Jihlava – Pardubice 4:3 (2:1 po s.n.) | Olomouc – Chomutov 3:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 4:2 (kon.)
Č. Budějovice – Kometa Brno 2:3 (kon.) | Zlín – HC Litvínov 4:2 (kon.) | Sparta – HC Plzeň 4:1 (kon.)
Slavia – Kladno 1:3 (kon.) | Liberec – Vítkovice 6:2 (kon.)
konec
HC Olomouc
3:2 (1:2, 1:0, 1:0)
Piráti Chomutov
Sobota 06.09.2014, 12:00 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.500 míst. • DHL Extraliga juniorů
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:46
    Dvořák (CHM) zůstává na střídačce.
     
    58:46
    Tentokrát si svůj oddechový čas vybírá trenér hostí Martin Ťupa (CHM).
     
    57:33
    Domácí se mohli dostat do dvoubrankového vedení, ale Rašnera skvěle vychytal Dvořák.
     
    56:28
    Olomouc právě vstřelila branku!
    ALEŠ JERGL, nejproduktivnější hráč juniorské extraligy, proměnil své trestné střílení s přehledem, protože prostřelil Dvořáka mezi jeho vyrážečkou a betonem.
     
    56:28
    Obrovská chyba chomutovské obrany! Jergl uháněl zcela sám na Dvořáka, kterého sekl jeden z obránců Chomutova, a tak je tu další trestné střílení pro Olomouce!
     
    53:44
    Chomutov bude hrát další přesilovou hru. Dominik Bauer (OLO) dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    50:09
    Další nádherná invididuální akce Jergla, který se dokázal dostat až před Dvořáka, na kterého už však se svou kličkou nevyzrál.
     
    47:31
    Beták nahodil kotouč na Dvořáka, kterému zřejmě vypadl z výstroje, a hra tak pokračovala dál, ale ani jednomu z olomouckých hráčů se nepodařilo dostat kotouč do sítě Chomutova.
     
    44:38
    Hosté budou hrát další přesilovou hru proti třem! Aleš Jergl (OLO) totiž dostává dvě minuty za krosček, a tak je tu další dvojnásobná přesilovka Pirátů.
     
    43:41
    Nařízeno trestné střílení pro Olomouc! Jergl uvolnil k úniku Rašnera, který byl faulován, a tak se pojede trestné střílení.
     
    43:29
    Domácí však nyní hráli v šesti bruslařích na ledě, a tak olomoucká střídačka dostává dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odsedí Jan Kropáč (OLO).
     
    36:17
    Lukáš Dubeň (CHM), který si dnes připsal asistence na obě branky Chomutova to nyní s nervy neunesl. Po souboji s Betákem, totiž následně trefil jednoho z obránců kolenem a hlavní rozhodčí neváhal a chomutovskému hráči uděluje pětiminutový trest plus trest do konce utkání. Pět minut si za něj na trestné lavici opět odsedí Jiří Tupý.
     
    34:40
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Mora využívá přesilovou hru! Konečně vypadala početní výhoda tak, jak má. Domácí hokejisté uzavřeli hostující celek v jeho obranném pásmu a od modré nakonec vystřelil Nesvadba, jehož střelu ještě před Dvořákem tečoval DOMINIK BAUER a puk zapadl přesně k pravé tyči chomutovské klece. Asistence: David Nesvadba, Matěj Pavlovský.
     
    33:41
    Rašner dostal na modré hodně prostoru a nakonec si vybruslil až na střed útočného pásma, odkud vystřelil a Dvořák ani nevěděl, jak se mu podařilo vyrazit zakončení olomouckého obránce, protože absolutně nic neviděl.
     
    33:28
    Následně se útočným faulem provinil Václav Cestr (CHM), který dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    32:48
    Konečný se z pravé strany dostal až do úniku, ale Dvořák jeho úmysl nakonec vystihl, a zabránil tak domácímu útočníkovi ve skórování.
     
