Linköping – Bolzano 5:0 (kon.) | HV71 – Salzburg 3:5 (kon.) | Nottingham – Luleå 1:10 (kon.)
TPS – Pardubice 2:1 (kon.) | Kuopio – Mannheim 1:0 (kon.) | JYP – Kloten 2:0 (kon.)
Växjö – Sparta 2:5 (kon.) | Zlín – Djurgården 3:1 (kon.) | Hamburg – Rauma 0:3 (kon.)
konec
Växjö Lakers
2:5 (1:1, 0:2, 1:2)
HC Sparta Praha
Neděle 24.08.2014, 16:00 • VIDA Arena, Växjö (SWE) • Hokejová Liga mistrů
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Přeji dobré nedělní odpoledne! Víkend se blíží ke konci a nedělní program Ligy mistrů je velmi nabitý. Společně budeme sledovat souboj o první místo skupiny G mezi švédským Växjö a pražskou Spartou. Utkání začíná v 16 hodin!
     
    Sparta se chce vracet do Čech jako lídr tabulky

    Jedním z českých zástupců v hokejové Lize mistrů je pražská Sparta. Ta vstoupila do evropské klubové soutěže duelem na ledě KalPy Kuopio a nebyla to snadná cesta za úspěchem.

    KalPa byla v první třetině aktivnějším celkem a zaslouženě šla do vedení 2:0. Vstup do prostředního dějství ovšem vyšel lépe Spartě, jelikož se už po sedmi vteřinách prosadil Sabolič a po třech minutách byl stav nerozhodný. Pražané přebrali iniciativu, přesto ještě dvakrát prohrávali. Více než dvě minuty před koncem poslal KalPu do vedení Birner, ale minutu a půl před koncem zápasu srovnal krok druhým gólem Buchtele.

    V prodloužení branka nepadla a rozhodovaly samostatné nájezdy. V těch se vystřídali oba brankáři Sparty a přispěli tak k vítězství 5:4, o kterém rozhodl Robert Sabolič.

    V brance Sparty by se měl opět představit Rastislav Staňa, který měl v Kuopiu lví podíl na třetí inkasované brance. K dispozici ovšem nebude Zack Torquato, který byl dodatečně potrestán stopkou na jedno utkání za úder do oblasti hlavy a krku.
     
    Växjö si s chutí zastřílelo, uhájí první místo?

    Druhý duel skupiny G se odehrál právě na ledě Växjö. Místním Lakers se postavil německý Adler Mannheim a vstup do Ligy mistrů mu příliš nevyšel.

    Alespoň po výsledkové stránce. Mannheim vyslal na branku soupeře celkem 30 střel, přesto prohrál. Už v šesté minutě poslal domácí tým do vedení Johansson a na další branku čekali diváci devětadvacet minut. Vyrovnání Tardiffa bylo ovšem posledním zářezem Mannheimu.

    O osmatřicet vteřin později vrátil Lakers vedení Johnson. Domácí borci přesto neměli dost a ve třetí třetině svého soupeře definitivně pohřbili čtyřmi brankami.

    Dvakrát se prosadil Alexander Johansson, kterého doplnila dvojice Patrik Lundh – Tomi Kallio. Oba hráči vstřelili jednu branku a přidali po dvou asistencích. Nejlepším nahrávačem byl Sebastian Erixon, který nastřádal tři přihrávky.
    Dokáže Sparta naplnit očekávání? Papírově je určitě favoritem skupiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Växjö Lakers: Nihlstorp – Lundgren, Murphy – Varakas, Erixon – Welch, Larsson – Laakso – Kallio, Rakhshani, A. Johansson – Rosén, Lundh, Johnson – Reddox, Josefsson, Kiiskinen – M. Johansson, Åslin, Rydahl – Strömwall.

    HC Sparta Praha: Staňa – Pilař, Ďaloga – Barinka, Piskáček – Hrbas, Polášek – Mikuš, Švrček – Cingel, Hlinka, Sabolič – Pech, Kumstát, Rolinek – Réway, Buchtele, Přibyl – Volek, Bahenský, Klimek.

