Vålerenga – Zürich 2:3 (kon.) | Färjestad – Vienna Capitals 1:2 (2:3 po s.n.) | Mannheim – Växjö 1:2 (kon.)
Skellefteå – Krefeld 4:0 (kon.) | SaiPa – Ingolstadt 5:2 (kon.) | IFK Helsinky – SønderjyskE 10:1 (kon.)
Bern – Tappara 4:3 (2:1 po s.n.) | Košice – Liberec 4:3 (kon.) | Stavanger – Třinec 2:3 (kon.)
Briançon – Ženeva 2:7 (kon.) | Fribourg – Zlín 3:2 (2:0 po s.n.) | Zug – Vítkovice 3:2 (kon.)
Sparta – Kuopio 2:3 (kon.)
konec
Skellefteå AIK
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Krefeld Pinguine
Sobota 06.09.2014, 14:35Hokejová Liga mistrů
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:34
    Jediný důvod, proč zatím v přesilové hře domácí neskórovali, je i teď muž s maskou Tomáš Duba. Naprosto rozebraná obrana Krefeldu už spoléhá jen na vlastního muže v brankovišti, který drží Němce nad vodou!
     
    57:22
    Neskutečné, kolik trestných minut může nasbírat v jednom hokejovém střetnutí. Hokejista Penguine míří za hákování odsedět dvě minuty strachu o děj před vlastní brankou.
     
    56:25
    Joshua Mayers odchází pykat za hákování, Krefeld opět čeká hra v oslabení.
    Čtvrtá branka, kterou vstřelil Sundqist.
     
    54:42
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Delší domácí čekání na vstřelení branky právě teď končí, z množství přesilových her a šancí, se Skellefteå prosazuje několik minut před koncem základní hrací doby. Pär Lindholm zavezl po pravé straně puk do pásma, následně jej převzal šikovný OSKAR SUNDQVIST. Druhý jmenovaný už s klidem zakončil za záda Tomáše Duby. Asistence: Pär Lundholm, Martin Lundberg.
     
    54:22
    Je to tu znovu! Věčně neukázaný Krefeld možná nasbírá rekordní počet minut na trestné lavici, protože znovu budě pykat! Daniel Pietta dostává 5 minut + osobní trest, dvě minuty navíc pro domácího Niclas Burströma.
     
    52:31
    Další nepřiměřená hra v podání hostujícího mančaftu. Joel Pearrault předvedl hodně ošklivý faul na Axela Holmströma a plyne z toho opět oslabení. Navíc stejný hráč dostává trest 5 minut + osobní trest za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    50:43
    Krefeld čekají už ve druhé polovině třetí části další obranářské starosti, Švédové chystají přesilovku 5 na 3. Za katr usedá Tyler Beechey za faul loktem.
     
    49:51
    Parádní počin během přesilové hry v podání Sebastiana Aha! Udělal líbeznou otočku pro fanoušky a za podpory spoluhráče Kabanova směroval puk na branku. Prvně zmiňovaný Aho je narozen v roce 1996 a přesto předvádí v Lize Mistrů skvělý výkon!
     
    49:12
    Herberts Vasiljevs z Krefeldu bude dalším návštěvníkem trestné lavice, který na ni dostává vstupenku od rozhodčího. Provinil se držením.
     
    47:55
    Hokejista AIK, Daniel Widing, kroužil kolem branky Tomáše Duby a musel tasit hodně hbitě výstroj do pole, aby zastavil náramnou možnost skórovat!
     
    44:50
    Dlouho netrvalo a hvizd rozhodčího píšťalky se rozlíhá arénou ve Švédsku. Kirill Kabanov dostává dvě minuty za nedovolené bránění, z čehož plyne přesilovka pro Krefeld.
     
    39:24
    Pokud nazvu aktuálně hraných dvacet minut na ledě trestovými, nikdo se mi asi divit nebude. Něco málo přes půl minut do konce druhé periody a David Fischer z Krefeldu jde na trestnou lavici. Tam jsou už čtyři hráči německého klubu!
     
    39:12
    Rozdávání trestů jako bonbónů na pouti. Z týmu AIK míří za katr ke své nelibosti Adam Petterson.
     
    37:40
    Ve stejném čase rozhodčí pokračuje s početným udělováním trestných minut. Nakonec Chirstian Kretschmann (KRF) dostává trest za hrubost, Martin Schynainski (KRF) dokonce inkasuje 2 + 10. Na druhé straně jde pykat Patrik Zackrisson (SKE), dvě minuty za hrubost).
     
