Kladno – HC Litvínov 5:4 (1:0 po s.n.) | HC Plzeň – Chomutov 4:3 (1:0 po s.n.) | Vítkovice – Jihlava 2:1 (kon.)
Kometa Brno – Olomouc 4:5 (kon.) | Pardubice – Zlín 5:2 (kon.) | Třinec – Č. Budějovice 6:3 (kon.)
Slavia – Liberec 2:3 (po pr.)
po s.n. (1:0)
Rytíři Kladno
5:4 (0:1, 1:1, 3:2 - 0:0)
HC Litvínov
Pátek 12.09.2014, 16:00 • ČEZ Arena, II. plocha, Kladno • DHL Extraliga juniorů
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    63:34
    A Kladno opět zahodilo tisíciprocentní šanci, když dva jeho hráči byli úplně sami před Srokou, ani jeden z nich ale puk nezasáhl ideálně a gól to tak není.
     
    61:00
    Teď mělo Kladno šanci zvrátit výsledek definitivně na svou stranu, Christl ale pálil z výborné pozice doprostřed brány.
     
    59:58
    Nakonec po vyhraném bully ještě velké šance Kladna, díky výbornému Spěšnému to gól ale není! Asi se tak půjde do prodloužení.
     
    59:49
    Vyloučen (LIT) Sýkora za hákování.
     
    58:32
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak a je tu gól, který znamená srovnání stavu. Litvínov se dostal do velkého tlaku, který zužitkoval nekompromisní ranou z levého kruhu DOMINIK ŠTĚPKA, který nedal Švihálkovi šanci.
     
    58:11
    Velmi kontroverzní verdikt sudích! Hostující Cvrk zakopl o nějakou nerovnost na ledě a sudí vylučuje domácího Schildhabela (KLA) za hákování.
     
    55:00
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Nakonec přeci jen po mele v brankovišti domácích končí puk v síti! Je tu teda nakonec drama, které zařizuje DOMINIK ŠTĚPKA, když se nejrychleji zorientoval před Švihálkem a poslal puk za jeho záda!
     
    52:48
    Vyloučen Křepelka (KLA) na 2+2 za vysokou hůl.
    Jakub ŠPAČEK - 4:2
     
    49:00
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je nevídané! Janeček nahodil puk dopředu na najíždějícího JAKUBA ŠPAČKA, proti kterému vyjel Sroka, puk mu ale přeskočil vyrážečku a kladenskému hráči tak stačilo jen doklepnout puk do sítě!
     
    47:56
    Výborná kombinační akce Kladna, kterou zakončoval Miura, gólman Spěšný ale naněkolikrát jeho pokus kryl. Poradil si i s následnou střelou Kružíka, ale jelikož přišel o helmu, tak je hra přerušena.
     
    43:48
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladno je opravdu na koni! Křepelka vybídl ke krasojízdě skrz obránce FILIPA DOLEŽALA, který si se svou úlohou poradil famózně a krásnou táhlou ránou z mezikruží propálil Sroku! Je otočeno!
    Vojtěch ŠILHAVÝ - 2:2
     
    42:45
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tak a z ničeho nic je srovnáno! Další se série nahození našla najíždějícího VOJTĚCHA ŠILHAVÉHO, který střelou na vzdálenější tyč propálil bezmocného gólmana!
     
    38:35
    Výbornou individuální akci předvedl domácí Zajíc, který vyvezl puk z obranné až do útočné třetiny, už toho měl ale asi dost a svojí střelou nechal vyniknout strážce hostující svatyně.
     
    36:14
    Za nahozením Potěchina se hnal úplně osamocený Šilhavý, z brány ale hodně daleko vyjel Sroka a po puku skočil, čímž ho skryl pod svým tělem a kladenský forvard tak zakončit nemohl.
     
    30:48
    Litvínov teď byl ve velké šanci, když si do levého kruhu najel Čapek, Švihálek ho ale velmi pohotově vychytal.
     
    24:43
    Vyloučen Bunda (KLA) za pád pod nohy.
     
    24:30
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak a tohle je velká sprcha pro domácí borce, kteří se sice dočkali kýženého vyrovnání, ale vzápětí opět prohrávají! Cvrk napřáhl od modré a jeho střelu zřejmě tečoval MAREK BARÁNEK, který tak dává gól. Nutno poznamenat, že Švihálek tady nebude mít určitě vůbec čisté svědomí.
     
    23:39
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A nakonec je Kladno za svoji aktivitu odměněno gólem! Christl zavezl puk až na modrou čáru, naznačil střelu, ale místo toho posunul puk zcela volnému JAKUBU KUZĎASOVI a ten se mýlit nemohl! 1:1!
     
    17:29
    Tak teď nevím jestli umění Sroky nebo neschopnost zakončit od Hajného zabránili vyrovnání stavu! Hostující gólman na dvakrát vyrazil střelu Šilhavého, puk se ale odrazil k Hajnému, který ho však nebyl schopen poslat za ležícího gólmana.
     
    13:01
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak a z ničeho nic je tu gól! Na modré čáře se obtočil okolo svého strážce Sýkora, posunul puk před branku JAROSLAVU ŠIMEČKOVI, kde už byl připraven a tváří v tvář gólmanovi se nemýlil.
     
    11:51
    Vyloučen Větrovec (KLA) za nafilmovaný pád.
     
    05:19
    Ve veliké šanci se ocitl Šilhavý! Bunda nahodil puk na Sroku a ten přes přejíždějícího beka vůbec nic neviděl, nakonec tečovanou střelu instinktivně vyrazil.
     
    04:12
    Vyloučen Baránek (LIT) za vražení na hrazení.
    Marken.cz

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 24. Kuzďas (Christl), 43. Šilhavý (Slánský), 44. Doležal (Křepelka), 49. Špaček (Janeček) – 14. Šimeček (Sýkora), 25. Baránek (Cvrk), 55. Štěpka (Šimeček, Sýkora), 59. Štěpka (Šimeček, Sýkora)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Bunda (KLA)
    0:0   Weitz (LIM)
    2. série:
    1:0   Miura (KLA)
    1:0   Šimeček (LIM)
    3. série:
    1:0   Kružík (KLA)
    1:0   Baránek (LIM)


    Rytíři Kladno: Švihálek (Jiroušek) – Větrovec, Potěchin, Bunda, Matula, Špaček, Zajíc – Hajný, Šilhavý, Křepelka, Christl, Macháček, Schildhabel, Slánský, Janeček, Doležal, Kuzďas, Miura, Kružík, Machač
    HC Litvínov: Sroka (Spěšný) – Moravec, Baránek, Šesták, Fučík, Cvrk, Sklenička, Vostárek, Šefl – Kučera, Řehoř, Čapek, Weitz, Stříbrný, Dunko, Ujfaluši, Řezníček, Sýkora, Šimeček, Štěpka

    Rozhodčí: Štofa – Řešátko, Doležal
    thejrc.org