    Rozhodčí: Smetana (AUT), Linde (SWE) – Lindgren (SWE), Haster (SWE).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:27
    O první útočnou akci se postarali domácí borci, ale jejich snažení přerušila zdvižená ruka čárového sudího – ofsajd.
     
    00:42
    Tentokrát to Lakers vyšlo a domácí borci poprvé prověřili brankáře Staňu, který dostal důvěru také ve druhém utkání Sparty v Lize mistrů. Pro slovenského brankáře to byl snadný zákrok.
     
    01:07
    Na druhé straně zahrozili sparťané, kteří se dostali do slibné příležitosti. Tu ovšem zhatilo postavení hráče v brankovišti!
     
    01:07
    Před vhazováním ve středním pásmu proběhne menší úprava v brankovišti Sparty.
     
    01:27
    Växjö se dostalo do pěkné šance pár metrů od branky, ale Staňa pohotově zasáhl. Akce domácího týmu a zákrok slovenského brankáře si vysloužily potlesk tribun.
     
    01:39
    Sparta vyhazuje kotouč na zakázané uvolnění.
     
    01:51
    Utkání ve Švédsku začíná pro sparťany podobně jako to na ledě Kuopia. Domácí jsou aktivnějším týmem a kombinují na útočné polovině.
     
    02:17
    Pražané se nemohou vymanit z tlaku domácího týmu.
     
    03:11
    Sparta tlak ustála a mohla zaútočit. Robert Sabolič prověřil brankáře Nihlstorpa, který byl ovšem pozorný.
     
    04:01
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tentokrát už byl švédský brankář krátký. Kumstát našel dlouhým pasem TOMÁŠE ROLINKA, se kterým ještě ujížděl Pech, ale sparťanský kapitán zvolil kličku a střelou k pravé tyči překonal bývalého brankáře Texas Stars – 0:1! Asistence: Petr Kumstát, Lukáš Pech.
     
    04:19
    Může být lépe, protože na trestnou zamířil Eddie Larsson (VAX), který obdržel menší trest za držení. První přesilová hra Sparty.
     
    04:38
    Sparťanům se úvod početní převahy nevydařil a Lakers dokonce zahrozili. Jejich střele ovšem chyběla přesnost.
     
    05:19
    Sparta už se prosadila v útočném pásmu. Střelecký pokus z řad Pražanů ukryl Nihlstorp do náručí.
     
    05:37
    Växjö se osvobodilo a Spartě dělá problémy přechod útočného pásma. Nahozené kotouče většinou končí ve středním pásmu.
     
    05:59
    Zdá se, že domácí Lakers oslabení ustojí.
     
    06:21
    Zatímco v Kuopiu Sparta proměnila hned první početní výhodu, v dnešním utkání jí příliš nevyšla.
     
    06:52
    Při této útočné akci Växjö hostujícím fanouškům zatrnulo. Šanci Lakers chyběly pouze centimetry.
     
    07:35
    Po přihrávce rukou v podání sparťanů znamená vhazování ve středním pásmu.
     
    07:46
    Přesilovou hru si tentokrát zahraje Växjö. Na trestnou zamířil Adam Polášek (SPA), jenž si odpyká menší trest za držení hole.
     
    08:34
    Lakers kombinují kolem branky Sparty.
     
    09:11
    Sparta se nemůže vymanit z tlaku domácího týmu.
     
    09:33
    Ten si zahraje proti třem sparťanům! V rohu kluziště dostal puk na hůl Rosén, vybruslil si do zajímavé pozice a prověřil Staňu. Následně mu Robert Sabolič (SPA) ukázal, že se brankář nedohrává a dostal dvě minuty za hrubost.
     
    09:49
    Sparta brání dvojnásobné přesile, ale zatím se jí daří ubránit střelecké pokusy soupeře.
     
