Česko – Rusko 3:2 (kon.)
konec
Česko
3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
Rusko
Neděle 24.08.2014, 12:00 • Zimní stadion Slaný • Reprezentace žen do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Konečný účet víkendu ve Slaném tak hovoří pro české juniorky, které vyhrály první a třetí zápas, a v tom prostředním padly na nájezdy. Šlo o první přípravu na startu nové sezóny, která trenérům ukázala řadu pozitivních a jistě také negativních poznatků.

    Co víme jistě, že Češky budou i letos mířit vysoko a dají všechno do toho, aby na mistrovství světa obhájily loňský bronz. Kvalitu na to mají.

    Ode mě je to už úplně vše. Děkuji za pozornost a někdy příště se těším na počtenou, příští týden se naše zraky přesunou do Znojma, kde třikrát vyzve Rusko seniorská reprezentace. Hezký zbytek neděle! (14:06:14)
     
    Střely na branku:

    Česko 34 (15, 10, 9) – Rusko 37 (12, 14, 11)
     
    Třetí zápas s Ruskem byl pro naše hokejistky velkou zkouškou, ale zvládly ji a berou vydřené vítězství! Dneska nebyly lepší, ale s vydatnou pomocí brankářky Blanky Škodové, obětavosti a také potřebné porce štěstí odcházejí z ledu spokojenější.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Stále se hraje v ruské třetině, to už vypadá výborně!
     
    59:22
    Icing ruského týmu. Češky jsou aktivní, nezalezly. To je ten nejlepší recept na vítězství.
     
    59:06
    Střela Dominiky Forejtové byla nebezpečně tečovaná ruskou obránkyní, přesto Kondakovová puk vyškrábla lapačkou!
     
    58:39
    Uff. Martina Zedníková zablokovala střelu a Češky vyvezly kotouč do bezpečí.
     
    58:13
    A zase tlačí Rusky, naposledy střílela Diana Kanajevová. Škodová zasahuje vyrážečkou.
     
    57:26
    Přečíslení mohlo vést k české radosti, jenže Martina Mašková měla puk na dlouhou hokejku. Nezvládla tak zakončit k volné tyčce, to je škody!
     
    56:43
    Hymlárová je zpátky ve hře a jsme kompletní. Teď už musíme vedení udržet stůj co stůj!
     
    56:07
    Zmatek před svým modrým půlkruhem zvládla Blanka Škodová uhasit. Čas plyne, ale ruský nápor je výrazný.
     
    55:38
    Seredinová byla připravená na dorážku, kotouč ji ale před prázdnou branku přeskočil hokejku.
     
    55:08
    Nyní kotouč znovu vyletěl mimo hrací plochu, tentokrát se o to ale postarala ruská teč a hra se přesouvá do středního pásma.
     
    54:43
    Bohužel jdeme opět do čtyř a čekají nás další krušné minuty. Klára Hymlárová (CZE) je vyloučena za vyhození puku mimo hřiště.
     
    54:03
    V klidu byla i Blanka Škodová, k níž přiletěl padáček od pravého hrazení z hokejky Bolgarevové. Kotouč ji naštěstí z náruče nevypadl.
     
    53:11
    Pohyblivé Rusky zle dotírají na naše hokejistky, které se snaží zůstat v klidu.
     
    52:17
    Pětiminutové oslabení tak český tým přestál úspěšně. I když se Rusky do velkých šancí dostaly, obětavost naší sestavy teď musíme pochválit. Na to, že už je konec třetího zápasu ve třech dnech!
     
    51:37
    Chvíli na to už je zase pořádně rušno v českém brankovišti. Ležící brankářka snad vyrážečkou zastavila střelu Rachimovové, ruská dorážka pak také nezamířila za její záda.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 17. Mašková (Hymlárová), 33. Bukolská (Pejzlová, Patočková), 38. Vozdecká (Zíková) – 38. Dorofejevová (Těreškinová), 42. Rachimovová


    Česko: Škodová (Zechovská) – Jančová, Zedníková, Zíková, Holá, Bartošová, Kosinová, Cornová – Pejzlová, Bukolská „C“, Mašková – Topolská, Pátková, Patočková – Jůzková, Forejtová, Vozdecká – Chadimová, Hymlárová, Němcová. Trenér: Jan Fidrmuc.
    Rusko: Tarakanovová (38. Kondakovová) – Zuboková, Rodnovová, Jumagužinová, Těreškinová, Klimkinová, Naděždinová, Bobrovová, Čisťjakovová, Zenčenková, Dorofejevová, Kanajevová, Rachimovová „C“, Seredinová, Vodopjanová, Faljachovová, Novopolcevová, Mamonovová, Korotkichová, Bolgarevová, Dobrodějevová, Zimenková. Trenér: Alexandr Uljankin.

    Rozhodčí: Růžičková – Dopitová, Novotná.
    thejrc.org