Linköping – Bolzano 5:0 (kon.) | HV71 – Salzburg 3:5 (kon.) | Nottingham – Luleå 1:10 (kon.)
TPS – Pardubice 2:1 (kon.) | Kuopio – Mannheim 1:0 (kon.) | JYP – Kloten 2:0 (kon.)
Växjö – Sparta 2:5 (kon.) | Zlín – Djurgården 3:1 (kon.) | Hamburg – Rauma 0:3 (kon.)
konec
Växjö Lakers
2:5 (1:1, 0:2, 1:2)
HC Sparta Praha
Neděle 24.08.2014, 16:00 • VIDA Arena, Växjö (SWE) • Hokejová Liga mistrů
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:43
    Domácí hráči konec zápasu příliš neunesli. Pochvalu dnes pravděpodobně nedostane Noah Welch (VAX), který už potřetí v dnešním utkání míří na trestnou. Tentokrát dostal menší trest za krosček.
     
    58:22
    Dlouho se na ní neohřál. Puku se totiž zmocnil Réway, chystal se z modré čáry vystřelit, ale Cory Murphy (VAX) mu to nedovoleným zákrokem nedovolil. Dvouminutový trest za hákování pro domácího hráče.
     
    55:13
    Svou aktivitu ovšem přehnal Patrik Lundh (VAX), pro kterého to je první menší trest v dnešním utkání. Nejproduktivnější hráč Lakers obdržel dvě minuty za hrubost.
     
    54:06
    Po pravé straně se snažil prosadit Klimek, ale Noah Welch (VAX) se s ním příliš nepáral a poslal ho k ledu. Přesilová hra Sparty, která přijde za současného stavu a času vhod.
     
    47:03
    Växjö dostane příležitost k dalšímu snížení. Na trestnou lavici usedá Daniel Přibyl (SPA), jenž si odpyká menší trest.
     
    42:11
    Vzápětí o puk přišla a dokonce se musela vracet. Za brankou hlídal Jan Piskáček (SPA) dva hráče soupeře a pomohl si faulem. Dvě minuty za podražení a přesilová hra Växjö.
     
    25:55
    Hned po vhazování se provinil Karel Pilař (SPA). Bývalý hráč Växjö dostal dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    23:29
    Přesilovou hru si tentokrát zahraje Växjö. Na trestnou si s dvouminutovým trestem usedl Marek Hrbas (SPA).
     
    21:53
    Svou snahu u mantinelu přehnal Noah Welch (VAX) a svého soupeře poslal k zemi. Dvě minuty za podražení a další přesilová hra Sparty.
     
    15:26
    Po přerušení se spustila menší mela mezi Petrem Kumstátem (SPA) a Malte Strömwallem (VAX). Oba kohouti obdrželi menší tresty. Bude se hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    09:33
    Ten si zahraje proti třem sparťanům! V rohu kluziště dostal puk na hůl Rosén, vybruslil si do zajímavé pozice a prověřil Staňu. Následně mu Robert Sabolič (SPA) ukázal, že se brankář nedohrává a dostal dvě minuty za hrubost.
     
    07:46
    Přesilovou hru si tentokrát zahraje Växjö. Na trestnou zamířil Adam Polášek (SPA), jenž si odpyká menší trest za držení hole.
     
    04:19
    Může být lépe, protože na trestnou zamířil Eddie Larsson (VAX), který obdržel menší trest za držení. První přesilová hra Sparty.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 12. Strömwall (Welch), 44. A. Johansson (Kallio, Rakhshani) – 5. Rolinek (Kumstát, Pech), 24. Kumstát (Piskáček, Barinka), 29. Pech (Kumstát), 47. Pech (Rolinek, Kumstát), 60. Barinka (Piskáček, Pech)


    Växjö Lakers: Nihlstorp (Steen) – Lundgren, Murphy – Varakas, Erixon – Welch, Larsson – Laakso – Kallio, Rakhshani, A. Johansson – Rosén, Lundh, Johnson – Reddox, Josefsson, Kiiskinen – M. Johansson, Åslin, Rydahl – Strömwall.
    HC Sparta Praha: Staňa (Novotný) – Pilař, Ďaloga – Barinka, Piskáček – Hrbas, Polášek – Mikuš, Švrček – Cingel, Hlinka, Sabolič – Pech, Kumstát, Rolinek – Réway, Buchtele, Přibyl – Volek, Bahenský, Klimek.

    Rozhodčí: Smetana (AUT), Linde (SWE) – Lindgren (SWE), Haster (SWE)
    thejrc.org