    10:34
    Zahrozila také Sparta. Její střelecký pokus mířil mimo.
     
    11:33
    Sparta toto oslabení zvládla. Hraje se ve středním pásmu.
     
    11:52
    Växjö právě vstřelila branku!
    To může Spartu mrzet. Krátce po Saboličově návratu střílel od modré Welch a jeho nahození tečoval mezikruží MALTE STRÖMWALL – 1:1! Asistence: Noah Welch.
     
    13:24
    Växjö si vstřelenou branku zasloužilo, ale pro sparťany to je velká škoda, když ustáli dvojnásobné oslabení. Växjö pokračuje v tlaku.
     
    14:49
    Komerční přestávka. Bude se vhazovat uprostřed hřiště.
     
    15:17
    Tentokrát svého soupeře zatlačila Sparta a za chorálů početné skupiny svých svěřenců obléhali branku Växjö. Střelecký pokus ale Nihlstorp zlikvidoval.
     
    15:26
    Po přerušení se spustila menší mela mezi Petrem Kumstátem (SPA) a Malte Strömwallem (VAX). Oba kohouti obdrželi menší tresty. Bude se hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    16:06
    V posledních desítkách vteřin se nic zajímavého neudálo. Hraje se na obě strany, ale bez střeleckého efektu.
     
    17:17
    Střelu ze středního pásma zlikvidoval brankář Lakers svou lapačkou. Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    18:21
    Dalekonosnou střelu zlikvidoval Staňa svou lapačkou a raději přerušil hru. Po vhazování se domácí usadili v útočném pásmu, ale po pár vteřinách z něho byli vytlačeni.
     
    19:02
    Před modrou čárou se mezi domácími obránci prosmýkl Martin Réway, mohl si připravit střelu a prověřil Nihlstorpa. Slovenský mladík trefil pouze pozorného brankáře Växjö.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám nabídla celkem pěkný hokej a dvě branky. O první z nich se v páté minutě postaral Tomáš Rolinek a na další gól čekali fanoušci sedm minut. Sparta nejdříve přežila zkrácené oslabení 3 proti 5, ale krátce po návratu Saboliče tečoval puk před brankou Malte Strömwall a bylo vyrovnáno.

    Druhá třetina začne přibližně v 16:52.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Co se podařilo Spartě v Kuopiu, to se málem povedlo Växjö. Nepřesnost v rozehrávce hostujícího týmu skončila ztrátou puku na modré čáře a přihrávku na hranici kruhu dostal Alexander Johansson. Dvougólový střelec z utkání s Mannheimem se rozjel tváří v tvář Staňovi, ale na slovenského brankáře nevyzrál.
     
    20:49
    Opět se rýsoval další únik, když po dlouhé přihrávce sahal Rosén. Staňa ovšem přečetl tuto situaci, vyjel z branky a puk stihl rozehrát před svým soupeřem.
     
    21:53
    Svou snahu u mantinelu přehnal Noah Welch (VAX) a svého soupeře poslal k zemi. Dvě minuty za podražení a další přesilová hra Sparty.
     
    22:27
    Spartě úvodní útok nevyšel a Pražané musí začít znovu od své branky.
     
    23:13
    Sparta právě vstřelila branku!
    Z dalšího útoku už se Sparta prosazuje a jde do vedení. Barinka nabil na modré čáre Piskáčkovi, který vystřelil a od hokejky domácího hráče a PETRA KUMSTÁTA se puk dostal do sítě – 1:2! Asistence: Jan Piskáček, Michal Barinka.
     
    23:29
    Přesilovou hru si tentokrát zahraje Växjö. Na trestnou si s dvouminutovým trestem usedl Marek Hrbas (SPA).
     
    23:49
    Hráči Lakers se motají kolem branky Sparty, ale ani jeden z nich se nedostal ke střele. Sparta zatím úspěšně brání své území.
     
