Olomouc – HC Litvínov 4:3 (kon.)
konec
HC Olomouc
4:3 (1:0, 2:1, 1:2)
HC Litvínov
Středa 03.09.2014, 15:00 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.500 míst. • DHL Extraliga juniorů
Partner:
     
    59:41
    Hosté hrají bez gólmana!
     
    58:11
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak to bude ještě pořádné drama. Severočeši dokázali soupeře dostat pod drtivý tlak, po kterém zůstal Urbisch vyšachovaný mimo vlastní branku. Mezi kruhy se mezitím dostal k puku PETR UJFALUŠI, který tvrdým projektilem i přes obětavé obránce Mory odkrytou klec trefil. Asistence: Tomáš Kučera.
     
    57:16
    Jergl měl na pravém kruhu pro vhazování dostatek času na příprav střely. Jeho rána švihem orazítkovala spojnici litvínovské klece!
     
    55:15
    Bauer se hnal za pukem v útočném pásmu. Proti jedoucímu kotouči vyjel i Spěšný, který nakonec neudělal moc dobře. Domácí hráč byl u něj jako první, gólmana si obhodil, ale skončil až za brankou soupeře. Poté sice kotouč nahodil dojíždějícím spoluhráčům před brankoviště, ani jeden z nich ale prázdnou branku netrefil, respektive netrefili kotouč.
     
    48:42
    Olomouc právě vstřelila branku!
    To je velmi důležitá branka pro domácí celek. Ve chvílích, kdy se musel zuby nehty bránit, vybojoval vhazování u soupeře v pásmu a hned po buly se dokázal prosadit. Po střele Krátošky přistál puk na holi MATĚJI PAVLOVSKÉMU, který měl před sebou odkrytou více jak polovinu branku. Asistence: Aleš Krátoška.
     
    48:08
    Urbisch má plné ruce práce se střelami soupeřů. Třetí branka Litvínova visí ve vzduchu.
     
    44:10
    Skvělý Urbisch drží svůj tým ve vedení. Poté, co Stříbrný předložil puk do jízdy Weitzovi, musel domácí gólman předvést dva výborné zákroky! Připomínám, že Mora hraje přesilovou hru.
     
    43:37
    Válek se Štěpkou dělali domácím velké problémy. Kohouti tak vůbec nemohli rozehrát, dokonce museli hasit závar před vlastní brankou.
     
    42:55
    Mora mohla okamžitě odpovědět, ale Jergl byl před zakončením faulován, a tak jen on sám skončil v brance soupeře. Nicméně dvě minuty za nedovolený zákrok odsedí Cvrk (LIT).
     
    42:39
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tohle musí domácí tým opravdu mrzet. Když už se zdálo, že Hanáci v pohodě vyhodí puk ze své třetiny, propadl kotouč mezi kruhy k volnému TOMÁŠI KUČEROVI, který natáhl až ke stropu stadionu a tvrdým projektilem poslal puk do branky. Asistence: Ondřej Sýkora.
     
    40:47
    Tentýž litvínovský hráč podruhé v šanci a tentokrát měli domácí velké štěstí. Puk lízl pravou tyč domácí klece!
     
    38:01
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Nádherná kombinace napříč domácí třetonou předvedli v přesilové hře hosté, kteří necelé dvě minuty před koncem druhé části snižují na rozdíl dvou branek. Válek z pravého kruhu pro vhazování vybídl k zakončení osamoceného DOMINIKA ŠTĚPKU, který u vzdálenější tyče opravdu neměl problém zamést puk za brankovou čáru. Asistence: Lukáš Válek, Karel Šefl.
     
    37:24
    Kraigher (OLO) si v útočném pásmu počínal velmi tvrdě v souboji s Trünbenekrem, kterého surově poslal proti mantinelu.
     
    35:34
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Jako blesk z čistého nebe přišla třetí branka Kohoutů. Konečný nahodil puk od modré na hostující klece, před kterou malinko změnil dráhu letu DOMINIK BAUER. Spěšný nedokázal zareagovat na změnu směru. Asistence: Martin Konečný, David Nesvadba.
     
    30:13
    Olomoučtí svého soupeře svírali tak dlouho, až se hosté dopustili dalšího nedovoleného zákroku. Na trestnou odjíždí Šefl (LIT).
     
