Vålerenga – Zürich 2:3 (kon.) | Färjestad – Vienna Capitals 1:2 (2:3 po s.n.) | Mannheim – Växjö 1:2 (kon.)
Skellefteå – Krefeld 4:0 (kon.) | SaiPa – Ingolstadt 5:2 (kon.) | IFK Helsinky – SønderjyskE 10:1 (kon.)
Bern – Tappara 4:3 (2:1 po s.n.) | Košice – Liberec 4:3 (kon.) | Stavanger – Třinec 2:3 (kon.)
Briançon – Ženeva 2:7 (kon.) | Fribourg – Zlín 3:2 (2:0 po s.n.) | Zug – Vítkovice 3:2 (kon.)
Sparta – Kuopio 2:3 (kon.)
konec
Stavanger Oilers
2:3 (2:2, 0:1, 0:0)
HC Oceláři Třinec
Sobota 06.09.2014, 17:30 • DNB Arena, Stavanger, Norsko (kapacita: 4377 míst) • Hokejová Liga mistrů
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Přeji vám pěkné sobotní odpoledne a jedním dechem vás vítám při sledování textového online přenosu ze skupinové fáze hokejové Ligy mistrů, anglicky Champions Hockey League. O tomto víkendu se zápasy ve skupinách lámou do své druhé poloviny a týmům ještě zbývá odehrát tři utkání. Ve skupině E je situace velice vyrovnaná a sledovat tuto skupinu bude nejspíš napínavé do poslední chvíle. V našem přenosu se detailně budeme věnovat souboji mezi norskými Stavanger Oilers a HC Oceláři Třinec. Olejáři v Třinci zvítězili, ale v tabulce skupiny jsou na druhém místě právě za českým mužstvem. Hrát se bude na jihu Norska od 17:30. Druhé utkání této skupiny obstarají v dnešním programu Bern a Tappara Tampere. Nenechte si ujít konfrontaci evropských mužstev, jste srdečně zváni ke sledování online přenosu. Ať se vám líbí!
     
    HOKEJOVÁ LIGA MISTRŮ

    Pokus o rozjetí hokejové verze Ligy mistrů se vrací znovu po šesti letech. Tehdejší projekt Mezinárodní hokejové federace IIHF vydržel pouze jedinou sezonu 2008/09, Evropa viděla triumf švýcarských ZSC Lions, v dalším roce už se soutěž kvůli finančním důvodům nekonala. Mezi lety 2010 a 2013 vznikl další pokus o evropskou klubovou soutěž. European Trophy však byla spíše přípravným turnajem před mistrovskou sezonou a postrádala prestiž.

    Nyní se šestadvacet zakládajících klubů rozhodlo zorganizovat vlastní evropskou soutěž. Pořadatalem je akciová společnost Champions Hockey League, jež patří zhruba ze dvou třetin zakládajícím klubům, zbytek pak náleží šesti členským hokejovým ligám a Mezinárodní hokejové federaci IIHF.

    Prvního ročníku nové hokejové soutěže se účastní hned čtyřiačtyřicet evropských mužstev, která jsou rozdělena do jedenácti skupin po čtyřech členech. Do další fáze, tedy mezi nejlepších šestnáct, postoupí jedenáct vítězů skupin a pět nejlepších celků z druhých míst. Ligy mistrů se účastní osm týmů ze Švédska, stejný počet mužstev z Finska, šest českých, německých a švýcarských klubů, čtyři mužstva z rakouské EBEL ligy, dva zástupci norského hokeje a po jednom týmu ze Slovenska, Dánska, Francie a Velké Británie.
     
    STAVANGER OILERS

    Stavanger Oilers jsou velmi mladým klubem, jehož počátky se datují k roku 2000. Název Oilers má původ v těžbě ropy, kterou se město na jihu Norska proslavilo. Založení nového klubu bylo vnímáno jako reakce na finanční problémy předchozího stavangerského hokejového klubu Viking Hockey, Oilers však vyletěli hodně rychle směrem vzhůru a zařadili se mezi nejlepší norské kluby. První titul vybojovali Oilers v roce 2010, rok nato podlehli ve finále play-off norské GET-ligaen Spartě Warriors, ale v letech 2012, 2013 a 2014 norskou soutěž znovu ovládli, když ve finále zdolali Lørenskog a v posledních dvou případech Vålerengu Oslo. V posledních třech sezonach tedy Stavanger obsadil 1. pozici a je úřadujícím mistrem Norska.

    Stavanger Oilers mají v zádech sice další domácí titul, ale před startem do Ligy mistrů kádr výrazně obohatili o zkušené hokejisty. Asi největší posilou se stal reprezentační útočník Kristian Forsberg, jenž do Stavangeru přišel ze švédského MODO. Dalšími posilami se stali tři Kanaďané, obránci Nick Plastino z Örebro, Adrian Veideman z Vídně a útočník Josh Soares z rakouského Grazu 99ers. Právě Soares mužstvu v Lize mistrů zatím hodně pomáhá a zadákovi Plastinovi se zase velice podařilo právě utkání v Třinci, ve kterém dvakrát skóroval. V loňské sezoně patřil k největším oporám rovněž velice produktivní útočník ze Spojených států amerických Dan Kissel.

    Výsledky v Lize mistrů

    Stavanger začínal skupinu E úvodním zápase na ledě finského Tappara Tampere a byl považován za jasného outsidera zápasu. Jenomže Soares zaznamenal vůbec první branku celého ročníku Ligy mistrů, Stavanger na jeho zásah ještě dvakrát navázal a brzy ve Finsku vedl o tři branky. Tampere se rozjíždělo pozvolna a do první sirény stihlo alespoň jednou brankou snížit. Ve druhém dějství Finové utkání čtyřmi brankami otočili a v poslední periodě korunovali nakonec jednoznačné vítězství na výsledek 7:3. Stavanger měl úchvatných první osm minut, pak ovšem na Tapparu nestačil.

    Tappara Tampere vs. Stavanger Oilers 7:3 (1:3, 4:0, 2:0)

    Branky a nahrávky: 13. Kolomatis (Järvinen, Palola), 32. Jormakka (Kolomatis, Palola), 36. Jormakka (TS), 36. Palola, 38. Mäkinen (Rauhala), 46. Haapala (Kaksonen, Kolomatis), 58. Aalto (Erkinjuntti, Malinen) – 5. Soares (Dahl-Anderssen, Plastino), 8. Rokseth (Soares, Forsberg), 8. Soares (Dahl-Anderssen, Forsberg).
    Diváci: 2563.