    24:29
    Domácí tým je v té přesilové hře zatím neškodný a nedokázal si vytvořit nějakou slibnou šanci. Pořádně slyšet jsou také fanoušci Sparty, kteří do Švédska dorazili v hojném počtu.
     
    25:12
    Sparta oslabení zvládá a zdá se, že početní nevýhodu ustojí. Växjö se nemůže dostat do útočné třetiny.
     
    25:51
    Po střele ze středního pásma Staňa raději ukryl puk a bude se vhazovat po jeho levici.
     
    25:55
    Hned po vhazování se provinil Karel Pilař (SPA). Bývalý hráč Växjö dostal dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    26:44
    Český tým úvodní tlak ustál, přestože se brankář Staňa pořádně zapotil. Slovenský brankář létal od tyče k tyči, ale puk z branky vytahovat nemusel.
     
    27:23
    Lakers se okamžitě po vyhození vrací do útočného pásma a kombinují kolem branky Sparty. Tato přesilová hra je v jejich podání daleko lepší, než byla ta předešlá.
     
    27:40
    Střela od modré proletěla kolem sparťanské branky!
     
    27:54
    Obrovská šance Växjö! Mezi kruhy stál osamocený Alexander Johansson, který dostal puk zpoza branky, ale v klíčovou chvíli promáchl.
     
    28:25
    Sparta právě vstřelila branku!
    Spartě se opět vyplatil důraz před brankou soupeře. Kumstát napadal obránce Växjö, který s pukem laxně mířil před branku a puk se doplazil až k LUKÁŠI PECHOVI, který ho dotlačil za brankovou čáru – 1:3! Asistence: Petr Kumstát.
     
    29:46
    Český tým je v posledních desítkách vteřin aktivnějším týmem a přineslo mu to ovoce. Växjö se brání.
     
    30:59
    Spolehlivý Staňa ukázal svou kvalitu! Lundh ujel jednomu z obránců Sparty, dostal puk mezi kruhy a tváří v tvář slovenskému brankáři se pokusil Staňu vymíchat. To se mu ovšem nepodařilo a následnou střelu od modré Staňa ukryl do své výstroje.
     
    31:30
    Po dalším nepřesném pokusu Växjö následoval rychlý brejk, ale ten byl neúspěšný. Lakers se následně dostali ke střele, kterou opět poslali mimo tři tyče.
     
    32:21
    Växjö se snaží najít skulinku, přes kterou by přešla obranný val Sparty a dostala se do útočného pásma. Zatím se jí to nedaří.
     
    33:26
    Převahu má aktuálně Sparta, ale zatím se dostala pouze ke střele od modré čáry, kterou švédský brankář pokryl.
     
    33:48
    Rychlý kontr Växjö zastavil ofsajd. Domácím borcům se po vhazování nepodařilo usadit v útočném pásmu a hra se přesunula do středního pásma.
     
    34:22
    V něm se oba týmy přetahovaly o kotouč. Bitva na konec skončila úspěchem Växjö. Ke střele z levé strany se dostal Reddox, s jehož pokusem si Staňa bez problémů poradil.
     
    34:51
    Sparta se pokusila založit další útok ze své třetině, ale dlouhý puk na útočnou modrou skončil až za brankovou čárou Växjö – icing.
     
    35:13
    Fanoušci Sparty využili ticha na tribunách a spustili pokřik: "My jsme tady doma!" Hráči Sparty se alespoň po této stránce tak cítit musí, protože fanoušci českého týmu jsou slyšet.
     
    35:39
    Pěkná akce v podání Växjö se táhla po levé straně, kde si jeden z hráčů domácích zatáhl puk do středu, ale vracející se bek Sparty ho posunul na hůl soupeře. Ten bez váhání vystřelil a Staňa musel vytasit zákrok lapačkou.
     
    36:02
    Další zajímavá akce. Před brankou se k puku dostal Lundh, vystřelil z otočky, ale trefil pouze brusli padajícího hráče Sparty.
     
