Liberec – Košice 3:2 (kon.) | SaiPa – Vítkovice 4:3 (3:1 po s.n.) | IFK Helsinky – Krefeld 6:1 (kon.)
Vålerenga – Vienna Capitals 1:2 (kon.) | Villach – Briançon 4:1 (kon.) | Mannheim – Kuopio 3:1 (kon.)
Zlín – Fribourg 2:3 (po pr.) | Bern – Třinec 0:4 (kon.) | Zug – Ingolstadt 3:2 (kon.)
Stavanger – Tappara 2:1 (2:1 po s.n.) | Färjestad – Zürich 4:3 (po pr.) | Frölunda – Ženeva 7:3 (kon.)
Sparta – Växjö 5:4 (kon.) | Skellefteå – SønderjyskE 4:1 (kon.)
konec
SC Bern
0:4 (0:3, 0:1, 0:0)
HC Oceláři Třinec
Čtvrtek 04.09.2014, 19:45 • PostFinance-Arena, Bern, Švýcarsko (kapacita: 17131 míst) • Hokejová Liga mistrů
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    A to už je pro dnešní den ode mě definitivně vše. Přeji vám dobrou noc, úspěšné zakončení pracovního týdne a budu se těšit napříště. Už v sobotu pro vás budu komentovat právě utkání mezi Stavangerem a Třincem. Do té doby se mějte co nejlépe! (22:39:18)
     
    Utkání ve Stavangeru dospělo až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec zásluhou Kanaďana Daousta uspěli domácí Oilers. Tabulky skupiny E vypadá po poloviční porci zápasů následovně:

    1. HC Oceláři Třinec, 6 bodů, skóre 11:5,
    2. Stavanger Oilers, 5 bodů, skóre 10:12,
    3. Tappara Tampere, 4 body, skóre 11:10,
    4. SC Bern, 3 body, skóre 5:14.
     
    Pokud vás vývoj ve skupině E zajímá, určitě si přepněte na online přenos ze Stavangeru, kde domácí Oilers hrají proti Tampere prodloužení. Po šedesáti minutách byl stav 1:1 a je jasné, že Oceláři po třech zápasech skupinu povedou.
     
    Bern a třinečtí Oceláři tak mají v zádech tři utkání v základní skupině Ligy mistrů a pro dokončení skupinové fáze jim zbývá odehrát tentýž počet. V dalším kole bude Bern znovu před vlastními diváky bojovat proti finskému týmu Tappara Tampere (v prvním utkání Bern zvítězil ve Finsku 3:5), a to v sobotu od 17:00. Slezané se letadlem přesouvají na jih Norska, v sobotu tam od 17:30 svedou souboj se stavangerskými Olejáři (v prvním utkání zvítězili Oilers v Třinci 4:5), kterým mají co vracet.
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 28 (6, 8, 14) – 20 (7, 8, 5),
    úspěšnost střelby: 0% – 20%,
    zákroky brankářů: 16 (4, 7, 5) – 28 (6, 8, 14),
    úspěšnost zákroků: 80% – 100%,
    trestné minuty: 8 (4, 0, 4) – 12 (2, 4, 6).
     
    Poslední střelu zápasu z hole Doudery Bührer vyrazil, jenomže na pokusy Žejdla a Orsavy z první a druhé třetiny byl krátký, a proto jeho Bern nezíská ani bod. Třinec myslel ve třetí třetině na zadní vrátka, ve vedení o čtyři góly se nikam nehnal a nyní může slavit vítězství s desítkami nejvěrnějších fanoušků, kteří do Bernu z Třinec zavítali. Velké příležitosti Bernu na čestnou branku zahodili Kreis nebo Scherwey, proti nimž dnes stál skvělý brankář Ocelářů Hamerlík. Třinec tedy porazil zcela jednoznačně Bern i podruhé a připíše si veledůležité tři body do tabulky.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Ještě je tady vyloučení na konec. Na trestnou lavici míří Michael Loichat (BRN) za nedovolené počínání v souboji s Linhartem. Znovu se jedná o hru v nepovolené výstroji.
     
    59:06
    Třinečtí si poslední chvilky utkání užívají. Bern porazí i napodruhé, tentokrát nejspíš čtyřbrankovým rozdílem. Oceláři drží v závěrečné minutě kotouč na holích.
     
    58:31
    Bertschyho nahození skončilo v rukavici třineckého Žejdla, jenž následně zavezl puk do útočné třetiny a bekhendem nahodil na zadní mantinel.
     
    58:00
    Plíhal chtěl využít chyby v rozehrávce Bernu a okamžitě přihrával na lépe postaveného Polanského. Nakonec však odpískán ofsajd, do konce zbývají rovné dvě minuty.
     
    57:38
    Na hokejistech Bernu je vidět snaha o vstřelení čestné branky, ale útočné zuby medvědů dnes ostré nejsou. Loichatova střela tečovaná opět vysoko nad bránu.
     
    57:05
    Po delší odmlce se Oceláři dostávají do útočného pásma. V rohu kluziště bojuje se švýcarskými obránci úspěšně Matuš.
     
    56:23
    Třinec už je v pěti, Švýcaři přesto pokračují v menším náporu. Holloway nalezl přihrávkou přes celé útočné pásmo Gerbera, ale také jeho střela sražena do ochranné sítě.
     
    55:24
    Bernu dnes není přáno a čestného zásahu se nejspíš nedočká! Marnost dokumentovala tutovka Scherweye, který byl po přihrávce Plüsse úplně sám před Hamerlíkem, ale ani tentokrát ho nepokořil! Slovenský gólman našel kotouč pod betonem.
     
    55:11
    Přesilovka medvědů stále trvá. Blumovu střelu tečoval kdosi z třineckých obránců do sítě za brankou a puk bude uveden do hry před Hamerlíkem.
     
    54:41
    Hamerlík opět zasáhl a hráči Bernu jsou dnes prostě bezradní. Slovenského gólmana nepřekonali svými střelami ani Bertschy s Plüssem.
     
    54:25
    Hamerlík úvodní střelu oslabení vyrazil na své obránce a ti již vyhodili až k Bührerovi. Akci Bernu rozjíždí obránce Blum.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 5. Orsava (Jašek), 7. Žejdl (Polanský, Nosek), 20. Žejdl (Nosek, Trončinský), 33. Orsava (Matuš)


    SC Bern: Bührer (Mischler) – Furrer, Krueger, Blum, Gerber, Gragnani, Jobin, Kreis, Kinrade – Rüfenacht, Ritchie (A), Holloway – Reichert, Plüss (C), P. Berger – Scherwey, Gardner (A), Bertschy – A. Berger, Randegger, Loichat. Trenér: Guy Boucher.
    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Roth, Klesla (C), Linhart, Nosek, Trončinský, M. Doudera, Galvas – Dravecký, Plíhal, Kreps – Rufer, Polanský (A), Irgl – Orsava, Žejdl, Jašek – Kindl, Matuš, Růžička – Cienciala. Trenér: Jiří Kalous.

    Rozhodčí: Gordon Schukies (GER), Marc Wiegand (SUI) – Andreas Kohler (SUI), Michael Rohrer (SUI)

    Diváci: 4677
    thejrc.org