    Ve druhém utkání svého úvodního tripu po Evropě zavítali norští Olejáři právě do třinecké Werk Areny, kde byl jejich soupeřem Třinec, jenž v prvním duelu doslova smetl Bern. Ale vstup do zápasu vyšel znovu lépe Stavangeru, ten své vedení postupně stále obnovoval a Oceláři museli dotahovat. Když už ve třetí dvacetiminutovce vyrovnali na 4:4 a měli obrovský tlak, zdálo se, že průběh zápasu konečně zlomí. Jenomže se nechali vyloučit dokonce do tří, Stavanger nakonec čtyři minuty před koncem využil přesilovku pěti proti čtyřem druhým gólem Plastina a ze Slezska si odvezl velmi cenné tříbodové vítězství.

    HC Oceláři Třinec vs. Stavanger Oilers 4:5 (1:1, 2:3, 1:1)

    Branky a nahrávky: 15. Polanský (Linhart), 31. Matuš (Roth), 34. Zíb (Polanský, Trončinský), 43. Matuš (Trončinský) – 6. Plastino (Dahl-Andersen, Soares), 25. Kissel (Daoust, Dahl-Andersen), 28. Soares (Veideman), 32. Dahl-Andersen, 56. Plastino (Kissel, Hallem).
    Diváci: 2875.

    Dosud poslední utkání Stavangeru

    Naposled hrál Stavanger před dvěma dny poprvé před vlastními fanoušky odvetu proti finskému Tappara Tampere. Tentokrát měli lepší vstup do utkání hosté ze země tísíců jezer a po brance Erkinjunttiho z desáté minuty vedli. Oilers zdaleka nesložili zbraně a ve druhém dějství se pokoušeli o vyrovnání. To se podařilo v devětatřicáté minutě Kisselovi, jenž prostřelil hostujícího Metsolu. Ve třetí třetině gól napadl, v prodloužení zahodil největší šanci Fin Palola, a tak se šlo do samostatných nájezdů. Penalty rozhodl ve čtvrté sérii domácí Kanaďan Daoust, a určil tak bonusový bod pro Stavanger.

    Stavanger Oilers vs. Tappara Tampere 2:1 sn (0:1, 1:0, 0:0 – 0:0)

    Branky a nahrávky: 39. Kissel, rozh. náj. Daoust – 10. Erkinjuntti (Kuusela, Aalto).
    Diváci: 3130.

    STAVANGER VE STATISTIKÁCH LIGY MISTRŮ

    Stavangerský útočník Christian Dahl-Andersen (1+6) patří mezi nejproduktivnější hráče celé soutěže a v kanadském bodování je na třetí pozici. Mezi asistenty mu náleží ta samá příčka a jeho bodový zisk ho opravňuje k oblékání dresu "top scorera" Oilers. Mezi nejlepší kanonýry Ligy mistů je na tom z Olejářů nejlépe Kanaďan Josh Soares (3+2). Dalšími produktivními hokejisty Stavangeru jsou tříbodoví Nick Plastino (2+1) a Dan Kissel (2+1). Stavanger je navíc týmem s druhou největší efektivitou střelby v celé soutěži.

    Co se týče brankářů, střídají se mezi třemi tyčemi dva Norové Ruben Smith a Henrik Holm. Smith odchytal oba zápasy proti Tampere a obdržel osm, naproti tomu Holm vychytal Olejářům vítězství v Třinci. Na řadě by měl být logicky právě Holm, ale uvidíme, koho postaví do branky proti Ocelářům trenér Thoresen.
     
    HC OCELÁŘI TŘINEC

    Třinec je tradičním českým hokejovým klubem, který působí v nejvyšší extralize nepřetržitě již od roku 1995. Úplné začátky hokeje v Třinci se datují k roku 1929. Oceláři jsou vicemistrem extraligy ze sezony 1997/98 a mistrovský titul získali v roce 2011. V minulé sezoně s vrcholem v roce 2014 skončili Třinečtí na 4. místě. Ve čtvrtfinále play-off si suverénně poradili s Pardubicemi, dobře rozehrané měli i semifinále, ale na později mistrovský Zlín nakonec nestačili a zůstali před branami finále.

    Před aktuální sezonou Třinec opustily zkušené opory Radek Bonk a Jan Peterek, kteří pověsili brusle na hřebík. Do ruské KHL zamířil po dvou letech ostrostřelec Martin Růžička a novinkou posledních dní je také odchod Lukáše Zíba do Vítkovic, či Erika Hrni do Olomouce. Oceláři však v létě také notně posilovali a do Slezska přišli například Rostislav Klesla, Milan Doudera, Zbyněk Irgl, Lukáš Žejdl nebo Tomáš Plíhal s Kamilem Krepsem.

    Výsledky v Lize mistrů

    Oceláři stihli tak jako všechny ostatní týmy v Lize mistrů odehrát již dva souboje s evropskými soupeři a vytěžili z nich tři body. O ně se postarali v prvním zápase proti Bernu, který hostili ve čtvrtek 21. srpna ve své nové Werk Areně. Švýcarské mužstvo nemělo v utkání nejmenší šanci, ačkoliv před zápasem outsiderem rozhodně nebylo. Třinec municí nešetřil, nastřílel sedm branek a suverénně zvítězil. Dvě branky zaznamenal Polanský, brankář Hrubec si připsal úvodní čisté konto.

    HC Oceláři Třinec vs. SC Bern 7:0 (2:0, 3:0, 2:0)

    Branky a nahrávky: 8. Polanský (Irgl, Adamský), 11. Nosek (Polanský, Irgl), 21. Polanský (Irgl, Žejdl), 37. Trončinský, 39. Linhart (Dravecký), 57. Orsava (Klesla), 58. Orsava (Polanský).
    Diváci: 3723.

    Hned o dva dny později, tedy v sobotu 23. srpna, se na ledě Ocelářů představil právě norský hegemon posledních let – Stavanger Oilers. Olejáři potřebovali po prohře ve Finsku v Třinci bodovat, po celou dobu zápasu se prezentovali bojovným a bruslivým hokejem, přičemž Slezané navíc pořád museli dotahovat brankovou ztrátu. Definitivně ji stáhli až ve třetí třetině, pár minut před koncem ovšem Stavanger udeřil popáté a tato rána byla rozhodující. Norský celek překvapil a z Třince odvezl všechny tři body.