    36:29
    Zakázané uvolnění Sparty.
     
    37:13
    Nehraje se v nějakém obrovském tempu, přesto oba týmy předvádí pěkný hokej. Hraje se na obě branky a střeleckých pokusů je celkem dost.
     
    37:38
    Jeden z nich tentokrát proletěl těsně vedle branky Sparty. Lakers zavřeli svého soupeře pod zámek a kombinují v jeho obranné třetině.
     
    38:22
    Växjö útočné pásmo ztratilo a vzápětí ho získalo zpět. Ve svém útočném snažení opět neuspělo a hra se přesouvá do středního pásma.
     
    38:57
    Ve druhé třetině přibylo také osobních soubojů u mantinelů. Ty duní každou chvílí.
     
    39:22
    Útočnou akci Växjö dohrál Strömwall, který trochu šťouchl hostujícího brankáře. To se nelíbilo sparťanským obráncům, kteří soupeři vyčinili a před fanoušky Sparty se strhla menší mela.
     
    39:53
    Sparta ještě zatlačila na svého soupeře a pokusila se dotlačit puk do branky v bezprostřední blízkosti Nihlstorpa. Tentokrát ovšem neuspěla.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhé dějství je minulostí a my jsme viděli další dvě branky v síti domácího týmu. Český hokej může být tedy zase o něco veselejší, protože Sparta vede po dvou třetinách 3:1.

    Nutno podotknout, že několikrát musel zasahovat také Rastislav Staňa, který dnes předvádí spolehlivý výkon a připsal si řadu pohotových zákroků. Druhá třetina začně přibližně v 17:48.
     
    Vinou nepřehledných situací došlo u dvou branek Sparty k opravě střelců a asistentů. U druhé branky si připsal druhou asistence Michal Barinka a autorem třetí branky se stal Lukáš Pech, který dotlačil puk do sítě.
     
    Hráči už jsou na ledě a chystají se na začátek třetí části.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    Sparta se okamžitě ujímá kotouče a obsazuje útočné pásmo, kde roztáčí kolotoč kolem domácí branky. Zatím tomu chybí zakončení.
     
    40:54
    K tomu se Pražané nedostali, protože hráči Växjö výborně přistupovali ke svým soupeřům a dokázali dostat kotouč až ke Staňovi. Slovenský brankář zasahovat nemusel.
     
    41:39
    Hraje se opět kolem branky Lakers. Sparta se zatím nepodařilo dostat zpoza domácí branky do střelecké pozice.
     
    42:11
    Vzápětí o puk přišla a dokonce se musela vracet. Za brankou hlídal Jan Piskáček (SPA) dva hráče soupeře a pomohl si faulem. Dvě minuty za podražení a přesilová hra Växjö.
     
    42:28
    Jeden z hráčů Sparty výborně napadal rozehrávku soupeře a dokonce získal puk. Podařilo se mu ho dostat až mezi kruhy a backhandem vystřelit. Pro Nihlstorpa to ale nebyl těžký zákrok.
     
    43:34
    Dali o sobě vědět také hráči Växjö. Českého soupeře dostali pod tlak, který gradoval střelou Murphyho. Staňa pokus od modré čáry kryje.
     
    43:38
    Växjö právě vstřelila branku!
    Tentokrát už se domácí fanoušci radují z branky. Hned po vyhraném buly se k puku dostal Kallio, který ho posunul na levý kruh, kde stál zcela volný ALEXANDER JOHANSSON. Dvougólový střelec z prvního utkání proti Mannheimu našel skulinku mezi Staňovými betony a snížil na 2:3. Tato branka jde možná trochu na vrub slovenského brankáře, protože se nejednalo o nějakou tvrdou střelu – 2:3! Asistence: Tomi Kallio, Rhett Rakhshani.
     
    44:29
    Na modré čáře se dostal ke střele Réway, ale na švédského brankáře nevyzrál. Krátce poté neuspěl ani domácí tým.
     
