    22:40
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Bruslaři vytěžili z doznívání přesilové hry. Byli v pásmu a puk se mezi kruhy dostal k volnému LUKÁŠ VOLFOVI. Zpracoval si jej a švihem vypálil k levé tyči Jekela. Od ní se puk odrazil do brány. Asistence: Jan Sonnek, Jakub Kotala.
     
    20:31
    Adam Raška (KOM) – 2 minuty za sekání.
     
    15:22
    Roman Čermák (MBL) – 2 minuty za podražení.
     
    14:50
    Velká šance hostů. Sonnek ve středním pásmu vypíchl kotouč a uháněl proti jedinému beku Komety. Ještě si všmil najetého Volfa a krásně mu nechal puk. Místo zpětné nahrávky však přišla rána do nohou padajícího obránce Komety.
     
    12:09
    Lukáš Denk se z ničeho nic objevil před Růžičkou zcela sám, zpracoval si kotouč a pálil. Růžička však měl výborné postavení a nenechal ve své výzbroji jedinou mezírku.
     
    10:34
    Podsedníček si nabruslil mezi kruhy a švihem pálil těsně vedle pravé šibenice. Brankáře Jekel byl zrovna v pohybu, takže by asi zareagovat nestihl.
     
    09:52
    Poté co Libor Hájek (KOM) minul kotouč v obranném pásmu, musel si pomoct faulem – podražení – 2 minuty.
     
    05:10
    Kometa už se radovala z další branky, ale rozhodčí Hejduk ji neuznává, protože byla dosažena vysokou holí.
     
    05:02
    Matěj Hes (MBL) – 2 minuty za napadení.
     
    04:50
    Kometa právě vstřelila branku!
    Za nahozeným pukem se řítila dvojice Dymáček, Garčic a jediný obránce Mladé Boleslavi. Dymáček v útočném pásmu skočil žabku a puk se mu podařilo dát na RICHARDA GARČICE, jenž si s brankářem poradil blafákem. Asistence: Roman Dymáček, Jakub Boltvan. Hosté si po inkasované brance vybrali oddechový čas. To je hodně brzy...
     
    02:34
    Mrázek (KOM) – dvě minuty za sevření kotouče.
     
    02:27
    Klečka se v hezké pozici rozmyslel pro ránu do horní části brány. Zde byl však nachystán Jekel.
     
    01:15
    Kometa právě vstřelila branku!
    Na modré čáře zachytil plachtící kotouč do rukavice David Vlček, sťukl si jej před sebe a ihned vypálil. Jeden z hráčů hostů změnil trajektorii kotouče a Růžička musel puk vykopnout před brankoviště, kde číhal volný RADIM ZOHORNA. Trefil se nad ležícího brankáře. Asistence: David Vlček, Tadeáš Král.
    GSA

    Tomáš Čekal

    Branky a nahrávky: 2. Zohorna (Vlček, Král), 5. Garčic (Dymáček, Boltvan.) – 23. Volf (Sonnek, Kotala), 27. Pořížek, 57. Pätoprsty (Pořízek), 60. Volf (Sonnek, Kotala)


    HC Kometa Brno: Jekel (Šalena) – Vágner (C), Cívka, Hájek, Kupčík, Kubeš, Vlček, Švejda, Šnajnar – Dvořák F., Dufek, Pokorný, Raška, Denk, Mrázek, Dymáček, Garčic, Král, Boltvan, Grünwald, Zohorna R.
    BK Mladá Boleslav: Růžička (Pechek) – Červinský, Bernad (C), Kurka, Hes, Šťáva, Čermák, Žalud, Tůma – Pätoprsty, Volf, Sonnek – Borovec, Brzák, Podsedníček – Pořízek, Kotala, Motloch – Poljanyčka, Klečka, Průšek.

    Rozhodčí: Hejduk – Kotlík, Musil.
    thejrc.org