    HC Oceláři Třinec vs. Stavanger Oilers 4:5 (1:1, 2:3, 1:1)

    Branky a nahrávky: 15. Polanský (Linhart), 31. Matuš (Roth), 34. Zíb (Polanský, Trončinský), 43. Matuš (Trončinský) – 6. Plastino (Dahl-Andersen, Soares), 25. Kissel (Daoust, Dahl-Andersen), 28. Soares (Veideman), 32. Dahl-Andersen, 56. Plastino (Kissel, Hallem).
    Diváci: 2875.

    Dosud poslední utkání Třince

    Po dvou zápasech před vlastními fanoušky vyrazil Třinec na několikadenní turné po Evropě. Před výletem do Norska zamířil do země helvétského kříže, kde se podruhé v krátkém sledu střetl s Bernem. Oceláři na soupeře vlétli podobně jako doma, Orsava je poslal do vedení, další dvě branky přidal ještě během úvodní části Žejdl a Bern byl na lopatkách. Medvědi sice Třinecké přestříleli, ale nemohli překonat skvěle chytajícího gólmana Hamerlíka, ve druhém dějství jim navíc ještě jednou pláchl Orsava a stanovil konečný výsledek. Oceláři budou na Bern vzpomínat jen v tom nejlepším.

    SC Bern vs. HC Oceláři Třinec 0:4 (0:3, 0:1, 0:0)

    Branky a nahrávky: 5. Orsava (Jašek), 7. Žejdl (Polanský, Nosek), 20. Žejdl (Nosek, Trončinský), 33. Orsava (Matuš).
    Diváci: 4677.

    TŘINEC VE STATISTIKÁCH LIGY MISTRŮ

    Oceláři svou úvodní drtivou výhrou nad Bernem tolik zaujali, že v internetovém hlasování zvítězili v souboji o Nejlepší tým prvního kola Ligy mistrů. To fanoušci ještě ani netušili, že Slezané zvládnou s grácií i souboj ve Švýcarsku. Třinec je dále s devětasedmdesáti trestnými minutami vůbec nejtrestanějším týmem soutěže, a tak by svěřenci trenéra Kalouse měli na disciplíně ještě zapracovat. V efektivitě střelby patří na čtvrtou pozici.

    Třinecký dres "top scorera" nosí od prvního utkání šikovný útočník Jiří Polanský (3+3), asi si na něj zvykl a rozhodně nechce svou pozici opustit. Nejvíce se Polanskému vydařilo domácí utkání s Bernem, kdy zaznamenal dva góly a dvě asistence. Bodově se na Polanského dotahují obránce Marek Trončinský (1+3) a po dvoubrankové představení v Bernu i Jakub Orsava (4+0), jenž se řadí na třetí místo v soutěži střelců Ligy mistrů.

    Úvodní dva zápasy ve Werk Areně odchytal Šimon Hrubec, ten nejprve udržel čisté konto a od Stavangeru inkasoval pět branek. V Bernu hájil svatyni Ocelářů Slovák Peter Hamerlík a také jemu se premiéra na evropské scéně mimořádně vydařila. Bernské střelce doháněl k šílenství a udržel nulu. Třinci na evropském tripu scházejí útočníci Daniel Rákos a Martin Adamský, uvidíme, jak to bude s Polákem Aronem Chmielewskim, jenž si svůj dvouzápasový trest už odpykal a ve Stavangeru bude moct nastoupit.
     
    STADION

    Utkání se bude hrát ve stavangerské DNB Areně, jenž byla otevřena docela nedávno, a to v roce 2012. Hala má kapacitu 4377 diváků a v prvním domácím zápase proti Tampere si do ní našlo cestu sympatických 3130 diváků.

    SKUPINA E

    Skupina E patří podle svého dosavadního vývoje k těm nejzamotanějším. Všechny čtyři týmy jsou natěsnány v rozdílu tři bodů a prakticky každý má ještě dobrou šanci na postup do osmifinále. Nejlépe je na tom Třinec, druhý je Stavanger. Ještě o půl hodiny dříve než ve Stavangeru začne střetnutí v Bernu, kde se představí Tappara Tampere. Také toto utkání můžete na našem serveru sledovat.

    Tabulka:
    1. HC Oceláři Třinec, 3 body, skóre 11:5,
    2. Tappara Tampere, 3 body, skóre 10:8,
    3. Stavanger Oilers, 3 body, skóre 8:11,
    4. SC Bern, 3 body, skóre 5:10.

    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    Půjde o druhý vzájemný zápas mezi oběma soupeři v historii. O tom prvním již šla řeč níže, Stavanger nepřijel do Slezska v roli favorita, ale pokorným a bojovným výkonem nakonec došel ke třem bodům. Jak dopadne odveta v Norsku? Výsledek utkání může hodně napovědět o dalším vývoji ve skupině.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k zápasu mezi Stavangerem a Třincem, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat.
    Třinec okusil led v místní DNB Areně.

     
    Úvodní sestavy:

    Stavanger Oilers: Smith (Holm) – Solberg, Plastino, Hjelm, Veideman, Mostue, Rokseth, Sveum (A) – Dahl-Andersen, Forsberg, Soares – Kissel, Daoust (A), Kristiansen – Trettenes, David, Lorentzen – Hoygard, Huse, Hallem (C) – Roste Fossen. Trenér: Petter Thoresen.

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Roth, Klesla (C), Linhart, Nosek, Trončinský, M. Doudera, Galvas – Dravecký, Pílhal, Kreps – Rufer, Polanský (A), Irgl – Orsava, Žejdl, Jašek – Kindl, Matuš, Cienciala – Chmielewski. Trenér: Jiří Kalous.

    Rozhodčí: Mikael Sjöqvist (SWE), Stian Halm (NOR) – Jon Kilian (NOR), Thomas Pettersen (NOR).
     
    Stavangerský kouč Thoresen dnes přeruší pravidelný rytmus střídání svých brankářů. Proti nájezdům Ocelářů se totiž bude bránit Ruben Smith, jenž chytal i před dvěma dny proti Tampere. Henrik Holm, který Olejářům vychytal vítězství v Třinci, bude Smithovi pouze krýt záda. V obranných dvojicích nenajdeme oproti utkání s Tampere jedinou změnu, to už se nedá napsat o stavangerské ofenzivě. Do zápasu s Třincem nezasáhne mladý Lotyš Rudolfs Balcers, místo něhož byl na soupisku napsán a do třetí formace nasazen Martin Huse.
     