    45:19
    Oba brankáři teď museli zlikvidovat několik střeleckých pokusů svého soupeře. Ten poslední z hole Bahenského pokryl Nihlstorp.
     
    45:47
    Växjö je pod tlakem Sparty a vyhazuje na zakázané uvolnění. Branka probudila také domácí fanoušky, kteří hlasitě povzbuzují svůj tým.
     
    46:06
    Sparta právě vstřelila branku!
    Parádní akce v podání druhého útoku Sparty! Kumstát si vybruslil zpoza branky až do kruhu pro vhazování, našel na zadní tyči Rolinka, který ještě přihrál k protější tyčce a LUKÁŠ PECH už pouze zavěsil puk do sítě bezmocného Nihlstorpa – 2:4! Asistence: Tomáš Rolinek, Petr Kumstát.
     
    47:03
    Växjö dostane příležitost k dalšímu snížení. Na trestnou lavici usedá Daniel Přibyl (SPA), jenž si odpyká menší trest.
     
    47:26
    Sparta je okamžitě pod tlakem a Lakers kombinují v útočné třetině. Už také vyslali několik pokusů na brankáře Staňu, ale všem chyběla přesnost.
     
    48:03
    Sparta se vymanila z tlaku, ale její protiútok zastavil ofsajd. Växjö opět drží kotouč v útočném pásmu a zasypává brankáře Staňu střeleckými pokusy.
     
    48:48
    Sparta se zatím drží a Lakers se nedaří nějak vážně ohrozit sparťanskou branku. Ještě zbývá nějaký čas.
     
    49:07
    Växjö ho využít nedokázalo a Sparta toto oslabení zvládla. Dobře zvládnutá nevýhoda v podání pražského celku.
     
    50:29
    Obrovská šance Sparty! Petr Kumstát vybruslil z rohu kluziště, vedle branky ještě posunul kotouč na zadní tyč, kde stál hlídaný Jaroslav Hlinka a zkušený sparťanský centr poslal kotouč pouze do pravého betonu brankáře Nihlstorpa. Těžká pozice pro hráče s číslem sedmnáct, přesto to je velká škoda.
     
    50:50
    Hraje se opět kolem Nihlstorpa.
     
    51:26
    Pražané nedokázali ohrozit branku soupeře a museli se vracet. Växjö nepříjemně zatlačilo, ale brankář Staňa dokázal celou situaci ustát s pomocí svých obránců.
     
    51:51
    Utkání nabírá na obrátkách a v posledních minutách se hraje ve velkém tempu na obou stranách.
     
    52:28
    Všechny střelecké pokusy míří mimo tři tyče.
     
    52:53
    Pro dlouhé nahození z vlastní třetiny ještě spěchal Kiiskinen, ale puk nestihl. Hra se stěhuje před Nihlstorpa.
     
    53:41
    Hraje se na obě strany, ovšem bez vážnějšího střeleckého pokusu. Uvidíme, jak se utkání vyvrbí. Sparta už jedno drama zvládla, ale za současného stavu by si tuto zkušenost z Kuopia asi nerada zopakovala.
     
    54:06
    Po pravé straně se snažil prosadit Klimek, ale Noah Welch (VAX) se s ním příliš nepáral a poslal ho k ledu. Přesilová hra Sparty, která přijde za současného stavu a času vhod.
     
    54:31
    Úvodní nátlak Sparty ovoce nepřinesl a český celek musel pro kotouč až do středního pásma. V něm se dlouho nezdržel, přesto se neprosadil. Cingel byl totiž v ofsajdu.
     
    54:56
    Sparta má v posledních vteřinách problémy s rozehrávkou ve vlastní třetině a výborně napadající Växjö drží puk daleko od své branky.
     
    55:13
    Svou aktivitu ovšem přehnal Patrik Lundh (VAX), pro kterého to je první menší trest v dnešním utkání. Nejproduktivnější hráč Lakers obdržel dvě minuty za hrubost.
     
