Vålerenga – Zürich 2:3 (kon.) | Färjestad – Vienna Capitals 1:2 (2:3 po s.n.) | Mannheim – Växjö 1:2 (kon.)
Skellefteå – Krefeld 4:0 (kon.) | SaiPa – Ingolstadt 5:2 (kon.) | IFK Helsinky – SønderjyskE 10:1 (kon.)
Bern – Tappara 4:3 (2:1 po s.n.) | Košice – Liberec 4:3 (kon.) | Stavanger – Třinec 2:3 (kon.)
Briançon – Ženeva 2:7 (kon.) | Fribourg – Zlín 3:2 (2:0 po s.n.) | Zug – Vítkovice 3:2 (kon.)
Sparta – Kuopio 2:3 (kon.)
po s.n. (2:0)
Fribourg-Gottéron
3:2 (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)
Berani Zlín
Sobota 06.09.2014, 19:45Hokejová Liga mistrů
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.
     
    HC FRIBOURG-GOTTÉRON

    V základní skupině s označením písmene D zatím vše vypadá, že o prvenství v horní polovině tabulky hodlají zápolit právě organizace, které proti sobě vyrukují podruhé během tří dnů. Jenže na počítání času dost, sobotní mač začne druhou polovičku základní části soutěže. Švýcarský Fribourg v konkurenci dalších tří klubů udržuje nejlepší výchozí pozici, z prvního místa vyhlíží s celkem šesti získanými body, pouze o skóre lepší než český protivník ze Zlína.

    Hned dva zápasy ze tří dotáhl Fribourg-Gottéron do prodloužení, naopak jednoznačnější bylo druhé kolo s německým hlavním městem Berlín, kdy Švýcaři brali úspěch 6:3. Předchozí bitva stejného výběru proběhla v úterý 4. září na ledě Ševců, když muselo rozhodnout nastavených pět minut.
     
    PSG ZLÍN

    Na jižní Moravě vstupovali do Ligy Mistrů s malinko jiným hlavním cílem než velká část ostatních týmů. Berani chtějí zejména kvalitně připravit síly pro nastávající ročník Tipsport extraligy 2014/2015, i proto mohou zatím modrožlutí hovořit o spokojenosti. Nebýt mírně horšího skóre v tabulce, náleží Zlínským první patro žebříčku, na němž prozatím kraluje právě Fribourg. Zatímco klasické souboje Zlínu nevycházejí, na evropské úrovni získala družina Rostilava Vlacha dvě vítězství ze tří možných.

    Trenérské osazenstvo posledního českého mistra učinilo rozhodnutí, podle kterého dává prostor oběma gólmanům k nástupu do brankoviště. Čtvrteční mač se švýcarským celkem odchytal zkušený Luboš Horčička, mezi mantinely Fribourgu už opět ukáže chytací umění Libor Kašík. Nejproduktivnější zlínský hráč v Lize Mistrů možná překvapivě figuruje mezi obránci, navrátilec z Komety Brno Tomáš Žižka nasbíral dva body za gól a asitenci.
     

    Vítejte u probíhajícího hracího dne hokejové Ligy Mistrů, jeden z českých klubů očekává další střetnutí o vytoužené body do tabulky. V rámci skupiny D na sebe narazí Fribourg-Gottéron ze Švýcarska a jihomoravský PSG Zlín. Zápas je odvetou čtvrtečního setkání na Moravě.


     
    Úvodní sestavy:

    HC Fribourg-Gottéron: Conz (Nyffeler) – Kwiatkowski, Ngoy, Abplanalp, Helbling, Kamerzin, Schilt, Huguenin, Montandon – Plüss, Mottet, Dubé – Monnet, Mauldin, Pouliot – Ness, Vauclair, Fritsche – Bruegger, Hasani, Sprunger

    PSG Zlín: Kašík (Horčička) – Marušák, Kotvan, Horák, Valenta, Žižka, Matějíček, Řezníček, Urbanec – Köhler, Leška, Balaštík – Čajánek, Kubiš, Holík – Vlach Ondráček, Veselý – Fořt, Čech, Okál

    Rozhodčí: Schukies (GER), Massey (SUI) – Tscherrig (SUI), Kaderli (SUI).
    Rozbruslení ve Fribourgu.