    Slovenský brankář Peter Hamerlík sice předevčírem v Bernu odchytal šedesát minut bez obdržené branky, přesto se ve Stavangeru mezi tři tyče nepostaví. Třinečtí dnes budou sázet na Šimona Hrubce, který chytal úvodní dva domácí zápasy Ocelářů v Lize mistrů. Obranu nechali třinečtí trenéři beze změny, jedinou rošádu udělali v útočných řadách. Do hry se vrací Polák Aron Chmielewski, jenž Slezanům dva zápasy chyběl kvůli disciplinárnímu trestu. Polský forward v sestavě pro dnešek nahradí mladíka Marka Růžičku. Ani dnes se Třinečtí nebudou moci spolehnout na Martina Adamského a zraněného Daniela Rákose, kteří s týmem na výlet po Evropě neodcestovali.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Třinečtí se hned po úvodním buly tlačili do útočné třetiny, ale zastavil je ofsajd, ve kterém byl Plíhal. Vhazování ve střední třetině.
     
    00:40
    Klesla si na modré čáře připravil puk ke střele a vypálil. Jeho střelu naštěstí pro domácí srazil do rohu obránce Plastino.
     
    01:23
    V aréně vládne skvělá atmosféra od prvních minut a je slyšet hlasité skandování. Zatím je hra plná nepřesností.
     
    01:53
    Mostue chtěl využít chyby v třinecké rozehrávce, zachytil puk a zamířil dopředu. Pod nohy mu však vpadl čistým způsobem Doudera.
     
    02:08
    Kindlovu střelu vyrazil brankář Smith až za plexisklo mimo kluziště, a proto se chystá vhazování po jeho pravici.
     
    02:44
    Třinečtí jsou nastěhováni v útočném pásmu, ale nemůžou se dostat do kombinace. Bojuje se spíše po rozích.
     
    03:16
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se hodně rychle ujímají vedení! Polanský přihrával od mantinelu na střed hřiště, puk se od Dahla-Andersena odrazil ke ZBYŇKU IRGLOVI, jenž střelou k tyči překonal Smitha – 0:1! Asistence: Jiří Polanský, Adam Rufer.
    Zbyněk IRGL - 0:1
     
    03:42
    Třinec nezačal o tolik aktivněji než Stavanger, ale dokázal proměnit hned svou první šanci a v Norsku je vepředu o jednu branku.
     
    03:55
    První těžká situace pro třineckého Hrubce. Daoust vjel mezi kruhy a tvrdým příklepem vyzkoušel pozornost gólmana Třince. Pak byl atakován Rostislavem Kleslou (TRI), jenž si odpyká dvě minuty za nedovolené bránění. Úvodní přesilovka pro Olejáře.
     
    04:13
    Kissel nedokázal zkrotit skákavý puk na modré čáře a jeho Stavanger se musí pro kotouč vracet až ke Smithovi.
     
    04:41
    Stavanger právě vstřelil branku!
    Ale Stavanger rychle odpovídá! Kissel se k puku dostal znovu na pravém kruhu v útočném pásmu a rozhodl se pro střelu. Nabídky na teč využil před Hrubcem stojící MATHIAS TRETTENES, na jehož dotek nedokázal třinecký brankář zareagovat – 1:1! Asistence: Dan Kissel, Jean-Michel Daoust.
    Mathias TRETTENES - 1:1
     
    05:14
    První přesilová hra také pro Oceláře. Vyloučen Dennis Sveum (STV) na dvě minuty za sekání, s nímž vyrukoval na Polanského.
     
    05:49
    Kreps posílal před branku zajímavou přihrávku a zároveň pobídku na teč. Jeho spoluhráči tuto myšlenku ale nezachytili a Olejáři se osvobozují.
     
    06:40
    Třinec se zatím v početní výhodě trochu trápí a nemůže se usadit v útočném pásmu. Irgl ztratil puk a Lorentzen vyhodil do bezpečí.
     
    07:15
    Přesilovka Třince skončila pro hosty neúspěchem, domácí se v pohodě ubránili a nyní se již hraje v pěti na obou stranách.
     
    07:25
    Trončinský při riskantní kličce ve střední třetině upadl a Stavanger vyrazil do nebezpečného přečíslení! Kissel ovšem pokazil závěrečnou přihrávku a bylo po šanci!
     
    08:25
    Plíhal vyhrál buly ve středním pásmu, ale Třinec se pak v útoku příliš neohřál. Na druhé straně ztlumil do lapačky Soaresovu střelu Hrubec.
     
    08:53
    Polanský ukázal své skvělé nahrávačské schopnosti, když našel ve vyložené šanci Noska! Jeho střela nejspíše zazvonila na horní tyč Smithovy klece!
     
    09:32
    Mezi dvěma domácími obránci se do rohu útočného pásma probil Žejdl, ale nepřidal přesnou nahrávku na obránce.
     
    10:06
    Po tvrdé ráně Noska už někteří Oceláři zvedali ruce, ale třinecký obránce přeci jen trefil tyč a následně se puk odrazil od Smithova betonu pryč.
     
    10:40
    Smith výborně zasáhl také proti ráně Kindla z levého kruhu. K dorážce pak třineckého útočníka nepustil Rokseth.
     
    11:06
    Oba týmy mají zatím na kontě po třech střelách na bránu. O další ránu od modré se pokoušel Roth, ale trefil jen útočníka Stavangeru.
     
    11:44
    Je tady další vyloučení a tentokrát jde o technický přestupek Ocelářů, kteří si nepohlídali střídání a přímo před zraky rozhodčího hráli v šesti. Dvouminutový trest odpyká Vladimír Dravecký (TRI).
     
    11:57
    Stavanger právě vstřelil branku!
    Olejáři dnes Třinecké za jejich nedisciplinovanost velmi tvrdě trestají! Stavanger hned na začátku další přesilovky rozebral třineckou defenzivu, Kristiansen našel přihrávkou přes brankoviště volného DANA KISSELA a ten propálil Hrubce – 2:1! Asistence: Tommy Kristiansen, Jean-Michel Daoust.
    Dan KISSEL - 2:1
     
    12:18
    Stavanger využil i svou druhou přesilovou hru a otočil průběh zápasu. Polanský v poslední akci nepřesně přihrával Irglovi.
     
