Vålerenga – Zürich 2:3 (kon.) | Färjestad – Vienna Capitals 1:2 (2:3 po s.n.) | Mannheim – Växjö 1:2 (kon.)
Skellefteå – Krefeld 4:0 (kon.) | SaiPa – Ingolstadt 5:2 (kon.) | IFK Helsinky – SønderjyskE 10:1 (kon.)
Bern – Tappara 4:3 (2:1 po s.n.) | Košice – Liberec 4:3 (kon.) | Stavanger – Třinec 2:3 (kon.)
Briançon – Ženeva 2:7 (kon.) | Fribourg – Zlín 3:2 (2:0 po s.n.) | Zug – Vítkovice 3:2 (kon.)
Sparta – Kuopio 2:3 (kon.)
konec
Skellefteå AIK
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Krefeld Pinguine
Sobota 06.09.2014, 14:35Hokejová Liga mistrů
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hodně zážitků měli fanoušci ve Švédsku z dnešního duelu. Skellefteå udržela neporazitelnost v základní skupině, ale vzdorovala Krefeldu, jehož hráči odseděli většinu minut na trestně lavici, zejména prostřední třetina přivanula kupu vyloučení. Tři body zaslouženě zůstávají na severu Evropy. Ode mě je to vše, přeji hezký zbytek dne. (17:10:50)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Hosté v plném počtu, do konce základní hrací doby zbývá jen několik okamžiků.
    Proč takhle Němci proti nám hrají? Polovina týmu bude zraněná, jestli takhle budou pokračovat.

     
    58:34
    Jediný důvod, proč zatím v přesilové hře domácí neskórovali, je i teď muž s maskou Tomáš Duba. Naprosto rozebraná obrana Krefeldu už spoléhá jen na vlastního muže v brankovišti, který drží Němce nad vodou!
     
    57:22
    Neskutečné, kolik trestných minut může nasbírat v jednom hokejovém střetnutí. Hokejista Penguine míří za hákování odsedět dvě minuty strachu o děj před vlastní brankou.
     
    56:25
    Joshua Mayers odchází pykat za hákování, Krefeld opět čeká hra v oslabení.
     
    55:55
    Ačkoli výsledek zápasu zatím hovoří zcela jasně, český gólman Tomáš Duba předvádí kvalitní zákroky a titul nejlepšího hráče urkání na straně Krefeldu by určitě zasloužil.
    Čtvrtá branka, kterou vstřelil Sundqist.
     
    54:42
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Delší domácí čekání na vstřelení branky právě teď končí, z množství přesilových her a šancí, se Skellefteå prosazuje několik minut před koncem základní hrací doby. Pär Lindholm zavezl po pravé straně puk do pásma, následně jej převzal šikovný OSKAR SUNDQVIST. Druhý jmenovaný už s klidem zakončil za záda Tomáše Duby. Asistence: Pär Lundholm, Martin Lundberg.
     
    54:22
    Je to tu znovu! Věčně neukázaný Krefeld možná nasbírá rekordní počet minut na trestné lavici, protože znovu budě pykat! Daniel Pietta dostává 5 minut + osobní trest, dvě minuty navíc pro domácího Niclas Burströma.
     
    54:19
    Widing viděl, že má u pravého mantinelu dostatek prostoru ke střele, zkusil tedy vypálit. Ale kotouč jen sotva trefil zařízení.
    ''Němci jsou opravdu trapní. Neumí hrát hokej, tak nám budou ničit hráče. Holmström musí mít otřes mozku.

     
    53:02
    Skellefteå sbírá drahocenné vteřiny trávením času s pukem na polovině soupeře, sice nemá tolik možností, ale ty nejsou za stavu 3:0 pro Švédy moc potřeba.
     
    52:43
    Teď už Tučňáci ve čtyřech, ale jejich oslabení neustává, jakoby snad ani neměli do konce dnešní bitvy už naskočit v plném počtu.
    Sebastian Aho a jeho parádní klička.
     
    52:31
    Další nepřiměřená hra v podání hostujícího mančaftu. Joel Pearrault předvedl hodně ošklivý faul na Axela Holmströma a plyne z toho opět oslabení. Navíc stejný hráč dostává trest 5 minut + osobní trest za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    52:08
    Zatím vše vypadá, že Skellefteå dokráčí k dalšímu tříbodovému vítězství. Doposud v Lize Mistrů neporažený tým v klidu kombinuje a nemusí nikam extra spěchat.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 8. Petterström (Holmström, Burström.), 9. Forssel (Lundberg, Burström), 24. Norman (Aho, Lindolm), 55. Sundqvist (Lundholm, Lundberg)


    Skellefteå AIK: Svensson (Hansen) – Burnstrom, Lindgren, Ševc, Aho, Petterson, Lindholm, Heed, Lundberg – Zackrisson, Pettersson, Widing – Kabanov, Lindholm, Norman – Edstrom, Holmstrom, Sundqvist.
    Krefeld Pinguine: Duba (Klein) – Meyers, Sonnenburg, Fischer, St. Pierre, Mebus, Weihager, Supis, Hanusch – Driendl, Sofron, Vasiljevs – Beechey, Courchaine, Pietta – Long, Perrault, Schymainskyi – Kretschmann, Mieszkowski, Hauner.

    Rozhodčí: Rantala (FIN), Björk (SWE) – Ahlström (SWE), Käck (SWE)
    thejrc.org