    28:25
    Baránek (LIT) zřejmě neunáší průběh zápasu a úplně zbytečně po odehrání puku vysekl domácímu hráči hokejku. Mora bude hrát přesilovku.
     
    27:21
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosty musí nyní neproměněné trestné střílení ve vlastním oslabení velmi mrzet. Hanáci totiž v pokračující přesilové hře zvyšují vedení. Vyhozený puk dokázal na modré rukavicí získat Jergl, který jej předložil na levé křídlo ŠIMONU BETÁKOVI. Domácí útočník se s ničím nepáral a prostřelil gólmana soupeře mezi betony. Asistence: Aleš Jergl.
     
    26:40
    Stříbrný se rozjel velmi pomalu, ovšem Urbische tím vůbec nerozhodil. Domácí gólman přečetl úmysl soupeře a mezírku mezi betony včas zakryl.
     
    26:40
    Stříbrný ujel Bauerovi, který musel zahákovat soupeře. Trestné střílení pro hosty!
     
    25:57
    Další vyhrané buly Hanáků přišla prudká rána Jergla, která těsně minula horní tyčku hostující svatyně.
     
    18:04
    Stříbrný získal puk na útočné modré a z pravé strany najížděl na domácí klec. Branku Kohoutů ale v dobré pozici vůbec netrefil.
     
    14:07
    Jergl obkroužil kolem klece soupeře a předložil puk na vzdálenější tyč Betákovi. Olomoucký útočník si ale musel nejprve kotouč zpracovat, což bylo štěstí pro hosty. Spěšný se přesunul včas.
     
    13:31
    A tak si přesilovku zahrají domácí. Baránek (LIT) v jasné gólové příležitosti před svou klecí zablokoval hůl domácímu hokejistovi. V tomto případě mohlo klidně odpískat i trestné střílení.
     
    10:43
    Krátoška (OLO) si odpyká dvouminutový trest za podražení.
     
    10:43
    Olomoučtí se dopustili faulu, a jejich soupeř tak mohl hrát se šesti bruslaři v poli. Dlouho si hosté jen přihrávali v pásmu, až poté přišla rána Trübenekra, proti které si Urbisch povyjel a zlikvidoval ji.
     
    08:46
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté propadli na útočné modré, čehož využil ALEŠ JERGL. Domácí útočník se vrhl ve vastní oslabení do samostatného úniku, který zakončil střelou mezi betony Spěšného. Bez asistence.
     
    07:15
    Volný kotouč před brankovištěm Kohoutů se chystal zamést do branky Stříbrný, ovšem Nesvadba (OLO) jej zahákoval. Dvě minuty pro domácího hráče.
     
    06:43
    Olomoučtí hokejisté se radují ze úvodní branky střetnutí, ale hlavní sudí okamžitě dává najevo, že tento gól nebude platit. Nahození Rašnera sklepl Jergl hokejkou za záda Spěšného, ovšem jeho hokejka byla v tu chvíli příliš vysoko.
     
    00:37
    Za vlastní klecí si nedovoleným způsobem počínal Štěpka (LIT), který půjde na trestnou lavici za hákování.
    GSA

    Miroslav Fantal

    Branky a nahrávky: 9. Jergl, 28. Beták (Jergl), 36. Bauer (Konečný, Nesvadba), 49. Pavlovský (Krátoška) – 39. Štěpka (Válek, Šefl), 43. Kučera (Sýkora), 59. Ujfaluši (Kučera)


    HC Olomouc: Urbisch (Slezák) – Rašner, Jeklič A., Nesvadba, Kraigher, Brandýs, Síkora, Hes, Horák – Ostřanský (C), Beták, Jergl – Bauer, Pavlovský, Krátoška – Kropáč, Konečný, Markl – Ministr, Melichárek, Štefka.
    HC Litvínov: Spěšný (Sroka) – Moravec, Baránek, Šesták, Cvrk, Sklenička, Vostárek, Šefl – Kučera, Trübenekr, Čapek, Weitz (C), Stříbrný, Ujfaluši, Sýkora, Šimeček, Válek, Štěpka.

    Rozhodčí: Přikryl – Kašík, Novák
    thejrc.org