     
    Na hrací ploše jsou již nastoupeni hokejisté domácího Gottéronu, vzápětí je následují borci ve žlutých dresech, tedy Zlín.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Jako první se vydal kupředu hostující Köhler, brzy byl ale odzbrojen. S neúspěchem se setkal také protiútok Gottéronu, který zastavil ofsajd.
     
    00:46
    Helblingova rána od modré čáry byla tečována do bezpečné vzdálenosti od Kašíkovy svatyně. Zlínští se osvobodili vyhozením do středního pásma.
     
    01:33
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do vedení, Ondřej Veselý vybojoval kotouč, který přistrčil ROMANU VLACHOVI. Mladý forvard si vybruslil do pozice levého kruhu a přesným švihem překonal Conze. Asistence: Ondřej Veselý.
    VLACH - 0:1
     
    02:41
    PSG je na koni, vstřelená branka vlila hostující družině čerstvou krev do žil. Aktivita v útočném pásmu však zatím kýžené ovoce nepřináší.
     
    03:49
    Hraje se ve velkém tempu, ani jedna z družin se na defenzivu příliš nesoustředí.
     
    04:00
    Zakázané uvolněné hostí. Vhazovat se bude po pravé ruce Libora Kašíka.
     
    04:31
    Lehké nahození z pravé strany Conz bez větších obtíží kryje. Po následném buly se domácí vydali kupředu, přibrzdila je však nepřesná rozehrávka, která zapříčinila další icing.
     
    04:57
    Domácí si zahrají první přesilovou hru. Za nedovolené bránění putuje na trestnou lavici Ondřej Veselý (ZLN). Jak Gottéron naloží s touto příležitostí?
     
    05:32
    Fribourgu se přesilová hra vůbec nedaří, stále se nedokázal usadit v útočném pásmu. Zlínská defenziva je precizní.
     
    06:26
    Opět hosté vyvezli touš až za domácí branku. Tuto přesilovou hru si borci v černém za rámeček rozhodně nedají, prakticky si nedostali ke střeleckému pokusu.
     
    06:57
    Veselý je na ledě, hraje se opět v plném počtu na obou stranách. Lodivod Rostislav Vlach může být s obrannou činností svých svěřenců nadmíru spokojen.
     
    07:37
    Zakázané uvolnění Fribourgu. Domácí se musí znovu bránit rozjetému Zlínu, který je v plném počtu velmi nebezpečný.
     
    08:03
    S Monnetovým nahozením z pravé strany neměl Kašík sebemenší potíže. Kotouč pouze lehce vyprášil jeho lapačku. Vhazovat se bude po levé ruce zlínského mága. To vše ale až po krátké komerční přestávce.
     
    08:39
    HC Fribourg-Gottéron právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! GREG MAULDIN obdržel přihrávku zpoza branky. Následně se vůbec nerozpakoval a přesnou ranou k pravé tyči rozvlnil síť za Kašíkem. Asistence: Thibaut Monnet, Marc-Antoine Pouliot.
    MAULDIN - 1:1
     
    09:24
    Při chuti a plni elánu jsou naopak domácí hokejisté, kterých je najednou plný led. Zatím ale ze svého tlaku nedokázali nic vytěžit.
     
    10:36
    Kupředu se vydali také hosté, ovšem ani jejich aktivita k brance nevedla. Hraje se převážně ve středním pásmu.
     
    11:46
    Opatrná hra z obou stran pokračuje, ani jedna z družin nechce opět prohrávat. O něco málo více ze hry ale mají přece jenom domácí.
     