    55:13
    Sparta bude hrát zkrácenou přesilovku proti třem hráčům Växjö. Josef Jandač vycítil šanci a vzal si oddechový čas.
     
    55:49
    Växjö se okamžitě osvobozuje a Sparta musí pro kotouč až k brankáři Staňovi.
     
    56:12
    Český tým kombinuje v útočné třetině, ale zatím míří pouze mimo tři tyče domácí branky.
     
    56:37
    Tři hráči Lakers sparťanský tlak ustáli, přesto se nadále hraje kolem jejich branky. Za chvíli se vrátí také pátý hráč Växjö.
     
    57:22
    Sparta se při tlaku střelecky neprosadila, ale mrzet ji to tolik nemusí, protože alespoň našetřila nějaký čas.
     
    58:15
    Brankáč Nihlstorp míří na střídačku!
     
    58:22
    Dlouho se na ní neohřál. Puku se totiž zmocnil Réway, chystal se z modré čáry vystřelit, ale Cory Murphy (VAX) mu to nedovoleným zákrokem nedovolil. Dvouminutový trest za hákování pro domácího hráče.
     
    58:43
    Domácí hráči konec zápasu příliš neunesli. Pochvalu dnes pravděpodobně nedostane Noah Welch (VAX), který už potřetí v dnešním utkání míří na trestnou. Tentokrát dostal menší trest za krosček.
     
    59:12
    Utkání už se dohrává kolem branky Växjö. Hráči napadají sparťanskou kombinaci.
     
    59:34
    Pražané se několikrát ocitli v zajímavé pozici před brankou. Ani jednou se nedokázali prosadit a dotlačit puk do sítě.
     
    59:48
    Obrovská šance Tomáše Rolinka! Kapitán Sparty dostal na zadní tyč přihrávku a měl před sebou odkrytou branku. Rolinek ovšem ideální situaci prováhal a trefil pouze bránícího hráče.
     
    59:54
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta se přece dočkala! Šest vteřin před koncem si asistenti druhé branky Sparty vyměnili role a Piskáček nabil MICHALU BARINKOVI, který prostřelil Nihlstorpa – 2:5! Asistence: Jan Piskáček, Lukáš Pech.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí a Sparta vítězí také ve druhém skandinávském utkání. Na ledě Växjö zvítězila 5:2, když se dvakrát prosadil Lukáš Pech a podobně jako Petr Kumstát si připsal čtyři kanadské body.

    Právě druhá elitní formace dnes měla prsty ve všech pěti gólech českého týmu a zařídila svému týmu tři body. Sparta může považovat svou severskou misi za úspěšnou, protože se bude do Prahy vracet jako lídr skupiny G!
     
    Přeji vám příjemný zbytek nedělního večera a budu se na vás těšit u dalších soubojů hokejové Ligy mistrů! (18:32:30)

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 12. Strömwall (Welch), 44. A. Johansson (Kallio, Rakhshani) – 5. Rolinek (Kumstát, Pech), 24. Kumstát (Piskáček, Barinka), 29. Pech (Kumstát), 47. Pech (Rolinek, Kumstát), 60. Barinka (Piskáček, Pech)


    Växjö Lakers: Nihlstorp (Steen) – Lundgren, Murphy – Varakas, Erixon – Welch, Larsson – Laakso – Kallio, Rakhshani, A. Johansson – Rosén, Lundh, Johnson – Reddox, Josefsson, Kiiskinen – M. Johansson, Åslin, Rydahl – Strömwall.
    HC Sparta Praha: Staňa (Novotný) – Pilař, Ďaloga – Barinka, Piskáček – Hrbas, Polášek – Mikuš, Švrček – Cingel, Hlinka, Sabolič – Pech, Kumstát, Rolinek – Réway, Buchtele, Přibyl – Volek, Bahenský, Klimek.

    Rozhodčí: Smetana (AUT), Linde (SWE) – Lindgren (SWE), Haster (SWE)
    thejrc.org