    36:31
    V závěru druhého dějstvé ještě jedno vyloučení a tím pádem i přesilovka pro AIK. Mike Mieszkowski inkasuje trest za vražení na hrazení.
     
    34:19
    Početní výhoda ani teď Švédům moc dlouho nevydržela. Kirill Kabanov dostává od hlavního rozhodčího dvě minuty za držení, i když moc nesouhlasí.
     
    33:37
    Mezi mantinely se nám najednou začalo přiostřovat, následujícím důkazem je opětovné vyloučení. Tentokráte dostává trest za hrubost Joel Perrault z Krefeldu, jenž oslabuje tým.
     
    32:28
    David Fischer vytvořil snad největší příležitost dnešního zápasu pro Krefeld, trefil totiž po své ráně tyčku!
     
    31:58
    Teď Krefeld čeká výhodná přesilovka v poměru čtyři na tři, dvě minuty za vysokou hůl inkasuje hráč švédského týmu Patrik Zackrisson.
     
    31:01
    Menší možnost pro Krefeld následně končí vyloučením na obou stranách. Za AIK půjde pykat Oskar Sundqvist, z Němců dostává dvě minuty Tyler Beechey.
    Třetí branka domácího výběru
     
    25:46
    Jenže zatím měl větší problémy německý Krefeld, Adam Pettersson poslal puk dopředu a mohl málem vytvořit velkou šanci pro domácí ve vlastním oslabení!
     
    25:13
    Skellefteå rázem bude řešit menší komplikace, zahraje si totiž poprvé v oslabení. Dvě minuty za sekání dostává Marcus Pettersson a míří za katr.
     
    23:46
    A branka opravdu platí, jen je změněn její autor!
     
    23:46
    Ale ještě pozor, branka možná padla po zásahu vysoké hole, rozhodčí se společně radí!
     
    23:46
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Strážce svatyně původem z Česka dnes patří mezi hlavní postavy klubu z Německa, ale na vše prostě nestačí. Veškerá aktivita AIK ústí už ve třetí puk v sítí Penguine, nutno dodat, že nynější gólový počin pramenil naprosto zaslouženě. Sebastian Aho vystřelil puk od modré čáry a JOHN NORMAN jej usměrnil tam, kam bylo potřeba. Asistence: Sebastian Aho, Pär Lindholm.
     
    23:39
    Další větší šance pro švédský výběr, avšak Tomáš Duba na poslední chvíli stačil zlikvidovat dorážku Niclas Burstöma!
     
    08:01
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Netrvalo to dlouho a hnedka jsou Švédové napřed o dva góly! Nic velkého, ERIK FORSSELL jednoduše překonal v dané situace bezmocného Tomáše Dubu a domácí aréna vře. Před brankou měl český gólman poměrně nepřehledno a touš nepokryl. Asistence: Martin Lundberg, Niclas Burström.
     
    07:04
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Nejdříve Skellefteå neměla dostatečnou příležitost zakončit, ale napodruhé už úspěšně přešla do periody pro útočení a dostává kotouč do sítě. Obrana Krefeldu na chvíli zaspala před Tomášem Dubou, když jako první pro sebe výhodné situace využil PONTUS PETTERSTRÖM, který pěkně tečoval ránu spoluhráče Axela Holmströma. Asistence: Axel Holmström, Niclas Burström.
     
    04:36
    Máme tu první vyloučení dnešního utkání, kterou si zahrají domácí. Na dvě minuty jde pykat německý Beechey za nedovolené bránění.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 8. Petterström (Holmström, Burström.), 9. Forssel (Lundberg, Burström), 24. Norman (Aho, Lindolm), 55. Sundqvist (Lundholm, Lundberg)


    Skellefteå AIK: Svensson (Hansen) – Burnstrom, Lindgren, Ševc, Aho, Petterson, Lindholm, Heed, Lundberg – Zackrisson, Pettersson, Widing – Kabanov, Lindholm, Norman – Edstrom, Holmstrom, Sundqvist.
    Krefeld Pinguine: Duba (Klein) – Meyers, Sonnenburg, Fischer, St. Pierre, Mebus, Weihager, Supis, Hanusch – Driendl, Sofron, Vasiljevs – Beechey, Courchaine, Pietta – Long, Perrault, Schymainskyi – Kretschmann, Mieszkowski, Hauner.

    Rozhodčí: Rantala (FIN), Björk (SWE) – Ahlström (SWE), Käck (SWE)
    ocianews.com