    12:53
    Roste Fossen ztratil puk v útočné třetině a na výlet dopředu se vydal Irgl. Pak předal puk Noskovi, jenž pálil z ostrého úhlu.
     
    13:33
    Žejdl s Rothem zbytečně přišli o kotouč v rozehrávce a Třinec je rázem pod tlakem Stavangeru. S pukem manévruje Soares.
     
    14:11
    Orsava vrátil v útočné akci puk Žejdlovi a ten by mohl postupovat zleva sám na Smithe, kdyby dokázal zpracovat zlobivý kotouč.
     
    14:53
    Nyní jsou nastěhováni v útoční třetině pro změnu Oceláři. Kindl nabil na modrou čáru Galvasovi, jehož střelu skryl ve výstroji Smith.
     
    15:13
    Oceláři si ne úplně rozuměli uprostřed kluziště a dopředu se potom dral domácí Trettenes. Byl ale zastaven hostujícími zadáky.
     
    15:53
    Třinec je častěji na puku, ale přes pevnou defenzivu domácích se nemůžou dostat k příležitostem. To Olejáři čekají na chyby, aby mohli vyrážet do protiútoků.
     
    16:43
    Žejdl si odstavil jednoho z domácích hokejistů a zpoza branky chtěl přihrávat na některého ze spoluhráčů, nahrávku si však našel Sveum.
     
    17:20
    Prudká střela Orsavy zamířila až na zadní plexisklo a David pak posunul puk jen do střední třetiny, aby mohli Olejáři vystřídat.
     
    17:49
    Josh Soares (STV) hákoval v obranném pásmu hostujícího Kindla a Stavanger musí na dvě minuty do čtyř hráčů.
     
    18:38
    Ocelářům dnes přesilovky zatím vůbec nevycházejí. Třinec se zatím nemůže dostat do útočného pásma a rozehrává okolo Hrubce.
     
    18:52
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ale pozor, Třinec nakonec přesilovou hru využívá a vyrovnává! Na jednu přihrávku se Oceláři dostali do útočné třetiny, Žejdl přesně přihrál z levého křídla na ZBYŇKA IRGLA, ten rozvlnil síť za Smithem podruhé – 2:2! Asistence: Lukáš Žejdl.
    Zbyněk IRGL - 2:2
     
    19:27
    Hosté se s menšími potížemi dostali z obranného pásma, ale Stavanger získal puk zpět. Minutu před koncem první třetiny je stav vyrovnaný.
     
    19:47
    V asi poslední akci první třetiny šli dopředu Třinečtí ve třech, jenomže Plíhal akci přibrzdil a Oceláři z ní nic nevytěžili.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:22.
     
    Zatím se ve Stavangeru hraje velmi zajímavé utkání a hlavně padají góly. Ten první měli na svědomí hosté už ve čtvrté minutě, kdy od mantinelu přihrál Irglovi Polanský a prvně jmenovaný prostřelil Smitha. Pak museli Oceláři do tří, Trettenes tečoval za Hrubce ránu Kissela a bylo vyrovnáno. Stavanger mohl jít hned nato do vedení, ale Kissel pokazil přečíslení nepřesnou přihrávkou. Na druhé straně zase po bombě Noska zvonila za Smithem tyč. Třinečtí byli v dalších minutách za hru v šesti zbytečně vyloučeni, Olejáři jejich obrannou čtyřku totálně rozebrali a Kissel uklízel po přihrávce Kristiansena do odkryté branky. Dále se hrál vyrovnaný hokej bez větších šancí až do devatenácté minutě. V té využili svou přesilovku zase hosté a znovu to byl Irgl, jenž se trefil po přihrávce Žejdla. Druhé dějství začne za stavu 2:2.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely: 5 – 8,
    efektivita střelby: 40% – 25%,
    zákroky brankářů: 6 – 3,
    úspěšnost zákroků: 75% – 60%,
    trestné minuty: 4 – 4.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Oceláři trochu zapomněli na Soarese hned na začátku druhé třetiny, a tak jel Kanaďan ze strany na Hrubce. V těžké pozici střílel bekhendem vedle.
     
    20:32
    Irgl měl velkou možnost završit hattrick! Polanský ho zpoza branky našel mezi kruhy, ale střela Irgla trefila jen betony Smitha!
     
    20:46
    Ale po šanci Irgla musí Třinec do oslabení. Provinili se Tomáš Linhart (TRI), jenž si odsedí dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    21:07
    Olejáři mají dnes smrtící přesilové hry, ale na začátku té aktuálně probíhající se museli bránit třineckému útoku a úspěšně.
     
    21:35
    Nyní brání Třinečtí mnohem pozorněji a zatím také bez problémů. Galvas vybojoval puk za brankou a vyhodil puk daleko pryč.
     
    22:03
    Dahl-Andersen v obrovské příležitosti trefil jen tyč! Domácí "top scorer" se protáhl kolem Rotha a bekhendem orazítkoval levou tyč Hrubcovy branky!
     
    22:25
    Hrubec musel zasahovat také proti střele Veidemana a zvládl to. Kotouč za chvilku zamířil mimo kluziště od hokejky Mostua.
     
    23:01
    Třinec je už v plném počtu. Nebezpečný byl hlavně závěr přesilovky Stavangeru. Hrubec i na podruhé vyzrál na Dahla-Andersena.
     
    23:26
    Obrovská šance pro Třinec! Trončinský se octl úplně sám před Smithem, norský brankář však jeho blafák bravurně lapačkou zneškodnil!
     
    23:46
    V další dobré příležitosti střílel z bezprostřední blízkosti jen do Smitha Matuš. Tlak Ocelářů však brzdí přihrávka rukou.
     
    24:24
    Veideman na modré čáře dvakrát napřáhl ke střele, ale ani jeden z jeho pokusů nedoletěl až k brankáři Hrubcovi.
     
    24:56
    Mostue už byl při pokusu o ránu úspěšnější než Veideman, ale pro změnu netrefil branku, pouze zadní hrazení za Hrubcem.
     
    25:22
    Daoust v rohu obranného pásma masíroval Irglova záda a to se nejspíš projevilo na přesnosti přihrávky dvougólového střelce Ocelářů. Noska na modré čáře totiž nenašel.
     
    25:42
    Tak v posledních chvílích je aktivnější pro změnu Stavanger, jenž tlačí Třinecké před Hrubcem. Nebezpečná střela Dahla-Andersena zamířila těsně vedle.
     