    12:58
    Hra má velmi rychlý spád, prakticky se nepřerušuje. Na ledové ploše však není k vidění nic, co by zvedlo fanoušky ze sedadel. Přesto v ochozech panuje vynikající atmosféra.
     
    13:45
    Domácí se dostali do zajímavé střelecké pozice z mezikruží, Kašík však zasahovat nemusel. Prudký kotouč byl zblokován.
     
    14:42
    Domácí krouží útočným pásmem, leč není jim to příliš platné. Zlínští mají všechny hráče soupeře ideálně pokryté.
     
    15:53
    Nyní se již hraje skutečně velmi dlouho, mužstva si příliš neodpočinou.
     
    16:31
    Marušák vyrobil při rozehrávce minelu, která mohla mít fatální důsledky. Nakonec však bez větších problémů získal kotouč opět do své moci.
     
    16:41
    Icing Fribourgu, vhazovat se bude po pravé ruce Conze.
     
    17:17
    Dubého rána po přihrávce z pravé strany za Kašíkova záda nezamířila, domácé ale pokračují v tlaku.
     
    17:25
    Gottéron si navíc zahraje druhou přesilovou hru. Za držení soupeře je menším trestem "odměněn" Tomáš Fořt (ZLN).
     
    17:37
    Puk je ve středním pásmu, hosté si zatím počínají velmi dobře.
     
    18:02
    Opět, tentokráte zlínští hokejisté vyhodili až za domácí branku. Borci v černém tak budou muset zahájit své ofenzivní snažení od píky.
     
    18:52
    Monnet se prohnal do útočného pásma, kde v pozici levého kruhu otestoval Kašíka. Zlínský brankář si ale poradil.
     
    19:26
    Až nyní Fribourg soupeře naplno sevřel. Kromě dvou zblokovaných dělovek se ale nic vážnějšího neudálo. Zlín drží v početním deficitu nadále čistý štít, Fořt je na hrací ploše.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi úvodní perioda, která přinesla dvě branky. Nejprve se prosadil hostující Roman Vlach, za domácí poté srovnal Greg Mauldin. Utkání však zatím není příliš oku lahodící, šancí se urodilo spíše poskrovnu. Jak se bude duel vyvíjet nadále? Sledujte náš on-line přenos!

     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Domácí zahajují druhou třetinu zakázaným uvolněním. Buly bude vhozeno po pravici Conze.
     
    20:41
    První útočná formace hostí dlouho obtěžovala defenziva Fribourga, ta ale žádné větší potíže nepřipustila.
     
    21:23
    Petr Holík neprve pálil pouze do obránce domácích, následně se mu nepodařilo dorazit lehké nahození od modré. Zlín je v úvodu druhé periody mnohem aktivnějším celkem.
     
    22:58
    Tomáš Fořt dostal ideální přihrávku za obranu, načež pelášil zcela sám na Conze. Střelou mezi betony však na připraveného gólmana Fribourgu nevyzrál.
     
    23:51
    I v prostřední dvacetiminutovce pokračují dlouhé sekvence bez přerušení, hraje se velmi aktivně.
     
    24:38
    Domácí mají problémy s napadáním PSG, které je velmi hluboké. Když už se Gottéron probojuje dále, zastaví jej ideálně pokryté střední pásmo.
     
    25:36
    Veselý chtěl zavézt kotouč podél levého mantinelu, těsně před útočnou modrou však narazil a o touš přišel.
     
    26:42
    Ihned po přejetí modré čáry pálil švihem Bruegger. Svižná střela však minula branku, a to velmi značně. U puku jsou opět zlínští hokejisté.
     
    27:08
    Dlouhá pasáž hry bez přerušení je u konce, Kašík lehký pokus od pravého mantinelu raději ponechal v rukavici. Po skončení komerční přestávky se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    27:32
    Bekhend Petra Holíka se navzdory clonění Tomáše Žižky neujal. Conz byl při svém zásahu jistý. Následně přerušil hru.
     
