Jihlava – Pardubice 4:3 (2:1 po s.n.) | Olomouc – Chomutov 3:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 4:2 (kon.)
Č. Budějovice – Kometa Brno 2:3 (kon.) | Zlín – HC Litvínov 4:2 (kon.) | Sparta – HC Plzeň 4:1 (kon.)
Slavia – Kladno 1:3 (kon.) | Liberec – Vítkovice 6:2 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
Rytíři Kladno
Sobota 06.09.2014, 16:00 • ZS Eden • DHL Extraliga juniorů
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:14
    Domácí hrají v šesti!
     
    55:22
    Šilhavý zkusil bekhendovou kličku, Novák mu na poslední chvíli vypíchl puk holí!
     
    55:22
    Šilhavý ujížděl sám na Nováka a byl hákován. Je tedy jasné, že následuje trestné střílení!
     
    53:09
    Pražanům se podařilo vytvořit obrovský tlak na brankovišti, někteří z nich již zvedali ruce nad hlavu, rozhodčí však rozpažil. Poté, co se Švihálek zvedl z ledu bylo jasně vidět, že puk leží přímo na brankové čáře.
     
    51:15
    Tak ještě jedna možnost pro domácí na zdramatizování zápasu. Za napadení je totiž potrestán Matouš Větrovec (KLA) za napadení, což znamená třináct vteřin dvojnásobné početní výhody.
     
    49:28
    Marek Novák tak dlouho kroužil v útočném pásmu kolem mantinelů, až si vykoledoval faul. Za vražení na hrazení je vyloučen Michail Potěchin (KLA).
     
    42:58
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Daniel Kružík se pokoušel z úhlu nejprve přímo zakončovat, místo druhého pokusu však nezištně našel hůl Vojtěcha Šilhavého. Na kladenského forvarda zívala prázdná branka, a tak vedou hosté opět o dvě branky. Asistence: Daniel Kružík, Yuki Miura.
     
    42:43
    Záhy je navíc vyloučen Ronald Knot (SLA) za nedovolené bránění a v dvojnásobné početní převaze si zahrají také Rytíři.
     
    41:45
    Petr Josefus (SLA) to ale teď s důrazem přehnal a odchází na trestnou lavici na vysokou hůl.
     
    40:58
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tomáš Andres našel výbornou křižnou přihrávkou napříč brankovištěm neobsazeného TOMÁŠE TÖRÖKA, jenž už měl snadnou pozici a z první trefil odkrytý prostor! Asistence: Tomáš Andres.
     
    39:03
    Po závaru před brankou dostává za držení dvouminutový trest také František Matula (KLA). Pražané tak mají k dispozici minutu a šestatřicet vteřin dvojnásobné přesilovky. Pochopitelně si berou oddechový čas.
     
    38:39
    Navíc budou mít možnost početní převahy, za hrubost odchází na trestnou lavici Vojtěch Šilhavý (KLA).
     
    37:14
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Jenže jedna obrovský chyba Pražanů stačila a Kladenští přidávají druhou branku. Sešívaní propadli ve středním pásmu, hosté ujížděli prakticky ve třech sami na Nováka. Vše na sebe vzal YUKI MIURA, který překonal Nováka dobře provedeným bekhendovým blafákem. Asistence: Petr Janeček, Jiří Švihálek.
     
    35:23
    Josef Saňa (SLA) si za ostrý zákrok zezadu "vysloužil" kromě klasického trestu také ten osobní desetiminutový.
     
    35:00
    Janeček mohl záhy přidat další gól, tentokrát končí kotouč na tyči!
     
    34:23
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Petr Janeček našel mezi kruhy postaveného VOJTĚCHA ŠILHAVÉHO, jenž střelou z první nedal Novákovi žádnou šanci! Není pochyb o tom, že tato branka již určitě platí. Asistence: Petr Janeček.
     
    33:13
    Andres jel na Švihálka zcela sám, mířil do horních pater branky, kladenský gólman ale vytáhl skvělý zákrok lapačkou.
     
    32:26
    Janeček našel křižnou přihrávkou Schildhabela, jenž trefil Nováka je ramena. Za ostrý zákrok právě na Schildhabela odchází na trestnou lavici Marek Novák (SLA).
     
    29:43
    Petr Křepelka (KLA) je potrestán za hákování.
     
    28:40
    Po obrovském závaru v Novákově brankovišti se už celá pětice hostů radovala v domnění, že je puk v síti. Hlavní sudí pohledem zkontroloval brankového, jenž zůstal klidný, hraje se tedy dál. Z mého pohledu opravdu těžko soudit, jak to doopravdy bylo.
     
    25:43
    Michal Fortelka (SLA) si vykoledoval dvouminutový trest za faul kolenem. V ponechané výhodě se musel Novák hned dvakrát vyznamenat proti nebezpečným střelám Janečka.
     
    10:55
    Nakonec ho vyvezli domácí, kteří se vydali do rychlého protiútoku, jenž na poslední chvíli zastavil nedovoleným zákrokem František Matula (KLA). První přesilovku si tak vyzkouší i Pražané.
     
    08:22
    Lukáš Kasala (KLA) sekl protihráče a uvidíme tak první přesilovou hru.
     
    07:56
    Krásna akce Kladenských na jeden dotek přes celé hřiště! Po dlouhém pasu na útočnou modrou Kružík šikovně sklepl kotouč do jízdy pro Doležala, jenž z první orazítkoval pravou tyč Novákovy klece.
     
    03:41
    Šilhavý si šikovně vybruslil do prostoru mezi kruhy, odkud se pokusil překvapit Nováka přízemní střelou do protipohybu. Sešívaný muž s maskou vytáhl dobrý zákrok pravým betonem.
    GSA

    Adam Kolář

    Branky a nahrávky: 41. Török (Andres) – 35. Šilhavý (Janeček), 38. Miura (Janeček, Švihálek), 43. Šilhavý (Kružík, Miura)


    HC Slavia Praha: Č. Novák (Frodl) – Straka, Kocánek, M. Novák, Saňa (C), Drahorád, Vala, Junek, Knot – Červený, Török, Kasala, Nestrašil, Kellerstein, Ječný, Josefus, Vyskočil, Tejral, Fortelka, Andres, Navrátil
    Rytíři Kladno: Švihálek (Stahl) – Větrovec, Potěchin, Bunda (C), Matula, Špaček, Zajíc – Hajný, Šilhavý, Křepelka, Christl, Novák, Macháček, Schildhabel, Slánský, Havlůj, Janeček, Doležal, Kuzďas, Miura, Kružík
    thejrc.org