    26:27
    Po dlouhé době mohou Třinečtí vystřídat a v klidu rozehrát. Rozehrávky se chopil Nosek, ale Žejdl o kotouč přišel.
     
    27:16
    Žejdl zahodil další vyloženou možnost Třince! Hezky se uvolnil a jel sám na bránu Olejářů, ale Smith vyrazil vyrážečkou!
     
    27:55
    Kreps s Draveckým krouží kolem brány Smitha a hledají tu správnou přihrávku před ní. Zatím se jim to nedaří.
     
    28:03
    Celé manévrování Třince ukončil rázně svou prudkou ranou od modré čáry Klesla. Smith si může na chvíli odpočinout. Puk udržel ve výstroji.
     
    28:14
    Rothovu střelu tečoval před Smithem ještě Plíhal, ale puk naneštěstí pro Oceláře zamířil jen pár decimetrů od levé tyče.
     
    29:03
    Rokseth po delší odmlce zaměstnal Hrubce a navíc si vykoledoval faul na svou osobu. Dvě minuty za sekání pro Lukáše Galvase (TRI). Stavanger hraje další přesilovou hru.
     
    29:19
    První ránu v přesilovce si připsal Dahl-Andersen, jehož střelu však Hrubec dokázal betonem vyrazit. Žejdl následně Třinecké osvobodil.
     
    30:04
    Nosek kolem obránce Plastina znovu vyhodil do bezpečné vzdálenosti od Hrubce. Další pokus Norů o vstup do útočného pásma nevyšel kvůli ofsajdu Trettenese.
     
    30:43
    Smith vyjel daleko ze své svatyně, ale před Orsavou přesně přihrál svým obráncům. Olejáři se nemohou usadit v útočné třetině.
     
    31:02
    Třinec právě vstřelil branku!
    A gól padá na druhé straně, než bychom asi čekali! Kreps vystihl rozehrávku Stavangeru, vyslal do samostatného úniku VLADIMÍRA DRAVECKÉHO, který zvolil blafák do bekhendu, kotouč nakonec s pomocí tyčky proskotačil za čáru a Třinec jde v oslabení do vedení – 2:3! Asistence: Kamil Kreps.
    Vladimír DRAVECKÝ - 2:3
     
    31:14
    Galvas je už zpět na ledě. Hrubec musel čelit nepříjemnému dotírání kapitána Hallema, ale dokázal svou branku uhájit.
     
    32:13
    Hra je přerušena po valné hromadě za Hrubcem, jíž se účastnili Forsberg s Kleslou. Rozhodčí už ztratili puk z dohledu, a proto se bude vhazovat před třineckou bránou.
     
    32:23
    Rufer přihrál od mantinelu před Smitha Polanskému, jenomže "top scorer" Ocelářů ztratil stabilitu, vpálil do branky Stavangeru a hra je přerušena.
     
    33:06
    Smith bez většího vzrušení pokryl střelu Orsavy, ale na vhazování před jeho brankou uspěli Oceláři a pokračují v menším tlaku.
     
    33:41
    Po čase se Stavanger dostal do útočné třetiny, Kristiansen posunul puk na Daousta, toho už se zhostili třinečtí obránci.
     
    34:23
    Plíhal nepřihrál nejpřesněji Krepsovi, ale shodou náhod se k němu puk vrátil. Třinecký útočník vypálil, jeho ránu však zablokoval kdosi z domácích.
     
    34:57
    Třinec je vedoucí brankou příjemně povzbuzen a touží přidat čtvrtý zásah. Poslední minuty patří jednoznačně Ocelářům.
     
    35:16
    Třinecký tlak přibrzďuje další vyloučení. Tentokrát půjde na trestnou lavici domácí Lukas David (STV) a odsedět si musí menší trest za hrubost. Kapitán Snore Hallem (STV) je ještě navíc vyloučen na deset minut za nesportovní chování. Hosté hrají přesilovku pěti proti čtyřem.
     
    35:40
    Třinečtí okamžitě zamkli Olejáře před Smithem, Dravecký nabil Rothovi, jeho střela branku minula a pak už se Stavanger osvobodil.
     
    36:22
    Po zákroku Klesly na jednoho z domácích se fanoušci Stavangeru dožadovali vyloučení, ale marně. Nosek však puk na modré čáře neudržel.
     
    36:49
    Třinecká přesilovka sice začala nadějně, ale v dalších částech početní výhody už Oceláři tak nebezpeční nejsou.
     
    37:15
    A nakonec měli největší gólovou příležitost domácí! Kissel ujel do přečíslení s Daoustem, jenomže zakončení druhého jmenovaného zamířilo těsně vedle branky Hrubce!
     
    37:49
    Stavanger ubránil oslabení bez jakýchkoliv problémů a teď se vrhl do útočení. Mostue však nemířil přesně, napálil jen zadní mantinel.
     
    38:45
    Oceláři se však z náporu Olejářů brzy vymanili a dostali se zase dopředu. Linhartovu střelu srazili hráči Stavangeru do rohu.
     
    39:23
    Rozběhla se poslední minuta druhého dějství. Třinečtí kombinují s pukem, v akci jsou Klesla a Polanský ve středním pásmu.
     
    39:34
    Bystré oko Polanského zahlédlo mezírku mezi domácími obránci a Irgl ujížděl na Smitha! Veideman se ale do souboje dokázal vrátit a odpálit Irglovi puk z hole!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:15.
     
    Druhá třetina začala v DNB Areně ve velkém stylu a diváci viděli obrovskou šanci Irgla na zkompletování hattricku. Zákrokem betony se ovšem zaskvěl brankář Smith. Potom bylo nebezpečno pro změnu před Hrubcem a Dahl-Andersen orazítkoval tyč jeho branky. Poslední velkou šanci úvodu druhého dějství měl na holi Trončinský, ten byl sám před Smithem, ale poslal mu puk do lapačky. Oceláři byli lepší, jenomže ne a ne se trefit. Sám na Smitha jel i Žejdl, ale nastřelil zase jen vyrážečku domácího gólmana. Potom se příležitost v podobě přesilovky naskytla domácím, jenomže si nedokázali uhlídat Draveckého, jenž ujížděl po přihrávce Krepse v samostatném úniku a konečně rozvlnil síť za gólmanem Stavangeru. Olejáři mohli vyrovnat střelou Daousta, ta však Hrubcovu bránu minula. Závěrečnou šanci měl na holi opět Irgl, tomu ale ještě před zakončením odpálil puk z čepele Veideman. Do třetí periody vstoupí Třinec s hubeným náskokem.
    Vidíte to stejně? Udrží Oceláři hubený náskok až do konce?