    27:48
    Vlachův švih ze značného úhlu si cestu mezi tři tyče nenašel. Neujal se ani hostující protiútok. Fribourg však zůstává v útočném pásmu.
     
    28:44
    Pobyt v blízkosti Kašíkovy svatyně končí pro domácí neslavně, Zlín se po nepřesné přihrávce osvobodil vyhozením do střední třetiny.
     
    29:54
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak to byla skutečně hokejová lahůdka. PETR LEŠKA si narazil kotouč se Zdeňkem Okálem a pohodlně zakončil do odkryté klece. Asistence: Zdeněk Okál, Bedřich Köhler.
    LEŠKA - 1:2
     
    30:54
    Bude se vylučovat, za katr putují domácí. Hákováním se provinil Killian Mottet (GOT). Zlín si zahraje úvodní přesilovou hru utkání.
     
    31:41
    Ani Zlín zatím nepředvádí příliš povedenou hru v početní převaze, Fribourg se brání bez větších potíží.
     
    32:08
    Domácí znovu vyhazují, PSG musí zahájit své útočné snažení od samotných základů.
     
    32:54
    Gottéron je v plném počtu. Žádné větší vzrušení přesilový hra PSG nepřinesla. Ani v celkovém měřítku není vidět příliš nebezpečných situací.
     
    33:19
    Holíkovu střelu švihem z pozice pravého kruhu Conz v pohodě lapil. Bude se opět vhazovat po pravici domácího brankáře.
     
    33:58
    Monnet pelášil přes útočnou modrou příliš rychle, domácí celek zastavuje postavení mimo hru. Buly proběhne ve středním pásmu.
     
    34:03
    Zlínu se nevydařila rozehrávka, kotouč zamířil přes všechny čáry. Vhazovat se bude před Kašíkem.
     
    35:06
    Domácí jsou v útočném pásmu, nakonec se také dostali ke střele. Jedovatý pokus Mauldina však hostující brankář kryje.
     
    35:53
    Zlínští se vydali do rychlého protiútoku. Ten ale neměl dlouhého trvání, skončil již ve středním pásmu.
     
    36:27
    Thibaut Monnet byl zcela sám před Kašíkem! Přihrávku, kterou očekával, však neokázal zpracovat. U puku jsou tak znovu hosté.
     
    36:56
    Útočné snažení Fribourgu bude muset chvíli počkat. Za hákování je totiž potrestán Joel Kwiatkowski (GOT).
     
    37:25
    Zlín velice dobře kombinuje v útočném pásmu, ovšem domácí předvádějí vynikající přístup k hráčům. I proto se jim podařilo vyhodit přes všechny čáry.
     
    37:58
    Další valící se útok Zlína zastavuje ofsajdové postavení. Buly proběhne ve středním pásmu.
     
    38:24
    Stále se Friboug brání bez sebemenších problémů. Přesilové hry dnes nejsou doménou ani jedné z družin.
     
    39:21
    Také domácí vysunuli své napadáné, díky čemuž také získali kotouč. Velmi ostře pálil od modré Kamerzin, který však netrefil branku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední perioda je minulostí. Ani nyní nebyl k vidění příliš atraktivní hokej. Vedení se ujali hosté, za které skóroval po výtečné spolupráci se Zdeňkem Okálem Petr Leška. Podaří se Zlínu udržet vedení i v závěrečné části? Sledujte i nadále náš on-line přenos!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:34
    Fribourg pálil velmi ostře od modré čáry, na poslední chvíli však padl do rány Bedřich Kóhler. Obětavý forvard Zlína tak zabránil nebezpečné situaci.
     
    41:31
    Domácí jsou v úvodu třetí části aktivnější, Pouliot nyní hledal zpoza brány některého ze spoluhráčů. Naštěstí pro český celek nebyl jeho výzva vyslyšena.
     
    42:17
    Gottéron si díky své aktivitě vynutil aspoň přesilovou hru. Na trestnou lavici usedá podruhé v dnešním utkání Ondřej Veselý (ZLN).
     