    27:10
    Olomoučtí hokejisté si však vynutili další přesilovou hru, protože dvě minuty za držení dostává Šimon Szathmáry (CHM), který však ještě následně přidal pár slov k hlavnímu rozhodčímu, a tak ještě dostává osobní desetiminutový trest. Dvě minuty za něj odsedí Jiří Tupý.
     
    24:02
    Domácí útočník si však vynutil první přesilovou hru pro svůj celek, protože jej při jeho průniku sekl Šimon Szathmáry (CHM), a tak dostává dvě minuty.
     
    23:57
    Jergl se nádherně uvolnil z levé strany až mezi kruhy, kde už měl velice dobrou příležitost, ale domácí útočník nakonec netrefil chomutovskou bránu.
     
    16:58
    Piráti právě vstřelili branku!
    Velice pěknou invididuální akcí se nyní prezentoval hostující RADEK VESELÝ, který dostal puk za bránu Olomouce, odkud si vyjel, obehrál domácího obránce a poté poslal kotouč bekhendem pod víko Urbischovy brány, a poslal tak Piráty do vedení. Asistence: Lukáš Dubeň.
     
    15:35
    Jergl vybojoval puk za bránou Chomutova a poslal jej před ní, kde byl Beták, který však následně poslal kotouč příliš nad Dvořákovu bránu.
     
    14:39
    Piráti právě vstřelili branku!
    Kteří se s ním ihned dostali do útočného pásma, kde od modré vystřelil Dubeň a jeho střela sice mířila mimo bránu Olomouce, ale puk se odrazil od mantinelu zpět před bránu domácích, kde hlídkoval TOM RINGLER, který už pouze trefil zcela prázdnou bránu. Asistence: Radek Veselý, Lukáš Dubeň.
     
    09:06
    A další vyloučení na domácí straně, protože dvě minuty za sekání dostává Tomáš Markl (OLO), a Chomutov tak bude hrát dlouhou přesilovku proti třem.
     
    08:26
    Je tu první vyloučení v utkání. Na dvě minuty putuje na trestnou lavici David Nesvadba (OLO), jenž přidržel pronikajícího hráče, a dostává tak dvě minuty.
     
    05:19
    Hosté se dopustili obrovské chyby a Jergl ujížděl zcela sám na Dvořáka, kterého však mezi jeho betony neprostřelil. K dorážce se poté ještě dostal Beták, ale ten poslal puk mimo tři tyče chomutovské brány.
     
    03:58
    Konečný dostal puk za obranu Chomutova, kde byl zcela sám proti Dvořákovy, ale ten jeho střelu nakonec vyrazil mimo svou bránu.
     
    00:13
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak to je parádní vstup domácích! Beták dostal puk do útočné pásma Chomutova, kde jej předal mezi kruhy na zcela volného ALEŠE JERGLA, který si nádherně vymíchal Dvořáka, a poslal tak Kohouty do vedení. Asistence: Šimon Beták.
    GSA

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 1. Jergl (Beták), 35. Bauer (Nesvadba, Pavlovský), 57. Jergl (TS) – 15. Ringler (Veselý, Dubeň), 17. Veselý (Dubeň)


    HC Olomouc: Urbisch (Slezák) – Hes, Kraigher, A. Jeklič, Síkora, Rašner, Brandýs, Nesvadba – Ostřánský (C), Beták, Jergl – Bauer, Pavlovský, Krátoška – Markl, Konečný, Kropáč – Vrána, Ministr, Melichárek.
    Piráti Chomutov: Dvořák (Danylec) – Meliško, Páleník, Hierman, Cestr, Dubeň, Szathmáry, Černý – Huňady, Šťovíček (C), Jirůšek – Dimitrov, Kašpar, Tupý – Janák, A. Macháček, P. Macháček – Strunz, Ringler, Veselý.

    Rozhodčí: Jeřábek – Barteček, Poruba
    thejrc.org