     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely: 18 (5, 13) – 17 (8, 9),
    úspěšnost střelby: 11,11% – 17,65%,
    zákroky brankářů: 14 (6, 8) – 16 (3, 13),
    úspěšnost zákroků: 82,35% – 88,89%,
    trestné minuty: 16 (4, 12) – 8 (4, 4).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Stavanger se ubránil prvnímu útoku Třince a vyrazil dopředu. Soares byl však rychlejší než spoluhráči a odpískán byl ofsajd.
     
    40:35
    Polanský zachytil puk za brankou a rychle přihrával do brankoviště Irglovi. Přihrávku si našli domácí obránci a rozehráli.
     
    41:21
    Polanský znovu parádně našel svého spoluhráče v šanci! Sedmnáctiletý Jašek střílel z voleje jen do Smitha!
     
    41:37
    Stavanger zatím nemůže ve třetí třetině překonat střední pásmo a dostat se do toho útočného. Po střele Chmielewského si další zákrok připsal Smith.
     
    42:10
    Roste Fossenova přihrávka byla nepřesná, puk přešel všechny čáry, a proto se po zakázaném uvolnění vhazuje u Smitha.
     
    42:43
    Třinec je v tlaku, první formace teď obléhala stavangerskou bránu. Nepřesně střílel Kreps a z ještě výhodnější pozice také Kindl.
     
    43:21
    Irgl trochu zaváhal při rozehrávce a Rufer musel puk jen odevzdat soupeři. U puku je tedy po delší době domácí celek.
     
    43:53
    Hrubce zaměstnal Mostue svou prudkou střelou, ale třinecký gólman ránu udržel. Následuje buly po jeho pravé ruce.
     
    44:20
    Třinečtí ujeli dopředu ve dvou. Orsava přihrál na osu hřiště Žejdlovi, jenomže jeho rána zamířila těsně vedle branky Olejářů.
     
    44:55
    Chmielewského boj za brankou Smitha rozhodčí přerušili. Puk se octl na zadní síťce, a proto bude do hry uveden v obranném pásmu Stavangeru.
     
    45:21
    Veidemanovi uskočil puk, ale přesto se se štěstím prodral do útočné třetiny, předal kotouč Dahlovi-Andersenovi, jehož bekhendový pokus sebral Hrubec.
     
    45:38
    Kindl nepřihrál přesně, a tak se k puku dostal Mostue, jehož nahození míří za bránu Hrubce. Tempo hry trochu upadlo.
     
    45:53
    Třinec dostane šanci zvýšit svůj náskok v přesilovce. Tommy Kristiansen (STV) zasáhl Polanského do obličeje vysokou holí a posedí si na trestné lavici dvě minuty.
     
    46:00
    Střelu Noska si našel ve vzduchu Smith a zachytil puk do lapačky. Znovu se vhazuje po jeho levici, Oceláři jsou v útočném pásmu.
     
    46:23
    Irgl se dostal k nepřesné přihrávce jednoho z domácích obránců a okamžitě vypálil na Smitha. Ten chtěl rychle rozehrát, ale při dotírání Polanského si tento záměr rozmyslel.
     
    47:11
    Kreps si nabruslil na osu hřiště a chtěl vypálit, jenomže mu podjely nohy a domácí jeli do přečíslení dvou na jednoho! Soares ale pálil jen do Hrubce, ten vyrazil!
     
    47:50
    Orsava a Žejdl se krátkými přihrávkami dostali do útočného pásma, ale potom o puk přišli a Stavanger se osvobodil.
     
    48:31
    Teď už jsou Olejáři v plném počtu, Rufer pouze odevzdal puk Daoustovi, který si s ním najel za Hrubcovu branku.
     
    49:05
    Nic zázračného ale Kanaďan v dresu Stavangeru nevymyslel, a tak ujeli do útoku Oceláři. Polanský si však na modré čáře nerozuměl s Irglem.
     
    49:24
    Něco podobného jako Výborný proti Rusům v Rize zkoušel vymyslet po buly Soares. Krátká přihrávka na Forsberga mu ale nevyšla, trefil jen beton Hrubce.
     
    50:10
    Nepříjemná komplikace pro Oceláře. Lukáš Galvas (TRI) si v souboji s Hallemem pomohl faulem a je potrestán dvěma minutami za držení.
     
    50:32
    Plastinova tečovaná střela zamířila vysoko nad, ale puk je ve hře, diváci sledují kombinaci Daousta, Soarese a Kristiansena.
     
    50:53
    Stavanger si vybírá oddechový čas poté, co Irglovo vyhození zamířilo na střídačku Olejářů. Irgl se přijel Norům sportovně omluvit.
     
    51:15
    Plastino přihrál Kisselovi, jenomže ten o puk v rohu kluziště přišel a Třinečtí mohli vyhodit daleko od Hrubcovy svatyně.
     
    51:52
    Matuš získal několik cenných sekund držením puku v útočném pásmu a do návratu Galvase už mnoho času nezbývá.
     
    52:36
    Galvas dostal hned po návratu na led přihrávku na dlouhou hůl, ale střelu Forsberga naštěstí pro Třinec nikdo netečoval! To už neplatilo při ráně Roksetha, jenž po změně směru zacílila jen kousíček vedle!
     
    52:40
    Irglovu střelu v protiútoku přizvedl Mostue do ochranné sítě. Po vyhraném vhazování Ocelářů musel pro změnu zasahovat Smith.
     
    52:56
    Další přesilovková možnost pro Stavanger. Na trestnou lavici musí usednout Marek Trončinský (TRI), jemuž bylo odpískáno držení.
     
    53:14
    Hrubec si hned v úvodu oslabení Třince připsal těžký zákrok, následně se Oceláři dostali ke kotouči a vyhodili do bezpečí.
     
    53:42
    Dahl-Andersen asi prováhal optimální možnost ke střele, když se Žejdlem na zádech projel celým obranným pásmem Třince beze střely.
     
    54:28
    Dravecký na hraně faulu obral o puk na modré čáře Kissela a poslal puk do středního pásma. Stavanger je ale brzy zpět v útoku.
     