    42:43
    PSG vyhazuje přes všechny čáry. Trend úspěšně sehraných oslabení zatím pokračuje.
     
    43:15
    HC Fribourg-Gottéron právě vstřelil branku!
    Nyní se již ale v přesilové hře skóre mění. MARC-ANTOINE POULIOT obdržel přihrávku z pravé strany, počkal si na ideální moment a bez větších problému překonal ležícího Kašíka. Asistence: Killian Mottet.
    POULIOT - 2:2
     
    43:38
    Domácí se znovu derou kupředu, na Kašíkovu branku létá jeden projektil za druhým.
     
    44:02
    Fribourg bude hrát další přesilovou hru. Martin Matějíček (ZLN) dostává dvě minuty za hrubost. Následně obdržela dvě minuty lavička Zlína, a to za zdržování hry. Domácí tak mají dvojnásobnou výhodu.
     
    45:03
    Domácí kombinují, nakonec se odhodlal ke střele Monnet. Přesunuvší Kašík a jeho pokus lapil a přerušil hru.
     
    45:15
    Výhoda Fribourgu se o jednoho muže v poli zmenší, za katr putuje Thibaut Monnet (GOT), který dostává 2+2 minuty za nebezepečnou hru vysokou holí.
     
    46:02
    Zlín je v plném počtu, začíná tak dlouhá přesilová hra hostujcího celku.
     
    47:03
    PSG se ale prezentuje velice rozvážně, hosté se zatím nedostali přes dobře bráněné střední pásmo.
     
    47:45
    Pobyt v útočném pásmu netrval dlouho, Gottéron vyhodil přes všechny čáry.
     
    48:58
    Ondřej Veselý dostal nabito do ideální střelecké pozice, v rozhodující chvíli ale zlomil hůl.
     
    49:15
    Domácí jsou v plném počtu. Zlín nedokázal tuto velkou příležitost využít.
     
    49:56
    Zakázané uvolění zlínských hokejistů. Následuje krátká komerční přestávka. Jaké bude mít toto dramatické utkání rozuzlení?
     
    50:53
    Bude se opět vylučovat, utkání je ve třetí části skutečně vyostřené. Timo Helbling (GOT) dostává dvě minuty za podražení, což znamená další přesilovou hru pro Zlín.
     
    51:15
    Petr Holík se pokoušel ihned po přejetí útočné modré předat touš spoluhráči, což se mu ale nepodařilo, domácí se osvobozují.
     
    52:01
    Obrovská chyba Zlína! Jeden ze zadáků PSG ztratil na útočné modré kotouč, čehož domácí využili. Přečíslení tří na jednoho ale nedokázali díky vynikajícímu Kašíkovi dotáhnout do zdárného konce.
     
    52:59
    Tvrdá rána od modrré nekončí brankou. Nepomohlo ani kvalitní stínění v podání Jaroslava Balaštíka.
     
    53:41
    Domácí jsou nastěhování v útočném pásmu, Zlín se osvobozuje pouze za cenu zakázaného uvolnění. Závěr klání se pomalu, ale jsitě blíží, stav je nadále nerozhodný.
     
    54:19
    Buly po levici Conze, který si smlsnul na nahození zlínského forvarda.
     
    54:38
    A další trest na zlínské straně. Petr Holík (ZLN) si dle názoru sudích pomohl hákováním. Hra se tak přesouvá před Kašíka.
     
    54:55
    Zlín vyhazuje přes všechny čáry, čímž našetřil cenné vteřinky.
     
    55:35
    Kotouč je opět až za Conzovou brankou, zatím se v přesilové hře nic závažnějšího neudálo.
     
    56:21
    Další vyhození PSG. Zdá se, že ani tato početní výhodu nebude zužitkována.
     
    57:16
    Jaroslav Balaštík získal puk na modré, čehož se snažil ihned využít. Razantní střela však byla zblokována domácím zadákem.
     
    58:11
    Domácí Zlínu zle zatápěli, nakonec se ale vydali kupředu i hosté. Švih z pozice levého kruhu Conz poměrně v poklidu kontroluje a přerušuje hru.
     
    59:02
    Zlín je v útočném pásmu, kde velice rozvážně kombinuje. Nakonec však přichází o kotouč. Vše nasvědčuje tomu, že uvidíme prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Je za námi třetí část, v níž byla k vidění jedna branka, a to z holi domácího borce. Marc-Antoine Pouliot srovnal stav, který vydržel až do závěrečného hvizdu. O vítězi tak bude muset rozhodnout prodloužení, případně samostatné nájezdy. Který z celků si zaručí první místo ve skupině D? Sledujte nadále náš on-line přenos!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:37
    Tomáš Žižka zkoušel Conzovu pozornost z velké dálky, domácí brnakář se překvapit nenechal.
     
    61:20
    Mauldinova pumelice z okraje pravého kruhu řádně vyděsila Kašíka. Cestu mezi tři tyče si však nenašla.
     
    62:15
    Další zlínský pokus, tentokráte z pravé strany hrací plochy. Gólman Fribourgu byl znovu na svém místě.
     
    63:10
    Taktéž prodloužení se hraje v solidním tempu, ani jedna z družin se ale zatím nedostala do výraznější brankové příležitosti.
     
    63:48
    Holíkův švih pouze vyprášil Conzovu rukavici, u kotouče jsou znovu domácí.
     
    64:28
    Plüssova rána zamířila vysoko nad, utkání míří k samostatným nájezdům.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani prodloužení vítěze neurčilo, rozhodnout tak bude muset dovednostní disciplína. Která z družin si odnese pomyslné vavříny?
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Jako první se vydal na Kašíka Julien Sprunger, který ale neproměňuje – 0:0.
     
    Ani hostující Filip Čech (ZLN) nedává – 0:0.
     
    Bruegger díky včasnému zásahu Kašíka neuspěl – 0:0.
     
    Roman Vlach se pokoušel o bekhendový blafák, ale Conz se nenechal překvapit – 0:0.
     
    Mottet taktéž nedává, stále čekáme na branku – 0:0.
     
    Ani Petr Holík nenalezl recept na Conze – 0:0.
     
    Domác se ujímají vedení! Gregory Mauldin se s ničím nepáral a tvrdou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:0.
     
    Bedřich Köhler nedává, Fribourg může rozhodnout – 1:0.
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Fribourg-Gottéron.
    Autorem branky je GREGORY MAULDIN.
    Gregory MAULDIN - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Utkání nakonec dospělo až do samostatných nájezdů, v nichž byli úspěšnější domác. První místo ve skupině D zajistil Fribourgu Gregory Mauldin. Gottéron tak zdolal Zlín 3:2. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou! (22:32:19)
    Marc-André Pouliot - jeden ze švýcarských hrdinů dnešního večera.

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 9. Mauldin (Monnet, Pouliot), 44. Pouliot (Mottet), rozh. náj. Mauldin – 2. Vlach (Veselý), 30. Leška (Okál, Köhler)


    Fribourg-Gottéron: Conz (Nyffeler) – Kwiatkowski, Ngoy, Abplanalp, Helbling, Kamerzin, Schilt, Huguenin, Montandon – Plüss, Mottet, Dubé – Monnet, Mauldin, Pouliot – Ness, Vauclair, Fritsche – Bruegger, Hasani, Sprunger
    Berani Zlín: Kašík (Horčička) – Marušák, Kotvan, Horák, Valenta, Žižka, Matějíček, Řezníček, Urbanec – Köhler, Leška, Balaštík – Čajánek, Kubiš, Holík – Vlach Ondráček, Veselý – Fořt, Čech, Okál

    Rozhodčí: Schukies (GER), Massey (SUI) – Tscherrig (SUI), Kaderli (SUI)
    ocianews.com