    54:57
    Oceláři znovu vyhazují a zároveň jsou již v plném počtu. Do konce chybí pět minut a dá se očekávat tlak domácího mužstva.
     
    55:42
    Třinec se dlouho nemohl vymanit z náporu Stavangeru, nakonec se to podařilo Douderovi, který objel soupeře z pravé strany, ale střelu namířil jen do Roksetha.
     
    56:31
    Rufer posbíral nějaký ty sekundy v útočném pásmu, ale Olejáři jsou v posledních chvílích aktivnější a tlačí se dopředu.
     
    56:56
    Hraje se docela dlouhou dobu bez přerušení a pro Oceláře utíká čas velmi příjemně. Linhart s Polanský vyrazili dopředu.
     
    57:19
    Nepříjemná skrumáž před Hrubcem a velká šance pro domácí! Puk se nakonec odrazil k Daoustovi, toho ale Žejdl nepustil do zřejmě gólového zakončení!
     
    57:29
    Jean-Michel Daoust (STV) byl kvůli zahozené šanci asi značně frustrovaný a Žejdla poslal k zemi. Kanaďan vyloučen za podražení.
     
    57:38
    Síly se vyrovnají. Oba týmy budou hrát ve čtyřech, protože Rostislav Klesla (TRI) trefil jednoho z domácích vysokou holí.
     
    58:21
    Oceláři jeli ve třech proti dvěma hráčům Stavangeru, Irgl se rozhodl pro střelu na jistotu. Smith kotouč podržel ve výstroji.
     
    58:37
    Kissel se točil před Hrubcem a střílel bekhendem těsně vedle. Třinečtí pak dostrkali puk alespoň do střední třetiny.
     
    59:12
    Domácí hrají bez brankáře v pěti proti čtyřem! Mezitím měl Stavanger obrovskou šanci na vyrovnání! Kissel vystřelil z nepřehledné situace a Hrubec skvěle vykopl betonem!
     
    59:30
    Polanský netrefil svým vyhozením prázdnou branku, a proto se jedná o zakázané uvolnění. Třinečtí si vybírají možnost oddechového času.
     
    59:51
    Máme tu úplný závěr třetí třetiny. Polanský prostrčil puk do středního pásma. Pak spadl Klesla do Plastinovy rány a kotouč odskákal znovu daleko od Hrubce.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je hotovo, Třinec dokázal uhájit své hubené vedení i ve třetí třetině a z Norska si poveze všechny tři body. V poslední periodě mohl zvýšit vedení hostů mladý Jašek, ale nastřelil jen Smitha. V osmačtyřicáté minutě ujela v oslabení dvojice domácích hokejistů, jenomže zakončení Soarese zneškodnil Hrubec. V závěrečné desetiminutovce sílil tlak Olejářů, Roksethova tečovaná rána šla jen velmi těsně kolem tyče třinecké branky, Daoustovi zase gólové zakončení znemožnil Žejdl. V samém závěru zkoušel Stavanger hru bez brankáře, Hrubec ale skvělým zákrokem vyrazil střelu Kissela a v posledních sekundách už se Třinec ubránil.
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 25 (5, 13, 7) – 28 (8, 9, 11),
    úspěšnost střelby: 8% – 10,71%,
    zákroky brankářů: 25 (6, 8, 11) – 23 (3, 13, 7),
    úspěšnost zákroků: 89,29% – 92%,
    trestné minuty: 20 (4, 12, 4) – 14 (4, 4, 6).
     
    3551 diváků v norské DNB Areně sledovalo zajímavé a napínavé utkání mezi Stavangerem a Třincem. Totéž se dá říci ale o fanoušcích v Bernu. Druhé utkání skupiny E nabídlo tříbrankové vedení Bernu, které dokázala finská Tappara smazat až v posledních osmi minutách zápasu. V prodloužení gól nepadl a v nájezdech vystřílel švýcarskému celku vítězství P. Berger. Tabulka skupiny E proto před posledními dvěma hracími koly vypadá takto:

    1. HC Oceláři Třinec, 9 bodů, skóre 18:7,
    2. Tappara Tampere, 5 bodů, skóre 14:14,
    3. Stavanger Oilers, 5 bodů, skóre 12:15,
    4. SC Bern, 5 bodů, skóre 9:17.

    Třinec je přímému postupu nejblíže, další tři týmy jsou seřazeny na pětibodové úrovni. Nejmenší šanci na postup ze skupiny má se svým mizerným skóre Bern, ale stát se může cokoliv.
     
    Ve Stavangeru už je dobojováno, na další porci přenosů z Ligy mistrů se můžete na našem serveru těšit již zítra. Co se týče dnešních soupeřů, tak těm začínají během pracovního týdne jejich domácí soutěže. Stavanger přivítá na začátku cesty za obhajobou domácího titulu ve čtvrtek 11. září od 18:00 tým Frisk Asker, Třinec bude hostit v pátek 12. září od 18:20 v rámci prvního kola Tipsport extraligy Pardubice.

    V Lize mistrů bude Stavanger pokračovat v úterý 23. září, kdy se představí od 19:45 v bernské PostFinance-Areně. Oceláři budou hrát v tentýž den v domácí Werk Areně proti mužstvu Tappara Tampere, a to od 17:30.

    Pro dnešek je to ode mě všechno, přeji vám příjemný zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů se těším, na počtenou! (20:08:23)

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 5. Trettenes (Kissel, Daoust), 12. Kissel (Kristiansen, Daoust) – 4. Irgl (Polanský, Rufer), 19. Irgl (Žejdl), 32. Dravecký (Kreps)


    Stavanger Oilers: Smith (Holm) – Solberg, Plastino, Hjelm, Veideman, Mostue, Rokseth, Sveum (A) – Dahl-Andersen, Forsberg, Soares – Kissel, Daoust (A), Kristiansen – Trettenes, David, Lorentzen – Hoygard, Huse, Hallem (C) – Roste Fossen. Trenér: Petter Thoresen.
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Roth, Klesla (C), Linhart, Nosek, Trončinský, M. Doudera, Galvas – Dravecký, Pílhal, Kreps – Rufer, Polanský (A), Irgl – Orsava, Žejdl, Jašek – Kindl, Matuš, Cienciala – Chmielewski. Trenér: Jiří Kalous.

    Rozhodčí: Mikael Sjöqvist (SWE), Stian Halm (NOR) – Jon Kilian (NOR), Thomas Pettersen (NOR)

    Diváci: 3551
    thejrc.org